شرکت در جرم خیانت در امانت

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا وکیل دعاوی کیفری خویش را که در موضوع خاص جرم خیانت در امانت مختصرا وکیل خیانت در امانت نامیده میشود را بر آن داشته است که در مقالات مختلف حقوقی، ابعاد مختلف و متفاوت هر جرمی را بصورت تخصصی ارائه نماید. شرکت در جرم خیانت در امانت یکی از ابعاد بسیار مهم این جرم میباشد.

بررسی این نکته که چه زمانی شرکت در جرم خیانت در امانت محقق میگردد نیازمند تخصص میباشد. وکیل کیفری که در این زمینه مشغول به فعالیت است سعی نموده که به بیان هرچه ساده تر ماهیت این نهاد حقوقی را برای شما عزیزان تبیین نماید.

خوب است بدانید که اگر در وقوع یک جرم و بروز نتیجه مجرمانه، بیش از یک نفر مداخله داشته باشد، شما میتوانید از تمام آن اشخاص شکایت نموده و دعوای کیفری خود را تحت عنوان شرکت در جرم خیانت در امانت علیه همه مشارکین طرح نمایید. وکیل کیفری در این مقاله بهترین و کارامدترین نکات شرکت در جرم خیانت در امانت را ارائه میدارد.

مشارکت در جرم خیانت در امانت چیست؟

مشارکت در جرم خیانت در امانت همانطور که از نامش پیداست به معنای مداخله چند شخص در عنصر مادی جرم میباشد. شرکت در جرم خیانت در امانت هنگامی به وقوع میپیوندد که نتیجه مجرمانه منتسب به فعل یا افعال کلیه مرتکبین باشد.

شرکت در جرم خیانت در امانت مشروحا تقدیم حضور میگردد. جرم مذکور یک بزه عمدی میباشد. این جرم بصورت فعل و ترک فعل محقق میگردد. بر این اساس، شرکت در جرم خیانت در امانت هنگامی محقق میشود که کلیه مشارکین و فاعلین عمدا در انجام فعل و یا ترک فعل ایفای نقش نموده باشند.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل خیانت در امانت

عناصر تشکیل دهنده شرکت در جرم خیانت در امانت

وکیل دعاوی کیفری در مقاله ای تحت عنوان “وکیل خیانت در امانت” مفصلا عناصر تشکیل دهنده بزه مذکور را تشریح نموده است. شرکت در جرم هنگامی متصور است که کلیه مشارکین و مباشران در عنصر مادی جرم مذکور مداخله داشته و وحدت قصد داشته باشند.

وکیل متخصص کیفری می افزاید: مباشران و فاعلان جرم خیانت در امانت هنگامی تحت عنوان مشارکت در جرم مذکور تحت تعقیب کیفری قرار میگیرند که نتیجه مجرمانه منتسب به افعال همه آنها باشد. خواه تاثیر فعل یک شخص بسیار بوده و تاثیر و مداخله شخص دیگر، کمتر و اندک باشد. شرکت در جرم خیانت در امانت هنگامی حاصل میشود که نتیجه مجرمانه بدون دخالت احد از مشارکین بوجود نیاید!

به دیگر سخن، میزان مداخله هر شریک اهمیتی ندارد بلکه آنچه که حائز اهمیت است این امر میباشد که شخص عامدانه و عالمانه در عنصر مادی جرم و رفتار مجرمانه دخالت نموده باشد.

مثال برای شرکت در خیانت در امانت

وکیل خیانت در امانت جهت شفاف سازی و ارائه بهترین مفهوم از موضوع این مقاله تمثیلا بیان میدارد: تصور نمایید الف خودروی خویش را به ب و ج میسپارد که ایشان به مدت یک هفته خودرو را نگاهداری و سپس به وی برگردانند. ولیکن شخص ب و ج علی رغم سپردن مال و قرار بر عودت آن، آن مال را بفروش برسانند. یا تصاحب نموده و تصرفات مالکانه در خودرو انجام داده و با آن به مسافرت بروند، و یا عامدانه اقدام به تخریب خودرو و آتش زدن آن بنمایند، شرکت در جرم خیانت در امانت در این فرض محقق میگردد. شخص ب و ج، بعنوان مباشرین و فاعلان جرم مذکور به دلیل مشارکتی که در عناصر تشکیل دهنده مشارکت داشته اند، تحت تعقیب کیفری و مجازات قرار خواهند گرفت.

نحوه اثبات مشارکت در جرم خیانت در امانت

وکیل دعاوی کیفری پیش تر در مقاله ای تحت عنوان “اثبات خیانت در امانت، ادله و نحوه اثبات آن” به بیان اینکه جرم خیانت در امانت را چگونه اثبات نماییم مفصلا مطالب مفیدی را ارائه نموده است. شرکت در جرم خیانت در امانت نیز نزد محکمه به اثبات میرسد از طریق ادله قانونی به قرار :

١_اقرار
٢_شهادت
٣_علم قاضی

اقرار:

شرکت در جرم خیانت در امانت به اثبات میرسد آن هنگام که مشارکین به ارتکاب فعل مجرمانه نزد محکمه اقرار نمایند. خواه به انجام فعل مثبت اقرار نمایند، خواه به ترک فعلی که منتسب به همه آنهاست.

وکیل کیفری تمثیلا بیان میدارد: تصور نمایید در مثال پیشین ب و ج که امین و امانتدار در حفظ و نگهداری خودرو بوده اند، عمدا خودرو را در محل حریق رها نمایند! اثبات شرکت در جرم خیانت در امانت به اقرار هر دوی ایشان به انجام چنین عملی محقق میشود.

شهادت:

اثبات مشارکت در جرم خیانت در امانت از طریق استناد به ادله اثباتی شهادت شهود، به این نحو است که دو شاهد عادل مرد، وفق قوانین و مقررات مندرج در بخش شهادت در قانون مجازات اسلامی، شاهد عینی انجام فعل مجرمانه توسط مشارکین بوده باشند. با شهادت ایشان نزد محکمه، اثبات شرکت در جرم توسط خائنین محقق میشود.

وکیل کیفری تمثیلا بیان میدارد: مانند آنکه دو مرد، با چشم خویش مشاهده نمایند که شخص ب و ج اقدام به آتش زدن خودروی الف نموده باشند.

علم قاضی:

علم قاضی و یقین قضایی در مورد اثبات شرکت در جرم خیانت در امانت به طرق نامحدودی قابل حصول است که از امارات قانونی و قضایی نشات میگیرد. مقام رسیدگی کننده در طی رسیدگی قضایی خویش بر این یقین قضایی نائل می آید که وقوع بزه توسط چه اشخاصی انجام شده است. همانطور که در قانون آمده است قاضی میبایست دلیل یقین قضایی خویش را مستدلا در رای خویش بیان نماید. علم قاضی اصولا در نتیجه پرسش های زیرکانه و تحقیقاتی که از مشتکی عنهم و یا مطلعین انجام میشود، حاصل میگردد.

مجازات مشارکت در جرم خیانت در امانت

وکیل متخصص دعاوی کیفری پس از بیان اینکه شرکت در جرم خیانت در امانت چه زمانی محقق میشود بیان این امر را بسیار مفید و حائز اهمیت دانسته که موجب آگاهی اشخاص جامعه گردد و همگان بدانند که اگر چند نفر در انجام یک جرم مشارکت نمایند از میزان مجازات آنها کم نمیشود! خوب است بدانید تصور عامیانه و اشتباهی میان افراد جامعه وجود دارد که میپندارند اگر چندین نفر وقوع یک جرم را به عهده بگیرند از مجازات آنها کاسته میشود.

وکیل کیفری میگوید: برخی از متهمان به اشتباه میپندارند که اگر وقوع جرم را همگی به عهده بگیرند، مجازات میان آنها تقسیم میشود که این تصور کاملا اشتباه و بعضا موجب مجازات یک انسان بیگناه میشود.

شرکت در جرم خیانت در امانت موجب میشود که برای هر شخص و مباشر، مجازات فاعل مستقل در نظر گرفته شود و هر یک از شرکای جرم خیانت در امانت از ۶ ماه تا ٣ سال محکوم به حبس شوند.

◁◁ بیشتر بدانید:  شروع به جرم خیانت در امانت و بررسی ابعاد مختلف آن

وکیل کیفری خیانت در امانت
وکیل کیفری خیانت در امانت

وکیل کیفری در تهران

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران مفتخر است به اینکه کلیه اعضای این موسسه متشکل از وکلای پایه یک دادگستری میباشند که متخصص در دعاوی کیفری بوده و بصورت جمعی و گروهی در زمینه هر دعوا فعالیت مینمایند.

وکیل کیفری در جلسات ارائه مشاوره حقوقی در زمینه پرونده کیفری این نکته را خاطر نشان میدارد که چه شخص یا اشخاصی در وقوع بزه مشارکت و دخالت داشته اند؟ آیا تحقق جرم توسط یک شخص انجام شده است؟ یا سخن از شرکت در جرم خیانت در امانت به میان می آید؟ پر واضح است که با اشراف کامل بر هر موضوعی میتوان بهترین عملکرد را ارائه نمود. جهت مشاوره با وکیل خیانت در امانت در تهران با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲۴ میانگین امتیاز: ۴.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

82 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
ضحی
7 ماه قبل

سلام وقت بخیر، من چند وقت پیش به یک شخصی بابت سرمایه گذاری و انجام معاملات پول دادم و قرار بر این بود که در انتهای هر ماه با توجه به سودی که حاصل شد اون رو بصورت مساوی بین دو نفر تقسیم کنیم. من تمام مبالغ رو از طریق حساب بانکی خودم به حساب و نام اون شخص واریز کردم و پرینت حساب هم موجود هست، در ادامه و قصد سرمایه گذاری مجدد و بیشتر مبلغی دوباره به حساب واریز کردم، اما اینبار طبق خواسته ی اون شخص مبلغ رو به حساب همسر وی انتقال دادم و اون شخص هم تعهد داده بود که اصل سرمایه من رو تضمین میکنه و تحت هر شرایطی اصل مبلغ رو پس از گذشت یکسال به من عودت میدن. اما متاسفانه بعد از گذشت بیش از یکسال علاوه بر اینکه هیچ سودی به من نداده، مدعی شده که کل سرمایه من رو هدر داده و الان هم بهش دسترسی ندارم ، تنها چیزی که از آنها دارم پرینت حساب بانکی هست، برای حل و فصل موضوع با پدر خانم ایشان صحبت کردم و اعلام کردم که مبالغی رو طبق گفته داماد شما به حساب دخترتون واریز کردم و الان قصد شکایت کیفری با موضوع خیانت در امانت و یا کلاهبرداری کنم، چون مشابه موضوع من، شخص دیگری هم علیه همسر اون خانم شکایت مطرح کردند و حکم جلب از آنها دارند. این در حالی ست که اون خانم کلا اظهار و ادعای بی اطلاعی میکند و قسم میخورد که فقط کارت و رمز رو در اختیار همسرم قرار داده بودم و از نقل و انتقالات و مفاد کار شما اطلاعی ندارم و به من هیچ ارتباطی ندارد. حالا میخوام بدونم طبق اون پرنت حساب میتونم از اون آقا به جرم کلاهبرداری و یا خیانت در امانت طرح شکایت و از همسر ایشان هم به جرم مشارکت در جرم طرح دعوی کنم؟ و‌ آیا با مستندات پرینت حساب، دادگاه امکان داره که ایشون رو مشارکت در جرم بدلیل در اختیار قرار دادن کارت و حساب بانکی محکوم کنه؟ و یا با ادعای بی اطلاعی اون خانم، دادگاه ایشان را تبرئه می‌کنه.

مهدی
2 سال قبل

با سلام وخسته نباشید من حدود ۵ سال پیش مبلغ بیست میلیون تومان از شخصی گرفتم با سود ۵ درصد قراردادی ۶ ماه و یک چک سفید امضا بابت سود پول وی چک به مبلغ بیست میلیون تومان بابت اصل پول و پول ایشان را پس دادم و مبلغ ۵ تومن هم از پول رو بجاش یک موتور دادم و هنوز سند موتور را ندادم دوسال پیش منزلی به یکنفر فروختم و بابت سند آن یک چک سفید در وجه انتقال سند شماره فلان ایشون چک رو مبلغ زده دویست میلیون تومان و در پیام ها تهدید کرده بود که میتونم تا ۱میلیارد هم اقدام کنم وقتی که در دادگاه از او شکایت کردم که از چک سو استفاده کرده وکیل ایشون همون چکی رو بابت اون سود ۵ سال پیش رو که خود این اقا یکی از شهود بوده رو رو کرد و گفت منظور ایشون این چک بوده قاضی متوجه شد که دروغ میگوید ولی از ثبت چک امتناع کرد آیا میتوانم از دست دو نفرشان بدلیل خیانت در امانت شکایت کنم ممنون اگر جوابم رو بدهید

شهسواری
3 سال قبل

سلام برای معاونت در جرم خیانت در امانت چقدر حبس میبرن؟

صنوبر
3 سال قبل

سلام وقت بخیر میشه ادله اثبات که توسط علم قاضی هست رو توضیح بدید؟

شوشتری
3 سال قبل

سلام خسته نباشید چرا در فقه اسلامی به موضوع جرم خیانت در امانت توجه زیادی شده است؟

مدیر سایت
3 سال قبل
پاسخ به  شوشتری

با سلام از آنجایی که در زندگی اجتماعی عنصر اعتماد از ارزش بالایی برخوردار است پس رفتار بر خلاف آن ناپسند و خلاف اخلاق حسنه و عرف میباشد.