جرم بردن آبرو در فضای مجازی

جرم بردن آبرو در فضای مجازی چیست؟ مجازات بردن ابروی دیگری در فضای مجازی چیست؟ اگر کسی با انتشار محتویات خصوص، موجب بردن ابروی دیگری در فضای مجازی شود، مرتکب چه جرمی شده است؟ به بهترین موسسه حقوقی امین عدالت همراه باشید.

جرم بردن آبرو در فضای مجازی

جرم بردن ابروی دیگری در فضای مجازی با عنوان قانونی “انتشار یا در دسترس قرار دادن محتویات خانوادگی یا اسرار دیگری” یک جرم تمام عیار است. که مرتکب را به تحمل مجازات قانونی وادار مینماید.

وکیل متخصص جرایم رایانه ای و شکایت از بردن ابرو در فضای مجازی میگوید: نظر به ضرورت حفظ حریم خصوصی از طرفی، و بستر فضای مجازی که مناسب برای ارتکاب جرم بردن آبرو در فضای مجازی است از طرف دیگر، موجب گردیده است که قانونگذار، در اینخصوص جرم انگاری کند. پس تعریف این جرم میتواند اینگونه باشد: نقض حریم خصوصی افراد از طریق انتشار یا در دسترس قرار دادن محتویات خصوصس یا خانوادگی یا اسرار ایشان یا انتشار عکس و فیلم و صوت آنها، موجب از بین بردن ابروی دیگری میشود.

ارکان تشکیل دهنده جرم ابروریزی در فضای مجازی

جرم بردن آبرو در فضای مجازی دارای عنصر قانونی به شماره ماده ۷۴۵ از قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) میباشد. مطابق این ماده، هر شخصی که صوت، تصویر، فیلم خصوصی، یا خانوادگی یا اسرار متعلق به دیگری را با استفاده از هر وسیله ای، از سامانه های رایانه ای و مخابراتی، منتشر کند، یا در دسترس دیگران قرار دهد، و موجب هتک حیثیت ایشان گردد، مرتکب جرم بردن آبرو در فضای مجازی شده است. در ادامه رکن مادی این جرم را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.

رکن مادی جرم بردن ابروی دیگری در فضای مجازی

جرم بردن آبرو در فضای مجازی، هم با “انتشار” صورت میپذیرد، و هم با “در دسترس قرار دادن”. فرق انتشار و در دسترس قرار دادن در این است که در انتشار، مرتکب جرم باید در سطح گسترده ای عکس یا فیلم یا اسرار خصوصی شخصی را منتشر کند. درحالیکه در مصداق “در دسترس قرار دادن” که در ماده مذکور قید شده است، حتی با در دسترس قرار دادن برای یک نفر هم جرم بردن آبرو در فضای مجازی بصورت تمام و کمال محقق شده است. ولیکن نکته حایز اهمیت در وقوع جرم بردن آبرو در فضای مجازی این است که، ارتکاب این جرم باید در بستر سامانه های رایانه ای و مخابراتی صورت پذیرد.

انتشار یا در دسترس قرار دادن غیر قانونی

همانطور که پیشتر بیان شد، جرم بردن آبرو در فضای مجازی زمانی محقق میشود که این انتشار یا در دسترس قرار دادن، بدون رضایت شاکی و در غیر از موارد قانونی صورت پذیرفته باشد. پس ارتکاب افعال فوق، با رضایت مالک یا مجوز قانونی، ولو بدون رضای مالک، موجب تحقق عنوان مجرمانه بردن ابروی دیگری نمیشود. لذا نمیتوان پرونده ای تحت عنوان شکایت از ابروریزی مجازی طرح نمود.

جرم بردن آبرو در فضای مجازی و موضوع آن

موضوع جرم بردن آبرو در فضای مجازی عبارت است از: صوت، تصویر، فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری. لذا مصادیق زیر را شامل میشود: تصویر یک مهمانی یا گردهمایی شخص با دوستان فامیل آَشنایان و نزدیکان خود، فیلم تصویر صوت شخص با هر یک از اعضای خانواده اش ولو با وجود رابطه فامیلی با پخش کننده این موارد، به عقیده برخی: شماره تلفن شخص یا اشخاص نیز جزو اسرار ایشان محسوب شده و انتشار آن موجب تحقق جرم بردن آبرو در فضای مجازی میشود.

اگر عکس خصوصی مستهجن باشد

اگر عکس خصوصی مستهجن باشد چه؟ آیا قانونگذار از انتشار تصاویر و فیلمهای خصوصی افراد که حاوی موارد غیرقانونی و نامشروع است هم حمایت میکند؟ پاسخ مثبت است. به عبارت دیگر، اگر کسی مرتکب جرم بردن آبرو در فضای مجازی از طریق انتشار تصاویر مستهجن مالک آن شود، بازهم مورد از مصادیق این جرم خواهد بود. لذا مرتکب به مجازات محکوم میشود. پس در تحقق جرم بردن آبرو در فضای مجازی، ضرورتی ندارد که فیلم، صوت، تصویر خصوصی یا اسرار دیگری، حتما دارای محتویات مشروع و قانونی باشد. تا مورد حمایت قانون قرار گیرد.

  • نکته: اگر کسی، نسبت به انتشار فیلم رابطه نامشروع دیگری اقدام کند، مشمول مجازات جرم بردن آبرو در فضای مجازی خواهد شد.
◁◁ بیشتر بدانید:  مجازات پخش عکس و فیلم خصوصی در فضای مجازی

اگر مرتکب، فیلمبردار یا عکاس باشد

جرم بردن آبرو در فضای مجازی، اگر توسط فیلمبردار مجلس یا عکاس آتلیه صورت بگیرد، چه جرمی است؟ و چه مجازاتی دارد؟ خوب است بدانید مطابق عقیده وکیل جرایم رایانه ای، اگر جرم بردن آبرو در فضای مجازی، توسط فیلمبردار یا عکاس صورت بگیرد، نظر به اینکه ایشان صاحبان این حرف هستند و امانتدار میباشند، رفتار آنها حسب مورد مشمول جرم خیانت در امانت نیز میشود.

  • نکته: ارایه بهترین دفاع در پرونده کیفری با موضوع جرم بردن آبرو در فضای مجازی را از وکیل متخصص وباتجربه بخواهید.

جرم بردن آبرو در فضای مجازی و نتیجه

جرم بردن آبرو در فضای مجازی مقید به وقوع نتیجه خاص است. این نتیجه چیست؟ یعنی در فرض تحقق این جرم، چه نتیجه ای باید حاصل شود؟ تا مرتکب را مستحق مجازات بدانیم؟ خوب است بدانید که رفتار مرتکب باید منجر به ایراد ضرر یا هتک حیثیت عرفی شاکی بشود. ضرورتی ندارد که برای تحقق این جرم، حتما این دو همراه با یکدیگر باشند. یعنی ضرورتی ندارد که هتک حیثیت در نتیجه جرم بردن آبرو در فضای مجازی، همراه با ورود ضرر به شاکی باشد. بلکه حصول هر یک به تنهایی نیز، موجب تحقق این جرم میگردد.

  • نکته: ضرر مندرج در متن ماده ۷۴۵، اعم است از ضرر مادی و ضرر معنوی.

جرم بردن آبرو در فضای مجازی و مجازات آن

مجازات جرم بردن آبروی دیگری در فضای مجازی چیست؟ وکیل متخصص شکایت از بردن ابروی دیگری میگوید: با اعمال جمیع قوانین و اصلاحیه های جدیدالتصویب، مجازات جرم بردن آبرو در فضای مجازی، حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۲ میلیون تومان تا ۱۵ میلیون تومان یا هردو مجازات خواهد بود.

  • نکته: مطابق ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی،  جرم بردن آبرو در فضای مجازی درجه ۶ میباشد.

وکیل کیفری برای شکایت از این جرم

وکیل برای شکایت از جرم بردن آبرو در فضای مجازی را از کجا پیدا کنیم؟ خوب است بدانید که بهترین وکیل، وکیلی است که علاوه بر رعایت صداقت و مصلحت موکل در پرونده، بصورت تخصصی در موضوع مربوطه، وکالت نموده باشد. این امر موجب اشراف وی بر قوانین و مقررات حاکم و خصوصا قوانین اخیرالتصویب میگردد. زیرا با اعمال مقررات جدید، میزان حبس ها و جزای نقدی دستخوش تغییر شده است.

  • نکته: دریافت مشاوره حقوقی تخصصی از وکیل، قبل از شکایت، موجب آگاهی شاکی یا متهم در پرونده میگردد. حتما با ما در ارتباط باشید. تا بهترین خدمات حقوقی ممکن را به شما هدیه دهیم.
◁◁ بیشتر بدانید:  جرم مزاحمت در فضای مجازی چیست و چه مجازاتی دارد؟

بردن آبروی دیگری در فضای مجازی
بردن آبروی دیگری در فضای مجازی

چرا موسسه حقوقی امین عدالت؟

جرم بردن آبرو در فضای مجازی در عصر کنونی، در واتساپ، تلگرام، اینستاگرام و غیره اتفاق می افتد. لذا موضوع پرونده کیفری مذکور، کاملا داخل در قانون جرایم رایانه ای میباشد. بنابراین باید وکیلی را انتخاب کنید که از ساز و کار مراجعه به پلیس فتا و دادسرا و دادگاه مطلع باشد. به همین جهت ما مدعی تخصص، دانش و مهارت در وکالت به نحو تخصصی هستیم.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۹ میانگین امتیاز: ۴.۶]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
اس
1 سال قبل

سلام، من درفضای مجازی بالایی صحبت کردم و ایشون خودشون رو بعنوان بالا مقام و دارای قدرت معرفی کردن. من با ایشون هم صحبت بودم و یسری عکس و ویدئو مسیج و ویس از من دارن. بعلاوه اسرار من که وقتی خاستن رابطشون بامن جدی کنن من رد کردم و شروع به تهدید اسرار به خانوادم شدن و تو این راستا به برادرم گفتن چیزایی رو من میتونم با وجود نداشتن شماره و فقد آیدی تلگرام و ایسنتا ازشون شکایت کنم ..و خانوادم مطلع نشن؟

یونس امجدی
1 سال قبل

سلام، کسی به خاطر ۲ ملیون که پول نداریم بدیم، در اینستاگرام استوری گذاشته، که باعث آبروریزی شده، تکلیف چیست؟ البته بدهی تا ۳۸ ملیون بود که دادیم این ۲ تومان مونده.