دعاوی پیمانکاری

دعاوی رایج بین کارفرما و پیمانکار با توجه به تجربه ای که ما در این پرونده ها داریم شامل، فسخ قرارداد پیمانکاری، مطالبه دستمزد پیمانکار، مطالبه خسارت کارفرما از پیمانکار و یا بالعکس، مطالبه خسارت تاخیر در تحویل پروژه از سوی پیمانکار و همچنین مطالبه خسارت تاخیر در تادیه صورت وضعیت های صادره از سوی پیمانکار می باشد.

وکیل دعاوی پیمانکاری و نگاهی کلی به قراردادهای عمومی پیمان

وکیل دعاوی پیمانکاری در بیانی مختصر قصد دارد تا قراردادهای پیمانکاری را به بهترین شکل ممکن برای شما عزیزان تشریح نماید، قراردادهای پیمانکاری نیز مانند سایر قراردادهایی که بین افراد جامعه منعقد می گردد دارای عناصری از جمله طرفین قرارداد، مدت قرارداد، مبلغ قرارداد، تعهدات طرفین، شرایط فسخ و…. می باشد که برای طرفین قرارداد الزام آور می باشد اما وکیل دعاوی پیمانکاری اذعان می دارد باید به این نکته توجه داشت که قراردادهای پیمانکاری دارای شرایطی خاصی نیز می باشند که سبب تفاوت این قراردادها با قراردادهای دیگر موجود در عالم حقوق می شود که در مقاله های پیشین وکلای متخصص دعاوی پیمانکاری حاضر در موسسه حقوقی به صورت تخصصی و حرفه ای به این مباحث پرداخته اند.

در ادامه وکیل دعاوی پیمانکاری به بیان مشروح یکی از مهمترین تفاوت های قراردادهای پیمانکاری با سایر قراردادها خواهد پرداخت.

قراردادهای پیمانکاری و تشریفات خاص آن

وکیل دعاوی پیمانکاری تشریفات خاص قراردادهای پیمانکاری را در ادامه به خوبی برای شما عزیزان تشریح می نماید، قراردادهای عمومی پیمان همانطور که مستحضر می باشید به دو نوع قراردادهای دولتی و قراردادهای خصوصی تقسیم می شوند و این تفاوت از طرفین قرارداد نشات خواهد گرفت به عبارت دیگر اگر یکی از طرفین در قراردادهای پیمانکاری نهاد دولتی باشد این قرارداد پیمانکاری، پیمان دولتی خواهد بود و اگر هر دو طرف قراردادهای پیمانکاری خصوصی باشند این پیمان را پیمان خصوصی می گویند، وکیل دعاوی پیمانکاری در ادامه اذعان می دارد، در قرارداد های پیمانکاری خصوصی تشریفات خاصی وجود ندارد و پیمانکار و کارفرما اگر شخصیت حقوقی باشند با توجه اساسنامه شرکت خویش اقدام به تنظیم قرارداد پیمانکاری می نمایند و اگر پیمانکار و کارفرما حقیقی باشند با توجه به شرایط، اقدام به تنظیم قرارداد می نمایند.

وکیل قرارداد های پیمانکاری در ادامه بیان می دارد اگر قرارداد دولتی باشد دارای شرایط و تشریفات خاصی می باشد که در ادامه توسط وکیل دعاوی پیمانکاری برای شما عزیزان تشریح خواهد شد.

تفاوت قراردادهای پیمانکاری دولتی و خصوصی

وکیل دعاوی پیمانکاری بر خود لازم می داندتا به صورت مشرح و به بهترین شکل ممکن به بیان تفاوت های به بیان یکی از تفاوت های مهم قراردادهای پیمانکاری با قراردادهای دیگر بپردازد یکی از این تفاوت های اساسی “شرایط عمومی پیمان” می باشد که در قراردادهای پیمانکاری دولتی رعایت شرایط عمومی پیمان برای طرفین قرارداد الزامی می باشد، وکیل دعاوی پیمانکاری عنوان می دارد، خوب است بدانید، قراردادهای مشمول شرایط عمومی پیمان که پیمان های دولتی می باشند قراردادهای از پیش تنظیم شده از طرف سازمان برنامه و بودجه می باشند که پیمانکار صرفا می تواند به این قراردادها ملحق شود و حق تغییر این قراردادها را هیچ یک از طرفین نخواهند داشت.

وکیل دعاوی عمومی پیمان در ادامه عنوان می دارد، یکی دیگر از تفاوت های اساسی قراردادهای پیمانکاری دولتی با قراردادهای پیمانکاری خصوصی در این است که قراردادهای پیمان دولتی می بایست حتما به موجب مناقصه به یکی از پیمانکاران متخصص در این زمینه واگذار شود اما قراردادهای پیمانکاری خصوصی نیازی به این امر ندارد و طرفین می توانند با توافق یکدیگر اقدام به انعقاد قرارداد نمایند.

وکیل دعاوی پیمانکاری

وکیل دعاوی پیمانکاری می بایست ابتدائا به بررسی این موضوع بپردازد که قرارداد پیمانکاری مورد نظر دولتی است یا خصوصی و پس از اینکه این امر مشخص گردید می بایست در ادامه با توجه به نوع قرارداد راه حل حقوقی مناسب با پرونده را در نظر گرفته و مدارک و مستندات لازم را از موکل اخذ کرده و اقدام به ارائه دادخواستی تخصصی و دقیق در زمینه مورد نظر نماید. توصیه می شود به جهت اینکه وکالت امروزه در حال تخصصی شدن می باشد و هر وکیلی می بایست در زمینه ای که علاقه و تخصص کافی را دارد فعالیت نماید و نمی توان انتظار داشت که یک وکیل در تمامی زمینه ها متخصص بوده و توانایی فعالیت در تمامی پرونده ها را داشته باشد، برای پرونده های پیمانکاری به سراغ وکلایی بروید که متخصص و با تجربه در دعاوی پیمانکاری باشد.


دعاوی رایج بین پیمانکار و کارفرما
دعاوی رایج بین پیمانکار و کارفرما

وکیل دعاوی پیمانکاری و دعاوی ناشی از قراردادهای عمومی پیمان

وکیل دعاوی عمومی پیمان در خصوص عنوان فوق بیان می دارد، قراردادهای پیمانکاری نیز مانند سایر قراردادها دارای دو طرف می باشد که تعهداتی در قرارداد دارند و باید در زمان و مکان مناسب به اجرای این تعهدات بپردازند و اگر در زمان و مکان مورد نظر این تعهدات را انحام ندهند مرتکب تخلف از قرارداد شده اند و این حق را برای طرف مقبل به وجود می آورند که در محاکم اقدام به طرح دعوا در جهت احقاق حقوق پایمال شده خویش نماید.

وکیل دعاوی پیمانکاری ادامه می دهد، دعاوی ناشی از قراردادهای پیمانکاری عموما در خصوص عدم پرداخت به موقع مطالبات از سویی کارفرما و یا عدم انجام به موقع تعهدات از سوی پیمانکار می باشد که در ادامه وکیل دعاوی پیمانکاری شماری از رایج ترین این دعاوی را برای شما ارائه خواهد نمود و در مقاله های آتی به بررسی تخصصی و حرفه ای هر یک از این دعاوی خواهد پرداخت.

  • تذکر: دعاوی که ناشی از قراردادهای عمومی پیمان است به جهت اینکه از نظر مالی دارای مبالغ بسیار سنگینی می باشد و نیازمند رعایت ظرافت های خاصی می باشد حتما باید توسط وکیل دعاوی پیمانکاری که متخصص و حرفه ای در پرونده های پیمانکاری می باشد، مطرح گردد، به هیمن جهت توصیه می شود حتما در دعاوی پیمانکاری از خدمات یک وکیل متخصص در دعاوی پیمانکاری بهره مند گردید تا در رسیدن به نتیجه مورد نظر دچار اشتباه های غیر قابل جبران نشوید.

وکیل دعاوی پیمانکاری و نمونه دعاوی رایج بین پیمانکار و کارفرما

وکیل دعاوی پیمانکاری قصد دارد تا جهت آشنایی بیشتر شما با دعاوی پیمان و دعاوی که کارفرمایان و پیمانکاران علیه یکدیگر در محاکم مطرح می کنند، در ادامه به بیان نمونه های رایج این دعاوی بپردازد.

۱- دادخواست مطالبه وجه در قرارداد عمومی پیمان

۲- دادخواست فسخ قرارداد پیمانکاری از جانب کارفرما

۳- دادخواست فسخ قرارداد پیمانکاری از جانب پیمانکار

۴- دادخواست صدور تامین دلیل در قرارداد پیمانکاری در جهت حفظ میزان کارهای انجام شده در پروژه توسط کارفرما و پیمانکار

۵- دادخواست صدور حکم ابطال ضمانتنامه در قرارداد عمومی پیمان

۶-دادخواست تامین دلیل به جهت عدم انجام تعهدات پیمانکار در اجرای قرارداد پیمان

۷- دادخواست مطالبه حق الزحمه مدیریت و نظارت در قرارداد پیمانکاری

۸- دادخواست پرداخت هزینه های نگهداری کارگاه پیمانکاری

۹- دادخواست مطالبه وجه التزام قراردادی در قراردادهای پیمان

۱۰- دادخواست صورت برداری از اموال و مصالح پای کار

۱۱- دادخواست لغو تصمیم مبنی بر اعمال ماده ۴۶ پیمان، الزام به اجرای ماده ۴۸ پیمان

۱۲- دادخواست صدور حکم به الزام شرکت خوانده بر اجرای مفاد قرارداد عمومی پیمان

۱۳- دادخواست الزام به تنظیم و ابلاغ صورتجلسه تحویل قطعی پروژه و پرداخت الباقی مبلغ پیمان و خسارت تاخیر تادیه

  • نکته: بسیاری از دعاوی رایج بین کارفرمایان و پیمانکاران را می توان بدون مراجعه به دادگاه حل نمود. می پرسید چگونه؟

شما می توانید با تشکیل جلسات سازنده و با رعایت اصول مذاکره و شرکت وکلایی که در این زمینه دارای دانش و تجربه کافی هستند، اختلافات را با رعایت حقوق طرفین خاتمه دهید، لذا توصیه می شود با اختیار کردن وکلایی که در قراردادهای پیمانکاری توانایی و تجربه کافی را دارند، قبل از طرح دعوا در محاکم از امتیاز مذاکره نیز بهره مند گردید.

دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاوی پیمانکار و کارفرما

وکیل دعاوی پیمان در خصوص دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاوی پیمانکار و کارفرما عنوان می دارد، با توجه به ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی مدنی دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاوی بین کارفرما و پیمانکار سه دادگاه می باشد که عبارتند از: محل انعقاد عقد یا دادگاه محل اجرای تعهد یا دادگاه محل اقامت خوانده می باشد که خواهان می تواند برای طرح دادخواست مورد نظر به هر یک از این سه دادگاه مراجعه نماید.

وکیل دعاوی پیمانکاری و نحوه رسیدگی به پرونده های پیمانکاری

وکیل دعاوی پیمانکاری عنوان می دارد، دادخواست هایی که در پرونده های بین کارفرما و پیمانکار مطرح می گردد، با توجه به اینکه دعوای مورد نظر حقوقی باشد یا کیفری حسب مورد به دادسرای محل وقوع جرم یا دادگاه مورد نظر خواهان ارجاع می گردد و پس از ثبت دادخواست، پرونده به معاونت ارجاع ارسال می شود و ایشان با توجه به نوبت پرونده را به یکی از شعبات دادگاه ارجاع می دهد و دفتر شعبه مورد نظر پس از اطمینان از تکمیل بودن پرونده، اقدام به تعیین وقت برای پرونده مورد نظر می نماید و طرفین برای رسیدگی به دادگاه دعوت می شوند.

◁◁ بیشتر بدانید:  موضوع قرارداد پیمانکاری

وکیل دعاوی پیمانکاری در تهران
وکیل دعاوی پیمانکاری در تهران

وکالت دعاوی پیمانکاری خود را به ما بسپارید

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران در راستای اهداف مدیران ارشد موسسه که  ارائه خدماتی متفاوت و متمایز و تخصصی به شما عزیزان می باشد، اقدام به تشکیل دپارتمان هایی در زمینه های مختلف کاری وکلا نموده است که دپارتمان های مورد نظر متشکل از وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه در حوزه مورد نظر می باشد. با عنایت به موارد فوق الذکر این نوید را به شما می دهیم که با سپردن پرونده های خویش به ما بهترین نتایج ممکن را در پرونده های پیمانکاری خویش کسب خواهید نمود.

برای مشاوره با وکیل دعاوی پیمان یا تنظیم دادخواست پرونده های پیمانکاری، یا تنظیم لایحه در پرونده های پیمانکاری جهت ارائه به محاکم یا تنظیم قراردادهای پیمانکاری با ما تماس حاصل نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۳۰ میانگین امتیاز: ۴.۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

40 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
حسن زاده
1 سال قبل

سلام و تبریک سال نو، من پیمانکار فضای سبز و با شهرداری کار می کنم ولی شهرداری تبریز بعد از ۲۵ سال تمامی پیمانکاران فضای سبز را نزدیک ۲۰۰ شرکت کنار گذاشته و خود کارکنان شهرداری و سازمان پارکها یه شرکت با سرمایه ۱ میلیون تومان ثبت کرده اند و کل فضای سبز تبریز را به مبلغ ۵۰۳ میلیارد تومان گذاشتن مناقصه و فقط اون شرکت با توجه به اینکه پشتوانه بانک شهر را داره می تونه ضمانت نامه بگیره و در منافصه شرکت کنه، البته از ۳ ماه پیش هم معلوم بود اون شرکت شهرداری برنده مناقصه هست. الان شهرداری با اینکار نزدیک ۶۰۰ ۷۰۰ کارشناس و مهندس کشاورزی را با اون همه تجهیزات و تجربه کنار گذاشته و بیکار کرده است. لذا خواهشمند راهنمایی بفرمایید.

فیاضی
1 سال قبل

سلام ، قراداد پیمانکاری با شهرداری تبریز داشتم، فسخ قراداد ماده ۴۷ شد. حقوقی شکایت کردم به کمسیون ماده ۳۸ ارجاع شد، را ی داده شد. مبلغ ضمانت نامه و هزینه کارشناسی پرداخت شود. اما به خواسته اصلاح صورت وضعیت براساس فهرست بهاء و خسارت نرخ تعدیل دیون بی تفاوت بوده، تامین دلیل کرده به دیوان اعتراض کردم. دیوان در دو مرحله صلاحیت به دادگاه حقوقی داد. دادگاه حقوقی در دو مرحله هزیمه دادرسی گرفت و مجددا عدم صلاحیت و دوباره به کمسیون ماده ۳۸ فرستاده شد. ماده ۳۸ بعد از دادگاه به کارشناس ارجاع داد من در آن زمان در شهر دیگری مشغول بودم تا بیام ابلاغ کارشناسی رو بگیرم، کمسیون رای قبلی را تایید کرده بود. مجددا به دیوان اعتراض و باز به حقوی ارجاع و دادگاه حقوقی بعد از چندین بار رسیدگی پرونده را عمدا به عنوان پرونده ماده صدی به دیوان عالی فرستاد. دیوان صلاحیت رسیدگی را به دیوان عدالت اداری داده و شعبه ۱۳ ابرام رای و رد شکایت صادر کرده. این پرونده از سال ۹۶ تا به حال طول کشیده آیا درخواست تجدید نظر مفید هست؟

سهیل
2 سال قبل

سلام وقتتون بخیر ببخشید من یه قرارداد نوشتم با کارفرما یک سوییت به متراژ ۴۰ متر و یک ساختمان به متراژ ۱۴۳ متر و الان سوییت ۴۰ متری ساخته شده و از ساختمان کرسی چینی شده ولی الان کارفرما میخواد قرارداد رو فسخ کنه کارو بده به یکی دیگه. میخواستم بدونم قرارداد و فسخ کنه باید به پیمانکار غرامت بده واگه بده چقد باید بده؟

جمشیدی
2 سال قبل

سلام من پیمانکار ساختمان مسکونی هستم و قرارداد بستم خانه ای ۴۳ متر زیربنا را با مصالح در تاریخ ۱۷ .۴ .۹۹ تا تاریخ ۱۷ .۷ .۹۹ تا مرحله سفت کاری انجام بدم و هزینه های آن را از حساب وام بنیاد مسکن پرداخت کنم با توجه به این که وام مسکن روستایی مناطق محروم ۴۰ میلیون بوده مبلغ ۲۵ملیون هم بلا عوض داشته من هم فکر میکردم که وام این بنده خدا هم همین جوری است و قرارداد بستم که خانه اش را درست کنم بعد از انجام مقداری از کار رفتم بنیاد مسکن و سوال کردم که وام درست است یا نه که به من گفتند وام این بنده خدا بلا عوض ندارد و مبلغ قرارداد بین ما ۵۸ ملیون بوده است به او چند بار گفتم که وام خانه ات مشکل دارد ولی او توجهی به من نمی کرد حالا بعد از مدت ۱۰ ماه از بتاریخ قرارداد شاکی شده و درخواست خسارت کرده دادگاه هم به نفع این آقا رای صادر کرد حالا من باید چکار کنیم لطف کنید یک راهی برای رسیدن به حل این مشکل پیدا کنید.

محسنی
3 سال قبل

سلام خسته نباشید شکایت از کارفرما رو باید تو دیوان مطرح کنم چون طرف قراردادم دولتیه؟