اشتباه پزشکی

اشتباه پزشکی به چه معناست؟ آیا هر اشتباه پزشکی منجر به اخذ دیه از پزشک میشود؟ منظور از قصور پزشکی چیست؟ برای احراز اشتباه پزشکی قبل از طرح دعوا و تنظیم شکواییه چه تمهیداتی وجود دارد؟ چه مرجعی به اشتباه پزشکی رسیدگی میکند؟ کمیسیون چگونه اشتباه پزشکی را احراز مینماید؟

اشتباه پزشکی منجر به آسیب بیمار

اشتباه پزشکی در چه صورتی میتواند برای پزشک ایجاد مسئولیت نماید؟ آیا هر اشتباه پزشکی را باید ارتکاب جرم غیرعمدی قلمداد نماییم؟ وکیل جرایم پزشکی بصورت تخصصی بیان میدارد: اشتباه پزشکی که منجر به ایراد آسیب به بیمار بشود، موجب بروز مسئولیت و تحمیل مجازات بر پزشک میگردد. به عبارت دیگر، به هر اشتباه پزشکی، جرم ایراد صدمه بدنی غیرعمدی گفته نمیشود. بلکه اشتباه پزشکی یا قصور پزشکی میبایست منجر به بروز صدمه و ایجاد عارضه برای بیمار باشد، تا بتوانیم به سبب بروز نتیجه مجرمانه ولو که بصورت غیرعمد و بدون سونیت باشد، پزشک را مقصر و مسئول قلمداد نماییم.

ذکر یک مثال عملی

تصور بفرمایید که پزشکی در تشخیص نوع بیماری و تجویز داروی مفید و موثر برای بیمار خود، مرتکب اشتباه میشود. و مشکل روده بیمار را درست تشخیص نداده و برای مریض، داروی معده تجویز میکند. مریض به واسطه استفاده از داروهای معده، آسیبی نمیبیند و مشکلی برای وی پیش نمی آید. در این فرض، بحث جرم پزشک و جرایم پزشکی منتفی است ولیکن میتوان این امر را در سازمان نظام  پزشکی مورد طرح و رسیدگی قرار داد. زیرا این مرجع، به تخلفات پزشکان رسیدگی مینماید.

رویه عملی در اشتباه پزشکی

اشتباه پزشکی که نخستین سنگ بنای تشکیل قصور پزشکی و ایجاد مسئولیت برای پزشک میباشد، باید در روند رسیدگی به پرونده کیفری مطروحه علیه پزشک، مورد بررسی قرار بگیرد. احراز قصور پزشکی توسط کمیسیون واقع در سازمان نظام پزشکی صورت میپذیرد. چنانچه نظریه نخستین کمیسیون را منطبق با حق و حقوق و خواسته خود تشخیص ندادید، یعنی نظر و رای کمیسیون بر خلاف احقاق حق و دادخواهی شما باشد، میتوانید در فرجه مقرر قانونی به آن اعتراض نموده و تقاضای تشکیل مجدد کمیسیون متشکل از ۵ پزشک در راستای تشخیص و احراز اشتباه پزشکی را داشته باشید.

قصور پزشکی به چه معناست؟

قصور پزشکی به معنای بی احتیاطی بی مبالاتی عدم رعایت نظامات دولتی و مقررات و قوانین خاصه علوم پزشکی در راستای انجام مورد طبابت از سمت پزشک میباشد. احراز قصور پزشکی، موجب ایجاد مسئولیت جبران خسارت برای بیمار توسط پزشک میگردد. اگر پزشک مرتکب قصور نشده باشد، و هیچ اشتباه پزشکی را انجام نداده باشد، نمیتوان وی را به پرداخت دیه در حق بیمار محکوم نمود.

کسب اطلاعات مفید قبل از طرح دعوا

اشتباه پزشکی باید توسط کمیسیون مربوطه تشخیص داده شود. ولیکن بسیاری از مراجعه کنندگان محترم، سوال میفرمایند که چگونه قبل از طرح دعوا و تشکیل پرونده این اطمینان یا اطلاعات کافی را کسب نماییم که سرنوشت پرونده ما چه خواهد شد؟ چگونه قبل از تشکیل پرونده کیفری و صرف وقت و هزینه، حداقل از سرنوشت احتمالی پرونده خود مطلع شویم و فرضا بدانیم که ۷۰% از شکایت از پزشک به نتیجه میرسیم؟ در وهله اول برای بررسی اشتباه پزشکی و احراز قصور پزشکی، توسط وکیل به شما توصیه میشود که به پزشکان متخصص دیگر در آن زمینه مراجعه نمایید و نظر ایشان را جویا شوید.

بعنوان مثال چنانچه از عمل بینی خود ناراضی هستید، یا بواسطه جراحی زیبایی اندام تحت عناوین ابدومینوپلایستی و لیپوماتیک، عارضه و آسیب به شما وارد شده است، یا بر اثر ایمپلنت و کامپوزیت، فک و دندان شما به شدت آسیب دیده است، میتوانید به سایر متخصصان در زمینها های مربوطه مراجعه نموده و نظر پزشکی ایشان را اتخاذ نمایید.

  • نکته: وکیل جرایم پزشکی، دکتر نیست! لذا این توقع نامعقول است که از وکیل بخواهید شما را معاینه نماید یا نظر شخصی خود را در خصوص درصد آسیب و میزان دیه برای شما بازگو نماید. بلکه وکیل در حیطه پرونده و مراجعه به دادگاه و چگونگی دفاع میتواند نسبت به حفاظت از حق و حقوق شما اقدام نماید.

مرجع صالح به رسیدگی به اشتباه پزشکی

اشتباه پزشکی اگر عنوان قصور پزشکی را نیز به خود اختصاص دهد، قابلیت طرح و و اقامه دعوا در محاکم قضایی را می یابد. برای تشکیل پرونده میبایست تنظیم شکواییه به نحو تخصصی و مفید صورت پذیرد. سپس شکواییه ثبت و به دادسرا ارجاع شده و پیگیری سایر موارد مربوطه توسط شاکی یا وکیل ایشان با مراجعه به مرجع قضایی صورت پذیرد. همچنین وکیل متخصص جرایم پزشکی برای احقاق حقوق موکل بصورت همزمان در سازمان نظام پزشکی نیز طرح دعوا مینماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  مطالبه خسارت مازاد بر دیه

شکایت از اشتباه پزشکی
شکایت از اشتباه پزشکی

وکیل برای شکایت از اشتباه پزشکی

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت میتواند این اطمینان را به شما عزیزان بدهد که در امر وکالت در دعاوی مربوط به جرایم پزشکی به نحو احسن فعالیت مینماید. وکیل متخصص جرایم پزشکی عمده فعالیت خود را در زمینه جرایم مربوط به دعاوی پزشکی معطوف نموده و ساز و کارهای قانونی را کاملا بلد بوده و بر قوانین و مقررات مربوطه اشراف کامل دارد. همچنین میتوانید از سایر خدمات حقوقی موسسه ما از قبیل تنظیم شکواییه تنظیم لایحه دفاعیه و مطالعه پرونده توسط وکیل متخصص بهره مند شوید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۴ میانگین امتیاز: ۴]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments