شکایت بابت مهریه

شکایت بابت مهریه را در چه صورتی می توان انجام داد؟ شکایت بابت مهریه چگونه انجام می شود؟ شکایت بابت مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه چه تفاوتی دارد؟ شکایت بابت انواع مختلف مهریه چگونه است؟ شکایت بابت مهریه و درخواست طلاق از جانب زن با هم منافاتی دارد؟ شکایت بابت مهریه بعد از فوت همسر به چه صورت است؟

شکایت بابت مهریه را در چه صورتی می توان انجام داد؟

شکایت بابت مهریه را هر زمانی که زن اقدام کند می تواند انجام دهد. مهریه یکی از حقوقی است که دقیقا پس از انعقاد خطبه عقد زن از آن برخوردار است، بنابراین هر زمان که بخواهد می تواند آن را از شوهر خود مطالبه کند و مرد موظف است که آن را به زن بپردازد.

شکایت بابت مهریه و درخواست مطالبه آن از همسر فقط در زمان جدایی اتفاق نمی افتد. زن می تواند هر زمان که بخواهد، حتی بدون درخواست طلاق و زمانی که در منزل شوهر است، درخواست مطالبه مهریه از مرد کند. اما آیا این کار به صلاح زندگی مشترک است یا خیر، موضوع دیگری است که فقط زن می تواند درباره ی آن تصمیم بگیرد.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل مطالبه مهریه | تعریف مهریه و نحوه مطالبه آن

این شکایت چگونه انجام می شود؟

شکایت بابت مهریه زمانی انجام می شود که زن بنا به هر دلیلی بخواهد مطالبه مهریه انجام دهد. حال این دلیل می تواند طلاق و جدایی باشد و یا این که مسائل خانوادگی. در هر صورت بعد از این که زن تصمیم به شکایت گرفت می تواند از طریق دادگاه یا اجرای ثبت دادخواست مطالبه مهریه را انجام دهد.

وکیل متخصص در زمینه مهریه می گوید زن وقتی از طریق اجرای ثبت اقدام کند می تواند حکم توقیف اموال و حکم ممنوع الخروجی مرد را بگیرد و اگر زوج مالی برای توقیف نداشته باشد، زوجه از دادگاه اقدام می کند و حکم جلب مرد را می گیرد.

در ازدواج دائم برای شکایت بابت مهریه و به اجرا گذاشتن آن می توان هم از طریق دادگاه خانواده و هم از طریق اجرای ثبت اقدام کرد.  وکیل دعاوی خانواده میگوید: در ازدواج موقت اگر به صورت محضری ثبت شده باشد و صیغه نامه رسمی وجود داشته باشد می تواند از هر دو طریق اقدام کند، ولی اگر صیغه نامه یک سند عادی باشد و ثبت محضری نشده باشد، فقط می توان از طریق دادگاه اقدام کرد. شکایت بابت مهریه از طریق اجرای ثبت، نیازمند سند رسمی نکاح موقت است.

شکایت بابت مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه چه تفاوتی دارد؟

مهریه عندالمطالبه، مهریه ای است که زن هر زمان که مطالبه کرد باید به وی پرداخت شود و در صورت عدم پرداخت زن می تواند حکم توقیف اموال، حکم ممنوع الخروجی و حکم جلب مرد را بگیرد. ولی در مهریه ای که عندالاستطاعه است، دیگر حکم ممنوع الخروجی و حکم جلب وجود ندارد و فقط در صورتی که مرد مالی داشته باشد، حکم توقیف اموال صادر می شود و در غیر این صورت زن نمی تواند شکایت بابت مهریه انجام بدهد.

  • نکته: مهریه عندالاستطاعه را فقط زمانی می توان مطالبه کرد که مرد استطاعت مالی داشته باشد.

شکایت بابت انواع مختلف مهریه چگونه است؟

مهریه می تواند هر چیزی باشد که ارزش ریالی دارد. حال این اموال می تواند منقول باشد یا غیر منقول. اموال منقول به اموالی گفته می شود که به راحتی قابل نقل و انتقال باشد، مانند وجه نقد، سکه، طلا، کتاب، گل و هر چیزی که به راحتی و سریع بتوان جابجا کرد. در مقابل اموال غیر منقول به اموالی مانند خانه و زمین و باغ و مغازه می گویند.

شکایت بابت مهریه اموال منقول، اگر وجه نقد باشد باید به نرخ روز محاسبه شود، و برای سایر موارد باید عینا مانند آن پرداخت شود، به شرطی که زوجین به توافق برسند که معادل ارزش روز آن دارایی را جایگزین کنند.

در مورد اموال غیر منقول کار راحت تر است چون بعد از عقد آن مال مشخص شده برای زن می شود. اما این موضوع هم شروطی را داراست که اگر از آن ها اطلاعی نداشته باشیم ممکن ضررهای جبران ناپذیری اتفاق بیفتد. اموال غیر منقول باید دقیقا در سند ازدواج نام برده شود و مثلا نگویند فلان خانه را زوج به نام زوجه کند که مورد قبول نیست. مسئله مهم دیگر این که نباید در شروط ضمن عقد نوشته شود که مثلا سه دانگ از خانه ای که زوج در آینده می خواهد خریداری کند به نام زوجه شود.

که این موضوع اصلا رسمیت ندارد چون این یک شرط مبهم است و شرط مبهم باطل است. تنها در صورتی می تواند مبهم نباشد که مشخصات کامل ملک و مهلت زمان خرید آن ذکر شود و عبارت “به صورت مجانی” هم درج شود. و اگر در موعد مقرر ملک خریداری نشد زن می تواند شکایت بابت مهریه را انجام دهد.

شکایت بابت مهریه و درخواست طلاق از جانب زن با هم منافاتی دارد؟

شکایت بابت مطالبه مهریه هیچ ربطی به درخواست طلاق ندارد. اما از آنجایی که زن حق طلاق ندارد، دادگاه پیشنهاد می دهد که برای راضی کردن مرد به طلاق بخشی از مهریه را ببخشد. اما اگر زن بتواند خلاف یکی از موارد دوازده گانه مندرج در عقدنامه را به اثبات برساند، دادگاه مجبور به صدور حکم طلاق می شود.

شکایت بابت مهریه بعد از فوت همسر به چه صورت است؟

وکیل شکایت مهریه در این باره می گوید بعد از فوت همسر زن می تواند درخواست مطالبه مهریه بدهد، و از آن جایی که مهریه جز بدهی ممتاز مرد است و پرداخت آن بر مابقی بدهی ها اولویت دارد، باید از محل اموال متوفی پرداخت شود. اگر اموال کمتر از مبلغ مهریه بود، به هم میزان از مهریه پرداخت می شود. و اگر اموالی نداشت زن می تواند سهم الارث مرد را توقیف کند.

در مورد مطالبه مهریه از محل دیه متوفی نظرات متفاوتی وجود دارد. برخی معتقدند که زن می تواند اگر شوهرش اموال دیگری نداشته باشد، از محل دیه مهریه خود را دریافت کند. و عده ای دیگر معتقدند که چون دیه جز اموال مرد نیست و حق وراث است پس نمی توان بابت بدهی این مبلغ را توقیف کرد. نظر دوم با قوانین و مقررات فعلی کشور سازگارتر است.

تقاضای تقسیط مهریه از طرف مرد

وکیل مهریه در تهران میگوید: زوج میتواند برای پرداخت مهریه زن خویش، از دادگاه تقاضای اعسار و تقسیط نماید. اعسار از پرداخت مهریه به این معناست که زوج توانایی پرداخت مهریه به صورت دفعتا واحده یعنی بصورت یکجا را ندارد. ولیکن میتواند بصورت قسط بندی از عهده پرداخت اقساط برآید. به همین دلیل دادگاه با بررسی اوضاع و احوال مرد و درآمد وی و دارایی او، حکم به پذیرش اعسار یا عدم پذیرش آن صادر مینماید. بهترین توصیه به شما عزیزان ان است که برای اخذ مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه دعاوی خانواده از قبیل: طلاق، طلاق توافقی، وکیل برای مطالبه مهریه و نفقه معوقه، مشاوره جهت حضانت و نفقه فرزند مشترک، اثبات زوجیت و فسخ نکاح و غیره، با موسسه حقوقی ما تماس حاصل نمایید.

◁◁ بیشتر بدانید:  قانون جدید مهریه چه می گوید؟

وکیل برای پرونده مهریه
وکیل برای پرونده مهریه

وکیل پرونده مهریه در تهران

شما به هر دلیلی می توانید مهریه خود را مطالبه کنید ولی اگر قصد ادامه زندگی را دارید بهتر است برای این کار شکایت نکنید و با گفتگو به توافق برسید تا کانون گرم خانواده به سوی سردی نرود. اما اگر قصد جدایی دارید و می خواهید برای شکایت بابت مهریه اقدام کنید، موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا توصیه می کند که قبل از هر اقدامی حتما از مشاوره های این مجموعه که زیر نظر مجرب ترین وکلای مهریه صورت می گیرد، بهره مند شوید تا بتوانید بهترین نتیجه را از شکایت مهریه بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۳ میانگین امتیاز: ۴.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments