تحلیل حقوقی قصور پزشکی رخ داده برای خانم سحر جعفری جوزانی

تحلیل حقوقی ماجرای فلج شده صورت سحر جعفری جوزانی

در راستای رویکرد همیشگی موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در بررسی وقایع روز که دارای جنبه حقوقی می باشند در این مرقومه قصد داریم عارضه پزشکی که برای خانم سحر جعفری جوزانی رخ داد را برای شما عزیزان تحلیل نماییم.

تحلیل حقوقی قصور پزشکی رخ داده برای خانم سحر جعفری جوزانی

به طور کلی انجام اقدامات پزشکی از سوی هر فردی نیازمند داشتن مجوز های لازم از سوی سازمان نظام پزشکی و طی مراحل آموزشی در دانشگاه ها می باشد لذا هر فردی که خارج از این حوزه اقدام به انجام فعالیت های درمانی نماید مرتکب تخلف و جرم شده و می بایست مطابق قانون مورد محاکمه قرار گیرد.

انواع جرام قابل ارتکاب از سوی پزشکان

در حوزه جرایم پزشکی مانند اتفاق رخ داده برای خانم سحر جعفری جوزانی همواره با چند حالت مواجه هستیم.

 حالت اول: مربوط به زمانی است که پزشک مورد نظر دارای مدارک علمی برای فعالیت در حوزه مورد نظر بوده و در راستای پروانه طبابت خویش اقدام به انجام فعالیت های درمانی می نماید و سهوا و به صورت اتفاقی در محدود اقدامات درمانی که انجام می دهد، مرتکب قصور می شود، در این شرایط جرم قصور پزشکی رخ داده و پزشک مورد نظر باید دیه صدمه وارد شده به بیمار را با توجه به نظر کمیسیون پزشکی قانونی پرداخت نماید.

حالت دوم: حالت دوم زمانی است که پزشک مورد نظر علی رغم تجربه عملی در انجام یک اقدام درمانی، مجوز های لازم یا مدارک علمی لازم برای فعالیت در یک حوزه خاص را دارا نمی باشد. در این شرایط اگر فرد مورد نظر مرتکب قصور شود علاوه بر اینکه باید دیه صدمه وارده به بیمار را پرداخت کند، باید در سازمان نظام پزشکی پاسخگوی فعالیت خویش در زمینه خارج از تخصص خود باشد.

به عنوان مثال پزشک عمومی که اقدام به انجام جراحی های زیبایی می نماید. حادثه پیش آمده برای خانم سحر جعفری جوزانی از موارد این حالت بوده و حسب اظهارات ایشان فرد مورد نظر دندانپزشک بوده و اقدام به انجام فعالیت های زیبایی نموده است که این اقدام نه تنها جرم می باشد بلکه تخلف انتظامی محسوب شده و فرد مورد نظر باید در خصوص اقدام پزشکی که خارج از صلاحیت برای خانم سحر جعفری جوزانی انجام داده است در دادسرای سازمان نظام پزشکی مورد محاکمه قرار گیرد.

حالت سوم: این حالت که بدترین حالت ممکن می باشد مربوط به زمانی است که فرد مورد نظر به هیچ عنوان مدارک پزشکی نداشته اما با این وجود اقدام به انجام کارهای پزشکی می نماید. در این شرایط فرد مورد نظر اگر در اثر انجام اقدامات پزشکی صدمه ای به شخصی وارد آورد باید دیه صدمه وارده را پرداخت نماید و علاوه بر این حتی اگر صدمه ای هم به شخصی وارد نکرده باشد، با طرح شکایت از سوی بیمار یا اطلاع معاونت درمان از این رفتار فرد مورد نظر، باید در دادسرای جرایم پزشکی به جرم دخالت در امر پزشکی مورد محاکمه قرار گیرد و ممکن است با حکم مقام قضایی به حبس یا جزای نقدی محکوم گردد.

مجازات قانونی پزشک سحر جعفری جوزانی

مجازات پزشک مورد نظر با توجه به اینکه خارج از حیطه صلاحیت خویش اقدام به انجام اقدامات پزشکی نموده است، علاوه بر پرداخت دیه بابت صدمه وارده (میزان دیه توسط کمیسیون نظام پزشکی تعیین می گردد) مجازات های انتظامی همانند توبیخ، درج در پرونده، محرومیت از طبابت برای مدت معین یا ابطال پروانه طبابت می باشد که با نظر مقامات رسیدگی کننده تعیین می شود.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۸ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments