طرح دعوا علیه شرکت منحل شده

آیا میدانید به چه شرکتی، شرکت منحل شده گفته می شود؟ آیا دلایل انحلال شرکت ها را میدانید؟ از چگونگی طرح این دعاوی چه اطلاعات قانونی و صحیحی در دست دارید؟ وکیل برای طرح دعوا علیه شرکت منحل شده برای شما مفصلا توضیح میدهد.

شرکت منحل شده به چه شرکتی گفته می شود؟

شرکت منحل شده، شرکتی است که نتواند به فعالیت خود ادامه دهد یا انجام فعالیت مورد نظر دیگر مقدور نباشد. با این اوصاف شرکت حیات خود را از دست می دهد و در اصطلاح تجاری به آن شرکت منحل شده می گویند. اگر در این بین شاکیانی علیه شرکت منحل شده وجود داشته باشند می توانند برای طرح دعوا علیه شرکت منحل شده، اقدام کنند.

طبق گفته وکیل متخصص شرکت، انحلال شرکت یا با تصمیم مجمع عمومی فوق العاده انجام میشود یا به واسطه رای دادگاه انجام می شود.  مضافا آنکه به دلیل مشکلات فروان اقتصادی که وجود دارد، گاها مشاهده می شود که شرکت ها نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند. در این بین شرکت ها سهامدارانی دارند، تعهدات و بدهی هایی در قبال افراد و شرکت های دیگر دارند، قراردادهای نیمه کاره ای دارند، که تمام این اشخاص برای گرفتن حق خود، می توانند طرح دعوا علیه شرکت منحل شده را انجام دهند. در این مقاله قصد داریم نحوه طرح دعوا علیه شرکت منحل شده را بازگو نماییم.

◁◁ بیشتر بدانید:  نحوه و مراحل شکایت از شرکت ها

انحلال شرکت ها به چه دلیلی انجام می شود؟

وکیل متخصص دعاوی مربوط به شرکت ها بیان میدارد: دلیل انحلال شرکت ها موارد زیادی می تواند باشد. یکی از دلایل این است که فعالیت خود را نتواند انجام دهد یا انجام آن غیرممکن باشد. یا این که به دلیل خاص و طی زمانی مشخص احداث شده باشد و اکنون آن مدت منقضی شده باشد. یا این که در شرکت های تضامنی یا شرکت های با مسئولیت محدود، اعضا و شرکا تصمیم به انحلال شرکت بگیرند. البته موارد بسیار دیگری برای انحلال شرکت نیز وجود دارد.

  • نکته: در هر صورت علت انحلال شرکت اهمیت زیادی ندارد و مهم این است که آن شرکت شاکی یا شاکیانی داشته باشد که طرح دعوا علیه شرکت منحل شده کرده باشند.

طرح دعوا علیه شرکت منحل شده به چه نحوی صورت می پذیرد؟

طرح دعوا علیه شرکت منحل شده زمانی انجام می شود که شرکت تعهدات خود را ایفا نکند و بدهی های خود را نپردازد. زمانی که شرکتی منحل شد، باید اموالی که در شرکت باقی مانده است بین شرکا، با توجه به میزان آورده و سهامی که در شرکت دارند، تقسیم شود. البته باید در نظر داشت که پیش از تقسیم اموال بین شرکا ابتدا باید حساب های شرکت بررسی شود تا مشخص شود شرکت چه میزان بدهی و چه میزان طلب دارد. باید قراردادها بررسی شود و معلوم شود چه مقدار از تعهدات باقی مانده است. بعد از این موارد باید تمام بدهی های شرکت تسویه شود و اگر مبلغی باقی ماند بین سهامداران تقسیم گردد.

وکیل شرکت می گوید، باید به این موضوع مهم توجه داشت که بعد از این که اموال شرکت بین سهامداران تقسیم شد، هیچ یک از طلبکاران نمی توانند ادعا کنند که از شرکت طلب دارند. در صورت همچین ادعایی باید به سراغ سهامداران بروند و طلب خود را از آن ها دریافت کنند و نمی توانند برای طرح دعوا علیه شرکت منحل شده اقدام کنند. به همین دلیل توصیه وکلای حقوقی این است که قبل از این شرکت ها تسویه حساب کنند، طرح دعوا علیه شرکت منحل شده را انجام دهید در غیر این صورت بعد از آن باید علیه مدیران شرکت اقامه دعوا کنید.

چه کسانی این دعوا را طرح میکنند؟ طرفین این دعوای حقوقی را بشناسید

طرح دعوا علیه شرکت منحل شده به دو صورت انجام می شود و دو حالت برای این که افراد در نقش خواهان ظاهر شوند، وجود دارد. در حالت اول امکان دارد طلب کاران و سهامداران برای دریافت بدهی و سرمایه خود، طرح دعوا علیه شرکت منحل شده را انجام دهند.

در حالت دیگر طرح دعوایی انجام می شود که در حقوق غرب اصطلاحا به آن دعوای مشتق می گویند. که بین مدیران برای تقسیم سهم الشرکه انجام می شود.

  • نکته: طرح دعوا علیه شرکت منحل شده زمانی صورت می پذیرد که شرکت برای تسویه بدهی های خود اقدام نکند. در این صورت طلبکاران و سهامدارا می توانند با مراجعه به دادگاه طرح دعوا علیه شرکت منحل شده را انجام دهند.

در طرح دعوا علیه شرکت منحل شده، خوانده چه کسی می باشد؟

وکیل متخصص شرکت های تجاری میگوید: طرح دعوا علیه شرکت منحل شده باید به طرفیت نام خود شرکت انجام شود نه به نام مدیر یا مدیران تصفیه. در نتیجه در طرح دعوا علیه شرکت منحل شده، خواهان شخصیت حقوقی یا همان شرکت می باشد نه یک فرد ثالث.

در ماده ۲۰۸ قانون تجارت  آمده است که؛ “تا خاتمه امر تصفیه، شخصیت حقوقی شرکت جهت انجام امور مربوط به تصفیه باقی خواهد ماند و مدیران تصفیه موظف به خاتمه دادن کارهای جاری و اجرای تعهدات و وصول مطالبات و تقسیم دارایی شرکت می باشند و هرگاه برای اجرای تعهدات شرکت معاملات جدیدی لازم شود، مدیران تصفیه انجام خواهند داد و از طرفی مادامی که انحلال شرکت به ثبت نرسیده و اعلان نشده باشد، نسبت به اشخاص ثالث بلا اثر است. فلذا فرض بر این است که دعوا مورد نظر قرار است به طرفیت شرکتی مطرح شود که متعاقب تصمیم مجمع عمومی فوق العاده و یا رای دادگاه به انحلال، مراتب مرقوم به اداره ثبت شرکت ها اعلام و ثبت شده است.”

با استناد به این قانون، در طرح دعوا علیه شرکت منحل شده، خواهان را باید نام خود شرکت در نظر بگیریم زیرا تا تمام شدن امور تصفیه، شخصیت حقوقی شرکت با اعتبار و قوت خودش پابرجاست.

مطابق با قانون ۲۱۲ لایحه اصلاحی قانون تجارت، مدیران تصفیه فقط نماینده شرکت در حال تصفیه به حساب می آیند و کلیه اختیارات لازم را برای امر تصفیه را دارا هستند و می توانند برای طرح دعوا علیه شرکت منحل شده سازش کنند یا وکیل تعیین کنند.

  • نکته: وکیل شرکت می گوید با توجه به قانون تجارت، از زمانی که شرکت منحل می شود، از همان زمان در حال تصفیه می باشد. بنابراین در طرح دعوا علیه شرکت منحل شده بعد از شرکت منحله باید عبارت در حال تصفیه نیز آورده شود.
◁◁ بیشتر بدانید:  ارائه مشاوره حقوقی به شرکت ها

شکایت از شرکت منحل شده
شکایت از شرکت منحل شده

وکیل برای طرح دعوا علیه شرکت منحل شده

برای دریافت بدهی های خود یا سهم خود از سهام شرکت منحل شده، باید در دادگاه محل وقوع شرکت، طرح دعوا علیه شرکت منحل شده انجام دهید. ولی برای کسب نتیجه مطلوب، بهتر است از یک وکیل متخصص شرکت کمک بگیرید. موسسه امین عدالت کبریا به شما توصیه می کند که پیش از هر اقدامی از مشاوره های موسسه حقوقی ما که زیر نظر وکلای پایه یک دادگستری و متخصص در زمینه دعاوی مربوط به امور شرکت ها انجام می شود، استفاده کنید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲۲ میانگین امتیاز: ۳.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
منصور
1 سال قبل

با سلام، ما سال ۹۳ از یک شرکت طلبکار بودیم شکایت کردیم و در چند مرحله محکوم شدن و رای قطعی در سال ۹۶ صادر شد و توقیف اموال در تهران ونک ملاصدرا گرفتیم که پس از چند ماه دادگاه اعلام کرد که ده فقره توقیف روی اموال توقیفی بوده. در طی این مدت شرکت مذکور اقدام به انحلال کرده و در سال ۱۴۰۱ در حال تصفیه اظهارنامه و آگهی تغییرات در حال تصفیه ثبت کرده. مبلغ طلب ماهم ۶۵میلیارد تومانه ، الان بهترین راه برای وصول مطالبات در کمترین زمان چیه مدیر تصفیه هم سهامدار هست و چند شرکت بزرگ دیگه هم سهامداران این شرکت هستن.