فسخ قرارداد پیمانکاری از سوی پیمانکار

فسخ قرارداد پیمانکاری از سوی پیمانکار در شرایط عمومی پیمان پیش بینی نشده است. اما پیمانکار به استناد قانون مدنی می تواند در صورت بروز مشکلاتی قررداد پیمان را فسخ نماید.

فسخ قرارداد پیمانکاری از سوی پیمانکار چیست؟

فسخ قرارداد پیمان از سوی پیمانکار نیز مانند فسخ قرارداد پیمانکاری از سوی کارفرما از منظر وکیل قرارداد پیمانکاری یک واقعه حقوقی است که از سوی پیمانکار رخ می دهد و پیمانکار به صورت یکطرفه اقدام به فسخ قرارداد می نماید. فسخ در عالم حقوق به معنای اعلام اراده برای ادامه قرارداد می باشد و در قرارداد های پیمانکاری نیز همین رویه حاکم بوده و پیمانکار یا کارفرما با توجه به شرایط قرارداد و وجود این حق در قرارداد می توانند اقدام به فسخ قرارداد نمایند.

ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان

فسخ قرارداد پیمانکاری از سوی پیمانکار در ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان پیش بینی نشده است به عبارت دیگر می توان گفت قانونگذار در شرایط عمومی پیمان به صورت صریح هیچگونه حق فسخی برای پیمانکار در نظر نگرفته است و نهایت امر این است که پیمانکار با توجه به شرایطی بتواند خاتمه پیمان را اعلام نماید و دارای شرایط خاص خود می باشد و وکیل قرارداد پیمانکاری در مقاله ای مجزا به صورت تخصصی بدان خواهد پرداخت.

فسخ قرارداد پیمانکاری در قرارداد های دولتی و خصوصی

فسخ قرارداد پیمان از سوی پیمانکار در قراردادهای پیمانکاری دولتی و خصوصی دارای شرایطی کاملا متفاوت می باشد که در ادامه توسط وکیل متخصص پیمانکار به خوبی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

قرارداد های پیمانکاری خصوصی و قراردادهای پیمانکاری دولتی به دلیل شرایطی که بر آنها حکمفرما است دارای تفاوت های بسیاری می باشد یکی از مواردی که اختلاف وجود دارد فسخ قرارداد پیمانکاری از سوی پیمانکار می باشد، تفاوت اصلی این قراردادها از آن جهت است که قراردادهای پیمانکاری دولتی مشمول شرایط عمومی پیمان می باشد اما قراردادهای پیمانکاری خصوصی اصولا بر طبق قوانین عمومی کشور است و در موارد خاصی که طرفین بدان استناد نموده باشند، شرایط عمومی پیمان بر آن حاکم می باشد. از این رو فسخ قراردادهای پیمانکاری خصوصی را می بایست بر مبنای قرارداد منعقده میان طرفین و قانون حاکم بر آن تحلیل نمود.

فسخ قرارداد پیمانکاری خصوصی از سوی پیمانکار

فسخ قرارداد پیمان از سوی پیمانکار به عقیده وکیل قرارداد پیمانکاری در شرایطی که قرارداد منعقده خصوصی باشد مشمول قانون مدنی است و طرفین می بایست به استناد یکی از خیارات در نظر گرفته شده در قانون مدنی اقدام به فسخ قرارداد مذکور نمایند. خیارات موجود در قانون مدنی به شرح ذیل می باشد:

۱- خیارمجلس
۲- خیار شرط
۳- خیار تأخیر ثمن
۴- خیار رویت و تخلف وصف
۵- خیار غبن
۶- خیار عیب
۷- خیار تدلیس
۸- خیار تخلف شرط

وکیل پیمانکاری عنوان می دارد، در صورتی که پیمانکار خواستار فسخ قرارداد از سوی پیمانکار باشد می بایست با اثبات هر یک از موارد پیش گفته اقدام به فسخ قرارداد نمایند. البته باید توجه داشت که این امر یک کار بسیار تخصصی و حرفه ای می باشد که لازم است حتما از مشاوره یک وکیل متخصص و با تجربه در قراردادهای پیمانکاری بهره برده شود.

نحوه فسخ قرارداد پیمانکاری از سوی پیمانکار

فسخ قرارداد پیمان از سوی پیمانکار از سوی وکیل قرارداد پیمانکاری بدین نحو می باشد که، پیمانکار در صورت بروز هر یک از شرایط پیش گفته می بایست با طرح دعوا در یکی از محاکم صالح به رسیدگی به این دعوا اقدام به ارائه دادخواست فسخ قرارداد پیمانکاری نماید تا در ادامه پرونده توسط قاضی مورد نظر رسیدگی شود و در صورت اثبات شرایط مورد نظر حکم به فسخ قرارداد صادر گردد.

◁◁ بیشتر بدانید:  موضوع قرارداد پیمانکاری

وکیل فسخ قرارداد پیمانکاری از سوی پیمانکار
وکیل فسخ قرارداد پیمانکاری از سوی پیمانکار

فسخ قرارداد پیمانکاری از سوی پیمانکار تخصص ماست

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با توجه به تخصصی شدن حوزه کاری وکلا و مشکلاتی که ناشی از گسترده بودن حوزه کاری برای وکلا و موکلین به وجود آمده است، اقدام به تشکیل دپارتمان های تخصصی از همه زمینه ها نموده که یکی از این موارد قراردادهای عمومی پیمان است و تلاش شده است تا با در اختیار گرفتن وکلای متخصص و با تجربه در زمینه پیمانکاری بهترین و با کیفیت ترین راه کارها را به شما عزیزان ارائه نماید.

برای مشاوره با وکیل متخصص و با تجربه در زمینه قراردادهای پیمانکاری و فسخ قرارداد پیمانکاری از سوی پیمانکار و تنظیم دادخواست یا تنظیم لایحه و شکواییه از سوی وکیل قرارداد پیمانکاری در خصوص قراردادهای عمومی پیمان با ما تماس حاصل فرمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲۰ میانگین امتیاز: ۴.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

16 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
شبنم
3 سال قبل

سلام در قرارداد پیمانکاری دولتی پیمانکار چجوری میتونه قرارداد رو فسخ کنه؟ آیا راهی هست؟

سنایی
3 سال قبل

سلام کارفرما دستمزد من رو به عنوان پیمانکار پرداخت نمیکنه و میخوام قرارداد رو فسخ کنم آیا باید برم دادگاه؟

پدرام
3 سال قبل

سلام کارفرما الان چند ماهه که هیچ پولی به ما نداده و اظهارنامه هم ارسل کردیم فایده نداشته الان اگر بخوام فسخ کنم باید کارو ادامه بدم یا میتونم کار رو متوقف کنم تا دادگاه تصمیم بگیره؟

کیارش
3 سال قبل

فسخ قرارداد پیمانکاری از سوی پیمانکار میتونه به دلیل عدم پرداخت مطالبات از طرف کارفرما باشه؟ با تشکر

گلچوب
3 سال قبل

سلام من اگر فسخ قرارداد پیمانکاری را مطابق ماده ۴۶ اعلام کرده باشم میتونم تغییر بدم و ۴۸ درخواست کنم؟