شکایت از تخلف داروخانه ها

تخلف داروخانه ها شامل چه مواردی میشود؟ شکایت از تخلفات داروخانه ها به چه صورت است؟ مرجع صالح به رسیدگی به شکایت از تخلف داروخانه ها کجاست؟ بهترین وکیل جرایم دارویی و جرایم داروخانه ها پاسخ میدهد.

شکایت از تخلف داروخانه ها به دلیل فقدان پروانه ساخت

شکایت از تخلف داروخانه ها ممکن است به دلیل این مورد باشد که ایشان میبایست دارای پروانه ساخت یا مجوز ورود از طرف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی باشند و عرضه و فروش داروی فاقد پروانه ساخت یا مجوز ورود از طرف داروخانه ها جرم محسوب شده و متخلف به مجازاتهای ذیل محکوم میشود:

مرتبه اول: اخطار کتبی و جمع آوری داروهای غیرمجاز.
مرتبه دوم:جریمه نقدی مطابق آیین نامه و انعکاس مراتب در پرونده.
مرتبه سوم: قطع سهمیه دارویی تا مدت سه ماه.
مرتبه چهارم: تعطیل داروخانه تا مدت یک سال.

لذا اگر داروخانه ای نسبت به فروش دارو و اشتغال به مشاغل مربوط به داروخانه ها بدون داشتن پروانه ساخت یا مجوز ورود اقدام نماید، ممکن است شکایت از تخلف داروخانه ها را در پی داشته باشد.

لزوم اخذ پروانه تاسیس از وزارت بهداشت

وکیل جرایم دارویی میگوید: داروخانه ها باید دارای پروانه تاسیس از طرف وزارت بهداشت باشد. تخلف از اخذ پروانه تاسیس از وزارت بهداشت، جرم محسوب شده و شکایت از تخلف داروخانه ها را در پی دارد. خوب است بدانید مجازات این عمل، تعطیلی بلافاصله محل داروخانه میباشد.

  • نکته: عرضه و فروش دارو باید با حضور مسئول فنی انجام گیرد. لذا اگر عرضه و فروش دارو در داروخانه ها بدون حضور مسئول فنی انجام شود، یعنی تخلف صورت پذیرفته و مورد از موارد جرایم دارویی بوده و موجب تعطیلی بلافاصله محل میشود.

شکایت از تخلف داروخانه ها بدلیل مسئول فنی

مسئول فنی باید در ساعات مقرر در داروخانه حضور داشته باشد. چنانچه ایشان در ساعات مذکور حضور نداشته باشد مرتکب تخلف شده و این تخلف جرم است و موجب مجازاتهای ذیل است:

مرتبه اول: اخطار کتبی با درج در پرونده.
مرتبه دوم: جریمه نقدی معادل مبالغ مندرج در بخش نامه.
مرتبه سوم: جریمه نقدی معادل مبالغ مندرج در آیین نامه مربوطه.
مرتبه چهارم: لغو موقت پروانه مسئولیت فنی تا مدت سه ماه.

لذا عدم حضور مسئول فنی در ساعات مقرر در داروخانه، شکایت از تخلف داروخانه ها و مجازاتهای مذکور را در پی خواهد داشت.

داروخانه ها باید از کجا دارو تهیه نمایند؟

خوب است بدانید داروخانه ها میبایست دارو را از شبکه های توزیع تعیین شده از سوی وزارت بهداشت و شرکتهای توزیع کننده دارو تهیه و تدارک نمایند. عدم رعایت ضوابط مذکور جرم محسوب شده و با شکایت از تخلف داروخانه ها، به مجازاتهای ذیل محکوم میشوند:

مرتبه اول: اخطار کتبی با درج در پرونده
مرتبه دوم: جریمه نقدی معادل مبالغ مندرج در آیین نامه.
مرتبه سوم: جریمه نقدی معادل مبالغ مندرج در آیین نامه با رعایت افزایش و تشدید مبلغ آن و قطع سهمیه دارویی تا مدت سه ماه.
مرتبه چهارم: تعطیل موقت داروخانه تا مدت یک سال

  • نکته: مبادله دارو در حد متعارف مصرف یک روز بین داروخانه های یک شهر، مشمول مقررات فوق الذکر نمیباشد و تخلف محسوب نمیشود.

شکایت از تخلف داروخانه ها بابت فروش دارو بدون نسخه

وکیل جرایم دارویی در بسیاری از موارد دعاوی کیفری، موضوع شکایت از تخلف داروخانه ها را فروش دارو بدون نسخه پزشک اعلام میدارد. زیرا الزاما باید دارو در مقابل نسخه پزشک به فروش و ارائه برسد. لذا متخلف به مجازاتهای ذیل محکوم میشود:

مرتبه اول: تذکر کتبی
مرتبه دوم: اخطار کتبی با درج در پرونده
مرتبه سوم: جریمه معادل مبالغ مندرج در آیین نامه.
مرتبه چهارم: جریمه نقدی معادل مبالغ مندرج در آیین نامه با میزانی بیشتر از پیش.
مرتبه پنجم: قطع سهمیه دارویی تا مدت یک ماه

  • نکته: لیست داروهایی که فروش آنها بدون نسخه پزشک نیز مجاز میباشد، از سوی وزارت بهداشت اعلام میگردد. لذا فروش بدون نسخه در موارد اعلامی مشمول عنوان شکایت از تخلف داروخانه ها بابت فروش داروی بدون نسخه نخواهد بود و مجازاتی ندارد.

شکایت از تخلف داروخانه ها بابت گرانفروشی

دارو باید طبق قیمت قیمت رسمی برای مصرف کننده به متقاضی ارائه شود و قیمت هر قلم از داروهای ارائه شده در نسخه درج شود و نسخه نیز به مهر داروخانه ممهور گردد و در مورد نسخ بیمه خدمات درمانی کپی نسخه (نسخه دوم) پس از درج قیمت مهر گردد. تخلف از این مقررات جرم محسوب شده و پس از شکایت از تخلف داروخانه ها موجب مجازاتهای زیر میباشد:

الف) گرانفروشی:

مرتبه اول: جریمه نقدی معادل آیین نامه با میزانی کمتر از دفعات تکرار.
مرتبه دوم: جریمه نقدی معادل آیین نامه با افزایش آن نسبت به مرتبه نخست و نصب پارچه بعنوان گرانفروش.
مرتبه سوم: جریمه نقدی معادل آیین نامه با رعایت تشدید و قطع سهمیه دارویی به مدت یک ماه.
مرتبه چهارم: تعطیل داروخانه تا مدت یک سال.

ب) عدم درج قیمت در نسخ بیماران و ممهور نمودن آنها:

مرتبه اول: تذکر کتبی
مرتبه دوم: اخطار کتبی
مرتبه سوم: جریمه نقدی معادل آیین نامه.
مرتبه چهارم: جریمه نقدی معادل آیین نامه با رعایت تشدید.

مرجع رسیدگی به شکایت از تخلف داروخانه ها

  • مرجع رسیدگی به شکایت از تخلف داروخانه ها کجاست؟
  • آیا برای رسیدگی به جرایم داروخانه ها باید به نهاد، سازمان یا مرجع خاصی مراجعه نماییم؟

همانطور که وفق ماده ۱ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی دارویی مواد خوردنی و آشامیدنی ، ایجاد داروخانه ها مانند ایجاد موسسات پزشکی، نیازمند اجازه از وزارت بهداری و اخذ پروانه و مجوز مربوطه دارد، مرجع رسیدگی به شکایت از تخلف داروخانه ها مانند مرجع تظلم خواهی از موسسات پزشکی غیرمجاز، وفق تبصره ۶ ماده ۳ قانون مرقوم، دادگاه انقلاب اسلامی مبیاشد.

  • نکته: ممکن است علیه یک پزشک شاغل در داروخانه یا شخص مسئول فنی آن داروخانه طرح دعوا صورت گیرد، در این موارد و فروضی که مرجع صالح به رسیدگی دادگاه انقلاب نمیباشد، حسب مورد دادسرای جرایم پزشکی یا سازمان نظام پزشکی یا دادگاه عمومی کیفری صالح به رسیدگی میباشند.
◁◁ بیشتر بدانید:  جرم خرید و فروش غیرمجاز دارو و مجازات آن

وکیل برای شکایت از داروخانه
وکیل برای شکایت از داروخانه

وکیل برای شکایت از جرایم و تخلفات داروخانه

شکایت از تخلف داروخانه ها به هر دلیلی که طرح شود، بصورت حتمی و قطعی مورد رسیدگی و بررسی قرار میگیرد. دلیل این امر حساسیتی است که این صنف دارا میباشد. در بسیاری از موارد تخلفات انتظامی در امور دارویی و جرایم دارویی و سایر تخلفات داروخانه ها نتایجی زیانبار و غیرقابل جبران را به همراه دارند. لذا توصیه میشود در راستای انجام بهترین دفاع شایسته چه از ناحیه شاکی و چه از ناحیه متهم با وکلای متخصص و باتجربه وکلای موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا تماس حاصل نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۶ میانگین امتیاز: ۳.۹]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

32 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
روح الله ملایی
1 سال قبل

به من جای داروی شل کننده عضله، دارو قند دادن. من خودم قندم پایینه چند روز مصرف کردم باعث سرگیجه شد بردم داروخانه گفتن دارو رو بهتون اشتباه دادن نسخه الکترونیک واضح نیست. پیگیر شدم از داروخانه خیلی عادی وبی تفاوت برخورد کردن، داروخانه معتبر منم گفتم انقد براتون بی تفاوت هست شکایت میکنم.

نسرین سیدپور
1 سال قبل

سلام، پدر من ۷۰ سال سن دارن از داروخانه موحد نزدیک میدان ولیعصر دارو خریدن با نسخه پزشک. بعد از دو روز متوجه شدیم یکی از داروهای خریده شده تاریخ گذشته هست. مراجعه کردم با نسخه و فاکتور داروخانه و خود دارو، این داروخانه به من گفتن من خودم این دارو رو تو خونه داشتم و به نوعی دارم کلاه برداری میکنم. دارو ۴۳ هزار تومان چرا باید بخوام این کارو انجام بدم؟! برخورد این داروخانه به شدت توهین آمیز بود. در حدی که من دارو رو همون جا ول کردم و اومدم تا به شخصیتم به عنوان کادر درمان هم که شده بیشتر از این توهین نشه، فقط خواستم اطلاع بدم این دارو رو به بقیه اشتباه ندن. چون روش برچسب قیمت بود و دیده نشده بود.

مسعود
2 سال قبل

سلام
از داروخانه ای دارویی مربوط به دوران بارداری تهیه کردم و بعد از تحویل مسئول داروخانه ادعا کرد این داروها چون کمیاب است مربوط به یکی از اقوام ما بوده و چون استفاده نکرده گذاشته من براش بفروشم و ما چون مشکوک بودیم دارو را به داروخانه پس دادیم، میخواستم بدونم بابت اینکه این داروخانه داروی عودتی را به ما داده به کجا باید شکایت کنم؟

منفرد
2 سال قبل

در حال حاضر بیشترین درآمد را داروخانه ها دارند و وقت کرده باشید چقدر ملک های میلیاردی تبدیل به داروخانه شده و متاسفانه بالای ۹۰ درصدشان هم دزدی میکنند از طریق گران فروشی و منحرف کردن بیمار و برای شکایت هم راه به هیچ جا نمیبرید، من خودم بارها مچشون رو گرفتم و پیگیری و شکایت ولی هیچ نتیجه ای ندیدم.

مریم
2 سال قبل

از وقتی نسخه الکترونیک اومده، متاسفانه داروخانه ها داروی اضافی می گذارند
و مریض بدون اطلاع دارو رو مصرف می کند
این نسخه الکترونیک واقعا مشکل ایجاد کرده
آزمایش اضافی، داروی اضافی
با این روشهای غلط فقط بر تعداد افراد مریض افزوده میشه چون داروی اضافی عوارضی دو چندان دارد
و متاسفانه مریض هایی که به دلیل تعدد آزمایش و هزینه آزمایش کلا از آزمایش منصرف می شوند