بررسی ماده 34 شرایط عمومی پیمان

ماده ۳۴ شرایط عمومی پیمان در خصوص ضمانت نامه انجام تعهدات پیمانکار می باشد. در صورت عدم اتمام پروژه تا ۱۵ روز قبل از انقضای زمان اعتبار ضمانت نامه، پیمانکار موظف می باشد ضمانت نامه را تمدید نماید.

ماده ۳۴ شرایط عمومی پیمان

شرایط عمومی پیمان را زمانی می توان به درستی تحلیل نمود که ابتدا با متن ماده مورد نظر آشنایی پیدا کرد. به همین جهت در ادامه متن ماده ۳۴ شرایط عمومی پیمان برای شما عزیزان ارائه گردیده است:

ماده ۳۴- تضمین انجام تعهدات

موقع امضای پیمان، برای تضمین انجام تعهدات ناشی از آن، پیمانکار باید ضمانت نامه ای معادل ۵ درصد مبلغ اولیه پیمان صادر شده از طرف بانک مورد قبول کارفرما و طبق نمونه ای که ضمیمه اسناد مناقصه بوده است، تسلیم کارفرما کند. ضمانتنامه یاد شده باید تا یک ماه پس از تاریخ تحویل موقت موضوع پیمان معتبر باشد. تا هنگامی که تحویل موقت انجام نشده است، پیمانکار مکلف است برای تمدید ضمانت نامه یاد شده اقدام نماید؛ و اگر تا ۱۵ روز پیش از انقاضای مدت اعتبار ضمانتنامه پیمانکار موجبات تمدید آن را فراهم نکرده است کارفرما حق دارد که مبلغ ضمانتنامه را از بانک ضامن دریافت کند و وجه آن را به جای ضمانتنامه، به رسم وثیقه نزد خود نگه دارد. کارفرما تضمین انجام تعهدات را پس از تصویب صورت مجلس تحویل موقت، با توجه به تبصره ۱ این ماده آزاد است.

وکیل متخصص پیمانکاری

قراردادهای پیمانکاری از جمله مهمترین و فنی ترین قراردادها می باشد که برای تنظیم آن شما نیاز به یک فرد متخصص و حرفه ای دارید. توصیه ما استفاده از خدمات وکیل حرفه ای قراردادهای پیمانکاری موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا می باشد. شرایط عمومی پیمان و تحلیل و تطبیق موارد آن با قرارداد شما، تخصص ماست. بی صبرانه آماده ارائه خدمات تخصصی به شما عزیزان هستیم.

  • تبصره ۱-  حداکثر تا یک ماه بعد از تحویل موقت، آخرین صورت وضعیت موقت طبق ماده ۳۷، بدون منظور داشتن مصالح پای کار تنظیم می شود. هرگاه بر اساس این صورت وضعیت، پیمانکار بدهکار نباشد یا جمع بدهی او نصف کسور تضمین حسن انجام کار کمتر باشد ضمانت نامه انجام تعهدات بی درنگ آزاد می شود. ولی هرگاه میزان بدهی پیمانکار، از نصف کسور تضمین حسن انجام کار بیشتر باشد، ضمانت نامه انجام تعهدات بر حسب مورد طبق شرایط تعیین شده در ماده ۴۰ یا ۵۲ آزاد می شود.
  • تبصره ۲-  در صورتی که تمام یا قسمتی از تضمین انجام تعهدات، به صورت نقد نزد کارفرما باشد، یا با رعایت مقررات، به جای ضمانت نامه بانکی از انواع دیگر اوراق بهادار استفاده شود، چگونگی گرفتن تضمین و استرداد آن در هر مورد، طبق شرایطی است که در این پیمان برای ضمانتنامه بانکی تعیین شده است.

ضمانت نامه انجام تعهدات پیمانکاری

ماده ۳۴ شرایط عمومی پیمان در خصوص تضمین انجام تعهدات پیمانکار می باشد. تضمین انجام تعهدات توسط پیمانکار ارائه می شود و معادل ۵ درصد مبلغ اولیه پیمان است. بانکی که تضمین را باید صادر کند، بانکی است که توسط کارفرما تعیین می شود و باید مورد تایید کارفرما باشد. اعتبار تضمین انجام تعهدات تا یک ماه بعد از تاریخ تحویل موقت است و در صورتی که قرارداد اجرا نشده باشد، این مدت تمدید می شود. در صورتی که پیمانکار مدت تضامین را تمدید نکند، کارفرما مبلغ تضامین را از بانک وصول می کند و به عنوان وثیقه نزد خود نگهداری می کند و بعد از امضاء شدن صورتجلسه تحویل موقت این تضامین به پیمانکار عودت داده می شود. تضمین انجام تعهدات در قراردادهای پیمانکاری بسیار مهم می باشد و به همین خاطر مکاتبات بین کارفرما و پیمانکار در زمان بروز اختلاف از اهمیت بالایی برخوردار است. توصیه ما استفاده از تیم حقوقی مجرب موسسه حقوقی امین عدالت است که شرایط عمومی پیمان را به بهترین شکل برای شما به کار می گیرند.

◁◁ بیشتر بدانید:  دعاوی رایج بین کارفرما و پیمانکار

شکایت از کارفرما بخاطر اجرا گذاشتن تضمین انجام تعهدات

ماده ۳۴ شرایط عمومی پیمان بیان می دارد، تضمین انجام تعهدات در واقع تضمینی است که کارفرما از پیمانکار می گیرد برای انجام تعهدی که در قرارداد به عهده گرفته است. لذا تا زمانی که محرز نشود پیمانکار از تعهدات قراردادی خود تخلف نموده است، کارفرما نمی توان تضمین انجام تعهدات را به اجرا گذارد، لذا ید کارفرما نسبت به تضامین، ید امانی بوده و تخلف از آن موجبات خیانت در امانت را فراهم می آورد. بنابراین وقتی کارفرما تضمین انجام تعهدات را بدون تخلف به اجرا گذارد، مرتکب جرم خیانت در امانت شده و پیمانکار می تواند این دعوا را علیه وی مطرح نماید.

تبصره یک ماده ۳۴ شرایط عمومی پیمان

تبصره یک ماده ۳۴ شرایط عمومی پیمان در خصوص زمان تنظیم آخرین صورت وضعیت موقت قرارداد می باشد. این صورت وضعیت بدون در نظر گرفتن مصالح پای کار تنظیم می شود و در صورتی که بر اساس این صورت وضعیت پیمانکار بدهکار نباشد یا میزان بدهی پیمانکار کمتر از نصف تضمین انجام تعهدات باشد، تضامین بلافاصله آزاد می شود. صورت وضعت مذکور در این ماده حداکثر تا یک ماه بعد از تحویل موقت تنظیم می شود و در صورتی که کارفرما از انجام این اقدام خودداری کند، پیمانکار می تواند با تامین دلیل از سوی شورای حل اختلاف محل اجرای پروژه در این خصوص اقدام نماید.

تبصره دو ماده ۳۴ شرایط عمومی پیمان

تبصره دو ماده ۳۴ شرایط عمومی پیمان در خصوص تضامینی است که از طریق بانک صادر نشده است. در این موارد آزادسازی تضامین به موجب شرایطی است که در قرارداد پیش بینی شده است. در این موارد می بایست به صورت دقیق در قرارداد مشخص شود که نحوه آزادسازی تضامین به چه صورت است و در صورتی که در قرارداد شرایط آزادسازی تضامین پیش بینی نشده باشد، پیمانکار می بایست به جهت جلوگیری از ورود خسارت و همچنین دریافت خسارت از کارفرما، ضمن ارسال اظهارنامه رسمی این مورد را به کارفرما اعلام نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  تضمین حسن انجام کار در قراردادهای پیمانکاری

ماده 34 شرایط عمومی پیمان | تضمین انجام نعهدات
ماده ۳۴ شرایط عمومی پیمان | تضمین انجام نعهدات

وکالت در دعاوی پیمانکاری

خدمات تخصصی حقوقی را می توانید از موسسه ما بخواهید. تیم حقوقی موسسه ما در نظر دارد، با کادری مجرب از وکلای پایه یک دادگستری و کارشناسان رسمی دادگستری، خدمات نوینی را به شما عزیزان ارائه می نماید. شرایط عمومی و خصوصی پیمان و بررسی مواد آن نیاز به تخصص دارد، با تیم حقوقی ما اطمینان را تجربه کنید.

برای ارتباط با وکلای ما می توانید از طریق تماس تلفنی و همچنین فضای مجازی استفاده کنید. با ما تماس بگیرید تا سوالات شما را با کمال میل پاسخگو باشیم. همچنین نظرات، پیشنهادات، انتقادات و سوالات خود را می توانید زیر این مقاله مطرح کنید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما باشیم.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۴ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments