تسلیم به رای

تسلیم به رای در جرایم مواد مخدر چگونه است؟ تمکین از حکم بدوی به چه معناست؟ اعتراض نکردن به حکم قاضی نخستین، چه اثری در میزان مجازات دارد؟ آیا صرف اعتراض نکردن، برای اعمال تخفیف در مجازات کفایت مکند؟ تقاضای تخفیف به جهت تجدیدنظرخواهی نکردن به چه صورت است؟

وکیل متخصص جرایم مربوط به مواد مخدر میگوید: تسلیم به رای به معنای تمیکن از حکم بدوی است. مقصود از تمکین، پذیرفتن حکم نخستین است. به عبارت دیگر، محکوم علیه یعنی کسی که بر علیه او رای صادر شده است، حکم قاضی دادگاه را منطبق بر موازین شرعی و قانونی دانسته و آن را قبول میکند. لذا اعتراضی به آن ندارد. یعنی پرونده را با ثبت اعتراض و تجدیدنظرخواهی، برای بررسی مجدد به تجدیدنظر نمیفرستد. در این فرض، مقنن برای محکوم علیه که حکم بدوی دادگاه را قبول نموده است، پاداش در نظر گرفته است. به این شرح که محکوم علیه با تسلیم به رای، میتواند از دادگاه تقاضای اعمال تخفیف در میزان و نوع مجازات نماید و قاضی مجازات مندرج در حکم را تا یک چهارم کم خواهد کرد.

نکته بسیار مهم این است که میبایست نسبت به عدم اعتراض خود، اعلام اراده نمایید. یعنی صرف اعتراض نکردن و گذراندن مهلت بیست روزه موجب اعمال تخفیف در مجازات نمیشود. بلکه محکوم علیه باید اسقاط حق تجدیدنظرخواهی خود را به دادگاه بدوی اعلام نماید.

تسلیم به رای یا همان پذیرش حکم بدوی، در صورتیکه دلیلی برای تجدیدنظرخواهی ندارید، بهترین تصمیم است! مضافا آنکه موجب اعمال تخفیف تا یک چهارم در مجازات مندرج در دادنامه میشود.

◁◁ بیشتر بدانید:  لایحه دفاع از متهم مواد مخدر
به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۳ میانگین امتیاز: ۴.۲]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر ویدیو های این دسته بندی

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
حسین سعیدپور
2 سال قبل

سلام، من در مورد مواد مجازات ۳سال حبس را گرفتم، که چون سابقه نداشتم دو سوم حبس تبدیل به تعلیق شد. به پیشنهاد خود قاضی تسلیم به رای زدم. ولی قاضی به من گفت سه چهارم حکم بخشیده می شود. آیا این امکان وجود دارد؟

گروه وکلای امین عدالت
2 سال قبل

با سلام
در تسلیم به رای، قاضی اختیار دارد، تا یک چهارم از مجازات شما را کاهش دهد. جهت مشاوره بیشتر با وکیل مواد مخدر با ما تماس بگیرید.