سهل انگاری پزشکی و مجازات آن

سهل انگاری یا بی احتیاطی پزشک در انجام وظیفه و عدم رعایت موازین علمی، شرعی و قانونی یکی از تخلفات انتظامی مهمی است که از سوی پزشکان قابل ارتکاب است و این تخلف انتظامی قابل رسیدگی در سازمان نظام پزشکی و مراجع مربوطه می باشد. وکیل شکایت از پزشک در مقاله حاضر قصد دارد تا به بررسی تخلف انتظامی سهل انگاری یا بی احتیاطی پزشک در انجام وظیفه و عدم رعایت موازین علمی، شرعی و قانونی پزشک در انجام معالجه و جراحی های صورت گرفته از سوی پزشکان بپردازد.

بررسی ماده ۳ آیین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات پزشکی

سهل انگاری یا بی احتیاطی پزشک در انجام وظیفه در ماده ۳ آیین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات پزشکی مورد جرم انگاری قرار گرفته است و ماده فوق الذکر به شرح ذیل می باشد:

“شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته باید طبق موازین علمی، شرعی و قانونی و نظامات دولتی صنفی و حرفه‌ای انجام وظیفه کرده و از هر‌گونه سهل انگاری در انجام وظایف قانونی بپرهیزند”

وکیل شکایت از پزشک در تشریح ماده فوق الذکر بیان می دارد، در خصوص سهل انگاری یا بی احتیاطی پزشک در انجام وظیفه، قانونگذار در ماده فوق به چند اصطلاح اشاره نموده است که خوب است جهت اگاهی شما عزیزان، مورد بررسی از سوی وکیل متخصص در جرایم پزشکی قرار گیرد.

◁◁ بیشتر بدانید:  تخلفات انتظامی پزشکان و تفاوت آن با جرایم پزشکی

وکیل برای شکایت از سهل انگاری پزشکی
وکیل برای شکایت از سهل انگاری پزشکی

سهل انگاری پزشک و رعایت موازین علمی

سهل انگاری پزشک در انجام وظیفه شامل عدم رعایت موازین علمی از سوی پزشک می شود و وکیل شکایت از پزشک موازین علمی را اینگونه تعریف می کند، موازین علمی در واقع کلیه اصول و مقرراتی است که از منظر علوم پزشکی باید پزشک نسبت به بیماران خویش رعایت نماید، به عبارت دیگر اینها مواردی هستند که یا باید نسبت به بیمار انجام شود یا اینکه از ترک آن خودداری شود، بنابراین عدم رعایت موازین علمی از سوی پزشک در تخلف انتظامی سهل انگاری یا بی احتیاطی پزشک در انجام وظیفه  می تواند هم به صورت فعل باشد و هم به صورت ترک فعل.

وکیل جرایم پزشکی تلاش می کند با مثالی این امر را برای شما تشریح نماید، به عنوان مثال اگر پزشکی قصد داشته باشد تا یک فرد مسن را از طریق بیهوشی عمومی جراحی کند باید با توجه به شرایط جسمانی بیمار حتما اقدام به دریافت نوار قلب نماید تا از شرایط قلب بیمار آگاه شود حال اگر پزشکی این کار را انجام ندهد و برای بیمار مشکلی ایجاد شود، پزشک مورد نظر مرتکب تخلف انتظامی سهل انگاری یا بی احتیاطی پزشک در انجام وظیفه و عدم رعایت موازین علمی شده است و در صورت طرح شکایت از سوی بیمار قابل پیگرد قانونی می باشد.

وکیل جرایم پزشکی

شما وقتی به عنوان بیمار به پزشک مراجعه می کنید و در اثر قصور پزشک دچار آسیب می شوید حق طبیعی شما تظلم خواهی بوده و پزشک مورد نظر موظف به جبران خسارت های وارده به شما می باشد اما باید در نظر داشته باشید انجام اینکار در تخصص شما نمی باشد و قطعا شما نیاز به یک وکیل پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه در این زمینه دارید تا شما را در راه رسیدن به هدفتان و اثبات سهل انگاری یا بی احتیاطی پزشک در انجام وظیفه و عدم رعایت موازین علمی، شرعی و قانونی کمک و همراهی کند، بیماران و پزشکان عزیز باید توجه داشته باشند که صرف هزینه برای وکیل قطعا بهتر از بی نتیجه ماندن پرونده و یا محکومیت های بی اساس می باشد.

سهل انگاری پزشک و رعایت موازین شرعی

سهل انگاری پزشک در انجام وظیفه و عدم رعایت موازین شرعی از دیدگاه وکیل شکایت از پزشک به این شرح است که، پزشک مورد نظر اقداماتی را انجام دهد که نه تنها از نظر قانونی جرم است بلکه از نظر شرعی نیز حرام می باشد. وکیل جرایم پزشکی برای درک بهتر شما عزیزان مثالی می زند، برای مثال پزشکی اقدام به سقط جنین غیر مجاز نماید یا اینکه پزشکی اقدام به برقراری رابطه نامشروع با بیمار خویش نماید، این افعال نه تنها جرم است بلکه از نظر شرعی نیز حرام است.

سهل انگاری پزشک و رعایت موازین قانونی

سهل انگاری پزشک در انجام وظیفه و عدم رعایت موازین قانونی به عقیده وکیل شکایت از پزشک بدین شرح می باشد که، پزشک مورد نظر قوانین و مقررات جاریه کشور در خصوص مسائل پزشکی را در فعالیت های پزشکی خویش رعایت نکند و خوب است بدانید عمده این قوانین و مقررات، ضمانت اجراهای کیفری است که برای پزشک در قانون مجازات اسلامی در نظر گرفته شده است.

مجازات سهل انگاری پزشک

سهل انگاری یا بی احتیاطی پزشک در انجام وظیفه و عدم رعایت موازین علمی، شرعی و قانونی دارای مجازات برای پزشک می باشد، مجازات مذکور در ماده ۲۸ قانون سازمان نظام پزشکی پیش بینی شده  است و به شرح ذیل می باشد:

الف‌ – تذکر یا توبیخ‌ شفاهی‌ در حضور هیأت‌ مدیره‌ نظام‌ پزشکی‌ محل‌.

ب‌ – اخطار یا توبیخ‌ کتبی‌ با درج‌ در پرونده‌ نظام‌ پزشکی‌ محل‌.

ج‌ – توبیخ‌ کتبی‌ با درج‌ در پرونده‌ نظام‌ پزشکی‌ و نشریه‌ نظام‌ پزشکی‌ محل‌ یا الصاق‌ رأی‌ در تابلو اعلانات‌ نظام‌ پزشکی‌ محل‌.

د – محرومیت‌ از اشتغال‌ به‌ حرفه‌های‌ پزشکی‌ و وابسته‌ از سه‌ ماه‌ تا یک‌ سال‌ در محل‌ ارتکاب‌ تخلف‌.

هـ – محرومیت‌ از اشتغال‌ به‌ حرفه‌های‌ پزشکی‌ و وابسته‌ از سه‌ ماه‌ تا یک‌ سال‌ در تمام‌ کشور.

و – محرومیت‌ از اشتغال‌ به‌ حرفه‌های‌ پزشکی‌ از بیش‌ از یک‌ سال‌ تا پنج‌ سال‌ در تمام‌ کشور.

وکیل شکایت از پزشک اذعان می دارد، انتخاب یکی از مجازات های پیش گفته در خصوص سهل انگاری یا بی احتیاطی پزشک در انجام وظیفه و عدم رعایت موازین علمی، شرعی و قانونی بر عهده مقام رسیدگی کننده می باشد و با توجه به سوابق متخلف و میزان خسارت وارده به بیمار یکی از موارد پیش گفته تعیین می گردد.

بررسی یک پرونده عملی مشابه

سهل انگاری و یا بی احتیاطی پزشک در حین انجام طبابت دارای دامنه بسیار گسترده ای است. در عمل مشاهده میگردد اطلاعات ضروری و تجربیات و سابقه بیمار توسط خود او و یا خانواده و همراهانش به پزشک اطلاع دادع شده و متذکر میگردند که بیمار دارای فلان بیماری خاص و یا آلرژی به فلان داروی خاص میباشد. اگر پزشک معالج به این موارد نیز توجه نکند، مرتکب قصور پزشکی شده است. در پرونده ای که به موسسه ما ارجاع شد مشاهده کردیم همسر بیمار شرایط جسمانی بیمار را از قبیل ضعف جسمانی شدید بیمار به دلیل زایمان بسیار دشوار به پزشک معالج اطلاع دادع و لیست داروهای مصرفی را نیز در اختیار پزشک قرار داده است. ولیکن پزشک به دلیل سهل انگاری و عدم توجه به آن سوابق، داروهایی را تجویز کرده بود که موجب به کما رفتن بیمار شده بود.


◁◁ بیشتر بدانید:  شکایت از پزشک در سال ۱۴۰۳

سهل انگاری یا بی احتیاطی پزشک در انجام وظیفه
سهل انگاری یا بی احتیاطی پزشک در انجام وظیفه

وکیل شکایت از پزشک به علت سهل انگاری

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با توجه به تخصصی بودن پرونده ها و دعاوی پزشکی و عدم صلاحیت علمی و تجربی فعالیت همه وکلا در این عرصه، بر آن شد تا با تشکیل دپارتمانی تخصصی از وکلای پایه یک دادگستری متخصص و با تجربه در زمینه پرونده های پزشکی که دارای بهترین رزومه کاری در این زمینه می باشند، شما را در رسیدن به مقصودتان به بهترین شکل ممکن همراهی کند.

برای مشاوره با وکیل شکایت از پزشک در تهران یا تنظیم شکواییه شکایت از پزشکی که مرتکب سهل انگاری یا بی احتیاطی پزشک در انجام وظیفه وعدم موازین علمی، شرعی و قانونی شده است یا تنظیم لایحه دفاعیه برای بیماران و یا پزشکان بی گناه در پرونده های پزشکی با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۴ میانگین امتیاز: ۴.۶]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

52 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
اکرم حاجعلی
11 ماه قبل

سلام، من سال ۱۴۰۰ عمل جراحی کیست تخمدان و فتخ ناف داشتم، که بعد از جراحی متوجه شدم عمل فتخ انجام نشده و دکتر گفتن فراموش کردم. من هزینه هر دو عمل و پرداخت کردم. شکایت کنم نتیجه میگیرم. ممنون.

عبدالعزیز عنبری
1 سال قبل

سلام، مادرم بعد از عمل توده سرطانی درد زیادی داشت که غیر قابل تحمل بود. بعد سونوگرافی دوباره متوجه شدیم که دکتر ایشون حدود چند سانت نخ روی روده جا گذاشته، هنگام بخیه چطور میتونم شکایت کنم؟ آیا امکان شکایت وجود داره اصلا؟

سمانه بیگی
1 سال قبل

سلام خسته نباشین. به علت پارگی کیسه آب درهفته ۳۳ و با توجه به زایمان قبلی به همین صورت ولی به روش طبیعی سزارین انجام دادم. بعد از سزارین خونریزی و کبودی تاول محل سزارین داشتم، که یک ماهو نیم بستری شدم و ۱۴ بار جراحی دبرید به صورت بیهوشی و بی حسی انجام دادم. الان شکایت کردم و کمیسون پزشکی گذاشتن جواب کمیسون این بوده که اصلا حتی یک درصد قصور پزشکی نبوده و چیز جدیدی که شنیدم و اولین بار بود که بهمون گفتن علتش عفونت کیسه آب بوده و از زمان پارگی کیسه آب تا زایمان ۴ الی ۵ ساعت فاصله بوده. ممنون میشم راهنماییم کنین.

F.rasouli
2 سال قبل

سلام .من به متخصص پوست رفتم برای خارش یه پماد ترکیبی داد با قرص حساسیت بعد چند روز دیدم بدتر شده رفتم پیشش گفتم گفت طبیعی باید تحمل کنی اومدم خودم متوجه شدم گال چقدر هم هزینه کردم اینجور پزشک ها باید در مطبشون تخته بشه

محمد اصلاحچی
2 سال قبل

سلامو عرض ادب. آیا صرف توصیه به لفظ یا ارسال پیام در واتساپ ب بستری بیمار سالمند توسط پزشک داخلی، پزشک را مبرا از جرم فوت پدرم میکند. فوت بر اثر عفونت