ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان

نحوه ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان چگونه است؟ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مورد چگونگی ضبط و مصادره اموال ناشی از قاچاق چه تمهیداتی دارد؟ بهترین وکیل قاچاق کالا و ارز تهران کیست؟

چگونگی ضبط و مصادره اموال ناشی از جرم قاچاق

سرنوشت اموال قاچاقچیان چه میشود؟ وکیل متخصص قاچاق کالا و ارز میگوید: مطابق ماده ۵۳ قانون مرقوم، دستگاه‌های کاشف و ضابطین تکلیف دارند، کالا‌های قاچاق کشف شده را، تحویل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی نمایند. همچنین مکلفند کلیه اموال منقول و غیرمنقول و وسایل نقلیه را صورتجلسه نمایند. صرفا کالاهای ممنوع، مستثنی میشود.

  • نکته: منظور از وسایل نقلیه، هرگونه وسایل زمینی، آبی و هوایی است، که در اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، توقیف می‌شوند.

ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان مستلزم هزینه است. هزینه‌‌های مربوطه شامل مواردی از قبیل انبارداری، بارگیری، انتقال و تخلیه است. که جمیعا بر عهده سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی قرار دارد. به همین جهت، دولت مکلف است هر ساله بودجه مستقلی در خصوص تامین هزینه مدیریت، برای ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان برای این سازمان پیش بینی کرده و در نظر بگیرد.

ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان متواری

  • اگر قاچاقچی متواری یا مجهول المکان باشد، اموال وی چگونه مصادره میشود؟

ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان متواری یه مجهول المکان به این نحو است که، عین کالای مزبور به نهاد ماذون از سوی ولی فقیه تحویل می‌شود. همچنین ممکن است با هماهنگی و اخذ مجوز فروش، از نهاد ماذون، کالای مزبور توسط سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی به فروش برسد. در اینصورت، وجوه حاصل از آن، به حساب نهاد ماذون از سوی ولی فقیه واریز می‌شود.

  • نکته: ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان مربوط به فرآورده های نفتی به این صورت است که، شرکت ملی پخش فرآورده‌‌های نفتی موظف است، فرآورده‌‌های نفتی قاچاق مکشوفه را از دستگاه کاشف تحویل بگیرد. و پس از فروش آن وجه حاصله را به خزانه داری کل کشور واریز نماید.

ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان چه فرقی با امحای کالاها دارد؟

کالاهای قاچاقی که قابلیت هیچ گونه مصرفی ندارند، از قبیل مشروبات الکلی، آلات و وسایل قمار، آثار سمعی و بصری مبتذل و مستهجن، کالا‌های فاسد و تاریخ مصرف گذشته، بلافاصله بر اساس مقررات مربوطه، امحا می‌شوند. صرفا نیاز است که مجوز امحا کردن، از مرجع رسیدگی کننده اخذ گردد.

  • نکته: اگر تمام یا قسمتی از کالاهای قاچاق غیرمصرفی، به تشخیص مقام رسیدگی کننده، برای رسیدگی و اثبات جرم ضرورت داشته باشند، امحا نمیشوند.
قانون ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان
قانون ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان

تکلیف ضبط و مصادره پس از برائت

تصور کنید ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان صورت بگیرد، سپس حکم به بر برائت متهم یا متمان صادر شود، در اینصورت تمهید قانونی چیست؟ وکیل متخصص قاچاق کالا و ارز میگوید: در موارد صدور رای قطعی بر برائت متهم، و حکم به استرداد کالا، صاحب کالا در صورت وجود عین، مستحق دریافت آن میباشد. و در صورتی که عین کالا از بین رفته باشد، حسب مورد مستحق دریافت مثل یا ‌‌بهای کالا به قیمت روز فروش میباشد. و در صورتی که فروش کالاها، شرعا یا قانونا جایز نبوده، در خصوص پرداخت قیمت، متهم تبرئه شده مستحق قیمت یوم الادا می‌باشد.

نکته: حکم این ماده شامل کالاهایی همچون مشروبات الکلی، که فروش آن‌ها قانونا جایز نیست، نمی‌گردد.

فروش کالای قاچاق چگونه است؟

ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان یک مبحث است، فروش کالاهای موضوع جرم قاچاق مبحثی دیگر. فروش کالای قاچاق منوط به رعایت کلیه ضوابط قانونی است. ضوابطی از جمله: ضوابط فنی، ایمنی، بهداشتی و قرنطینه ای. همچنین اگر فروش کالا، مطابق ضوابط فوق بلامانع باشد، و به تولید و تجارت قانونی و نیاز واقعی بازار لطمه وارد نکند، پس از اخذ مجوز از مراجع ذی ربط و نصب رمزینه موضوع ماده (۱۳)  قانون مرقوم،‌ با در نظر گرفتن شرایط ماده (۵۶) توسط سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی فروخته می‌شود.

ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان و ماده ۵۶

ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان مطابق ماده ۵۶ (اصلاحی ۱۰ˏ۱۱ˏ۱۴۰۰) به این نحو است که، نهاد ماذون از سوی ولی فقیه، با إذن معظم له، و سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، حسب مورد به ترتیب زیر عمل میکنند. و صرفا کالا‌های سریع الفساد، سریع الاشتعال، احشام و طیور و یا کالاهایی که مرور زمان سبب ایجاد تغییرات کمّی و کیفی در آن‌ها می‌شود، از حکم این ماده مستثنی هستند.

فروش کالاها ظرف ۲ ماه

انجام مزایده، در مهلت دوماه، از تاریخ صدور رای قطعی، به شرط خروج از کشور تحت رویه گذر (ترانزیت) خارجی یا صادرات. در صورت وجود شرایط تجدید یا لغو مزایده، مزایده مذکور صرفا یک مرتبه دیگر، و تا قبل از انقضای مدت ۲ ماه برگزار می‌شود.

  • نکته: صادرات کالا‌های موضوع این بند، مشمول امتیازات، تخفیف ها، معافیت ها، مشوق‌‌ها و جوایز صادراتی نمی‌باشد.

ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان و نکات مهم ضبط کالاهای خاص

۱) کالاهایی که بر اساس تعاریف قانونی توسط وزارت نفت، در دسته فرآورده نفتی قرار گیرند، تحویل این وزارت می‌شوند.
۲) مسکوکات طلا و نقره و شمش طلا و جواهرات مکشوفه به بانک مرکزی تحویل می‌شوند.
۳) اموالی که به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دارای ارزش تاریخی و میراث فرهنگی باشند، تحویل این وزارت می‌شوند.
۴) کالای قاچاق خروجی چنانچه کالای داخلی باشد، در داخل کشور فروخته می‌شود.
۵) کالا‌های ممنوع الصدور، امنیتی، انتظامی و نظامی به دستگاه‌ها و نهاد‌های ذی مدخل واگذار می‌شود و در این موارد رعایت ضوابط قانونی مربوط لازم است.

همواره بهترین تصمیم آن است که از وکیل متخصص و باتجربه موسسه حقوقی امین عدالت در زمینه جرایم مربوط به قاچاق کالا و ارز، مشاوره حقوقی دریافت نموده، و بدون تعیین وکیل متخصص نسبت به دفاع از اتهام انتسابی اقدام ننمایید.

منتفی شدن ضبط و حکم به استرداد کالا

چنانچه مدعی مالکیت کالای توقیفی، نقشی در ارتکاب جرم یا تخلف نداشته باشد، و جهل خود از وقوع جرم یا تخلف را اثبات نماید، و قبل از صدور رای قطعی، اسناد اثبات کننده تولید کالا در داخل کشور و یا اسناد اثبات کننده گمرکی را به مرجع رسیدگی ارایه دهد، مقررات ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان شامل حال وی نشده، و کالا به مالک مسترد و معادل ارزش آن به جزای نقدی مرتکب اصلی افزوده می‌شود.

◁◁ بیشتر بدانید:  جرم قاچاق مشروبات الکلی و مجازات آن

نحوه ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان
نحوه ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان

بهترین موسسه وکالتی تهران

چرا بهترین هستیم؟ زیرا به نحو تخصصی ارایه خدمات مینماییم. شما در موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ فقط و فقط با وکیل پایه یک دادگستری دیدار داشته و صرفا از ایشان، مشاوره حقوقی دریافت میکنید. از ابتدا همان وکیل خانم یا وکیل آقا که در فرض انعقاد عقد وکالت، قرار است در پرونده شما وکالت کند، با شما ملاقات کرده، و مسایل حقوقی را به بهترین بیان ممکن برای شما توضیح میدهد. لذا کافی است با موسسه ما تماس بگیرید. تا با خاطری آسوده، مراحل پرونده کیفری خود، ولو با موضوعیت ضبط و مصادره اموال قاچاقچیان را طی نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۳ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments