شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص چگونه تاسیس میشود؟ موسسین و اعضای هیات مدیره شرکت سهامی خاص چه کسانی هستند؟ شرایط و مقررات قانونی برای ثبت این شرکت و نحوه محسابه مالیات شرکت سهامی خاص چگونه است؟ بهترین وکیل شرکت در دعاوی مربوط به شرکت سهامی از نوع خاص کیست؟ با ما همراه باشید.

تاسیس شرکت سهامی خاص مطابق قانون

بهترین وکیل شرکت میگوید: مطابق قانون تجارت برای ثبت شرکت سهامی خاص قوانین و مقرراتی وضع گردیده که رعایت آنها الزامی میباشد. در ابتدا خوب است بدانید که شرکت سهامی، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت و تکلیف و تعهدات صاحبان سهام، محدود به مبلغ اسمی سهام ایشان میباشد. اگر تمام سرمایه یک شرکت سهامی، توسط موسسین در هنگام تاسیس تامین و تادیه گردد، نوع آن شرکت، سهامی خاص میگردد. عبارت “شرکت سهامی خاص” میبایست بلافاصله قبل یا بعد از نام شرکت در همه جا قید گردد.

منظور از همه جا، کلیه اوراق و اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت است. سرمایه شرکت سهامی خاص به هنگام تاسیس نباید از ۱ میلیون ریال کمتر باشد. لذا اگر بنا به هر دلیلی این حداقل که مقرره قانونی است، کاهش یابد، میبایست فورا نسبت به تامین سرمایه آن تا به میزان حداقل قانونی مورد اقدام قرار گیرد.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل شرکت های سهامی | شرکتهای سهامی عام و خاص

شرایط ثبت شرکت سهامی خاص

وکیل شرکت سهامی خاص میگوید: برای تاسیس و ثبت شرکت سهامی خاص کافی است که اظهارنامه مربوطه به انضمام مدارک مورد نیاز به مرجع ثبت شرکت ها تسلیم گردد. مقصود از اظهارنامه، درج مواردی از قبیل:  نام و مدت و موضوع شرکت، میزان سرمایه و تعهد موسسین شرکت و غیره میباشد. و سایر مدارک مورد نیاز، دربردارنده موارد ذیل است: اساسنامه شرکت. تعهد کلیه سهام و گواهینامه بانک دال بر تصدیق تودیع  مبلغ نقدی. انتخاب نخستین مدیران و بازرسان و قبول سمت از ناحیه ایشان. ذکر روزنامه کثیرالانتشاری که کلیه آگهی های مربوط به شرکت تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر میگردد.

  • نکته: اساسنامه شرکت سهامی خاص باید به امضای کلیه سهامداران رسیده باشد.

نحوه محاسبه مالیات شرکت سهامی خاص

وکیل امور تجاری در باب تعلق مالیات به شرکت سهامی خاص بیان میدارد: در هنگام تاسیس شرکت، میزان نیم هزارم سرمایه نخستین شرکت، بعنوان مالیات محاسبه و میبایست پرداخت گردد. سپس مالیات بر عملکرد که مطابق حساب سود و زیان شرکت صورت میپذیرد، وفق ساز و کار اداره مالیات و دارایی، محاسبه و به حساب شرکت منظور میگردد.

نکات حقوقی مهم در خصوص این نوع شرکت

شرکت سهامی خاص دارای نکات حقوقی مختص به خود است که آنها را از زبان وکیل متخصص شرکتها میشنویم:

  • قیود و شرایطی که مختص به شرکت سهامی عام میباشد، مانند پذیره نویسی، در شرکت سهامی خاص وجود ندارد.
  • موسسین میبایست کلیه سهام را تعهد نمایند.
  • موسسین الزام دارند که حداقل سی و پنج درصد کل سهام را بصورت نقدی تودیع نمایند.
  • تمام قسمت های سرمایه که بصورت غیرنقد است میبایست تادیه گردد.
  • شرح مفصل امتیازات سهام ممتازه قید گردد.
  • موسسین شرکت دارای مسئولیت تضامنی در زمینه اقدامات مربوط به تاسیس هستند.
◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل شرکت با مسئولیت محدود و بررسی این نوع از شرکت

وکیل شرکت سهامی خاص
وکیل شرکت سهامی خاص

بهترین وکیل شرکت سهامی خاص در تهران

خوب است بدانید وکیل پایه یک دادگستری دارای صلاحیت عام و جهان شمول نسبت به انجام وکالت در دعاوی حقوقی و کیفری در محاکم دادگستری میباشد. ولیکن ممکن است یک وکیل بنا بر دانش، تجربه، تخصص و علاقه خویش، بخش عمده فعالیت خویش را به یک زمینه حقوقی خاص اختصاص دهد. و یا بصورت انحصاری به وکالت و ارائه مشاوره حقوقی تخصصی در یک زمینه اختصاصی بپردازد. لذا وکیل امور تجاری، وکیلی است که در زمینه دعاوی تجاری مربوط به شرکت های تجاری مانند شرکت سهامی خاص فعالیت نموده و به قوانین و مقررات مربوطه اشراف دارد. لذا بهترین تصمیم آن است که امور حقوقی خود را به وکیل دانا و باتجربه در زمینه دعاوی شرکت های تجاری بسپارید.

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا مفتخر است به داشتن کادر مجرب از وکلای پایه یک دادگستری که در زمینه های مختلف حقوقی تجاری کیفری خانواده و غیره بصورت تخصصی فعالیت نموده و هر یک در بخش مورد نظر خود فعالیت مینماید. لذا با مراجعه به موسسه حقوقی ما از تخصص و دانش و تجربه وکیلی بهره مند میشوید که از ابتدا تا به انتهای مساله حقوقی شما را میداند و به بیان ساده و قابل فهم برای شما بازگو میکند.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۵ میانگین امتیاز: ۲.۸]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
اکبر
11 ماه قبل

اگر شخصی بنا به دلایلی اعتماد به کسی بکند و شرکتش را در اختیار شخصی قراردهد و آن شخص با شرکت تخلف بکند و صاحب شرکت سر سادگی مبلغ را کامل به حساب طرف مقابل واریز کند. اگر اطلاع دهد آیا خودش محکوم میشود یا طرف مقابل که تخلف کرده.