الزام پیمانکار به انتقال قرارداد مصالح و تجهیزات به کارفرما امری است که در شرایط عمومی پیمان تصریح گردیده و در صورتی که پیمانکار پس از خاتمه پیمان این اقدام را انجام ندهد، کارفرما می تواند با مراجعه به دادگاه، پیمانکار را به انجام این کار ملزم نماید.
الزام پیمانکار به انتقال قرارداد مصالح و تجهیزات به کارفرما چگونه است؟
الزام پیمانکار به انتقال قرارداد مصالح و تجهیزات به کارفرما به این نحو می باشد که مطابق ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان، پس از اعلام خاتمه پیمان از سوی کارفرما، پیمانکار ملزم به انتقال قرارداد مصالح و تجهیزات خریداری شده به کارفرما می باشد. در صورت عدم اقدام پیمانکار در این خصوص، کارفرما می تواند با طرح دعوا در دادگاه این خواسته را طی دادخواست حقوقی مطرح نماید تا با صدور حکم از ناحیه دادگاه، پیمانکار ملزم به انجام این اقدام گردد.
قیمت مصالح و تجهیزات به چه صورتی محاسبه می گردد؟
الزام پیمانکار به انتقال قرارداد مصالح و تجهیزات به کارفرما مطابق با شرایط عمومی پیمان بات پرداخت مبلغ مصالح و تجهیزات به قیمت زمان خرید به پیمانکار می باشد. به عبارت دیگر پیمانکار می بایست با دریافت مبلغ قیمت زمان خرید مصالح و تجهیزات، قراردادهای مورد نظر را به کارفرما انتقال دهد و حق مطالبه مبلغ مازاد بر این را از کارفرما ندارد.
مشاوره با وکیل پیمانکاری
وکیل پیمانکاری به وکیلی گفته می شود که دارای دو خصوصیت بارز باشد. خصوصیت اول وکیل پیمانکاری داشتن دانش در زمینه قراردادهای پیمانکاری و همچنین آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به این حوزه می باشد. خصوصیت دوم وکیل پیمانکاری داشتن تجربه عملی در زمینه پرونده های پیمانکاری است. داشتن تجربه عملی سبب می شود تا از طرح دعاوی اشتباه جلوگیری شده و وکیل بتواند با تعیین راهکار مناسب، بهترین نتیجه ممکن را در پرونده های مورد نظر کسب نماید.
الزام پیمانکار به انتقال قرارداد مصالح و تجهیزات به کارفرما در چه دادگاهی رسیدگی می شود؟
الزام پیمانکار به انتقال قرارداد مصالح و تجهیزات به کارفرما در دادگاه عمومی و حقوقی محل اقامت پیمانکار و یا دادگاه محل انعقاد قرارداد و یا دادگاه محل اجرای تعهد مورد رسیدگی قرار می گیرد. تعیین هر یک از این سه دادگاه با نظر کارفرما می باشد و توصیه ما پیش از هر اقدامی، مشاوره با وکیل پیمانکاری می باشد.
موافقت فروشنده مصالح نیز برای انتقال قرارداد لازم است؟
الزام پیمانکار به انتقال قرارداد مصالح و تجهیزات به کارفرما باید با موافقت فروشنده باشد. دلیل این امر نیز تبدیل تعهدی است که در راستای این اقدام صورت می گیرد. با انتقال قرارداد از پیمانکار به کارفرما، متعهد له این قرارداد تغییر پیدا می کند و از نظر حقوقی این تبدیل تعهد نیاز به رضایت متعهد علیه دارد. پیمانکار به عنوان متعهد له اولیه با امضای قرارداد پیمانکاری این رضایت را پیش تر اعلام نموده است.
انتقال قرارداد مصالح و تجهیزات چیست؟
انتقال قرارداد از نظر حقوقی یک تبدیل تعهد محسوب می شود. تبدیل تعهد از نظر قانون مدنی یک عقد جدید است که نیاز به رضایت هر سه طرف تعهد دارد. یکی از طرفین این تعهد پیمانکار است، طرف دیگراین تعهد، فروشنده مصالح و تجهیزات می باشد و طرف سوم این تبدیل تعهد نیز کارفرما است. پیمانکار موافقت خود را ابتدا با امضای قرارداد اعلام می نماید. کارفرما نیز به عنوان طرف دیگر این تبدیل تعهد رضایت خود را با درخواست به پیمانکار اعلام می نماید. طرف دیگر این موضوع فروشنده می باشد که رضایت خود را باید اعلام نماید.
الزام پیمانکار به انتقال قرارداد مصالح و تجهیزات حقوقی است یا کیفری؟
الزام پیمانکار به انتقال قرارداد مصالح و تجهیزات به کارفرما یک دعوای حقوقی محسوب می شود. دعوای حقوقی با توجه به صلاحیت ذاتی و محلی که در این دعواها اهمیت دارد، با توجه به اینکه منشاء اختلاف ایجاد شده بین طرفین، قرارداد پیمانکاری می باشد، باید در دادگاه محل اقامت خوانده، دادگاه محل انعقاد قرارداد و یا دادگاه محل اجرای تعهد مطرح گردد.
تخصص ما تضیمن شماست
موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با در اختیار داشتن وکلای متخصص و با تجربه در زمینه قراردادهای پیمانکاری این نوید را به شما عزیزان می دهد که با مراجعه به موسسه ما ابتدا با وکیل حرفه ای در این زمینه مشاوره داشته باشید و در ادامه با تعیین راهکار مناسب از سوی وکیل، اقدام مقتضی را انجام دهید. برای مشاوره با وکیل پیمانکاری و همچنین تنظیم لایحه، دادخواست، اظهارنامه و یا استفاده از سایر خدمات حقوقی موسسه با ما تماس بگیرید.