طلاق رجعی

پس از انعقاد عقد نکاح، چنانچه طرفین قصد بر هم زدن عقد مذکور را داشته باشند، میبایست اقدام به طلاق نمایند. طلاق به معنای جدایی و از ریشه کلمه طلق به مفهوم رهایی و آزاد شدن میباشد. طلاق میتواند به درخواست زن و مرد باشد و یا وکیل طلاق از طرف زن اقدام به تنظیم دادخواست و طرح دعوای خانوادگی طلاق نماید. در مقاله پیش رو یکی از انواع طلاق تحت عنوان طلاق رجعی مورد بررسی قرار میگیرد. خوب است بدانید که طلاق دارای انواعی از قبیل رجعی، طلاق بائن، خلع و مبارات و ایلإ میباشد. با مطالعه چند دقیقه ای این مقاله به دانشی همه جانبه در خصوص ماهیت و تعریف طلاق رجعی دست خواهید یافت.

تعریف طلاق رجعی

وکیل طلاق در تهران میگوید: بهترین و کاملترین تعریف را ماده ١١۴٨ قانون مدنی بیان نموده است که عنوان میدارد: ((در طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده حق رجوع است)).
لذا طلاق رجعی به معنای حق بازگشت مرد به زن خویش است. خوب است بدانید که حق رجوع در طلاق رجعی به چه دلیل به مرد داده شده است؟ در جهت حفظ کیان خانواده و بعنوان اخرین فرصت برای مرد، این حق به او داده شده است که بتواند در صورتیکه از طلاق دادن زن خود پشیمان شده است، بدون نیاز به انعقاد عقد نکاح، به علقه زوجیت خویش ادامه داده و زنش را در اختیار همسری خود داشته باشد.

  • نکته: علت نامگذاری طلاق رجعی، وجود حق رجوع و بازگشت مرد به زنش بدون نیاز به نکاح مجدد است.
◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل طلاق توافقی | طلاق توافقی چگونه صورت می گیرد؟

وکیل طلاق و بررسی شرایط طلاق رجعی
وکیل طلاق و بررسی شرایط طلاق رجعی

شرایط تحقق

وکیل طلاق تمثیلا متداول ترین سوالات شما عزیزان را اینگونه بیان میدارد:

  • چه زمانی طلاق رجعی است؟
  • طلاق رجعی برای چه اشخاصی است؟
  • همه طلاق ها از نوع رجعی هستند؟
  • طلاق رجعی یا طلاق بائن را چه کسی مشخص میکند؟

برای تحقق طلاق رجعی شرایط و شروطی لازم است. وکیل طلاق ادامه میدهد:
١) طلاق دختر باکره که پس از عقد نکاح و پیش از نزدیکی رخ میدهد، نمیتواند از نوع طلاق رجعی باشد و به الزام قانونی، نوع آن، طلاق بائن است.
٢) طلاق زن یائسه، طلاق بائن بوده و مرد در این نوع طلاق، حق رجوع و بازگشت به زن خویش را ندارد.

  • نکته: زن یائسه به زنی گفته میشود که دیگر عادت ماهیانه نمیبیند که عرفا از سن پنجاه سالگی به بعد رخ میدهد.

حق رجوع در طلاق رجعی به چه معناست؟

وکیل طلاق اذعان میدارد: حق رجوع به معنای بازگشت مرد به همسر خویش در مدت عده طلاق میباشد. در طلاق رجعی، زن عده طلاق نگاه داشته و مرد میتواند با انجام هرگونه سخن، فعل، رفتار و یا انجام عملی، رجوع خود به زنش را اعلام نماید. در طلاق رجعی مرد میتواند به درب منزل خانه ای که زن در آن عده طلاق را نگاه داشته است، مراجعه نموده و نزد همسرش برود. یا در طی تماس تلفنی بازگشت خویش را اعلام نماید. یا در مجاورت زن خود قرار گرفته و او را در آغوش بگیرد. وکیل طلاق ادامه میدهد: هرگونه عملی که مستفاد آن رجوع و بازگشت مرد به زن باشد، موجب ادامه حیات علقه زوجیت و منتفی شدن طلاق میشود.

  • نکته: مرد باید ظرف یک ماه از تاریخ رجوع به زن خود، اقدام به ثبت رجوع نماید وگرنه به مجازات عدم ثبت رجوع از طلاق رجعی محکوم میشود.

پرداخت نفقه بعد از طلاق

وکیل طلاق موکدا بیان میدارد: یکی از ویژگی های منحصر به فرد در طلاق رجعی، الزام مرد به پرداخت نفقه در دوران عده به زن خویش میباشد. پرداخت نفقه در دوران عده طلاق رجعی موجب حق رجوع مرد به زن نیز بوده و به معنای تداوم رابطه زوجیت و علقه ناشی از عقد نکاح میباشد.

آیا طلاق توافقی از نوع طلاق رجعی است؟

وکیل طلاق توافقی بیان میدارد: اگر حکم طلاق در حالت توافق زوجین بر جدایی، از نوع رجعی باشد با فلسفه و ذات طلاق توافقی در تضاد و اختلاف خواهد بود. زیرا طرفین به موجب تراضی و احترام به نظر یکدیگر مبنی بر جدایی، اقدام به طلاق نموده اند و اگر برای مرد حق بازگشت و رجوع در نظر گرفته شود، موجب بی اعتباری و بی فایده بودن رسیدگی و حکم صادره میشود. لذا وکیل طلاق نتیجتا میگوید: طلاق توافقی نیز از نوع طلاق بائن میباشد.

  • نکته: طلاق بائن، طلاقی است که در آن برای زوج یا همان مرد، حق رجوع و بازگشت به همسرش موجود نبوده و وی چنین حقی ندارد.

عدم نیاز به عقد مجدد در طلاق رجعی

وکیل طلاق اذعان میدارد: چنانچه در مدت عده طلاق رجعی، مرد اقدام به بازگشت و رجوع به همسر و زندگی مشترکش بنماید، جهت سهولت در این امر و تقویت چنین رخدادی، در فقه و شریعت ما برای این عمل، انعقاد مجدد عقد نکاح در نظر گرفته نشده است. لذا وکیل طلاق میگوید: انعقاد مجدد عقد نکاح در رجوع در طلاق رجعی موضوعیت نداشته و صرفا تنها تکلیفی که بر مرد بار است، الزام به ثبت رجوع از طلاق ظرف یک ماه از تاریخ رجوع است.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل طلاق توافقی | طلاق توافقی چگونه صورت می گیرد؟

وکیل طلاق متخصص و با تجربه در تهران
وکیل طلاق متخصص و با تجربه در تهران

وکیل طلاق در تهران، متخصص و با تجربه

وکلای پایه یک فعال در زمینه دعاوی خانواده علی الخصوص پرونده های طلاق، متفقا بر حفظ و بقای عقد نکاح میان طرفین در جلسات مشاوره حقوقی خویش تلاش مینمایند. ولیکن چنانچه زن یا مرد یا هردوی ایشان، متقاضی طرح پرونده طلاق باشند، وکیل خانواده وفق قانون تحت عناوین طلاق به درخواست زوجه یا طلاق به درخواست مرد و زن یا طلاق به درخواست زوج اقدام به طرح دعوا و تقدیم دادخواست مینماید. بهترین پیشنهاد موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا برقراری تماس با وکلای پایه یک ما در جهت اخذ مشاوره حقوقی و سپس اقدام وفق قانون میباشد.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۲ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

54 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
کریمی
1 سال قبل

سلام، اگه زوجه بخواد طلاق خلع بگیره آیا مهریه ای میبخشه به زوج بستگی به خودش داره که چقدر ببخشه یا باید رضایت زوج هم باشه؟

کریمی
1 سال قبل

سلام، من زنم حکم طلاق رو از دادگاه گرفته ولی طلاق رجعی هست. اگه من رجوع کنم و طلاق رو باطل کنم. اگه زنم بخواد طلاق رو تبدیل به بائن کنه، آیا باید کل مهریه رو ببخشه که تبدیل به بائن بشه و اینکه آیا نیاز به رضایت مرد هست که چقدر از مهریشو ببخشه؟

کریمی
1 سال قبل

سلام، ببخشید اگه زوجه حق طلاق را از دادگاه گرفته باشه و اگه ماهیت طلاق رجعی باشه، اگه زوجه بخواد طلاق رجعی را تبدیل به بائن کنه آیا باید کل مهریه رو ببخشه یا میتونه قسمتی از مهریه رو ببخشه و آیا رضایت زوج هم ملاکه؟

کریمی
1 سال قبل

سلام، زوجه بنده طلاقش رو از دادگاه گرفته ولی دادگاه ماهیت طلاق رو رجعی اعلام کرده. آیا میتونم رجوع کنم و طلاق رو باطل کنم و طریقه رجوع رو به محضر چگونه اعلام کنم؟

خاوری
3 سال قبل

سلام وقت بخیر میشه زمانی که به دفاتر طلاق مراجعه می کنیم نوع طلاق رو خودمون تعیین کنیم؟