وکیل جعل رايانه اي و استفاده از داده هاي مجعول

جعل رایانه ای

وکیل جعل رایانه ای با ذکر نمونه عملی از این جرم مطلب را آغاز می نماید: خوب است بدانید استفاده از داده مجعول یا جعل رایانه ای ملازمه ندارد. یعنی ممکن است یک شخصی در عالم ماده و واقعی، یم سندی را جعل کند. که به آن جرم جعل سنتی میگویند، سپس از آن اسکن تهیه کرده و از طریق ایمیل برای کسی ارسال کند. جرم استفاده از داده جعلی محقق شده است. زیرا پس از اینکه از سند مجعول اسکن و تصویر تهیه گردید، این عمل، موجب ایجاد یک داده مجعول و جعلی شده است، که با ارسال آن، جرم استفاده از داده جعلی محقق گردیده است.

جعل رايانه اي چيست؟

وكيل جعل رايانه ای یا همان وکیل جرایم رایانه ای در خصوص توضيح و بسط مفهوم و معناي جرم جعل رايانه اي طبق نظر دكترين و كتب قابل استناد بيان ميدارد: جعل يا پديد آوردن دگرگوني در سندهاي موجود بصورت تقلبي جرمي است كه عليه اصالت و صحت اسناد و نوشته ها صورت ميگيرد.

نخست اينكه وفق نظر و عقيده قانون گذار جهل و تزوير دو عنوان جداگانه اي هستند كه مقنن در ماده ٦ قانون جرايم رايانه اي (ماده ٧٣٤ قانون مجازات اسلامي) به تبيين جعل پرداخته و تزوير را به جهت وجود برخي رفتارهاي بزهكارانه در موادي چون ٥٣٠ و ٥٣٧ و ٥٣٩ و ٥٤١ مورد جرم انگاري قرار داده است.

دوم حمايت قانون گذار از اسناد رسمي و عادي است. مقنن پس از به رسميت شناختن و اعتبار بخشيدن به اسناد رسمي و عادي كه مردم با توجه به مناسبات بينشان اقدام به تنظيم آنها مينمايند، به دليل ارزش قايل شدن و اجتناب و پرهيز از برهم زدن اسناد و نوشته هاي كه حاكي از توافق اراده هاي طرفين و حامل اصالتي است كه همواره با خود دارند به جرم انگاري چنين اقدامي در آن اسناد پرداخته است.

وکیل جعل رایانه ای و تعريف دقيق این جرم

وكيل جعل رايانه اي در شفاف سازي مراد و مقصود مقنن وفق مقررات بيان ميدارد: جعل رايانه اي مطابق ماده ٦ قانون جرايم رايانه اي (734 قانون مجازات اسلامي) صرفا بر ضد داده رخ ميدهد لذا صحت و اصالت از مولفه هاي بنيادين امنيت در فضاي سايبر است. لذا اگر مصاديق مندرج در ماده مرقوم بر روي شبكه يا سامانه رخ دهد چون بنيان اصالت و در نتيجه تقلب روي آن اصالت منتفي است لذا از مصاديق اين ماده خارج است.

تفسير و توضيح مفاهيم جرم جعل رايانه اي

وكيل جعل رايانه اي در ادامه به شرح و بسط مفاهيم مدنظر مقنن ميپردازد:

علائم

علائم جمع علامت است و در جعل رايانه اي به نماد يا وسيله اي گفته ميشود كه در برنامه هاي كاربردي و ذخيره سازي داده ها براي تمايز يك چيز از ديگر موارد مشابه به كار ميرود. عبارت “علائم موجود در كارتهاي حافظه” به معناي داده هايي است كه در كارت حافظه انباشت شده است.

تراشه

در ماده ٧٣٥ قانون مجازات اسلامي از تراشه نيز ياد شده است. تراشه يا مدار مجتمع وسيله اي متشكل از تعدادي عنصر مداري متصل به هم است.

جعل داده و علائم موجود در تراشه یا حافظه

جعل داده یا علائم موجود در کارتهای حافظه یا تراشه ها چگونه است؟ قانونگذار کشور ایران در جرم انگاری این جرم، از الگوی ارایه شده در ماده 7 کنوانسیون جرایم سایبر بوداپست پیروی نموده است. بر اساس ماده مذکور، هر نوع وارد کردن، تغییر، حذف یا قطع عمدی و غیر حق داده های رایانه ای، که منجر به داده های غیرمعتبر میشود، موجب ایجاد مسئولیت کیفری برای فاعل جرم میگردد. زیرا این امور دارای اهداف غیرقانونی بوده و موجب بی اعتباری داده های قانونی میگردد. به همین جهت وکیل جعل رایانه ای تاکید میکند که همواره باید در حفظ و مراقبت از داده های رایانه ای خود کوشا باشید. تا بتوانید از بروز بسیاری از جرایم سایبری و اینترنتی جلوگیری نمایید.

استفاده از تراشه یا کارت مجعول

جرم استفاده از داده ها، کارت ها یا تراشه های مجعول در ماده 735 قانون فوق الذکر مورد جرم انگاری قرار گرفته است. وکیل جعل رایانه ای میگوید: به این ماده قانونی، عنصر قانونی این جرم گفته میشود. به موجب این ماده، هر کسی که علم و آگاهی داشته باشد که داده ها مجعول هستند، یا کارتها یا تراشه های جعلی میباشند، و از آنها استفاده کند، به مجازات مقرر محکوم خواهد شد. پس برای تحقق این جرم نیازمند تحقق غعل مثبت مادی هستیم.

محل و بستر تحقق جرم جعل رايانه اي كجاست؟

وكيل جعل رايانه اي در پاسخ به اين سوال بدين شرح پاسخ ميدهد كه: بستر و محل وقوع جرم جعل رايانه اي فضاي سايبر است و اين را ميتوان از عبارت مندرج در ماده ٧٣٤ نيز برداشت نمود. لذا اگر كسي داده رايانه اي را چاپ كند يا از روي صفحه نمايشگر رايانه عكس برداري كند و سپس آن را روي كاغذ چاپ كند، مورد از موارد جعل رايانه اي نخواهد بود و سخن از جعل سنتي به ميان خواهد آمد.
نكته حائز اهميت ديگر آن است كه انجام افعال مجرمانه و رفتارهاي مندرج در ماده مرقوم ميبايست بصورت غيرمجاز انجام گيرند و اين غيرمجاز بودن هم به معناي نداشتن اجازه و هم به معناي رفتار خلاف قانون بودن است لذا اگر تغيير و دگرگوني همراه با خشنودي و توافق صاحب داده باشد جعل رايانه اي منتفي است.

[su_note note_color=”#c8b8e5″]وکیل جعل رایانه ای میگوید: مطابق ماده 734 قانون مجازات اسلامی، بخش جرایم رایانه ای، هر کس که مرتکب جرم جعل رایانه ای بشود، به مجازات حبس و جزای نقدی محکوم میشود. فعل مجرمانه جعل رایانه ای عبارت است از: تغییر یا ایجاد داده های قابل استناد یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه داده ها به آنها، تغییر داده های یا علائم موجود در کارت های حافظه یا قابل پردازش در سامانه های رایانه ای یا مخابراتی.[/su_note]

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل جرایم رایانه ای

وکیل جعل رایانه ای و استفاده از داده های مجعول
وکیل جعل رایانه ای و استفاده از داده های مجعول

جعل رايانه اي و افعال و رفتارهاي مجرمانه

وكيل جعل رايانه اي وفق قانون بيان ميدارد سه رفتار و فعل است كه مورد نظر مقنن ميباشد:

تغيير: به معناي پديد آوردن و دگرگوني در داده هاست. تغيير نسبت به داده است كه موجود است و محتواي آن دگرگون ميشود. از اين جهت تفاوت ميان تخريب و جعل رايانه اي پديدار ميشود كه مرتكب در تخريب رايانه اي جز يا كل داده را مورد هدف قرار ميدهد و ماهيت و پيكره آن را دگرگون ميسازد ولي در جعل رايانه اي جز داده مورد تغيير قرار ميگيرد.

ايجاد: ايجاد به معناي ساختن و پديد آوردن داده اي است كه پيش از آن نبوده است. لذا ايجاد داده به معني پديد آوردن يك متني است كه داراي معنا و محتوا و ماهيت و هدف است كه تا پيش از اين چنين متني موجود نبوده است. لذا اگر كسي به داده اي كه موجود است چيزي را بيفزايد رفتار و فعلش تغيير است نه ايجاد.

وارد كردن: وارد كردن تنها فعل و رفتاري است كه ويژه جعل رايانه اي است و در جعل سنتي پيش بيني نشده است. در ذات و ماهيت وارد كردن به نوعي تغيير است ولي به معناي وارد نمودن متن يا داده اي به داده صحيح و با اصالتي است كه از پيش موجود بوده است.

شرط قابل استناد بودن در جعل رايانه اي

داده هاي موضوع جعل رايانه اي بايد قابليت استناد داشته باشند لذا جعل رايانه اي يك جرم مطلق است كه زيان رساني در آن مطلقا شرط نيست هر چند موجب بروز و ورود ضرر و آسيب بشود كه در اينصورت از موارد تشديد كيفر خواهد بود.

امضاي ديجيتال چيست؟

يكي از برجسته ترين داده هاي استنادپذير، امضاي ديجيتال است كه نشانگر هويت شخص در فضاي سايبر است. مطابق بند ي ماده يك قانون تجارت الكترونيكي، امضاي الكترونيكي عبارت است از هر نوع علامت منضم شده يا به نحو منطقي متصل شده به داده پيام است كه براي شناسايي امضا كننده مورد استفاده قرار ميگيرد. امضاي الكترونیكي خود داده محسوب ميشود و هر كس آن را دگرگون كند مرتكب جعل رايانه اي شده است.

شرایط امضاي الکترونيكي مطمئن

مطابق ماده ١٠ قانون تجارت الكترونيكي، امضاي الکترونيكي مطمئن بايد داراي شرايط زير باشد:

الف: نسبت به امضا كننده منحصر به فرد باشد.
ب: هويت امضا كننده داده پيام را معلوم كند.
ج: به وسيله امضا كننده يا تحت اراده انحصاري او صادر شده باشد.
د: به نحوي به يك داده پيام متصل شود كه هر تغييري در آن داده پيام قابل تشخيص كشف باشد.

استفاده از داده مجعول

وكيل متخصص جعل رايانه اي در تبيين شق دوم عنوان معنونه تحت عبارت”جعل رايانه اي و استفاده از داده هاي مجعول” بيان ميدارد:

استفاده از داده مجعول از جهت ويژگي هاي رفتار مانند استفاده از سند مجعول در قانون مجازات اسلامي است.
مطابق فرمايش حضرت علي (ع) كه مي فرمايند: ((اشيا را به تعاريف اضدادشان بشناسيد)) ميتوان در جهت تعريف استفاده از داده مجعول چنين بيان داشت: اگر كسي از سندي بي اعتبار كه فاقد اصالت و اعتبار است به عنوان ابزاري فريبكارانه استفاده نمايد و اتفاقا مال ديگري را هم ببرد مورد از موارد كلاهبرداري خواهد بود و در زير مجموعه استفاده از داده مجعول قرار نميگيرد.
مطابق ماده ٧ قانون جرايم رايانه اي (ماده ٧٣٥ قانون مجازات اسلامي) هركس با علم به مجعول بودن داده ها يا كارتها يا تراشه ها از آنها استفاده نمايد به مجازات مندرج در ماده فوق محكوم خواهد شد.

◁◁ بیشتر بدانید:  کلاهبرداری رایانه ای چیست؟

ويژگي هاي عمومي جرم استفاده از داده هاي مجعول

وكيل جعل رايانه اي و وكيل استفاده از داده هاي مجعول ويژگي هاي عمومي جرم استفاده از داده هاي مجعول را چنين بيان ميدارد:
موضوع استفاده از داده مجعول سلامت روابط اداري و معاملي است زيرا در اين جرم صحت و اصالتي در كار نيست كه خدشه دار گردد (مانند جعل رايانه اي) از طرفي الزامي نيست كه استفاده از داده مجعول به نتيجه مجرمانه بينجامد و استفاده از داده مجعول همچون جعل رايانه اي جرمي مطلق است و شرط حصول نتيجه در آن مفقود است.
استفاده از داده مجعول بايد در فضاي سايبر و از رهگذر سامانه هاي رايانه اي، مخابراتي و كارتهاي حافظه انجام گيرد پس اگر استفاده از داده مجعول در فضاي بيروني (فضاي غير سايبري) انجام شود جرم استفاده از داده مجعول رخ نداده است.

ارتباط جعل رايانه اي و استفاده از داده مجعول

استفاده از داده مجعول و جعل رايانه اي با هم ارتباط و پيوستگي ندارند و ملازمه اي ميان آنها برقرار نميباشد. لذا اگر كسي سندي را در دنياي واقع جعل نمايد (جعل سنتي) و سپس آن را اسكن بنمايد و از طريق رايانه و فضاي سايبر آن را براي سازمان يا نهادي بفرستد؛ استفاده از داده مجعول رخ داده و مورد از مصاديق ماده ٧٣٥ ميباشد و بر عكس اگر كسي جعل رايانه اي انجام دهد مانند آنكه متن يك قرارداد الكترونيكي را تغيير دهد و يا اينكه چنين قرارداد مجعولي را بيابد و سپس آن را چاپ كند و به نهادي تحويل دهد مورد از موارد استفاده از “سند” مجعول است نه استفاده از “داده” مجعول.

ركن رواني استفاده از داده مجعول

وكيل استفاده از داده مجعول بيان ميدارد:
در استفاده از داده مجعول همچون استفاده از سند مجعول، آگاهي مرتكب به جعلي بودن، برجسته ترين عنصر ركن رواني است.
آگاهي به جعلي بودن با آگاهي و اطلاع به بي اعتبار بودن نيز فرق دارد و اگر كسي تصور كند كه داده اي كه در اختيار اوست بي اعتبار است و از آن استفاده نمايد موضوع از موارد ماده ٧٣٥ نخواهد بود.

وکیل برای جعل داده ها میگوید: دانستن این نکته ضروری است که رکن روانی یا همان عنصر معنوی جرم فوق الذکر، به معنای علم و قصد در عمل میباشد. چگونه؟ به این نحو که مرتکب جرم میبایست، دارای سونیت عام باشد. یعنی با علم و عمد، اقدام به جعل کرده باشد. به همین جهت اگر کسی در اثر سهل انگاری و بی توجهی مرتکب وارد کردن داده به نحو جعلی بشود، به لحاظ فقدان عنصر معنوی و نبودن عمد در رفتار، نمیتوان وی را قابل تعقیب کیفری و اعمال مجازات دانست.

وکیل جعل رایانه ای در تهران
وکیل جعل رایانه ای در تهران

وکیل جعل رايانه اي در تهران

موسسه حقوقي و داوری امين عدالت کبریا در تهران همواره وكلاي پايه يك خود را بر آن داشته است كه با بهره گيري از قوانين و به روز رساني اطلاعات خود و همچنين مطالعات فراوان در زمينه عناوين مرقوم آن هم در كتب دكترين و خصوصا كتب مدون پژوهشگران فهيم و فرهيخته قوه قضاييه بتوانند در تجزيه و تحليل رفتار و فعل واقع شده مرتكب اقدام شايسته و صحيحي را بعمل آورند تا چه از منظر شاكي و چه از منظر متهم دفاع و اقدام قانوني موثر و مفيد و مطابق قانون صورت گيرد. جهت مشاوره با وکیل جرایم رایانه ای و بطور تخصصی تر با وکیل جعل رايانه اي و استفاده از داده هاي مجعول در تهران با ما تماس بگیرید.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

بدون دیدگاه

  • فراهاني ساجده
    ژوئن 7, 2020 12:00 ب.ظ

    خسته نباشيد از وكيل جعل رايانه اي و استفاده از داده هاي مجعول سوال داشتم كه اگه كسي اطلاعات كامپيوتر منو پرينت بگيره بعد روي بعضي چيزاش لاك بگيره و خلاصه باعث جعليت اون سند بشه بايد همين شكايت جعل رايانه اي رو طرح كنم؟ متشكرم

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژوئن 7, 2020 6:59 ب.ظ

      باسلام
      وكيل جرايم رايانه فعال در رسته جرايم جعل رايانه اي پاسخ ميدهد: انجام جعل در داده ها ميبايست در فضاي سايبري و بر روي رايانه صورت پذيرد. مورد شما خارج از شمول دامنه جعل رايانه اي و به حوزه جعل سنتي نزديك ميباشد.

      پاسخ
  • سلام من وقت مشاوره حقوقي و قضايي حضوري با وكيل جرام رايانه كه فقط متخصص در جعل باشه ميخواستم

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژوئن 11, 2020 4:38 ب.ظ

      باسلام
      شما ميتوانيد جهت تعيين وقت ملاقات و مشاوره حقوقي حضوري با بهترين وكيل جرايم رايانه اي متخصص در جعل رايانه اي با موسسه حقوقي ما تماس حاصل نماييد.

      پاسخ
  • حسین هستم
    ژوئن 14, 2020 5:42 ب.ظ

    سلام از وکیل متخصص جرایم رایانه ای در بخش جعل سوالی داشتم. اینکه من یه اطلاعاتی رو تو لپ تاپم داشتم ولی بعد از اینکه بردم برای تعمیر و برگردوندم دیدم از اون اسنادم با تغییرات جزیی برای جایی استفاده شده و من رو مواخذه کردن. این مورد قابل شکایته؟
    ممنون میشم وکیل متخصص جرایم جعل رایانه ای پاسخگو باشن

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژوئن 14, 2020 10:33 ب.ظ

      با سلام
      وکیل جرایم رایانه ای پاسخ میدهد: اینکه شما مدعی هستید که اسناد موجود در رایانه‌تون رو از سیستمتون گرفته و با تغییر مورد استفاده قرار دادند باید با عنوان سرقت رایانه‌ای ثبت شکایت کنید و شامل جعل نیست.

      پاسخ
  • با سلام میخواستم از وکیل جرایم رایانه ای مشاوره بگیرم جهت همکاری در پرونده

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژوئن 16, 2020 3:51 ب.ظ

      با سلام وکیل جرایم جعل رایانه ای عنوان می دارد برای اطلاع از نحوه همکاری و عقد قرارداد وکالت پس از هماهنگی با دفتر موسسه در وقت تعیینی حاضر شوید.

      پاسخ
  • برجسته ترين عنصر رواني استفاده از داده مجعول چيست ممنونم از وكيل جرايم رايانه اي در دعاوي كيفري

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژوئن 21, 2020 9:02 ب.ظ

      باسلام وكيل جرايم رايانه اي پاسخ ميدهد: در استفاده از داده مجعول همچون استفاده از سند مجعول، آگاهی مرتکب به جعلی بودن، برجسته ترین عنصر رکن روانی است.

      پاسخ
  • فضاي سايبر در جرايم رايانه اي به چه معناست؟ ممنون از وكيل متخصص و حرفه اي

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژوئن 25, 2020 11:30 ب.ظ

      باسلام وكيل جرايم رايانه اي پاسخ ميدهد: از حیث اصطلاحی فضای سایبری به مجموعه محیط هايي همچون اینترنت گفته می شود که اشخاص در آنها از طریق رایانه هایی متصل به هم، با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.

      پاسخ
  • منظور از جعل رايانه اي طبق قانون يا نظر اساتيد حقوقي چيست؟ متشكر از وكيل جرايم رايانه اي متخصص و باتجربه

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژوئن 30, 2020 11:07 ب.ظ

      باسلام
      وكيل جرايم رايانه اي بهترين پاسخ را ارائه ميدهد: جعل یا پدید آوردن دگرگونی در سندهای موجود بصورت تقلبی جرمی است که علیه اصالت و صحت اسناد و نوشته ها صورت میگیرد.

      پاسخ
  • سلام ببخشید اگر فرد دادهای من که تو لپتاپ خودم هست را تو فلش خودش بریزه و بعد استفاده کنه مشمول جعل میشه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 5, 2020 2:11 ب.ظ

      با سلام
      وکیل جرایم رایانه ای بیان میدارد با توجه به توضیحات شما در خصوص این موضوع جرم انجام شده مشمول سرقت میشود و جعل را دربر نمی گیرد. با این وجود بخاطر تخصصی بودن موضوع بهترین راه مشورت از متخصصین این حوزه میباشد.

      پاسخ
  • کاویانپور
    جولای 5, 2020 5:40 ب.ظ

    سلام از وکیل جرایم رایانه ای میخواهم بپرسم که منظور از جعل داده چیست؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 6, 2020 10:28 ب.ظ

      با سلام
      وکیل جرایم رایانه ای در پاسخ به سوال شما بیان میدارد چنانچه داده های موجود در سیستم رایانه ای شما توسط افرادی مورد دستکاری قرار گیرد به نحوی که تقلبی شود جرم جعل رخ داده ولی خوب است بدانید صرفا این تغییر باید بروی داده باشد.

      پاسخ
  • سلام جعل رایانه ای کجا اتفاق می افتد؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 10, 2020 12:06 ب.ظ

      با سلام
      وکیل جرایم رایانه ای در پاسخ به سوال شما بیان می دارد با توجه به ماده ۷۳۴ قانون جرائم رایانه ای بستر ارتکاب این جرم بروی داده های موجود در فضای مجازیست. خوب است بدانید چنانچه داده ها بروی کاغذ چاپ شود و جعل شود و استفاده، شامل این جرم نیست. بهترین راهکار استفاده از تجربه و تخصص وکیل جرائم رایانه ای می باشد.

      پاسخ
  • با سلام از وکیل جعل رایانه ای سوالی دارم
    صلاحیت رسیدگی به دعوای جعل رایانه ای کدام دادگاه می باشد؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 15, 2020 6:58 ب.ظ

      با سلام
      وکیل جعل رایانه ای خاطرنشان میدارد فضای ارتکاب جرائم رایانه فضای اینترنت و سایبر می باشد که در رسته دعاوی کیفری بوده و در صلاحیت دادسرا و دادگاه کیفریست. خوب است بدانید این جرائم که کاملا تخصصی است در تهران در دادسرای ناحیه ۳۱ مورد رسیدگی و در سایر حوزه های قضایی در شعب خاص تعیین شده رسیدگی میشود.

      پاسخ
  • سلام از وکیل جعل رایانه ای این سوال را دارم آیا جعل در شبکه اینترنتی نیز شامل جعل رایانه ای میشود؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 17, 2020 6:51 ب.ظ

      با سلام وکیل جعل رایانه ای عنوان می دارد جرم جعل که از تخصصی ترین جرائم رایانه ای می باشد و بهتر است حتما با وکیل باتجربه مشورت کنید صرفا بروی داده های اینترنتی صورت می گیرد و در صورتیکه مصادیق جعل بروی شبکه یا سامانه باشد بعلت منتفی بودن تقلب در اصالت آن پس جرم جعل نیز ارتکاب نمی یابد.

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید از وکیل متخصص جعل رایانه ای و سایت بسیار حرفه ایتون بخاطر مطالب کاملا مفیدتون تشکر میکنم.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 18, 2020 10:04 ب.ظ

      با سلام تحریریه موسسه امین عدالت و وکیل جعل رایانه ای از حسن توجه شما کمال تشکر را دارد.

      پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید
    آیا در فضای مجازی جرم جعل اتفاق می افتد؟ یا بعبارتی جرم جعل مختص عالم واقع است و یا در فضای مجازی نیز رخ میدهد؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 19, 2020 10:58 ب.ظ

      با سلام وکیل جرائم رایانه ای معتقد است در بهترین حالت ممکن جرم جعل اعم از تغییر داده و یا درج آن هم در عالم واقع ایجاد شده و هم در فضای سایبری رخ می دهد. خوب است بدانید جرم جعل در فضای مجازی بروی دادهای موجود در سیستم شخص صورت میگیرد و صرفا هم باید در فضای اینترنتی باشد و نه در موارد دیگر تا بتوان از طریق جرایم رایانه ای پیگیر شد. بااین حال بهتر است در این موارد تخصصی از وکیل با تجربه استفاده کنید.

      پاسخ
  • ببخشید وکیل جعل رایانه ای پاسخ بدن که اگر کسی مطالب موجود سیستم در سیستم من رو کپی کنه و بعد با تغییر استفاده کنه آیا قابل پیگیری و شکایت هست؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 21, 2020 7:06 ب.ظ

      با سلام جرم جعل در فضای سایبری در صورتی محقق می شود که تغییر در داده ها در بستر اینترنت رخ دهد و چنانچه فرد اطلاعات را کپی کرده و بروی کاغذ چاپ شده تغییری ایجاد کند جرم جعل رایانه ای اتفاق نیفتاده است و قابل پیگیری ازین طریق نیست. خوب است قبل از هر کاری در مسائل تخصصی از تجربه وکیل متخصص بهره بگیرید.

      پاسخ
  • سلام و ارادت آیا در فضای مجازی امکان استفاده از سند مجعول وجود دارد و قابل شکایت است؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 25, 2020 6:31 ب.ظ

      با سلام وکیل جرائم رایانه ای در پاسخ به سوال شما خاطر نشان میدارد جرم جعل که با تغییر و تحول در داده های موجود در سیستم ها ارتکاب می یابد ممکن است توسط شخصی صورت گرفته و ثالثی از آن استفاده کند و بهرمند شود لذا ثالث را میتوان با عنوان استفاده از سند مجعول در فضای مجازی و فرد دیگر را جاعل و تحت این عناوین تحت تعقیب قرار داد. با این حال خوب است حتما از وکیل متخصص بهره بگیرید.

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید
    اگر فردی داده های یک سیستم را کپی گرفته و بعد با تغییر مفاد آن سعی در سوءاستفاده داشته است آیا مرتکب جعل شده؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 27, 2020 9:55 ب.ظ

      با سلام وکیل جرایم رایانه ای بیان میدارد در صورتی جرم جعل رایانه ای اتفاق می افتد که این عمل در فضای مجازی و رایانه باشد و در صورت موجود در سوال این جرم، جعل رایانه ای نبوده و قابل پیگیری نمیباشد. داشتن وکیل متخصص در هر زمینه حقوقی و کیفری و رایانه ای و خانواده کمک حال شما در محاکم می باشد.

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید
    منظور از تراشه در جرم جعل رایانه ای چیست؟
    و اینکه این جرم چه چیزی را شامل میشود؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      آگوست 3, 2020 9:21 ب.ظ

      با سلام وکیل جعل رایانه ای با بیان اینکه تراشه و علائم از جمله مواردی هستن در سیستم رایانه که داده رایانه ای نیز به آنها اطلاق میشود، لذا خوب است بدانید چنانچه سخن از جعل رایانه ای میشود تغییر در این موارد را شامل میشود. وکیل سایبری بهترین راهکار را مشورت از وکیل خوب این حوزه می داند تا شما را همراهی کند.

      پاسخ
  • سلام از وکیل رایانه ای سوال دارم که آیا جعل رایانه ای همان جعل سنتی است؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      آگوست 13, 2020 7:28 ب.ظ

      با سلام جرم جعل یکی از جرائم مقید است که در قانون مجازات جرم انگاری و برایش مجازات در نظر گرفته شده است لذا خوب است بدانید جعل در فضای مجازی هرگونه تغییر و تحول در داده ها را شامل میشود و قاعدتا گستردگی جعل سنتی را ندارد. ولی شباهت بسیاری نیز دارند که گاها باعث ایجاد سوءتفاهم میگردد. بهتر است حتما در این موضوعات تخصصی از وکیل حرفه ای مشورت بگیرید.

      پاسخ
  • چطور میشود که کسی با استفاده از داده مجعول اقدام به کلاهبرداری کند ولی نسبت به جرم استفاده از داده مجعول رسیدگی صورت نگیرد و متهم صرفا به دلیل ارتکاب به جرم کلاهبرداری رایانه ای مورد تعقیب جزایی و بعضا محکومیت هم قرار بگیرد؟ چرا به جرم استفاده از داده مجعول او توجهی نشده است؟؟ ممنون از وکیل خوب جرائم رایانه ای در تهران و راهنمایی دقیق و تخصصی ایشان.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 5, 2020 7:43 ب.ظ

      باسلام بهترين وكيل جرائم رايانه اي ميگويد:
      استفاده از داده مجعول به معناي ان است كه كسي از سندي بي اعتبار كه فاقد اصالت و ارزش است، بعنوان ابزاري فريبكارانه استفاده نمايد. حال اگر، از قضا مال ديگري را هم به همين سبب ببرد! مورد از موارد جرم كلاهبرداري رايانه اي بوده و استفاده از داده مجعول چون در زيرمجموعه ان و جزو مقدمه اين جرم قلمداد ميباشد، صرفا عنوان مجرمانه كلاهبرداري رايانه اي محقق گرديده است.

      پاسخ
  • سلام میشه ویژگی های امضاء الکترونیکی رو بیان کنید؟ با تشکر

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 18, 2020 7:14 ب.ظ

      با سلام
      امضاي الكترونيكي بايد داراي مشخصه هايي باشد كه عبارتنداز:
      ١- نسبت به امضاء كننده منحصر به فرد باشد.
      ٢- هويت امضاء كننده داده پيام رامعلوم كند.
      ٣- به وسيله امضاء كننده يا تحت اراده انحصاري او صادر شده باشد.
      ٤- به نحوي به يك داده پيام متصل شود كه هر تغييري در آن داده پيام قابل تشخيص و كشف باشد.

      پاسخ
  • سلام در جرم رایانه ای از واژه داده مجهول استفاده شده و این یعنی چی؟ منظور قانون چیه از بکار بردن این واژه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 30, 2020 1:53 ب.ظ

      با سلام اگر كسي سندي را در دنياي واقع جعل نمايد (جعل سنتي) و سپس آن را اسكن كند و از طريق رايانه و فضاي مجازي آن را براي سازمان يا نهادي بفرستد آنگاه استفاده از داده مجعول رخ داده است.

      پاسخ
  • سلام منظور قانونگذار از رفتارهای مختلف در جرم جعل رایانه ای چیست؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      اکتبر 21, 2020 8:56 ق.ظ

      با سلام رفتارهاي مد نظر قانون گذار به شرح ذيل است. تغيير، ايجاد و وارد كردن كه هر كدام بصورت مجزا ميتوانند باعث تحقق اين جرم شوند.

      پاسخ
  • سلام و خسته نباشید. سوالی داشتم جرم استفاده از داده های مجعول مقید است یا مطلق؟ توضیح بفرمایید.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      نوامبر 26, 2020 7:04 ب.ظ

      با سلام اين جرم، جرمي مطلق است چرا كه شرط حصول نتيجه در آن مفقود است.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر اگر حسابدار شرکتی در داده‌های مربوط به حقوق یک کارمند تغییری ایجاد کنه در صورتی که این کار او غیرعمدی باشه و سهوا باشه باز هم میتوان گفتت جعل رایانه ای بوده؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      دسامبر 1, 2020 4:48 ب.ظ

      درود بر شما
      وکیل جرایم رایانه ای پاسخ میدهد در صورتی که کار حسابدار غیرعمدی باشد و یا حتی عمدی باشد اما قصد وارد کردن ضرر به کارمند را نداشته باشد یا قصد او اثبات نشود، نمی‌توان او را به جرم جعل رایانه‌ای محکوم کرد.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید . اگر سندی رو دستکاری کنی و از طریق فضای مجازی اقدام به کسب درآمد با اون بکنی در صورت دستگیری به کدام جرم محکوم خواهی شد؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      دسامبر 27, 2020 6:21 ب.ظ

      با سلام در فرض محروطه از جانب شما جعل را پيش زمينه كلاهبرداري تلقي كرده و فرد به كلاهبرداري متهم و در نهايت محكوم ميشود.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر سوالی داشتم از شما. میشه بفرمایید اگه در استفاده از داده های مجعول نتیجه ای حاصل نشه بازم فرد مرتکب جرم شده؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژانویه 13, 2021 9:31 ب.ظ

      با سلام بله چرا اين جرم جرمي مطلق است و حصول نتيجه در آن مفقود است.

      پاسخ
  • سلام ميشه لطفا ماده قانون مجازات رو درباره اين جرم بفرماييد؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      فوریه 4, 2021 8:18 ق.ظ

      با سلام اين امر هم در ماده ٦ قانون جرائم رايانه اي و هم ٧٣٤ قانون مجازات اسلامي به اين امر پرداخته است.

      پاسخ
  • بهبهانی راد
    مارس 9, 2021 10:35 ق.ظ

    سلام خسته نباشید . برای موضوع جعل رایانه ای هم میشه تخفیفات در مجازات رو متصور بود؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      مارس 9, 2021 1:09 ب.ظ

      با سلام البته كه اين امكان وجود دارد چرا كه تخفيفات شامل جرائم تعزيري ميشود و اين جرم نيز جزء دسته تعزيري محسوب ميگردد.

      پاسخ
  • با سلام، فردی اقدام به دزدیدن دوتا از پیج های اینستاگرامی یک فرد به همراه مقداری پول از ایشون کرده. بنده بهش پیام دادم که (اگر پیج و مبلغی که دزدیدید برنگردونید ایشون از دستتون شکایت میکنن) طرف گفت قبل از شما من میرم به علت مزاحمت و تهدید شکایت میکنم. به نظرتون تهدید به شکایت هم جرم محسوب میشه؟ آیا میتونه دردسر بسازه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 4, 2022 1:21 ب.ظ

      با سلام
      خیر تهدید به شکایت جرم نیست. برای مشاوره بیشتر با وکیل جرایم رایانه ای با ما تماس بگیرید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up