عدم ادامه درمان پزشک توسط پزشک

تخلف انتظامی پزشک مبنی بر عدم ادامه درمان بیمار زمانی محقق می شود که پزشک مورد نظر از ادامه درمان بیمار، بدون داشتن عذر موجه خودداری نماید.

عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک به چه معناست؟

عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک به عنوان یکی از تخلفات انتظامی پزشکان به این معنی است که پزشک معالج که از نظر اخلاقی و قانونی موظف به ادامه درمان بیمار می باشد از این کار سر باز زند و از ادامه درمان بیمار خودداری کند، در این فرض با توجه به اینکه رسالت شغل پزشکی درمان کامل بیماران می باشد و پزشک به موجب قانون و سوگندنامه پزشکی موظف به تکمیل درمان بیمار می باشد، تخلف انتظامی عدم ادامه درمان بیمار محسوب می شود.

مستند قانونی تخلف انتظامی عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک

عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک به استناد ماده 18 آیین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات پزشکان جرم انگاری شده است و متن ماده فوق الذکر به شرح ذیل می باشد:

[su_note note_color=”#f5f5f5″ text_color=”#060606″ radius=”5″]ماده 18 – پزشک معالج مسئول ادامه درمان بیمار خود در حد توانایی و تخصص به استثنای موارد ضروری است، مگر اینکه بیمار یا بستگان او مایل‌نباشند. تبصره – موارد اورژانس از این ماده مستثنی است.[/su_note]

‌وکیل جرایم پزشکی بیان می دارد، همانطور که در ماده فوق الذکر ملاحظه می فرمایید ادامه ندادن درمان از سوی پزشکان جرم انگاری شده است و در صورتی که پزشک از ادامه درمان بیمار خودداری نماید متخلف بوده و قابل مجازات می باشد.

  • نکته مهم: وکیل جرایم پزشکی عنوان می دارد، اگر شخص بیمار یا بستگان او از پزشک درخواست کنند که درمان را ادامه ندهد، در این فرض دیگر مسئولیتی برای پزشک وجود ندارد.

اگر پزشک درمان بیمار را ادامه ندهد چه مجازاتی دارد؟

ادامه ندادن درمان بیمار از سوی پزشک همانطور که پیش تر بیان شد تخلف انتظامی پزشکی می باشد و مجازات در نظر گرفته شده برای این تخلف به شرح ذیل می باشد:

الف) تذکر یا توبیخ شفاهی در حضور هیات مدیره نظام پزشکی محل

ب) اخطار یا توبیخ کتبی با درج در پرونده نظام پزشکی محل و در صورت تکرار به توبیخ با درج در پرونده نظام پزشکی و نشریه نظام پزشکی محل یا الصاق رای در تابلو اعلانات نظام پزشکی محل می باشد.

[su_note note_color=”#c8b8e5″ text_color=”#060606″ radius=”5″]

اگر بیمار بخواهد که درمان قطع شود

اگر عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک منتسب به خواست و رضایت خود بیمار باشد چه میشود؟ در بسیاری از موارد مشاهده میشود که بیمار خودش شخصا نمیخواهد که ادامه طبابت یا جراحی ترمیمی خصوصا در امور زیبایی توسط پزشک ادامه یابد. در این فرض، مسئولیت بر عهده چه کسی است؟ خوب است بدانید اگر قطع درمان منتسب به خواست و رضایت بیمار باشد، دیگر پزشک بابت نتایج رویدادی از بعد از آن مسئولیتی ندارد. ولیکن اگر تا جاییکه طبابت را انجام داده است، مرتکب قصور پزشکی شده باشد، به نسبت همان میزان، دارای مسئولیت است. برای کسب اطلاعات مفید و کاربردی با موسسه حقوقی ما تماس حاصل نموده و با وکیل جرایم پزشکی در تهران مشاوره حقوقی نمایید. [/su_note]

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل پزشکی

شکایت از پزشک و تخلفات پزشکی
شکایت از پزشک و تخلفات پزشکی

شکایت از پزشک و تخلفات پزشکی

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با در اختیار داشتن کادری مجرب از وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه در زمینه پرونده های پزشکی این نوید را به شما می دهد که با اعتماد به ما بهترین نتیجه ممکن را در پرونده های خویش کسب خواهید نمود. برای مشاوره با وکیل قصور پزشکی و یا تنظیم شکواییه یا لایحه برای شکایت از پزشک یا دفاع از پزشکان بیگناه با ما تماس بگیرید.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

بدون دیدگاه

  • سونیا حسابی
    ژوئن 12, 2020 12:44 ب.ظ

    سلام پزشک معالج پدر من در اواسط درمان برای تعطیلات به مسافرت رفت و با این کار سبب شد پدرم فوت کنه آیا میشه شکایت کرد؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژوئن 12, 2020 1:56 ب.ظ

      با سلام
      وکیل جرایم پزشکی پاسخ می دهد، ادامه ندادن درمان بیمار جزو تخلفات پزشکی است و اگر در اثر این فعل خسات جانی و مالی به شما وارد شده است می توانید از پزشک شکایت کنید.

      پاسخ
  • كامران حبيبي
    ژوئن 15, 2020 7:45 ب.ظ

    سلام من تحت درمان دكتر روانپزشك بودم ولي الان ميگه ديگه اينجا نيا منم خيلي باهاش حالم خوب بود نميخام از دكتر شكايت كنم. راه ديگه اي داره؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژوئن 15, 2020 8:28 ب.ظ

      با سلام
      وكيل جرايم پزشكي پاسخ ميدهد: موضوع مورد نظر شما يعني شكايت از پزشك به جهت عدم ادامه درمان در قانون پيش بيني شده است. در ارايه طريق حقوقي موسسه امين عدالت در خدمت شماست.

      پاسخ
  • سلام از وکیل جرایم پزشکی سوال داشتم که دندانپزشک من نصف دندانهای منو کامپوزیت کرده و بقیه را انجام نمیده؟ آیا این عدم ادامه درمان بیمارتوسط پزشک قابل شکایته؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژوئن 21, 2020 9:05 ب.ظ

      با سلام وکیل جرایم پزشکی پاسخ میدهد: در خصوص عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک بیان میشود که مقصود از این تخلف انتظامی قطع همکاری در انجام طبابتی است که امکان تفکیک ومرحله بندی در آن وجود ندارد و در مورد شما چون امکان ادامه کار توسط پزشک دیگر وجود دارد الزامی برای پزشک ایجاد نمیشود.

      پاسخ
  • سلام از وكيل جرايم پزشكي سوال داشتم كه عدم ادامه درمان به خواست خودم صورت گرفته ولي الان دچار مشكلاتي شدم. ميتونم از پزشك شكايت كنم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژوئن 27, 2020 1:11 ب.ظ

      با سلام وكيل متخصص جرايم پزشكي پاسخ ميدهد: شكايت از پزشك به جهت عدم ادامه درمان مربوط به عدم پذيرش بيمار توسط پزشك است. قطع درمان به درخواست شما مسئوليتي براي پزشك ايجاد نميكند.

      پاسخ
  • سوال تخصصي من اينه كه عدم ادامه درمان بيمار توسط پزشك موجب چه مسئوليت كيفري براي او ميشود؟ اگه دليل داشته باشه چي؟ ممنون از بهترين وكيل جرايم پزشكي در تهران

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 9, 2020 2:37 ب.ظ

      باسلام بهترين وكيل دعاوي پزشكي بصورت تخصصي پاسخ ميدهد: تذکر یا توبیخ شفاهی در حضور هیات مدیره نظام پزشکی محل، اخطار یا توبیخ کتبی با درج در پرونده نظام پزشکی محل و در صورت تکرار به توبیخ با درج در پرونده نظام پزشکی و نشریه نظام پزشکی محل یا الصاق رای در تابلو اعلانات نظام پزشکی محل می باشد.

      پاسخ
  • عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک در شرايط اورژانسي هم موجب عدم مسئوليت پزشك است؟ ممنون از وكيل متخصص و باتجربه در دعاوي پزشكي

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 11, 2020 2:16 ب.ظ

      باسلام وكيل متخصص بصورت تخصصي بهترين پاسخ را ميدهد: پزشک معالج مسئول ادامه درمان بیمار خود در حد توانایی و تخصص خويش ميباشد. البته به استثنای موارد ضروری است و يا اینکه بیمار یا بستگان او مایل‌ به ادامه درمان نباشند. وليكن موارد اورژانسي از این قاعده مستثنی است و پزشك بايد به درمان بيمار ادامه دهد.

      پاسخ
  • عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک اگه به اين دليل باشه كه پزشك تصور ميكرده كه درمان بايد قطع بشه و به ادامش نيازي نيست تكليف پزشك چيه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 12, 2020 2:36 ب.ظ

      باسلام بهترين وكيل متخصص بصورت حرفه اي پاسخ ميدهد: چنانچه عمد يا اراده پزشك در عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک احراز نشود ممكن است موضوع از جمله موارد سهل انگاري و يا ساير عناوين ديگر مندرج در قانون باشد.

      پاسخ
  • عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک بايد در چه مرحله اي باشد تا اين جرم محقق شود؟ مثلا بعد از اولين دوره داروها باشد يا بعد از جراحي باشد

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 13, 2020 3:10 ب.ظ

      باسلام وكيل متخصص بصورت تخصصي بهترين پاسخ را ميدهد: عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک در هر مرحله كه رخ دهد موجب مسئوليت براي پزشك معالج ميباشد.

      پاسخ
  • عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک چه تعريف حقوقي و قانوني دارد؟ ممنون از وكيل متخصص و باتجربه

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 14, 2020 7:28 ب.ظ

      باسلام وكيل متخصص و باتجربه بصورت تخصصي بهترين پاسخ را ميدهد: عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک به عنوان یکی از تخلفات انتظامی پزشکان به این معنی است که پزشک معالج که از نظر اخلاقی و قانونی موظف به ادامه درمان بیمار می باشد از این کار سر باز زند و از ادامه درمان بیمار خودداری کند، در این فرض با توجه به اینکه رسالت شغل پزشکی درمان کامل بیماران می باشد و پزشک به موجب قانون و سوگندنامه پزشکی موظف به تکمیل درمان بیمار می باشد، تخلف انتظامی عدم ادامه درمان بیمار محسوب می شود.

      پاسخ
  • عمد و قصد دكتر در پرونده كيفري عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک را چگونه اثبات نماييم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 15, 2020 9:06 ب.ظ

      باسلام وكيل متخصص بصورت تخصصي بهترين پاسخ را ميدهد: عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک امري ارادي است و چنانچه از انجام اين توك فعل، قصد مجرمانه و سونيت مجرمانه اي داشته باشد نيازمند احراز و اثبات است.

      پاسخ
  • عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک اگر درخصوص بچه اي باشد و كه پدر و مادرش او را برده اند تكليف پزشك چه ميشود؟ممنون از وكيل متخصص و باتجربه

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 16, 2020 3:57 ب.ظ

      باسلام وكيل متخصص بصورت تخصصي بهترين پاسخ را ميدهد: عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک اگر مستند به رفتار و فعل و اراده بيمار يا سرپرست قانوني مانند والدين او باشد مسئوليتي متوجه پزشك نخواهد بود.

      پاسخ
  • سلام مراحل شکایت از پزشکی که درمان را نیمه کاره رها کرده است چجوریه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 23, 2020 9:01 ب.ظ

      مراحل شکایت از پزشک که درمان را به اتمام نرسانده به این شکل است که شما به جمع آوری مدارک پزشکی لازم به دفتر خدمات قضایی مراجعه می کنید و اقدام به ثبت شکایت علیه دکتر مورد نظر می نمایید.

      پاسخ
  • شکایت از پزشکی که درمان را نیمه کاره رها کرده است کجا رسیدگی میشه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 25, 2020 6:15 ب.ظ

      با سلام
      شکایت از پزشک در دو مرجع قابل رسیدگی می باشد، یکی از مراجع دادسرای جرایم پزشکی می باشد و مرجع دیگر سازمان نظام پزشکی که با توجه به نوع شکایت یکی از این دو مرجع صالح به رسیدگی می باشند.

      پاسخ
  • شکایت از پزشکی که درمان بیمار رو ادامه نداده باعث ابطال پروانه پزشک میشه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      جولای 28, 2020 10:44 ق.ظ

      با سلام
      شکایت از پزشک که از ادامه درمان بیمار خودداری می نماید بسته به سابقه پزشک و پرونده های گذشته پزشک می تواند موجب ابطال پروانه پزشک گردد.

      پاسخ
  • جرایم پزشکی با تخلفات پزشک چه فرقی داره؟ ممنون از توضیح .وکیل متخصص در این زمینه

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      آگوست 8, 2020 5:49 ب.ظ

      با سلام جرایم پزشکی با تخلفات پزشکی دارای تفاوت های بنیادین می باشند چرا که جرم در صلاحیت محاکم دادگستری است اما تخلف در صلاحیت سازمان نظام پزشکی و در جرم عملی را پزشک مرتکب شده که قانون آن را منع کرده است.

      پاسخ
  • شکایت از پزشک در سازمان نظام پزشکی بهتر است یا دادگاه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      آگوست 15, 2020 8:02 ب.ظ

      با سلام
      شکایت از پزشک با توجه به نوع شکایت قابل طرح در دادسرای جرایم پزشکی و سازمان نظام پزشکی می باشد. کیفیت رسیدگی در دادسرای جرایم پزشکی قطعا از سازمان نظام پزشکی بهتر می باشد.

      پاسخ
  • وکیل پزشکی میخوام برای شکایت از پزشکی که درمان پدر من رو نیمه تمام رها کردن و رفتن مسافرت شما انجام میدید؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      آگوست 17, 2020 9:06 ب.ظ

      با سلام
      وکیل پزشکی حاضر در دپارتمان تخصص جرایم پزشکی موسسه ما در این زمینه می‌توانند به شما کمک کنند. بهترین پیشنهاد برای شما تماس با موسسه و تعیین وقت مشاوره با وکیل با تجربه ما در این زمینه می‌باشد.

      پاسخ
  • سلام من برای عمل ترمیم مفصل پام نزد پزشک متخصصی رفتم. چند مرحله کار روی مفصلم انجام شد ولی پزشک مربوطه گفت دیگه از دست من کاری ساخته نیست و ادامه درمان رو قبول نکرد. پیش متخصص دیگه رفتم میگه اشکال کار بدلیل نقص کار پزشک قبلیم بوده. حالا راهنمایی شما چیه؟ چطوری میتونم از پزشک مربوطه شکایت کنم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      آگوست 27, 2020 10:01 ب.ظ

      با سلام
      شما می توانید با توجه به عدم ادامه درمان از سوی پزشک از پزشک مورد نظر شکایت نمایید و اگر قصوری هم در درمان اولیه صورت گرفته باشد این مورد هم قابل طرح شکایت می باشد که به صورت همزمان در یک شکواییه قابل طرح است.

      پاسخ
  • اگر پزشک درمان بیمار را ادامه ندهد چه مجازاتی دارد؟ ايا اين مورد شامل موردي هم ميشود كه دكتر بيمارستان ميگويد بيمار را مرخص كنيد؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 5, 2020 9:08 ق.ظ

      باسلام بهترین وكيل جرائم پزشكي ميگويد:
      مجازات عدم ادامه درمان بيمار توسط پزشك دربردارنده تذکر یا توبیخ شفاهی در حضور هیات مدیره نظام پزشکی محل يا اخطار یا توبیخ کتبی با درج در پرونده نظام پزشکی محل و در صورت تکرار به توبیخ با درج در پرونده نظام پزشکی و نشریه نظام پزشکی محل یا الصاق رای در تابلو اعلانات نظام پزشکی محل می باشد. اگر پزشك در ترخيص بيمار مرتكب قصور و خطاي پزشكي نشده باشد، از اين حيث قابل شكايت و تعقيب نميباشد. اثبات قصور پزشكي نيز از طريق تنظيم شكوائيه شكايت از پزشك و ارجاع امر به كميسيون نظام پزشكي و نظر قاضي پرونده بستگي دارد.

      پاسخ
  • سلام من تو بیمارستان با دکتر پدرم جرو بحثم شد و دکتر قبول نکرد دیگه پدرم رو ویزیت کنه با اینکه بیمار خودش بود. حالا سوالم اینه تحت عنوان عدم درمان بیمار میتونم از ایشون شکایت کنم یا خیر؟ ممنون از شما

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 21, 2020 5:45 ب.ظ

      باسلام بهترین وکیل قصور پزشکی پاسخ میدهد:
      چنانچه پزشک مدعی بی احترامی توهین یا تهدید از ناحیه بیمار یا همراهان او باشد میبایست نسبت به اقدام قانونی علیه ایشان اقدام کرده ولیکن نمیتواند به استناد به این دعوا یا جر و بحث یا درگیری از ادامه روند درمان بیمار امتناع نماید. لذا شما میتوانید شکایت از پزشک بابت عدم ادامه درمان بیمار شکایت کنید زیرا با میل و اراده خویش و بدون هیچ گونه عذر موجه و دلیل قانونی ازادامه درمان امتناع نموده است.

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب خواستم تشکر کنم از وکیل کارکشته و متخصص چقدر خوب راه و چاه کارو بهم نشون دادن و منو ازین گمراهی نجات دادن ممنونم و یه سوال داشتم ازتون اینکه وکلای شما پرونده شهرستان رو هم قبول میکنن یا نه فقط تهران؟چون تخصصی که من از ایشون دیدم بعید میدونم هر وکیلی داشته باشه

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      اکتبر 18, 2020 12:36 ب.ظ

      با سلام ممنون. نظر لطف شماست. در مورد وکیل شهرستان لطفا با موسسه تماس بگیرید.

      پاسخ
  • سلام من برای پیوند انگشت دخترم به بیمارستان رفتیم و کارها لازم برای بستری و عمل رو انجام دادیم و تمام هزینه هارو هم پرداخت کردیم اما بعد از چند ساعت بهم گفتن که امکانات عمل نداریم و نمیتونیم عمل کنیم و ما به بیمارستان دیگه ای رفتیم حالا میخام از بیمارستان شکایت کنم باید کجا برم و چیکارکنم؟ ممنون میشم جواب بدبد

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      اکتبر 21, 2020 3:42 ب.ظ

      در فرض مساله شما عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک محقق نشده است، به عبارت دیگر شکایت از بیمارستان یا شکایت از کادر درمان تحت این عنوان میسور نبوده ولیکن ممکن است به دلیل دیگری مانند قاعده تسبیب به دلیل فوت وقتی که توسط آن بیمارستان انجام شده است بتوان مطالبه خسارت نمود.

      پاسخ
  • سلام
    من یک ساله عمل جراحی acl زانو انجام دادم ولی بعد عمل دیگه این زانو اون زانو سابق نشد. اگه ثابت شه که مشکل از عمل بوده میشه از دکتر شکایت کرد؟ در حدیه که از عملم پشیمونم.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      آوریل 11, 2022 2:21 ب.ظ

      با سلام
      بله در صورتی که پزشک شما مرتکب قصور شده باشد، شما می توانید از پزشک شکایت کنید. توصیه می کنیم برای مشاوره حضوری با وکیل جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.

      پاسخ
  • بهنوش شحاع
    مارس 5, 2024 2:46 ق.ظ

    سلام وقت بخیر، من امشب به بیمارستان مراجعه کردم و نوبت پزشک عمومی گرفتم، دکتر مربوطه وقت تلف میکرد و بیماران رو ویزیت نمیکرد و یک ساعت و نیم ما معطل شدیم، با اینکه من داخل اتاق پزشک رفتم ایشون گفتن که وظیفه من نیست معاینه کنم و اگر بخوام معاینت کنم دارم لطف میکنم، با اینکه حرف بدی بهشون نزده بودم میگفتند معذرت خواهی کن یا ویزیتت نمیکنم، میتوام بدونم من از ایشون شکایت کنم به جایی میرسه شکایتم؟؟ چون من و با اون حال بدم ویزیت نکردن و من رفتم خونه.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      مارس 5, 2024 1:36 ب.ظ

      با سلام
      با سامانه 190 تماس بگیرید و شکایت خود را اعلام کنید.

      پاسخ
  • مهدی اسلامی
    می 23, 2024 8:31 ب.ظ

    سلام وقت بخیر، بعلت حادثه سقوط از ارتفاع توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شدم. حدود ۲۰ روز دربخش ICU تحت نظر و تحت درمان و عمل های جراحی بودم. چون نیمه چپ بدنم شستگی و آسیب جدی دیده بود که شامل شکستگی ۳ تا مهره لگن چپ استخوان ران چپ زانو و دست چپ از آرنج تا انگشت ها دکتر و جراح لگن و پا دست من فقط یه آتل دور دستم قرار داده بود که بعد از ۲۰ روز اعلام مرخص شدن کردن و گفتن طی این معرفی نامه برای درمان پرتز آرنج و دست به تهران در اسرع وقت اقدام کنید. درحال حاضر متوجه شدیم پزشک معالج به هیچ عنوان با خانواده من و منه بیمار همکلام نشده و ما را درجریان روند درمان قرار نداده و دست چپ بنده بدون تکمیل درمان شکستگی من را از بیمارستان مرخص نمودند و الان دست چپ من کامل از کار افتاده و پزشک معالج حاضر به جواب دادن در این خصوص نیست. من کجا شکایت کنم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      می 25, 2024 5:13 ب.ظ

      با سلام
      عدم ادامه درمان بیمار توسط پزشک قصور محسوب می شود و شما می توانید شخصا یا توسط وکیل جرایم پزشکی علیه پزشک خود طرح دعوا نمایید. برای مشاوره با وکیل متخصص جرایم پزشکی با ما تماس بگیرید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up