کلاهبرداری میلیاردی سایت‌ های همسریابی

کلاهبرداری سایتهای همسریابی و صیغه

معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه سایت های همسریابی و صیغه یابی بستری برای کلاهبرداری است، گفت: تا کنون، هیچ‌گونه مجوز قانونی مبنی بر فعالیت این سایت‌ها و کانال‌ها صادر نشده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه سایت های همسریابی و صیغه یابی بستری برای کلاهبرداری های یک میلیارد تومانی از مراجعه کنندگان است، گفت: تاکنون هیچ گونه مجوز قانونی مبنی بر فعالیت این سایت ها و کانال ها صادر نشده است.

سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا، در تشریح این خبر اظهار داشت : بر اساس تجزیه و تحلیل پرونده ها و شکوائیه‌های قضائی به پلیس فتا ، همه روزه شاهد دریافت پرونده‌های متعدد کلاهبرداری‌های مالی بالغ بر یک میلیارد تومان و یا سایر تهدیدات در حوزه مراجعه به سایت های همسر یابی و صیغه یابی از شهروندان هستیم که عمدتا در پیام رسان های غیر بومی فعالیت می کنند…

منبع : خبرگزاری فارس

تحلیل حقوقی کلاهبرداری میلیاردی سایت‌های همسریابی

شاید شما هم وقتی این خبر رو بخونید عنوان مجرمانه ای که برای این افراد در نظر می گیرید کلاهبرداری باشه، وکیل متخصص پرونده های کیفری هم با شما هم نظره! بله شما درست حدس زدید این جرم کلاهبردای هست اما شاید براتون جالب باشه که از نظر حقوقی تحلیلی رو بخونید تا با جرم کلاهبرداری به صورت علمی آشنا بشید، در ادامه وکیل کیفری این مبحث رو براتون به خوبی توضیح میده:

تشکیل یک گروه تلگرامی و یا سایت، با عنوان همسریابی و صیغه، بدون مجوز قانونی و دادن وعده های واهی پیدا کردن مورد صیغه یا همسر مناسب به افردی که عضو کانال های فوق می شوند، در واقع مصداق بارز جرم کلاهبرداری می باشد، چرا که هر سه عنصر جرم کلاهبرداری در این فعل محقق می گردد. در ادامه به بررسی این سه عنصر که برای تحقق هر جرمی لازم است یعنی ۱. عنصر قانونی ۲. عنصر مادی و ۳. عنصر معنوی جرم کلاهبرداری خواهیم پرداخت.

۱.عنصر قانونی: عنصر قانونی جرم کلاهبرداری ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبان اختلاس و ارتشا می باشد.

ماده ۱ – هرکس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکتها یا تجارتخانه‌ها یا کارخانه‌ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی‌فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیشامدهای غیر واقع بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل‌مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصاحساب و امثال آنها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد،‌کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد مال به صاحبش، به حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم‌ می‌شود.

۲. عنصر مادی: عنصر مادی این جرم انجام فعل حیله و یا تقلب از سوی فرد کلاهبردار می باشد که باید در اثر حیله و یا تقلب صورت گرفته از سوی فرد کلاهبردار افراد جامعه فریب خورده و زیان مالی به آنها وارد آید.

۳. عنصر معنوی: عنصر معنوی این جرم سوء نیت فرد کلاهبردار می باشد، سوء نیت کلاهبردار در واقع قصد مجرمانه ای است که باید فرد مورد نظر در زمان ارتکاب جرم داشته باشد و با علم و آگاهی کامل اقدام به این فعل نماید.

با توجه به اینکه این سه عنصر در اقدام فرد تشکیل دهنده گروه های همسریابی و صیغه وجود داشته و این افراد بدون داشتن مجوز و با دادن وعده های واهی افراد جامعه را فریب داده و از آنها پول دریافت می کنند لذا جرم کلاهبرداری محقق بوده و با توجه به اینکه از طریق فضای مجازی این فعل انجام شده است در دادسرای جرایم رایانه ای ناحیه ۳۱ تهران تحت رسیدگی قرار می گیرد، در شهرستان ها نیز در شعبات ویژه ای از دادسرا ها به این جرم رسیدگی می شود.

جهت مشاوره تخصصی با وکیل جرایم رایانه ای در تهران با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۰ میانگین امتیاز: ۴.۳]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
۰۹۲۱۶۸۳۸۶۴۷
2 سال قبل

میخواهم از یک کانال صیغه در تلگرام شکایت کنم من را راهنمایی کنید

گروه وکلای امین عدالت
2 سال قبل
پاسخ به  ۰۹۲۱۶۸۳۸۶۴۷

باسلام
با تنظیم شکواییه به دفترخدمات قضایی مراجعه نمایید.