شکایت سوء استفاده از اختراع

شکایت سوء استفاده از اختراع ثبت شده یکی از مصادیق مجرمانه ای است که ممکن است در خصوص اختراع ثبت شده به وقوع بپیوندد و مالک ورقه اختراع می تواند علیه فردی که از این اختراع سوء استفاده نموده است طرح شکایت کیفری نماید و دادگاه پس از بررسی شکایت در صورت احراز جرم فرد متهم را به مجازات محکوم می نماید.

شکایت سوء استفاده از اختراع ثبت شده چه زمانی محقق می گردد؟

وکیل اختراع بیان میدارد: شکایت سوء استفاده از اختراع ثبت شده زمانی محقق می گردد که فردی با علم به اینکه اختراع مورد نظر توسط فرد دیگری به ثبت رسیده است اقدام به سوء استفاده از اختراع مورد نظر نماید و محصول ناشی از اختراع مذکور را تولید نماید یا به فروش برساند یا وارد کشور نماید.

شاکی و متهم در این شکایت چه کسانی هستند؟

شکایت سوء استفاده از اختراع ثبت شده مانند همه دعاوی کیفری دارای دو طرف می باشد، شاکی و متهم، شاکی در این جرم فردی است که ورقه اختراع به نام او در اداره مالکیت صنعتی به ثبت رسیده است و ورقه مذکور دارای اعتبار می باشد.

متهم در این جرم فردی است که از اختراع مورد نظر سو استفاده نموده است و اقدامات مذکور در فوق را انجام داده است.

وکالت تخصصی مالکیت فکری

وکالت با توجه به حجم پرونده ها و گستره موضوعات مختلفی که در محاکم مطرح می باشد نیازمند این امر می باشد که هم قاضی رسیدگی کننده به پرونده و هم وکیل دارای تخصص و تجربه لازم در زمینه های مختلف باشند، بنابراین شما برای استفاده از خدمات وکیل متخصص و با تجربه باید به سراغ افرادی بروید که در زمینه مالکیت فکری دارای تجربه عملی مفید بوده و با استفاده از دانش و تجربه خویش بتوانند در دعاوی مطروحه نتایج لازم را برای شما کسب نمایند.


◁◁ بیشتر بدانید:  ابطال گواهی‌نامه ثبت اختراع

شکایت سوء استفاده از اختراع ثبت شده در صلاحیت چه دادگاهی است؟

شکایت سوء استفاده از اختراع ثبت شده با توجه به قواعد عام آیین دادرسی کیفری می بایست مانند سایر جرایم در صلاحیت دادگاه محل وقوع جرم باشد اما با توجه به ماده ۱۷۹ آیین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری، این جرایم در صلاحیت دادگاه های حقوقی و کیفری تهران می باشند.

در نتیجه شما اگر در هر یک از شهر های ایران ساکن باشید و اختراعی را ثبت نموده باشید و متوجه سوء استفاده از اختراع مورد نظر گردید باید برای شکایت سوء استفاده از اختراع ثبت شده به محاکم تهران مراجعه نموده و به پرونده خویش رسیدگی نمایید.

روند رسیدگی به این جرم به چه ترتیب می باشد؟

شکایت سوء استفاده از اختراع ثبت شده پس از طرح از سوی شاکی به دادسرای فرهنگ و رسانه (دادسرای ناحیه ۳۵) تهران ارجاع می گردد و پس از تعیین شعبه از سوی مقام ارجاع دادسرا، شاکی به جهت ادای توضیحات در خصوص شکایت طرح شده دعوت می شود و در صورتی که شاکی وکیل گرفته باشد وکیل برای ادای توضیحات به شعبه مربوطه مراجعه می کند و در ادامه پرونده در جریان رسیدگی قرار می گیرد و با ارجاع به کارشناس روند رسیدگی ادامه می یابد.

مجازات جرم سوء استفاده از اختراع ثبت شده چیست؟

شکایت سوء استفاده از اختراع ثبت شده در صورتی که وقوع جرم از سوی مقام رسیدگی کننده در دادسرا محرز و پرونده منتهی به صدور کیفرخواست از سوی دادستان گردد با توجه به ماده ۶۱ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری به مجازات حبس بیش از سه ماه تا شش ماه محکوم می گردد.

  • نکته: باید توجه داشت که با در نظر گرفتن قانون کاهش حبس های تعزیری مجازات جرم فوق الذکر نیز به حبس از یک ماه و نیم تا سه ماه کاهش یافته است.
◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل مالکیت فکری

سوء استفاده از اختراع ثبت شده
سوء استفاده از اختراع ثبت شده

موسسه حقوقی معتبر متشکل از وکلای دادگستری

موسسه حقوقی امین عدالت کبریا مفتخر است به این امر که تمامی اعضای موسسه از وکلای فعال در کانون وکلای دادگستری بوده و بر خلاف اکثریت موسسات فعال در تهران تاسیس کنندگان موسسه ما از وکلای کانون وکلای دادگستری تهران می باشند، لذا شما می توانید با خیالی آسوده پرونده های خویش را به وکلای با تجربه ما بسپارید و از این امر اطمینان داشته باشید که بهترین راه حل های حقوقی برای پرونده شما در نظر گرفته خواهد شد.

برای اخذ مشاوره از وکلای متخصص در زمینه دعاوی تجاری، مالکیت فکری و همچنین طرح شکایت سوء استفاده از اختراع ثبت شده و یا تنظیم لایحه در این زمینه و یا پیگیری پرونده خویش با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۸ میانگین امتیاز: ۴.۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

16 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
علی مرتضی احمدوند مخترع قفلهای فولادی
1 سال قبل

با سلام، احتراما اینجانب علی مرتضی احمدوند به عرض می‌رسانم که مخترع قفلهای فولادی در ایران هستم. ولی متأسفانه از روی کالای من کپی برداری کردند و به اختراع من هیچگونه اهمیتی نمی دهند. لذا من درخواست رسیدگی دارم. لطفا من را راهنمای کنید که باید چکار کنم؟ ممنونم منتظر جواب هستم.

محسن
3 سال قبل

با عرص سلام ، خسارت وارد شده به شخص مخترع به چه صورت تعیین میگردد و چه مواردی شامل تعیین دقیق خسارت میشود و به چه صورت تأمین خواهد شد ؟

فرجادی
3 سال قبل

سلام خسته نباشید . آیا برای شکایت کردن نسبت به اختراع ثبت شده مدت زمان مشخص شده ؟

میثم
3 سال قبل

با سلام
اگر شخصی اختراعی ثبت کند و با آن مردم را فریب دهد چه شکایت و به چه عنوانی باید انجام داد؟
اختراع مهرضد جعل ثبت کرده، در حالی که خیلی راحت جعل میشه ولی از عدم اطلاع افراد سوءاستفاده میکنه و قرارداد میبنده که نمایندگی مهر ضد جعل بده و اینطوری هم سر مردم رو کلاه میزاره هم یه پول خوبی به جیب میزنه آخرشم چیزی دست اون نماینده رو جز ازبین رفتن سرمایش نمیشه.میشه چون مهر هاش قابل جعل هست شکایت کرد و ابطال اختراعش رو درخواست کرد یا حداقل بشع عنوان ضد جعل رو از رو اسم اختراعش حذف کرد؟

قارون
3 سال قبل

سلام وقت بخیر اگه از اختراع یک نفر در خارج از مرزهای کشور سوء استفاده بشه میشه پیگیری کرد؟