جرم خیانت در امانت چگونه جرمی میباشد؟ ارکان تشکیل دهنده این جرم چیست؟ مجازات خیانت در امانت چیست؟ وکیل خیانت در امانت بطور مفصل به ابعاد مختلف این جرم میپردازد.
وکیل خیانت در امانت و تعریف این جرم
وکیل خیانت در امانت مطابق قوانین و مقررات و کتب دکترین حقوقی این جرم را اینگونه تشریح میدارد: نتیجه سو رفتار شخصی است که به او امین گفته میشود. خیانت در امانت یک جرم است که در قانون مجازات اسلامی مورد جرم انگاری واقع و برای آن مجازات تعیین شده است. هنگامیکه شخص امین، بر خلاف ذات امانت، اقدام به انجام عملی می نماید و موجب ایراد و ورود ضرر به مالک (صاحب مال مورد امانت) میگردد، جرم خیانت در امانت محقق شده و مرتکب به مجازات مقرر محکوم میگردد.
وکیل دعاوی کیفری در مقاله ای تحت عنوان وکیل خیانت در امانت و بررسی ابعاد مختلف آن به بیان موضوعاتی از قبیل شروع به این جرم، فاعل آن، شرکت در این جرم و معاونت در آن پرداخته است. درجهت جلوگیری از تکرار مطالب پیش گفته پیشنهاد میشود به مقاله مربوطه مراجعه نموده و با مطالعه چند دقیقه ای آن مقاله به بینشی کلی و مفید دست یابید.
وکیل خیانت در امانت و ارکان تشکیل دهنده آن
عنصر قانونی این جرم
عنصر مادی این جرم
عنصر روانی این جرم
وکیل خیانت در امانت و توضیح رفتار مجرمانه
پرسش بسیار مهم این است که جرم خیانت در امانت با فعل واقع میشود یا با ترک فعل یا با هردو؟
رفتار مجرمانه در برخی از جرایم صرفا بصورت فعل است و در برخی از جرایم صرفا بصورت ترک فعل است و در برخی دیگر از جرایم هم بصورت فعل است و هم بصورت ترک فعل است.
وکیل خیانت در امانت با توجه به گستره افعال انسان و تطابق آن با مصادیق مندرج در قانون و ماده ۶٧۴ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب ١٣٧۵ با ذکر مثال هایی به روشن شدن پاسخ سوال مذکور دلالت مینماید:
هنگامیکه امین عمدا مال مورد امانت را با ایراد ضربه ای همچون سنگ بر ظرف شیشه ای مورد امانت تلف مینماید عمل و رفتار مجرمانه او از مصادیق فعل است ولی هنگامیکه حیوان اهلی چون گوسفند را که نزد او امانت است در گله گرگ ها رها میکند و میرود و در حفظ و نگهداری و مراقبت از آن تلاشی نمیکند، عمل و رفتار مجرمانه او، بصورت ترک فعل نمود خارجی یافته و مورد از مصادیق تلف عمدی است.
جرم خیانت در امانت یک جرم عمدی است
وکیل خیانت در امانت بر وجود عمد در رفتار مجرمانه فاعل اعم از فعل و ترک فعل موکدا به وجود و احراز سوء نیت در تحقق بزه مذکور تاکید و اصرار می ورزد و در گناهکار شناخته شدن یا نشدن متهم این نکته بسیار سرنوشت ساز و حائز اهمیت است.
لذا موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران همواره بر وکلای پایه یک خود که حقیقتا متخصص در امور کیفری هستند، خاطرنشان میدارد که وجود یا عدم وجود سوء نیت را در سرلوحه بررسی و دفاعیات خود در پرونده امر قرار دهند.
وکیل خیانت در امانت و مرتکب آن
موضوع این جرم
موضوع هر جرمی به معنی آن چیزی است که عمل مجرمانه روی آن واقع میشود یا به دیگر سخن آن ارزش و اعتباری است که مقنن تعدی و تجاوز به آن را جرم می انگارد.
وکیل خیانت در امانت میگوید موضوع جرم خیانت در امانت باید عین مال یا وسیله تحصیل مال باشد اعم از مال منقول و غیرمنقول؛ پس تصور اینکه الف زمینش را به ب سپرد که صرفا مراقب آن باشد و روز دیگر به وی بازگرداند و الف قبل از موعد استرداد مال مورد امانت، زمین را آتش بزند هم به جرم تخریب و هم به جرم خیانت در امانت قابل تعقیب خواهد بود.
نکته: وقوع این بزه نسبت به فرزندان و یا اسرار راجع به اختراع قابل تصور نخواهد بود.
لذا اگر در زمره دعاوی کیفری، دعوای کیفری تحت عنوان جرم خیانت در امانت توسط شاکی که فرزند متهم است طرح گردد، به نتیجه نخواهد رسید و فرض محکومیت مفقود خواهد ماند.
خیانت در امانت در اموال مشاعی
وکیل خیانت در امانت درخصوص اموال مشاعی اذعان میدارد که امکان تحقق این جرم در اموال مشاع توسط احدی از شرکا محل تردید و بحث است و دو نظر مختلف از باب موافقین و مخالفین وجود دارد؛
نظر موافقین: به این دلیل که مال علاوه بر مرتکب به دیگری نیز تعلق داشته لذا شرط تعلق مال به غیر در اموال مشاعی وجود دارد در نتیجه امکان تحقق این جرم در اموال مشاعی توسط احد از شرکا وجود دارد.
نظر مخالفین: هر جز از مال مشاع متعلق به کلیه شرکا میباشد در نتیجه نمیتوان در معنای حقیقی و واقعی کلمه آن مال را متعلق به غیر شمرد زیرا همواره دیگری هم در اجزا آن شریک است لذا مالک نمیتواند در مالی که خودش هم در آن سهیم است مرتکب جرم خیانت در امانت شود! لذا فرض وقوع این بزه توسط احد از شرکا در مال مشاعی غیرقابل تصور است.
وکیل خیانت در امانت و مجازات آن
وکیل خیانت در امانت در تهران
موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران بر اساس آنچه که در قوانین مدون جاری داخلی کشور ما در جریان و معتبر است و با در نظر گرفتن رویه عملی دادگاه ها خصوصا در مورد موضوعات و دعاوی کیفری از این قبیل، سعی بر عملکرد صحیح و به جا در پرونده های کیفری خود است.