مطالبه طلب با سند عادی چگونه می باشد؟

مطالبه طلب با سند عادی

اعتبار قانونی مطالبه طلب با سند عادی چقدر است؟ مطالبه طلب با سند عادی موضوع طرح دعوای حقوقی است. برای اقامه این دعوا چه ادله اثباتی نیاز داریم؟ وکیل حقوقی بصورت تخصصی پاسخ میدهد.

سند عادی راهی آسان برای مکتوب نمودن تعهدات

مطالبه طلب با سند عادی موضوع مقاله ما است. همانطور که می دانیم بشر برای راحتی و آسایش هر چه بیشتر برای خود از دیرباز به دنبال راه های جدیدی بوده است. تا کارها را برای خویش آسان سازد. یکی از عمده ترین و شایع ترین این کارها استفاده از اسنادی عادی در معاملات فی ما بین افراد است. تعهدی که هم از جهت قانون می توان آن را بررسی نمود. و هم تعهدی اخلاقی محسوب می گردد. که طی آن یکی از طرفین اقرار به بدهکاری خود به طرف دیگر می کند. و این آغاز راه پر پیچ و خم این طیف پرونده هاست. چرا که می دانیم اسناد عادی به اندازه اسناد رسمی دارای اعتبار و حمایت قانون گذار نمی باشند. پس در همین جا توصیه می گردد که تا حد امکان معاملات خود و به طریق اولی مطالبات خود را با اسناد رسمی انجام دهید. تا نتیجه مطلوب حاصل گردد. برای بهتر روشن شدن معنای عبارت فوق به تفسیر واژه به واژه آن می پردازیم.

وکیل مطالبه طلب با سند عادی میگوید: مطالبه از ریشه طلب است. و به معنای خواستن، خواستار شدن است. طلب نیز به معنای خواستن و گرفتن به کار رفته است. سند هم که به برگه ای گفته می شود که دارای محتویاتی است. که شامل اطلاعاتی درباره افراد و مبادلات و قول و قرارهایشان میباشد. و آخرین واژه این عبارت یعنی عادی که به معنای متداول، رایج، معمولی، پیش پا افتاده و غیره میباشد. حال از ترکیب معنایی این واژه ها در کنار یکدیگر روشن می گردد. درخواست طلب که عمدتا وجه می باشد و با استناد به یک سند روزمره و رایج امکان پذیر است.

◁◁ بیشتر بدانید:  دعوای مطالبه طلب چگونه است؟

مطالبه طلب با سند عادی و اعتبار قانونی آن

ماده ۱۰ قانون مدنی را با هم بررسی مینماییم:

  • قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد نافذ است.

از تفسیر این ماده روشن می شود که قول و قرار های بین افراد نسبت به یکدیگر دارای ارزش است. فقط شرط مخالف نبودن با قانون باید رعایت گردد. این ماده نشانه برجسته ای بر این موضوع است که اسناد عادی هم دارای اعتبار هستند. و به هر حال مورد حمایت قانون قرار دارند. اگر چه که این حمایت کمتر از اسناد رسمی است.

  • نکته: اقرار بدهکاری مدیون به عنوان محکم ترین مدرک برای اقامه و طرح دعوای حقوقی با خواسته مطالبه طلب با سند عادی محسوب می شود.

مطالبه طلب با سند عادی و انواع آن

وکیل مطالبه طلب این گونه ادامه می دهد: اگر بخواهیم سند عادی را به عناصر تشکیل دهنده تفکیک کنیم. می توانیم از رسید معمولی، فاکتور فروش، رسید واریز وجه به حساب و قراردادها به عنوان اسناد عادی نام ببریم. برای روشن شدن هر چه بهتر این مطلب به توضیح اجمالی هر یک می پردازیم.

رسید معمولی چیست؟

در واقع همان برگه ی اقرار فردی به بدهی خود نسبت به شخص دیگر است.

فاکتور فروش چیست؟

برگه ای که فروشنده و یا صادر کننده ی فاکتور بر اساس آن جنس را تحویل می دهد.

رسید واریز وجه به حساب چیست؟

روشن است که این سند خود به وضوح بیان کننده مطلب است که حتما پرینت حساب بانکی است.

قرارداد و انواع آن:

تمامی قول و قرارها و تعهدات بین افراد از قبیل شرط و شروط, تعیین مدت، شرایط تحویل و غیره که بصورت قرارداد شفاهی یا قرارداد کتبی مورد توافق قرار میگیرد.

در تمامی رسیدهای عادی بالا و برای استفاده از آنها باید شرایطی را لحاظ کرد. برای مثال در فاکتور فروش فروشنده باید اثبات کند، که کالا را تحویل داده است. تا بتواند مطالبه طلب با سند عادی را تحقق بخشد. یا رسید واریز وجه به حساب که پرینت حتما باید دارای مهر بانک مربوطه باشد. چرا که مهر بانک برای اثبات واریز الزامی است. و همچنین قرار دادها که در خلل آن به نکاتی هم چون عدم ایفای به تعهد، شرایط نقل و انتقال و غیره اشاره گردیده است و با عدم تحقق آنها فرد می تواند مطالبه طلب خود را بر اساس سند عادی داشته باشد.

  • نکته: وکیل متخصص مطالبه طلب میگوید: اسناد عادی در صورت پرداخت خسارت احتمالی می توانند از مزایای تامین خواسته و یا به عبارتی دیگر توقیف اموال بهره مند شوند.

مطالبه طلب با سند عادی و مدارک مورد نیاز آن برای طرح دعوا

برای تنظیم این دادخواست ها که مطالبه طلب یا وجه نام دارد، می بایست حتما به استناد اسناد عادی هم چون رسید، فاکتور، پرینت بانکی و یا قراردادها اقدام نمود. حال برای اثبات این موارد از تمامی راه های احصا شده در قانون نیز می توان بهره برد. لازم به ذکر است که محاکم با بررسی دقیق تمامی این مدارک و شواهد اقدام به صدور رای خواهند کرد. خواهان می بایست تمامی مدارک را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به ثبت برساند.

مرجع صالح به رسیدگی به این دعوای حقوقی

پس از آنکه اقامه دعوا انجام شد. آن هم نزد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، حال این نهاد پرونده ثبت شده را به دادگاه عمومی حقوقی ارسال می نماید. اگر مبلغ خواسته تا سقف دویست میلیون ریال باشد، این پرونده در صلاحیت شورای حل اختلاف خواهد بود. و اگر بیش از مبلغ ذکر شده باشد خود دادگاه راسا به آن رسیدگی خواهد کرد. نکته ای که می توان آن را خاطر نشان کرد این است. که خوانده در صورت محکومیت اموالش مورد توقیف قرار می گیرد. اگر محکوم علیه اموالی نداشت می تواند دادخواست خود را قبل از اجرای حکم مبنی بر اعسار از پرداخت تقدیم دادگاه نماید. تا مبلغ بدهی ایشان به صورت قسط بندی مشخص شود. تا بتواند آن را پرداخت نماید.

مطالبه طلب با سند عادی و هزینه دادرسی آن

در مطلب فوق اشاره گردید که در دو نهاد شورای حل اختلاف و دادگاه عمومی حقوقی مراجع صالح به رسیدگی به این طیف پرونده ها می باشند. حال مطالبه طلب با سند عادی که در شورا مطرح شود. معادل دو و نیم در صد مبلغ خواسته و در دادگاه که می بایست مبلغ خواسته از دوسیت میلیون ریال بیشتر باشد معادل سه و نیم درصد هزینه دادرسی دارد که دریافت می گردد.

در موارد مطالبه طلب با سند عادی اگر پرداخت دین بدون سر رسید باشد، و زمانی برای آن تعیین نگشته باشد. می بایست قبل از طرح دعوا پرداخت را توسط اظهارنامه از مدیون بخواهید و در صورت عدم توجه ایشان و عدم پرداخت می بایست به دادگاه مراجعه و اقامه دعوا شود.
  • نکته: اگر طلب مدت دار باشد تا زمان سر نرسیدن موعد آن نمی توان آن را مطالبه کرد. یعنی نمیتوان دعوای حقوقی مطالبه طلب با سند عادی را اقامه نمود.
◁◁ بیشتر بدانید:  مطالبه اجرت المثل اموال چگونه است؟

وکیل برای مطالبه طلب با سند عادی
وکیل برای مطالبه طلب با سند عادی

وکیل برای مطالبه طلب با سند عادی

مطالبه طلب با سند عادی یکی از موضوعات شایع در دعاوی حقوقی و پرونده های مطالبه طلب میباشد. با توجه به نیاز روز افزون جامعه بشری به تنظیم قراردادها و نگارش اسناد عادی بین آنها برای راحتی بیشتر این امر یعنی موضوع مطالبه طلب با سند عادی موضوعی است که امروزه به وفور در دادگاه ها یافت می شود. نه اینکه این اسناد عادی دارای هیچ ارزشی نباشند. اما بهرحال هرگز جای اسناد رسمی را در دعاوی علی الخصوص استناد به آنها را نخواهند گرفت. پس توصیه ما به شما سروران گرامی این است که در تمامی معاملات و مطالبات خود از اسناد رسمی بهره ببرید.

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با داشتن کادری مجرب و متخصص در زمینه مطالبه طلب با سند عادی و سایر دعاوی حقوقی و کیفری دیگر آماده خدمت رسانی به تمامی شما بزرگواران می باشد. امید است با محول کردن پرونده های خود به ما با خیالی آسوده به سایر امور شخصی خود بپردازید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۰ میانگین امتیاز: ۴.۲]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

14 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
مهران
6 ماه قبل

با سلام و عرض ادب، در خصوص پرونده شرکت رضایت خودرو طراوت نوین در قزوین که سر و صدای زیادی هم کرده حتما مطلع هستید. این شرکت دارایی زیادی داره که تحت تملک دولت و دادگاه قرار گرفته بنده با این شرکت یه قرارداد رسمی با مفاد کامل و مهر امضا شرکت دارم که موعدش پایان شهریور هست. با وضعی که ایجاد شده دادگستری میگه پولتونو مطابق قرارداد میدیم ولی داره بیشتر مردم رو اذیت میکنه، میخوام بدونم هزینه وکیل چقدر میشه و اینکه با روش مطالبه با سند عادی باید اقدام کنم و ضمن اینکه تضمینی هست که وکیل پرونده رو به سرانجام برسونه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

فاطمه
9 ماه قبل

من میخوام از شوهرم طلاق بگیرم ولی سال ۹۶ اینا یه ماشین ۴۰۵ مدل ۸۳ گرفته بودم یعنی برادر شوهرم از تهران گرفته بود ۱۳ میلیون، منم پولشو کم کم پس دادم، ولی چون خودش ماشینو قولنامه ای گرفته بود به اسمم نشد تا سال ۱۴۰۰ من گفتم یا بیا ماشین به اسمم بزن یا پولشو بده من میخوام ماشینمو عوص کنم. اونم ماشینو خودش برداشت ۷۰ میلیون زد به حسابم چون گفتم من ۷۰ میلیون میفروشم. اگه نمیخوای به اسمم بزن خودم بفروشم. اونم ریخت الان که دارم از شوهر طلاق میگیرم رفتن شکایت کردن که میگن که ما قرض دادیم پولمونو پس بدین الان من چیکار کنم؟

Morteza Shajiee
1 سال قبل

سلام
من یه چک دارم صیادیه اما ثبت نشده به تاریخ ۱۰-۰۴، اختلاف حساب داشتیم، ۱۸۰ میلیون طلب داشتم، ۱۰۵ پرداخت کرده برای الباقیش جوابگو نیست. چه کاری انجام بدم؟

محسن
2 سال قبل

بطور مثلا..اگر امروز توافق کنیم با فروشنده که ثمن پانصد میلیون تومان و ۲۰۰ میلیون نقدا پرداخت شود و صد میلون شش ماه دیگر و الباقی یکسال بعد..
ولی فروشنده یک روز بعد دبه کند یکصد میلیون تومان اضافه کند به ثمن .
و فروشنده ۲۵۰ میلیون را نقدا پرداخت کند و الباقی روز محضر در هنگام انتقال سند..
و فروشنده اقرار به دریافت ثمن ۲۵۰ میلیون کرده باشد .
باز میتواند دعوای فسخ اعلام کند که خریدار در متتم قبلی قرار بود صد میلیون تومان پرداخت کند ولی پرداخت نکرده .ایا چناچه حقی دارد

ابوالفصل
2 سال قبل

سلام دو روز ازمدت تخلیه که شورای حل اختلاف تعیین کرده مونده مستاجر میگه تخلیه نمیکنم تکلیف ما چیست؟ مستاجر ۹ ماه اجاره نداده مبلغ اجاره ماهی یک میلیون بود ۵ میلیون رهن داشتیم پنج ماهش کسر کردیم بقیه رو میگه ندارم خونه روهم تخلیه نمیکنه.