فسخ قرارداد پیمان توسط کارفرما

فسخ قرارداد پیمانکاری از طرف کافرما از اختیارات مندرج در ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان می باشد. در صورتی که پیمانکار به تعهدات مندرج در ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان عمل ننماید، کارفرما می تواند قرارداد پیمانکاری را فسخ کند.

فسخ قرارداد پیمانکاری به چه معناست؟

فسخ قرارداد پیمانکاری از طرف کارفرما را وکیل پیمانکاری ترجیح می دهد تا به صورت مشروح برای شما بیان دارد، برای آشنایی با مقوله فسخ لازم است که ابتدا با تعریف فسخ آشنا شوید و در ادامه این عمل حقوقی را در قراردادهای پیمانکاری اعمال نمایید. در نتیجه ابتدا به تعریف فسخ در قرارداد خواهیم پرداخت.

فسخ به چه معناست؟

وکیل قرارداد پیمانکاری بیان می دارد، فسخ یک عمل حقوقی یک طرفه است که در علم حقوق ایقاع نامیده می شود و زمانی رخ می دهد که یکی از طرفین قرارداد، به جهاتی که در قرارداد پیش بینی شده است و یا به جهاتی که از اصول حقوقی می باشد و نیازمند تصریح در قرارداد نمی باشد، تصمیم بر این بگیرد که قراداد منعقده را برهم زند، فسخ قرارداد پیمانکاری از طرف کارفرما نیز از نظر وکیل متخصص قرارداد پیمانکاری به همین ترتیب می باشد اما با مقداری تفاوت که در ادامه بیان خواهد شد.

وکیل قرارداد پیمانکاری

قراردادهای پیمانکاری از جمله تخصصی ترین قراردادهای قابل انعقاد می باشد و با توجه به اینکه این قراردادها دارای ارزش مالی بالایی هستند و مدت زمان زیادی نیز به طول می انجامند لازم است که حداکثر دقت از سوی وکیل تنظیم قرارداد پیمانکاری در تنظیم این قراردادها به خرج داده شود و اگر با لحاظ نمودن این موارد بازهم دعوایی بین کارفرما و پیمانکار رخ دهد که کار به محکمه بکشد لازم است که پرونده پیمانکاری خویش را با بهره گرفتن از تخصص و تجربه وکیل به نتیجه برسانید چرا که پرونده های پیمانکاری جزو پرونده هایی است که نمی توان انتظار داشت کلیه وکلا متخصص و حرفه ای در آن باشند، بنابراین توصیه می شود به هیچ عنوان بدون وکیل متخصص پیمانکاری وارد پروندهای پیمانکاری علی الخصوص فسخ قرارداد پیمانکاری از طرف کارفرما نشوید.


◁◁ بیشتر بدانید:  موضوع قرارداد پیمانکاری

وکیل قرارداد پیمانکاری | فسخ قرارداد پیمان از طرف کارفرما
وکیل قرارداد پیمانکاری | فسخ قرارداد پیمان از طرف کارفرما

فسخ قرارداد پیمانکاری از طرف کارفرما به چه صورت است؟

فسخ قرارداد پیمانکاری از طرف کارفرما از منظر وکیل قرارداد دعاوی پیمانکاری با توجه به اینکه قرارداد پیمانکاری دولتی باشد یا خصوصی متفاوت است، در قراردادهای پیمانکاری دولتی شرایط فسخ از سوی کارفرما در ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان در نظر گرفته شده است و کارفرما در چارچوب این ماده می تواند قرارداد پیمانکاری خویش را فسخ نماید اما شرایط فسخ قرارداد پیمانکاری برای کارفرما در قراردادهای پیمانکاری خصوصی منوط به توافق طرفین می باشد و هر شرطی که در قرارداد منعقده برای فسخ از سوی کارفرما در نظر گرفته شده است با توجه به ماده ۱۰ قانون مدنی استوار می باشد.

ماده ۱۰ قانون مدنی:  قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد نافذ است.

بررسی ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان

فسخ قرارداد پیمانکاری از طرف کارفرما در ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان پیش بینی شده است و قانونگذار مواردی را که کارفرما می تواند به استناد آن قرارداد پیمانکاری را فسخ نماید را وکیل قرارداد پیمانکاری به شرح ذیل برای شما عزیزان بیان می دارد:

الف ) کارفرما می تواند در صورت تحقق هر یک از موارد زیر پیمان را طبق ماده ۴۷ فسخ نماید:

  • تاخیر در تحویل گرفتن کارگاه برای شروع عملیات موضوع پیمان، بیش از نصف مدت تعیین شده در بند (ب) ماده ۲۸٫
  • فسخ قرارداد پیمانکاری از طرف کارفرما به جهت تاخیر در ارائه برنامه زمانی تفصیلی به مدت بیش از نصف مهلت تعیین شده برای تسلیم آن.
  • تاخیر در تجهیز کارگاه برای شروع عملیات موضوع پیمان، بیش از نصف مدت تعیین شده در بند (ج) ماده ۴ موافقت نامه. فسخ پیمان در این حالت، در صورتی مجاز است که کارفرما قسمتی از پیش پرداخت را که باید بعد از تحویل کارگاه پرداخت نماید، پرداخت گرده باشد.
  • تاخیر در شروع عملیات موضوع پیمان، بیش از یک دهم مدت اولیه پیمان یا دو ماه، هر کدام که کمتر است.
  • تاخیر در اتمام هر یک از کار های پیش بینی شده در برنامه تفصیلی، بیش از نصف مدت تعیین شده برای آن کار با توجه به ماده ۳۰
  • فسخ قرارداد پیمانکاری از طرف کارفرما تاخیر در اتمام به مدت بیش از یک چهارم مدت پیمان با توجه به ماده ۳۰
  • عدم شروع کار پس از رفع وضعیت قهری موضوع ماده ۴۳ و ابلاغ شروع کار از سوی کارفرما.
  • بدون سرپرست گذاشتن کارگاه یا تعطیل کردن کار، بدون اجازه کارفرما، بیش از ۱۵ روز
  • عدم انجام دستور مهندس مشاور برای اصلاح کارهای انجام شده معیوب، طبق بند (د) ماده ۳۲
  • فسخ قرارداد پیمانکاری از طرف کارفرما به جهت انحلال شرکت پیمانکار
  • ورشکستگی پیمانکار یا توقیف ماشین آلات و اموال پیمانکار از سوی محاکم قضایی، به گونه ای که موجب توقف یا کندی پیشرفت کار شود.
  • تاخیر بیش از یک ماه در پرداخت دستمزد کارگران، طبق بند (و) ماده ۱۷
  • هرگاه ثابت شود که پیمانکار برای تحصیل پیمان یا اجرای آن به عوامل کارفرما حق العمل، پاداش یا هدایایی داده است، یا آنها را واسطه های آنها را در منافع خود سهیم کرده است.

ب) در صورت احراز موارد زیر، کارفرما پیمان را فسخ می کند:

۱- واگذاری پیمان به شخص ثالث

۲- پیمانکار مشمول ممنوعیت قانونی ماده ۴۴ گردد، به استثنای حالت پیش بینی شده در بند (ب) آن، برای شمول ماده ۴۸

بررسی هر یک از موارد فوق در این مجال نمی گنجد و به طور قطع وکلای متخصص و با تجربه قراردادهای پیمانکاری حاضر در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در مقاله های آتی به بهترین شکل ممکن به بررسی کامل موارد فوق الذکر خواهند پرداخت و همچنین اقداماتی که کارفرما باید برای فسخ قرارداد پیمانکاری انجام دهد نیز در مقاله ای جداگانه به خوبی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

◁◁ بیشتر بدانید:  شرایط عمومی و خصوصی پیمان همراه با جدیدترین اصلاحات ۱۴۰۳

وکیل پرونده های پیمانکاری در تهران
وکیل پرونده های پیمانکاری در تهران

پرونده های پیمانکاری خویش را بدون نگرانی به ما بسپارید

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با در اختیار داشتن کادری مجرب از وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه و مسلط به شرایط عمومی پیمان و دعاوی پیمانکاری این نوید را به شما عزیزان می دهد که با سپردن پرونده های خویش به کادر ما بهترین نتیجه ممکن را کسب خواهید نمود.

برای مشاوره در زمینه نمونه نامه فسخ قرارداد پیمانکاری از طرف کارفرما، فسخ قرارداد پیمانکاری از طرف کارفرما، شرایط فسخ قرارداد از طرف کارفرما، تنظیم دادخواست فسخ قرارداد و یا تنظیم لایحه دفاعیه در پرونده های پیمانکاری در دادگاه با ما تماس حاصل نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲۲ میانگین امتیاز: ۴.۳]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

24 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
حامد
1 سال قبل

سلام، اگر کارفرما نسبت به فسخ پیمان اقدام نکند. آیا جرمی مرتکب شده؟ یعنی به جای فسخ ختم پیمان کند.

هادی
2 سال قبل

سلام اگه پیمانکاربخواهد ساختمان بسازد قرارداد بسته باشد ولی صاحب زمین بعد چند روز پشیمون بشه بگه میخوام قرارداد فسخ کنم حالا باید پیمانکار چیکار کنه؟

آریا
2 سال قبل

آیا قراردادی که طبق ماده ۴۶ فسخ شده از طرف کارفرما را می توان کان لم یکن کرد؟ و قرارداد ادامه یابد

جنتی
3 سال قبل

سلام در صورتی که ما متوجه بشیم پیمانکار برای گرفتن پروژه به کارمند ما رشوه داده میتونیم قرارداد رو فسخ کنیم روال کار به چه شکل می باشد؟

چمران
3 سال قبل

سلام اگر برای مطالبه طلبم از کارفرما وکیل بگیرم لازم هست که بازم خودم دادگاه برم؟ چون پرونده من قشم هست نمی تونم برم