آیا تحریک و ترغیب افراد در فضای مجازی قابل شکایت است؟

تحریک و ترغیب افراد در اینترنت

فضای سایبری در جوامع کنونی حجم بالایی از زمان و زندگی مردم را در سرتاسر جهان دربر گرفته که وجود مسائل و مشکلات در این فضای بدون نظارت و امنیت بلاوجه می باشد، کمااینکه در دادگاه ها پرونده های بسیار زیادی را می توان ملاحظه نمود که بعلت استفاده نابجا و یا سوءاستفاده از این فضا تحت رسیدگی می باشد. علی ایحال دپارتمان تخصصی موسسه امین عدالت کبریا با ارائه مطالب مختلف و کاربردی در خصوص جرائم رایانه ای که در وب سایت وجود دارد و همچنین نگاره های آتی شما را در پرونده های فضای اینترنتی کمک کرده و به سوالات شما در خصوص آیا تحریک در فضای مجازی قابل شکایت است؟ آیا تحریک و یا ترغیب به ارسال تصاویر مستهجن جرم است؟ آیا تحریک در فضای مجازی به خودکشی جرم است؟ آیا ترغیب به استعمال مواد مخدر جرم است؟

تحریک و ترغیب در فضای مجازی و تبیین ماده ۱۵ قانون جرائم رایانه ای

خوب است بدانید ماده ۱۵ قانون جرایم رایانه ای مقرر می دارد: هر کس از طریق سامانه های رایانه ای یا مخابراتی و یا حامل های داده مرتکب اعمال زیر شود، به ترتیب زیر مجازات خواهد شد:
الف) چنانچه به منظور دستیابی افراد به محتویات مستهجن، آنها را تحریک، ترغیب، تهدید یا تطمیع کند یا فریب دهد …
ب) چنانچه افراد را به ارتکاب جرائم منافی عفت یا استعمال مواد مخدر یا روان گردان یا خودکشی یا انحرافات جنسی یا اعمال خشونت آمیز تحریک یا ترغیب یا تهدید کند یا آموزش دهد…

وکیل جرایم رایانه ای در خصوص تحریک و ترغیب و تهدید در فضای سایبری بیان می دارد این امور در فضای سایبری در صورت پیگیری از طریق وکیل متخصص در این حوزه و طرح شکایت در دادسرای جرائم رایانه ای (دادسرای ناحیه ۳۱) می توان خاطی را به محکمه کشانده و محکومیت و مجازات وی را خواستار شد.

محتویات مستهجن چیست و شامل چه مواردی می شود؟

محتویات مستهجن به تصویر، صدت یا متن واقعی یا غیرواقعی اطلاق می شود که بیانگر برهنگی کامل زن یا مرد یا اندام تناسلی یا آمیزش یا عمل جنسی انسان است. بنابراین دامنه محتویات مستهجن بسیار فراتر از صدا و تصویر است و نوشته های منافی عفت و اخلاق را نیز دربر می گیرد. پس با توجه به جرم انگاری مقنن در ماده ۱۴ قانون جرائم رایانه ای باید گفت تحریک و ترغیب در این موارد نیز جرم می باشد.

آیا تحریک به خودکشی در فضای مجازی جرم است؟

وکیل جرائم رایانه ای در خصوص تحریک به خودکشی در فضای سایبر عنوان می دارد ابتدا به ساکن باید گفت خودکشی در قانون مجازات اسلامی ایران جرم انگاری نشده به علت اینکه جنایت بر نفس خویش است و چون اصل موضوع جرم نیست، تحریک و معاونت در آن نیز جرم نمی باشد با این حال خوب است بدانید در قانون جرائم رایانه در بند ب ماده ۱۵ قانون موصوف لفظ (خودکشی) را ذکر کرده که بدین واسطه باید گفت تحریک به خودکشی در این فضا نیز جرم می باشد و در صورت طرح شکایت و اثبات آن که امری صعب می باشد و نیازمند همراهی و تخصص وکیل با تجربه می توان خاطی را به حبس از نود و یک روز تا یک سال و یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم کرد.

آیا تحریک به ارسال محتویات مستهجن در فضای مجازی جرم است؟

در فضای بدون امنیت مجازی امکان ارتکاب هر گونه جرمی وجود دارد لذا بهترین راهکار ابتدائا حفظ و رعایت نکات امنیتی می باشد و دقت در استفاده از آن و چنانچه در این پرونده های تخصصی اگر فردی دیگری را با استفاده از تحریک، ترغیب، تهدید وادار به ارسال تصاویر مستهجن و یا نحوه دستیابی به آن را آموزش دهد و یا فریب دهد می توان پس از کسب مشورت از تجربه و تخصص وکیل خوب در این زمینه با استناد به بند الف ماده ۱۵ قانون جرائم رایانه ای محکومیت وی را اثبات و خاطی را به مجازات رساند که حبس و یا جزای نقدی ضمانت اجرای این جرم می باشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل اینستاگرام | جرایم اینستاگرامی چیست؟

وکیل جرائم رایانه ای در تهران
وکیل جرائم رایانه ای در تهران

وکیل جرائم رایانه ای در تهران

پرونده های جرایم رایانه ای در دادگاه ها امروزه حجم بالایی را به خود اختصاص دادند که در آن جرائم مختلفی را می توان ملاحظه نمود و اهم آنها از عدم وجود نظارت و امنیت در این فضا و همچنین عدم دقت در استفاده از آن می باش لذا ما در این مقاله بر آنیم با ارائه مطالب و مشاوره های کاربردی در پرونده های موجود در دادسرا و دادگاه رایانه ای در خصوص جرائم نشر اکاذیب اینترنتی، سرقت رایانه ای، کلاهبرداری رایانه ای، جعل رایانه ای، تحریک و ترغیب در فضای سایبری و مواردی از این دست یارای شما باشیم. جهت مشاوره با وکیل جرایم رایانه ای در تهران با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۸ میانگین امتیاز: ۴.۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

32 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
محسن
1 سال قبل

شخصی در بیو لایو تبلیغ و ترغیب جوانان به رابطه جنسی میکند. آیا میتوان از او شکایت کرد و به چه طریق؟

فخار
2 سال قبل

باسلام. من جهت تبلیغ پیجم به یک بلاگر مبلغ۱/۵۰۰ پول دادم و ایشان به من فالورفیک دادند. قرار بر فالورهای حقیقی از طریق مسابقه بوده

سلجوقی راد
3 سال قبل

سلام خسته نباشید. حکم ومعاونت در جرائم رایانه ای چقدره طبق قانون ؟

زادخواه
3 سال قبل

سلام وقت بخیر مگه ما جرمی تحت عنوان معاونت مجازی هم داریم؟

مقدادپور
3 سال قبل

سلام وقت بخیر مگه جرم تحریک میتونه در فضای مجازی هم اتفاق بیفته؟ اصلا مگه جرم تحریک کردن؟