شرایط تعلق نفقه به زن

شرایط تعلق نفقه به زن چیست؟ شرایط تعلق نفقه شامل چه استثنائاتی است؟ شرایط تعلق نفقه شامل چه نکاتی است؟ شرایط تعلق نفقه زن بعد از طلاق چگونه است؟ نفقه جاریه چیست؟

شرایط تعلق نفقه به زن چیست؟

شرایط تعلق نفقه به زن شامل دو مورد است، و این دو شرط لازم هستند یعنی زن باید این دو شرط را حتما انجام دهد تا نفقه به وی تعلق بگیرد.

این دو شرط عبارتند از:

۱. عقد دائمی باشد.

۲. زن از مرد تمکین نماید.

در ادامه توضیحات کامل شرایط تعلق نفقه به زن را خدمتتان عرض می کنیم.

شرط نخست:

در مورد شرط اول تعلق نفقه به زن، وکیل متخصص دعاوی کیفری می گوید: همان طور که در قانون مدنی کشورمان آمده است؛ “در عقد دائم، نفقه زن بر عهده شوهر است.” پس با توجه به این موضوع، در ازدواج موقت یا همان صیغه نفقه به زن تعلق نمی گیرد و زنی که صیغه مردی می شود، شرایط تعلق نفقه به وی وجود ندارد. البته لازم به ذکر است زن و مردی که می خواهند ازدواج موقت کنند، می توانند قبل از قرائت خطبه صیغه، که مرد ماهیانه مبل

شرط دوم:

دومین شرط تعلق نفقه به زن، تمکین زن از مرد است. تمکین خود شامل دو مورد می شود، تمکین عام و تمکین خاص.

تمکین عام زن از مرد شامل اطاعت پذیری زن از شوهر و انجام امور منزل و امور تربیتی فرزند مشترک گفته می شود و تمکین خاص به رابطه زناشویی و تامین نیازهای جنسی مرد گفته می شود.

در نتیجه یکی دیگر از شرایط تعلق نفقه به زن، تمکین زن از مرد است که هم باید تمکین عام و هم تمکین خاص انجام شود تا شرایط تعلق نفقه به زن برقرار باشد.

وکیل مطالبه نفقه میگوید: شرایط تعلق نفقه به زن اگر به طور کامل انجام شود، مرد باید تمام نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن، اعم از مسکن، پوشاک، خوراک، اثاثیه و وسایل منزل، هزینه های بهداشتی و درمانی، خادم یا پرستار اگر زن نیاز داشته باشد یا عادت داشته باشد.

نکته: وکیل متخصص در این حوزه می گوید تمکین عام و خاص باید به طور کامل صورت بپذیرد و در هر زمان و مکانی انجام شود. یعنی تمکین ناقص به این شکل که زن مدتی تمکین کند و مدتی تمکین نکند فایده ندارد و شرایط تعلق نفقه به وجود نمی آید.

یک نکته کاربردی در محاکم: همان طور که به نظر می رسد، اثبات تمکین خاص بسیار سخت است، چون یک مسئله شخصی بین زن و شوهر است و نمی توان به این راحتی در دادگاه به اثبات رسانید.

◁◁ بیشتر بدانید:  نفقه در دوران عقد چگونه است؟

شرایط تعلق نفقه، شامل چه استثنائاتی است؟

شرایط تعلق نفقه به زن طبق قانون مدنی این است که اگر مانع شرعی وجود نداشته باشد، زن باید حتما شرایط زوجیت را انجام دهد تا مستحق دریافت نفقه باشد. منظور از مانع شرعی که در متن قانون آمده است این است که زن به دلیل عذر شرعی یا به واسطه عذری مانند بیماری نتواند تمکین کند، و یا این که در سفر زیارت خانه خدا یا اعتکاف باشد اشکالی ندارد و در صورت عدم تمکین در این مواقع باز هم شرایط تعلق نفقه را دارد و مرد باید به او نفقه بپردازد.

وکیل نفقه در تهران میگوید: گاهی اوقات به دلیل وجود بعضی از بیماری های روحی و روانی و یا بیماری های جسمی و ژنتیکی، زن نمی تواند از مرد تمکین خاص کند و همین باعث سردی روابط بین زن و مرد می شود. به دنبال این سردی روابط بین آن ها، اختلافات به وجود می آید. طولانی شدن این اختلافات منجر به درگیری فیزیکی و یا توهین به یکدیگر می شود و پس از مدتی تصمیم به طلاق می گیرند. در این مواقع زن و مرد فراموش می کنند که ریشه تمام این مشکلات در سرد مزاجی زن یا سرد مزاجی مرد یا عذر پزشکی است.
  • نکته: اگر زوجین از این مشکلات آگاهی داشته باشند و درصدد درمان برآیند و برای رفع مشکل از روانشناسان و متخصصین کمک بگیرند، می توانند روابط خود را بهبود ببخشند و از رابطه ای خوب بهره مند شوند.

شرایط تعلق نفقه به زن شامل چه نکاتی است؟

۱. شرایط تعلق نفقه به زن زمانی صورت می گیرد که زن و مرد در ظاهر زیر یک سقف باشند.

۲. از زمان انعقاد خطبه عقد به دلیل وجود حق حبس، مرد موظف است نفقه را به زن بپردازد حتی اگر زن از مرد تمکین نکند.

۳. اگر زن تمکین خاص انجام ندهد، مرد باید بتواند اثبات کند که اثبات این موضوع بسیار دشوار است.

۴. اگر زن بدون اجازه شوهر شاغل شود و از منزل خارج شود نفقه به او تعلق نمی گیرد.

شرایط تعلق نفقه به زن بعد از طلاق چگونه است؟

شرایط تعلق نفقه بعد از طلاق به نوع طلاق بستگی دارد، که امکان دارد طلاق از نوع رجعی باشد یا از نوع بائن.

اگر طلاق رجعی باشد که در این نوع طلاق، در مدت عده شوهر می تواند به همسر مطلقه خود رجوع کند، و در این مدت عده زن به نوعی همسر مرد به حساب می آید؛ زن شرایط تعلق نفقه را داراست.

ولی در طلاق بائن که مرد در زمان عده حق رجوع به زن را ندارد، شرایط تعلق نفقه به زن وجود ندارد.البته این مسئله منوط به این است که زن باردار نباشد؛ اگر باردار باشد تا زمان وضع حمل، زن شرایط تعلق نفقه را داراست.

◁◁ بیشتر بدانید:  مطالبه نفقه معوقه بعد از طلاق

نفقه جاریه چیست؟

وکیل متخصص نفقه میگوید: نفقه جاریه شامل دو مورد است که اولی برای زمانی ست که زن تمام شرایط تعلق نفقه را در خانه مرد رعایت می کند و مرد باید نفقه بپردازد. دومین حالت هم زمانی است که زن و مرد طلاق رجعی گرفتند و مرد باید در زمان عده نفقه بپردازد.

نفقه فرزند یا فرزندان مشترک

وکیل مطالبه نفقه در تهران میگوید: نفقه فرزند بر عهده پدر است. حتی اگر حضانت بر عهده مادر باشد، بازهم پدر تکلیف به پرداخت نفقه فرزند و یا فرزندان مشترک را دارد. مگر آنکه بر خلاف آن توافق به عمل آید. مانند آنکه در طلاق، خواه طلاق توافقی باشد، خواه به درخواست یکی از زوجین باشد، بر این مساله تراضی صورت گیرد که هر کدام از والدین که عهده دار امر حضانت شده است، مکلف به تامین هزینه های زندگی فرزند نیز میباشد.

لذا طرف دیگر مثلا پدر مسئولیتی به پرداخت هزینه های فرزند تحت عنوان نفقه ولو بصورت ماهیانه نداشته باشد. برای کسب اطلاعات حقوقی مفید و کاربردی درخصوص دعاوی خانواده از قبیل طلاق، طلاق رجعی، طلاق توافقی، مطالبه مهریه و اعسار از پرداخت مهریه، مطالبه نفقه و نحوه مطالبه نفقه معوقه و حضانت و تعیین حق ملاقات فرزند و اثبات زوجیت و سایر موضوعات مربوط به دعاوی خانواده با موسسه حقوقی ما تماس حاصل نموده و با وکیل متخصص خانواده مشاوره حقوقی نمایید.


◁◁ بیشتر بدانید:  محاسبه میزان نفقه زن به چه صورت می باشد؟

وکیل برای پرونده نفقه در تهران
وکیل برای پرونده نفقه در تهران

وکیل پرونده نفقه

اگر شرایط تعلق نفقه توسط زن اجرا شود و یا این که زن در عده باشد و مرد از پرداخت نفقه خودداری کند، زن می تواند بابت پرداخت نفقه از مرد شکایت کند. اما توصیه موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا این است که قبل از هر اقدامی حتما از مشاوره این موسسه که زیر نظر وکلای متخصص در این زمینه انجام می شود، بهره مند شوید تا نتیجه مطلوب را بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۵ میانگین امتیاز: ۴.۲]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments