حل اختلاف بین بیمار و پزشک هم میتواند با مراجعه به دادگاه و دادسرای جرایم پزشکی انجام شود، و هم میتواند قبل از مراجعه به دادگاه و طرح شکایت کیفری، از طریق برقراری صلح با پزشک یا کادر درمان صورت پذیرد.
حل اختلاف با مراجعه به دادگاه
حل اختلاف بین بیمار و پزشک اگر به مرحله شکایت کیفری و تشکیل پرونده برسد، در واقع از مسیر دادگاه قابلیت سازش و رضایت را پیدا میکند. در بسیاری از موارد بیمار به عنوان شاکی میکوید که میخواهد به دادگاه مراجعه کند تا قانون برای وی تصمیم بگیرد که آیا حق با او میباشد یا خیر، در این فرض، وکیل جرایم پزشکی میگوید امکان سازش پیش از مراجعه به دادگاه وجود ندارد، و شاکی میخواهد نتیجه شکایت خود را به قلم قاضی بسپارد.
حل اختلاف بین بیمار و پزشک توسط وکیل
حل اختلاف بین بیمار و پزشک توسط وکیل در بسیاری از موارد حتی بدون طرح دعوا و تشکیل پرونده کیفری و ثبت شکایت صورت میپذیرد. وکیل پزشکی موسسه ما پس از اخذ وکالت از شما، با طرف مقابل، خواه پزشک باشد یا بیمارستان یا هریک از اعضای کادر درمان و دستیاران پزشکی، تماس گرفته و یا از طریق ارسال اظهارنامه رسمی، به وی ابلاغ مینماید که موکل قصد طرح شکایت دارد، لذا اگر پیشنهادی برای صلح و ساز دارد، عنوان نماید.
انتخاب وکیل پزشکی از موسسه امین عدالت
“پیشگیری بهتر از درمان است” “کار رو بسپار به کاردان” علاج واقعه، قبل از وقوع باید کرد” این ضرب المثل ها و بسیاری از اشعار و احادیث دیگر، همگی دلالت بر اهمیت این مساله دارند که قبل از ورود ضرر، باید جانب احتیاط را رعایت نمود.
حل اختلاف بین بیمار و پزشک مانند حل یک مساله تخصصی است، که باید به متخصص آن سپرده شود. قبل از اینکه متضرر شویم باید تصمیم های عاقلانه ای بگیریم. بنابراین در مواجهه با یک پرونده پزشکی هم باید عقلانی رفتار کرده، و بهترین وکیل باتجربه را انتخاب کنیم. ممکن است بیمار شکایت کند، ممکن است پزشک متهم پرونده شود، ممکن است از کادر درمان شکایت شود، ممکن است از یک موسسه غیرمجاز پزشکی و یا اشخاصی که جعل عنوان پزشکی میکنند و پزشک نیستند، شکایت شود، هر یک از طرفین پرونده، خواه شاکی باشد، خواه متهم، نیازمند انتخاب وکیل پزشکی برای انجام مراحل پرونده است.
اعلام رضایت بیمار قبل از شکایت
حل اختلاف بین بیمار و پزشک میتواند بصورت اعلام رضایت بیمار، قبل از ثبت شکواییه باشد. این فرض، بهترین حالت حل اختلاف است. در اینصورت، پزشک از بیمار رضایتنامه محضری و دفترخانه ای دریافت کرده و از طرح دعوای کیفری و طرح دعوا در سازمان نظام پزشکی در آینده جلوگیری میشود.
اعلام رضایت بیمار به پزشک بعد از شکایت
حل اختلاف بین بیمار و پزشک بصورت اعلام رضایت بیمار بعد از ثبت شکایت کیفری نیز ممکن است. در اینصورت شرایط سازش یا اعلام رضایت بیمار در متن رضایت نامه قید میشود. این اعلام رضایت موجب مختومه شدن پرونده در دادسرای جرایم پزشکی و مختومه شدن پرونده در هیات های بدوی و عالی انتظامی سازمان نظام پزشکی میشود.
حل اختلاف بین بیمار و پزشک در ماهیت امر
آیا همه اختلاف نظرهای میان بیمار و پزشک منتج به طرح پرونده کیفری میشود؟ آیا همه موارد شکایت از پزشک واقعا و حقیقتا بر حق بوده و نتیجه بر ضرر پزشک خواهد بود؟ دوستان، دقت کنید، در بسیاری از پرونده ها، دلیل شکایت کردن از پزشک، ناآگاهی بیمار یا خانواده وی بر موازین فنی و علمی علم پزشکی میباشد. به همین جهت در راستای احراز این امر که آیا واقعا و حقیقتا تخلف و خطای پزشکی رخ داده است یا خیر؟ موضوع به پزشکی قانونی و کمیسیون های مربوطه ارجاع میگردد. از طرح دعوای اشتباهی و واهی اجتناب کنید. قبل از تشکیل پرونده کیفری با وکیل جرایم پزشکی صحبت کنید. به دست خود، چراغ راه پرونده را روشن نمایید. قبل از ثبت هر گونه شکواییه از صحت و سقم دعوای خود مطلع شوید. حل اختلاف بین بیمار و پزشک میتواند بدون مراجعه به دادگاه صورت پذیرد.
تشکیل کمیسیون پزشکی قانونی پس از شکایت
کمیسیون پزشکی قانونی در وهله اول متشکل از سه عضو پزشک متخصص تشکیل میگردد. نحوه عملکرد پزشک و یا کادر درمان در سابقه پرونده پزشکی بیمار درج شده است. مفاد این پرونده توسط اعضا بررسی شده و در جلسه ای که از بیمار نیز دعوت به عمل می آید، شرح آنچه که اتفاق افتاده، پرسیده میشود. کمیسیون نظر تخصصی خود را به مرجع مربوطه اعم از دادسرا و شورای حل اختلاف اعلام میدارد. بیمار و پزشک، راسا یا توسط وکلای خود، از مفاد نظریه پزشکی قانونی مطلع میشوند. خوب است بدانید که دارای حق اعتراض به آن نظریه میباشید. حل اختلاف بین بیمار و پزشک در بسیاری از موارد پس از تشکیل کمیسیون صورت میپذیرد. زیرا اظهارات اعضا و طرفین در جلسه کمیسیون، روشن کننده موارد جزئی برای هر دو طرف میباشد.
حل اختلاف بین بیمار و پزشک بعد از صدور رای
حل اختلاف بین بیمار و پزشک بعد از صدور رای به معنای رضایت بیمار، بعد از صدور حکم محکومیت پزشک توسط دادگاه میباشد. زیرا دادسرا رای صادر نمیکند، بلکه در صورت احراز قصور پزشکی، با صدور کیفرخواست، پرونده را برای صدور رای به دادگاه کیفری میفرستد. اعلام رضایت بیمار بعد از صدور حکم نخستین، موجب مختومه شدن پرونده میگردد.
صفر تا صد حل اختلاف بین بیمار و پزشک توسط وکیل
موسسه حقوقی امین عدالت بهترین وکیل جرایم پزشکی خود را در اختیار شما قرار میدهد. همه مراحل حل اختلاف بین بیمار و پزشک اعم از مراجعه به دادسرا، مراجعه به دادگاه، مراجعه به سازمان نظام پزشکی، مراجعه به هیات های بدوی و عالی انتظامی، مراجعه به اداره کمیسیون های پزشکی قانونی و غیره توسط وکیل انتخابی شما انجام میشود. انتخاب وکیل از موسسه امین عدالت تهران، خصوصا برای آن دسته از عزیزانی که به دلیل مشغله های کاری و خانوادگی، امکان مراجعات مکرر و پیگیری های لازم که باید به موقع نیز انجام شود را ندارند، بهترین تصمیم میباشد.
انواع مختلف خدمات حقوقی وکیل باتجربه
وکلای موسسه حقوقی امین عدالت در زمینه پرونده های پزشکی خدمات حقوقی ارزنده ای را ارایه میدهند. از قبیل:
- ارایه مشاوره حقوقی کاربردی و مفید که باعث اشراف شما بر موضوع پرونده میشود.
- تنظیم شکواییه یا تنظیم لایحه دفاعیه برای همه مراحل دادرسی و رسیدگی قضایی.
- اعلام وکالت در پرونده و انجام کلیه امور ضروری مربوط به پرونده.
- شرکت در جلسات رسیدگی به تخلف صنفی و دفاع مطابق قانون.
- شرکت در جلسات دادسرا و دادگاه و ثبت اعتراضات لازمه با رعایت مواعد و مهلت های قانونی.
مشاوره با وکیل پزشکی برای حل اختلاف بین بیمار و پزشک
کادر موسسه حقوقی امین عدالت، صرفا متشکل از وکلای پایه یک دادگستری میباشد. تلاش وکلای ما، مبنی بر برقراری عدالت میان بیمار و پزشک یا احقاق حق اشخاصی که از کلینیک های زیرزمینی آسیب دیده اند، میباشد. هر یک از طرفین پرونده پزشکی که در حقش اجحاف شده باشد، مستحق دادخواهی و تظلم خواهی میباشد. لذا توصیه میگردد هم بیمار و هم پزشک از انواع مختلف خدمات حقوقی وکیل پزشکی موسسه امین عدالت استفاده نمایند. تا از صرف هزینه و وقت گرانبهای خود در مسیر اشتباهی، اجتناب نمایند. نحوه عملکرد وکلای ما بصورت تیمی و گروهی بوده و تفکر جمعی وکلا پیش زمینه هرگونه تصمیم و اقدام قانونی میباشد.