جرم مزاحمت در فضای مجازی چیست و چه مجازاتی دارد؟

جرم مزاحمت در فضای مجازی

جرم مزاحمت در فضای مجازی چه مجازاتی دارد؟ آیا ایجاد مزاحمت در فضای مجازی مانند مزاحمت از طریق تلگرام یا ارسال پیام در واتساپ قابل پیگیری و ردیابی است؟ برای شکایت از مزاحمت در فضای مجازی و جرایم رایانه ای باید چکار کنیم؟

تعریف جرم مزاحمت در فضای مجازی

وکیل جرایم رایانه ای میگوید: با مطالعه و تدقیق در قوانین مربوط به جرایم سایبری بالاخص قانون جرایم رایانه ای، در می یابیم که برخی از جرایم و عناوین مجرمانه در فضای سایبر تحقق یافته و از طریق آیین دادرسی کیفری مربوطه قابل دادرسی، پیگیری و سزادهی میباشند. یکی از موارد مبتلابه که بخش اعظمی از دعاوی کیفری و طرح شکایات را در دادگستری و دادسرای جرایم رایانه ای به خود اختصاص داده است، عنوان مجرمانه تحت عنوان شکایت از جرم مزاحمت در فضای مجازی میباشد.

انواع ایجاد مزاحمت در فضای مجازی

چه مواردی شامل عنوان مجرمانه و جرم مزاحمت در فضای مجازی میشود؟ آیا امکان ایجاد مزاحمت از طریق تلگرام هم وجود دارد؟ آیا امکان طرح شکایت از ایجاد مزاحمت در واتساپ وجود دارد؟ وکیل سایبری میگوید: ایجاد مزاحمت در هر یک از نرم افزارهای کاربردی در فضای مجازی و سایبری همانند تلگرام، اینستاگرام و واتساپ موجب تنظیم شکواییه و طرح شکایت تحت عناوین مذکور میباشد. لذا خوب است بدانید که عنوان اتهامی جرم مزاحمت در فضای مجازی یک عنوان کلی و گسترده بوده که شامل موارد بسیاری میباشد که جزیی تری هستند.

شکایت از مزاحم تلگرامی چگونه است؟

وکیل جرایم سایبری میگوید: همانطور که میدانید نرم افزار تلگرام کاربران بسیاری دارد. یکی از راه های جلوگیری از ایجاد مزاحمت از طریق تلگرام بلاک کردن و مسدود کردن راه ارتباطی مزاحم میباشد. ولیکن متاسفانه با دلیت اکانت کردن حساب کاربری تلگرام و نصب مجدد آن از کلیه بلاک ها و مسدود شدن ها رهایی یافته و مجددا نسبت به ایجاد مزاحمت مبادرت میورزند. در این مواقع است که به دلیل مزاحمت های فراوان و برهم خوردن آرامش شخص و خانواده اش، نسبت به تنظیم شکواییه و طرح دعوا بر مبنای شکایت از جرم مزاحمت تلگرامی در فضای مجازی اقدام مینمایند.

رویه عملی در شکایت از مزاحمت تلگرامی چگونه است؟

برای شکایت از جرم مزاحمت در فضای مجازی مانند تلگرام باید کجا برویم؟ نخستین قدم آن است که با وکیل متخصص و حرفه ای مشورت نموده و به درستی تنظیم شکواییه صورت بگیرد. متن و شرح شکواییه باید شامل و دربردارنده جزییات مزاحمت و هرگونه اطلاعات مفید و موثری باشد که وکیل سایبری به شما میگوید. سپس برای ثبت شکایت خود، میتوانید راسا یا توسط وکیل کیفری در جرایم رایانه ای اقدام نموده و از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شکایت خود را ثبت نمایید.

  • نکته: موارد مذکور قابلیت اجرا و تسری در کلیه نرم افزارهای موجود در فضای مجازی مانند واتساپ، اینستاگرام، فیسبوک، ایمیل و غیره را دارند. لذا رویه عملی در کلیه موارد شکایت از جرایم رایانه ای بطور یکسان و دارای مراحل واحد میباشند.
◁◁ بیشتر بدانید:  مجازات پخش عکس و فیلم خصوصی در فضای مجازی

نقش پلیس فتا در جرم مزاحمت در فضای مجازی

  • مراحل رسیدگی به جرم مزاحمت در فضای مجازی مانند تلگرام یا واتساپ یا اینستاگرام چگونه است؟

پس از ثبت شکایت، پرونده کیفری مطروحه حسب مورد به یکی از شعبات دادیاری یا بازپرسی مربوطه ارجاع و مورد رسیدگی و انجام تحقیقات مقدماتی قرار میگیرد. از این به بعد پیگیری پرونده جرایم پزشکی شکل پررنگ تری بخود گرفته و بسیار مهم میباشد. در این مرحله از مراحل شکایت در دادسرای جرایم رایانه ای، در جهت انجام تحقیقات مقدماتی لازمه، پرونده به پلیس فتا ارجاع و ایشان بعنوان ضابط قضایی اقدامات بایسته را انجام و پاسخ را در قالب تهیه یک گزارش کامل و جامع در اختیار دادیار یا بازپرس قرار میدهند.

پلیس فتا در جرایم رایانه ای مانند شکایت از جرم مزاحمت در فضای مجازی در دسترسی و شناسایی متهم و در اختیار قرار دادن اطلاعات صاحب خط نقش حتمی و قطعی داشته و بصورت منجز و مشخص اطلاعات صاحب خط (متهم و مشتکی عنه پرونده) را در اختیار مقام رسیدگی کننده قرار میدهد.

مصادیق جرم مزاحمت در فضای مجازی

وکیل جرایم اینترنتی و رایانه ای میگوید: هرگونه مزاحمت و سلب آسایش عنوان مجرمانه ایجاد مزاحمت در حالت کلی را به خود اختصاص میدهد. ولیکن در برخی از موارد، فعل مجرمانه رخداده، خود بصورت مجزا، در قانون مورد جرم انگاری قرار گرفته و عنوان مجرمانه مجزایی را بخود اختصاص داده است. مانند آنکه پخش نمودن عکس های خانوادگی یا خصوصی یا افشا نمودن اسرار شخصی و همچنین تهدید به انتشار موارد مذکور، بالذات ایجاد مزاحمت و سلب آسایش است ولیکن هر یک در قانون جرایم رایانه ای عنوان مجزا و همچنین عنصر قانونی خاصی را بخود اختصاص داده اند.

◁◁ بیشتر بدانید:  نحوه رسیدگی به جرایم رایانه ای چگونه است؟

مجازات مزاحمت در فضای مجازی
مجازات مزاحمت در فضای مجازی

وکیل جرایم در فضای مجازی

جرم مزاحمت در فضای مجازی یک عنوان مجرمانه کلی و گسترده بوده که شاکی برای طرح شکایت نیازی به بیان و انتخاب عنوان مجرمانه صحیح و دقیق وفق قانون را ندارد. زیرا دادسرای جرایم رایانه ای خود عنوان مجرمانه را به نحو صحیح انتخاب و در کیفرخواست قید مینماید. وکلای مجرب و متخصص مشغول به فعالیت در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا مفتخر به داشتن تجربیات بسیار در کلیه زمینه های جرایم رایانه ای از قبیل انواع مزاحمت های تلگرامی و واتساپی و جرایم مربوط به امنیت مانند توهین به مقدسات و مقام رهبری و جرایم منافی عفت مانند توزیع محتویات و داده های مستهجن میباشند.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۵۱ میانگین امتیاز: ۳.۸]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

168 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
Kosar
2 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر، شخصی در واتساپ به من پیام داد و ادعا کرد که من رو در دانشگاه دیده و رشته و محل تحصیل من رو هم میدونست. و البته که وقتی در واتساپ به من پیام داده یعنی شماره من رو داشته، من ایشون رو بلاک کردم و بعد تو تلگرام به من پیام دادن که هیچ‌کس جز خانوادم اون شماره رو نداره و تو هیچ گروه مشترکی هم با این شخص نبودم که بشه گفت از طریق آیدی پیام داده تصاویر بسیار بدی برای من فرستاد و حرف های خیلی نامربوط ج.ن.س.ی زد. اگر من شکایت بکنم میتونم این شخص رو پیدا کنم؟

یاسمن
3 ماه قبل

با سلام، شخصی سر ماجرایی با بنده لج کردن و شماره من رو به چند نفر دادن که به من پیام بدن و ایجاد مزاحمت کنن و خودش هم هر روز به من پیام میده و ایجاد مزاحمت میکنه، این شخص جلو منزل ما هم اومده و داد و هوار کرده. من از ایشون شکایت کردم و درحال حاضر منتظر هستم. خواستم بدونم مجازات پخش شماره و مزاحمت پیامی و حضوری چیه؟

مهدی
4 ماه قبل

سلام وقت بخیر، شخصی به خانمی پیام های تهدید آمیز داده و باعث ریختن آبرو خانوم شده، ولی به دروغ گفته که دوستم گوشی منو برداشته و این متن هارو نوشته و کار من نبوده. آیا میتونه ثابت کنه؟

mohammad
4 ماه قبل

سلام وقت بخیر، من با یک مردی تو مجازی آشنا شدم از طریق گیم، بعد اونجا ازش شمارشو گرفتم تو روبیکا با هم آشنا شدیم. یکی دوماه بود بعد یک دفعه رفتم کلا بلاکش کردم. اونم از خودش گفته بود تماس تصویری حرف میزد ولی من تصویرمو باز نمیکردم و این حرفا ۲۹ سالشم میگفت هست. بعد یه روزی بهم گفت چرا عکس نمیدی من که دادم تو هم بده منم احمق گفتم باشه دیگه این هیچکاری نمیکنه دروغ نمیگه عکسمو براش فرستادم. بعد سین زد ولی پاک کردم. گفت چرا پاک کردی گفتم نمیخوام داشته باشی پاکش کن اگه ذخیره کردی گفت باشه بقران میکنم بعد طرف فکر کنم سنی هم بود از سیستان و بلوچستان بود. میگم من که عکسمو دادم بهش خطری پیش نمیاد؟ چیکار کنم طرف هم چند بار بهم زنگ زده با خط های مختلف بلاکش کردم انگار میخواد تهدیدم کنه.

سودا
5 ماه قبل

سلام، یکی از بستگان نزدیک من که با هم اختلاف داریم، اکانت تلگرام منو وارد گروهای مستهجن میکنه که به همسرم نشون بده و با آبروی من بازی کنه. من چجوری میتونم شکایت کنم؟