حکم رابطه نامشروع

حکم رابطه نامشروع چیست؟ تفاوت آن با زنا در چیست؟ حکم این رابطه با زن شوهردار به چه صورت میباشد؟ ارتکاب آن چگونه منجر به تبعید می شود؟ ارتکاب به این عمل تاثیری در موضوعاتی مانند ارث، طلاق و نفقه دارد؟ چه کسی  می تواند از این جرم شکایت کند؟ امکان شکایت از سوی همسر وجود دارد؟ چگونه این جرم در دنیای مجازی ارتکاب میابد؟ مراحل شکایت کیفری به صورت می باشد؟ چه مدارکی برای شکایت نیاز است؟ چطور می توان این جرم را به مرحله اثبات رساند؟ مرتکبین چگونه و به چه مجازای محکوم خواهند شد؟ وکیل رابطه نامشروع بصورت تخصصی پاسخ میدهد.

تعریف حکم رابطه نامشروع را بدانید

به چه رابطه ای نامشروع گفته میشود؟ آیا ارتباط تلفنی که بین زن و مرد، از مصادیق رابطه نامشروع  محسوب می شود؟  آیا تنها بودن یک زن و مرد در یک مکان مانند ماشین مصداق رابطه نامشروع میباشد؟

وکیل جرم رابطه نامشروع در مورد سوالات مطرح شده بصورت تخصصی می گوید: در پاسخ به این سوالات و سوال های مشابه که در ذهن بسیاری از مردم نقش بسته است، باید گفت: رابطه نامشروع شامل هر نوع رفتار فیزیکی یا غیر فیزیکی، که بین زن و مردی که نسبت به یکدیگر محرمیتی ندارند، برقرار بشود، به گونه ای محتوای این رفتار فراتر از مرزهای قانونی و شرعی برود، اما به  زنا نرسد، یعنی با یکدیگر همبستر نشوند، میباشد.

گاهی اوقات اتفاق می افتد که در یک مکان  بسته مانند ماشین یا اتاق های انتظار  و غیره  ساعتها با یک مرد تنها هستید.این امر به معنای برقراری رابطه نامشروع نمی باشد. و نمی توان آن را جرم رابطه نامشروع قلمداد کرد. حتی مکالمات تلفنی که میان دو همکار میباشد، مشمول رابطه نامشروع نیست. و زمانی عنوان رابطه  نامشروع را به خود اختصاص می دهد که منافی عفت باشد.

در نتیجه میتوان بیان کرد، که صرف تنها بودن زن و مرد در یک مکان، به منزله رابطه نامشروع نیست.

تعریف رابطه نامشروع از دیدگاه قانون

وکیل متخصص کیفری میگوید: از دیدگاه قانون، رابطه نامشروع یک عمل مجرمانه و از دسته جرایم منافی عفت میباشد. به موجب ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، اگر بین زن و مردی عقله زوجیت (ازدواج اعم از دائم و موقتی) وجود نداشته باشد، و عملی انجام دهند که منافی عفت باشد، (غیر از زنا) مانند بوسیدن و در آغوش گرفتن، به مجازات مقرر در قانون ( ۱-۹۹ ضربه شلاق) محکوم خواهد شد.

وکیل دعاوی کیفری میگوید: نکته مهم این است که قاضی رسیدگی کننده با توجه به شرایط متهم، و تعیین میزان مجازات (۱ تا ۹۹ ضربه شلاق )، حکم به رابطه نامشروع را صادر می کند.

◁◁ بیشتر بدانید:  اثبات رابطه نامشروع و روش های آن

تفاوت جرم رابطه نامشروع با جرم زنا در چیست؟

متاسفانه بییشتر مردم جرم رابطه نامشروع را با زنا یکسان دانسته و هر دو را به یک رابطه معنی می کنند. اما باید در پاسخ به این دسته از افراد گفت، بین جرم زنا و جرم رابطه نامشروع تفاوت هایی وجود دارد که به شرح ذیل میباشد:

۱- اولین تفاوت بارز بین جرم زنا و جزم رابطه نامشروع است، نوع جرم می باشد. جرم زنا جرمی است حدی. نوع و میزان و کیفیت آن در شرع  مقدس بیان شده است) در حالی که جرم رابطه نامشروع ، تعزیری است.

۲- گسترده بودن دامنه رابطه نامشروع (مانند در آغوش گرفتن، بوسیدن، رفتن  به کافی شاپ……،) در حالی که در جرم زنا باید دخول (رابطه جنسی) بین دو نامحرم (زن و مرد ی که زوج نیستند) رخ دهد.

۳- اثبات کردن جرم رابطه نامشروع نسبت به جرم زنا آسانتر میباشد. جرم زنا برای اثبات شرایط دشواری دارد.

۴- جرم رابطه نامشروع و جرم زنا درشرایطی کاملا متفاوت از هم ارتکاب میابند. به این صورت که، ارتکاب جرم زنا دارای شرایط خاصی میباشد، در حالی که جرم رابطه نامشروع در خیابان، ماشین، فضای مجازی و …. رخ م دهد.

حکم رابطه نامشروع با زن شوهردار چیست؟

حکم رابطه نامشروع با زن شوهردار به بیان وکیل دعاوی کیفری علی الخصوص جرم رابطه نامشروع، از جمله مسائلی است که این روزها در میان افراد جامعه، بسیار بسط و گسترش پیدا کرده است. همانطور که در تعریف رابطه نامشروع گفته شد، رابطه ای است میان زن و مردی که نامحرم هستند (عدم رابطه ازدواج اعم از دائم و موقت).

بطول مثال اگر زنی شوهر دارد، با مردی به غیر از شوهر خود که بینشان هیچ رابطه قانونی و شرعی وجود ندارد، رابطه هایی مانند بغل کردن، بوسیدن، رفتن به رستوران، و مصادیقی همانند اینهارا دارد.

البته نکته لازم بذکر آن است که، زمانی که زن شوهردار مرتکب جرم رابطه نامشروع میشود، از این عمل ارتکابی ۲ حالت را میتوان مورد بررسی قرارداد.

۱-  حکم رابطه نامشروع مادون زنا:

به رابطه اطلاق میشودکه زنا نمیباشد و صرفا رابطه است که بین زن شوهردار و یک مرد اتفاق می افتد. مانند پیامک های تلفنی، بغل کردن یکدیگر، نشستن زن شوهردار در کنار یک مرد بروی یک زیر انداز و امثال اینها.

۲- حکم رابطه نامشروع در معنا و مصداق زنا:

در این مورد، زن شوهردار با مردی به غیر از شوهر خود، رابطه جنسی برقرار می کند. و زمانی که این رابطه نامشروع (زنا) در دادگاه ثابت شد، قاضی دادگاه با توجه به مدارک و ادله مجازات رجم (سنگسار) را برای زن صادر می کند.

  • نکته: حکم رابطه نامشروع زمانی صادر میگردد که اثبات آن با مدارک و ادله کامل باشد و از روی حسادت و شک و خیال و حساسیت های بی خودی نباشد. (منظور آن است که باید جرم رابطه نامشروع اثبات شود، تا حکم رابطه نامشروع محرز شود) و در صورت عدم اثبات از سوی شوهر، زن می تواند اعاده حیثیت کند. در ادامه باید افزود، صرف تنها بودن زن و مرد در یک مکان، جرم رابطه نامشروع  محقق نمی شود.

رابطه نامشروع یک جرم قابل گذشت یا غیر قابل گذشت است؟

وکیل جرم رابطه نامشروع  اذعان می دارد: حکم رابطه نامشروع از دسته جرایم غیر قابل گذشت است. یعنی اینکه درست است با شکایت شاکی خصوصی پرونده آغاز می شود، اما با رضایت شاکی خصوصی مختومه نمیشود. چرا که صدور حکم رابطه نامشروع (جرم رابطه نامشروع) باعث برهم زدن نظم و آسایش عمومی می شود. و در مرحله تحقیقات و رسیدگی دادستان به نیابت از طرف مردم (مدعی العموم) به کار رسیدگی  و اجرا میکند. از سوی دیگر چون جرم رابطه نامشروع از دسته جرایم منافی عفت است، نیازی به شکایت شاکی ندارد.

حکم رابطه نامشروع و تبعید

حکم رابطه نامشروع و تبعید را بهتر است با ذکر یک مثال بیان کنیم. به عنوان مثال زن شوهر داری برای کار به شهر دیگری سفر می کند. بعد از مدتی شوهر از زن به اتهام رابطه نامشروع شکایت می کند. زن در دادگاه نمیتواند ثابت کند که رابطه ایشان با همکار یا کارفرمایش صرفا کاری بوده و تماس هایی انجام شده در زمینه کار بوده. در ادامه قاضی دادگاه با بررسی مدارک و ادله و شواهد و قرائن، حکم رابطه نامشروع را اینطور صادر کردند، متهمین (زن شوهردار و صاحب کار) از اتهامات تبرئه نشدند و مجازات صاحب کار تبعید شدن به شهرستان دیگر است. علت صدور حکم (حکم رابطه نامشروع) بیشتر از باب آن بود که جرم ارتکابی (رابطه نامشروع) از دسته جرایم غیر قابل گذشت و باعث بر هم زدن آسایش و برخلاف اخلاق حسنه است.

تاثیر حکم رابطه نامشروع با ارث و طلاق و نفقه

حکم رابطه نامشروع چگونه می تواند برموضوعاتی مانند ارث، طلاق و نفقه تاثیر بگذارد؟ در پرونده هایی که حکم رابطه نامشروع صادر میشود، خواه ناخواه نتیجه آن بر یکسری از موضاعات تاثیر می گذارد. وکیل متخصص در پاسخ به سوال مطرح شده میگوید: بعد از آن که حکم رابطه نامشروع صادر شد، بدلیل صدمات روحی که به طرفین وارد شده، لاجرم بازتابی بر روند زندگی دارد.

برای پاسخ به سوالات باید بیان داشت، بعد از حکم رابطه نامشروع ، تاثیر آن بر زندگی زوجین به این صورت میشود:

حکم رابطه نامشروع، تاثیری بر نفقه و اجرت المثل زوجه ندارد. وکیل مطالبه نفقه بیان می دارد: مادامی که زن در زوجیت زوج باشد و وظایف زناشویی خود را در مقابل زوج انجام می دهد، زوج (مرد) مکلف به پرداخت اجرت المثل و نفقه زن میباشد. زمانی میتواند ترک فعل (عدم پرداخت) کند که زن تمکین نکند.

  • نکته: وکیل مطالبه اجرت المثل میگوید: در مورد اجرت المثل باید گفت که با توجه به نظر کارشناس تعیین میشود.

تاثیر حکم رابطه نامشروع در مورد طلاق را با ذکر مثال توضیح میدهیم. هنگامیکه زن متوجه خیانت شوهر خودش میگردد، به گونه ای دچار عسر و حرج میشود. یعنی دامه زندگی برای او سخت و طاقت فرسا شده است، از دادگاه تقاضای طلاق می کند. و زمانی دادگاه به درخواست طلاق جواب می دهد که زوجه بتواند رابطه نامشروع را به دادگاه ثابت کند.

در مورد  تاثیر حکم رابطه نامشروع در پرداخت مهریه نیز باید به بیان وکیل مطالبه مهریه اضافه کرد، که بدلیل آنکه مهریه در سند ازدواج درج و قید شده است، زوج مکلف به  پرداخت است، و با اثبات این امر که زوجه رابطه نامشروع داشته نمی تواند از پرداخت آن امتناع کند و آن را از حق زن ساقط گرداند. همچنین زمانی که حکم رابطه نامشروع صادر شد، نمی تواند برسهم الارث (تاثیر در ارث زن) تاثیری داشته باشد. به عبارت دیگر، اگر مرد اثبات کند که همسر او (زوجه) رابطه نامشروع داشته، صدور حکم رابطه نامشروع دلیل بر این نمی شود که زن از سهم ارث خود محروم شود. یعنی ممنوعیت از ارث با حکم رابطه نامشروع وجود ندارد و حکم رابطه نامشروع بابت محرومیت از ارث نمیگردد.

ارث فرزند متولد از رابطه نامشروع

گاهی اوقات در پرونده هایی که حکم رابطه نامشروع صادر میشود، یکسری نکاتی وجود دارد که بیان آنها خالی از لطف نمیباشد. در بعضی مواقع، رابطه نامشروع منجر به تولد نوزادی میشود. این نوزاد از چه حقوقی برخوردار است؟ در پاسخ باید گفت مطابق مواد قانونی که در کشور وجود دارد، فرزند متولد از رابطه نامشروع ارث نمیبرد. (از طرف پدر و نه از طرف مادر) اما یک استثنا دارد و آن هم این است که در تولد فرزند شبهه وجود داشته باشد. که در این صورت مراحل خاص خود را دارد.

سوالات متداول در مورد حکم رابطه نامشروع

در پرونده هایی که موضوع آنها حکم رابطه نامشروع است، وکیل رابطه نامشروع بیان میدارد: افراد سوالاتی با این مضامین میپرسند:

  • چه کسی می تواند شکایتی مبنی بر رابطه نامشروع داشته باشد؟

در پاسخ باید جواب داد، تشکیل پرونده رابطه نامشروع از دسته جرایمی است که به شاکی خصوصی نیازی ندارد. اگر جرم ارتکابی مشهود باشد (قابل دیدن باشد) نیروی انتظامی و دادستان می توانند به آن ورود کنند و رسیدگی کنند. و بیان کردیم که جرمی غیر قابل گذشت است.

  • چگونه همسر میتواند علیه همسر خود شکایت رابطه نامشروع را طرح کند؟

وکیل متخصص میگوید:زمانی همسر می تواند به جرم رابطه نامشروع از همسر خود، شکایت کند که آن را اثبات کرده و حکم رابطه نامشروع صادر گردیده باشد. چرا که جرم ارتکابی (رابطه نامشروع) کیفری است و نیازمند ادله و مدارک محکم جهت اثبات میباشد. در صورت عدم اثبات، زوجه یا زوج می تواند اعاده حیثیت کند.

  • چطور جرم رابطه نامشروع اثبات شده و دادگاه مبادرت به صدور حکم رابطه نامشروع میکند؟

همان طور که می دانیم در قانون ادله هایی جهت اثبات جرم وجود دارد (اقرار،سند کتبی، شهود، سوگند، اماره) در ابتدا اقرار است (دادن خبری بر علیه خود و به نفع دیگری) بعد از آن ارائه دادن مدارکی است، مانند: عکس، فیلم، تماس ها و مکالمات تلفنی، شاهد و غیره میباشد. اینها دلایلی است که به دادگاه و قاضی اثبات میکند که همچین جرمی (رابطه نامشروع) ارتکاب یافته است.

چگونگی صدور حکم رابطه نامشروع در فضای مجازی

حکم رابطه نامشروع پس از اثبات آن از طریق فضای مجازی چیست؟ این سوالی است که اکثر مردم ذهنشان درگیر آن است. خوب است بدانید در دنیای مجازی هم همانند دنیای واقعی جرایم ارتکاب میابند. ارسال پیامها در دنیای مجازی (واتس آپ، تلگرام،اینستاگرام…) و حتی پیامهای ارسالی از طریق گوشی همرام و تماس ها میتواند نشانه رابطه نامشروع باشد و زوج یا زوجه می تواند با شکایتی مبنی رابطه نامشروع درخواست پرینت داشته باشد.

زمان صدور حکم رابطه نامشروع

حکم رابطه نامشروع چه زمانی صادر میشود و نیازمند طی کردن چه مراحلی است؟ در پاسخ به سوال اینگونه باید پاسخ داد: زمانی حکم رابطه نامشروع صادر می شود که:

۱- شکایت طرح شده باشد یا مشهود باشد یعنی در ملاء عام باشد به گونه ای نیروی انتظامی آن را دیده باشد. در این صورت با ارائه مدارک لازم (کارت ملی و مدارک شناسایی و شاهد) صورت جلسه تنظیم می کند.سپس شکایت کیفری را ثبت می کند (البته بهتر است با یک وکیل ماهر و با تجربه در زمینه کیفری یعنی وکیل رابطه نامشروع مشاوره نمایید).

مزایای مشورت با وکیل جرم رابطه نامشروع

از آنجایی که جرم رابطه نامشروع کیفری است و ممکن است در فضای مجازی ارتکاب یابد و یا این که متهمین با استفاده از ترفندهای ماهرانه باعث تبرئه خود شوند، بهتر است با وکیل متخصص در زمینه جرم رابطه نامشروع مشورت کنید. چرا که بهترین راهکارها و ادله را به شما پیشنهاد می دهد.

در حکم رابطه نامشروع چه مجازاتهایی اعمال میگردد؟

حکم رابطه نامشروع دربردارنده مجازاتهای قانونی به شرح ذیل میباشد:

مجازات رابطه نامشروع ۹۹ ضربه شلاق میباشد. که قاضی می تواند با توجه به شدت و حدت به جزای نقدی تبدیل کند.

تبدیل مجازات رابطه نامشروع به جرای نقدی با توجه به شرایط ذیل میباشد:

۱- در صورت گذشت شاکی خصوصی

۲- همکاری متهم در شناسایی شرکا و معاونین و کمک کردن برای بدست آوردن ادله های محکم

۳- تاثیر اوضاع و احوال زمان ارتکاب جرم

۴- اقرار متهم قبل از یا در حین تعقیب

۵- پشیمانی و عدم توانایی جسمی مانند بیماری خاص یا بالا بودن سن

۶- اقدام متهم برای جبران خسارت ناشی از جرم

۷- خفیف بودن زیان

۸- دخالت ضعیف شریک

دادگاه صالحی که حکم رابطه نامشروع را صادر میکند کجاست؟

وکیل متخصص کیفری اذعان می دارد: اگر حکم رابطه نامشروع زنا باشد، دادگاه کیفری یک صالح به رسیدگی و صدور حکم میباشد (چرا که جرم ارتکابی با توجه به قانون آیین دادرسی در مورد جرایم پراهمیتی است که مجازات آنها سنگین میباشد). و اگر حکم رابطه نامشروع، کمتر از زنا باشد، دادگاه کیفری دو محل وقوع جرم صالح به رسیدگی و صدور حکم میباشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع

حکم روابط نامشروع
حکم روابط نامشروع

وکیل پرونده رابطه نامشروع

حکم رابطه نامشروع  از جمله احکام سنگین و حساس محاکم کیفری است، و اثبات آن نیازمند ادله و مدارک مهم محکمی است که از سوی شاکی ارائه میشود. و جرمی است که هم دارای آثار کیفری و هم مدنی است. از آنجایی برای اثبات چنین جرمی (رابطه نامشروع) و صدور حکم رابطه نامشروع، و همچنین وجود پیچیدگی ها در اثبات آن نیازمند مشورت و مشاوره با وکلای متخصص در این زمینه میباشد، موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا، با حضور وکلای پایه یک دادگستری در زمینه های کیفری و حقوقی، تنظیم هر گونه شکایت نامه (حقوقی)، شکواییه (کیفری)، تنظیم لایحه دفاعیه آماده مشاوره با شما عزیزان میباشند.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۰ میانگین امتیاز: ۴.۱]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments