توهین پیامکی و مجازات آن

توهین پیامکی به توهینی گفته میشود که از طریق ارسال اس ام اس (مسیج) به شخص مخاطب تحقق می یابد. توهین از طریق پیامک در مقاله پیشین تحت عنوان “توهین و مجازات جرم توهین و تفاوت آن با افترا و قذف” بصورت کاملا خلاصه مورد اشاره قرار گرفته است.

وکیل توهین پیامکی که در واقع یک وکیل کیفری است در مقاله پیش رو به شرح و بسط بیشتر جرم توهین پیامکی میپردازد. موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا امیدوار است با مطالعه مقاله پیش رو، بینش و آگاهی مفیدی را برای شما عزیزان به ارمغان بیاورد.

توهین پیامکی چیست؟

توهین پیامکی هنگامی محقق میشود که شخصی در متن پیامک ارسالی خود به دیگری، وی را مورد اهانت قرار داده و به او توهین میکند. در این حالت جرم توهین پیامکی محقق میشود. توهین از طریق پیامک جرم بوده و از زیر مجموعه دعاوی کیفری میباشد.

وکیل توهین پیامکی اذعان میدارد: توهین پیامکی محقق میشود به الفاظ و عباراتی که خواه مستقیما افاده اهانت نمایند همچون فحاشی و استفاده از الفاظ رکیک و هم شامل مواردی است که بدون استفاده از الفاظ رکیک و فحش، مخاطب را مورد اهانت قرار داده و به اعتبار وی خدشه وارد میسازد. وکیل کیفری ادامه میدهد؛ همانند بسیاری از انتقادهایی که توسط اشخاص صورت میپذیرد و به ظاهر نقد است و در باطن، متضمن اهانت و توهین است.

نکته: مفاد هر پیامک و متن توهین آمیز پیامک موجب تعیین سرنوشت آن دعوای کیفری میگردد و بسته به نظر قاضی و شرایط مخاطب، حکم هر عبارت متفاوت است.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل جرم توهین

توهین پیامکی و مصادیق آن

توهین پیامکی متاسفانه یکی از متداول ترین جرایم سبک امروزه دادگاه های ماست.

وکیل توهین پیامکی بیان میدارد: بسیاری از افراد جامعه بدون آگاهی و بعضا از روی خشم و عصبانیت الفاظی را در متن پیامک به دیگری حواله میدهند که عواقب نامطلوبی را به دنبال خواهد داشت و ناخواسته و ندانسته برای خویش پرونده کیفری و دعوای کیفری را طرح مینمایند.

توهین پیامکی با به کار بردن الفاظ شنیع و رکیک و فحش محقق میگردد.

وکیل کیفری نکته حائز اهمیت در توهین پیامکی را اینگونه بیان میدارد؛ در دعاوی کیفری همچون توهین پیامکی ابتدائا بررسی میگردد که توهین صورت گرفته در متن اس ام اس، زیر مجموعه توهین ساده قرار دارد یا قذف است!؟ سپس طبق احکام هر کدام اقدام میشود.

جرم قذف، انتساب عمل زنا یا لواط به دیگری و عجز از اثبات آن است و مطابق قانون مجازات اسلامی، مجازات آن، ٨٠ ضربه شلاق حدی میباشد. وکیل توهین پیامکی میگوید: پیامک توهین آمیز چه متضمن توهین ساده باشد و چه متضمن حد قذف باشد، من جمله جرایم قابل گذشت است و با اعلام رضایت شاکی پرونده مختومه اعلام میگردد.

مجازات توهین پیامکی چیست؟

توهین پیامکی پس از تحقق و طرح دعوای کیفری چه توسط شخص شاکی و چه از طریق وکیل توهین پیامکی که وکیل کیفری است، میبایست نزد محکمه به اثبات برسد. جرم توهین پیامکی پس از اثبات، مجازات شلاق تا ٧۴ ضربه یا پرداخت جزای نقدی از پنجاه هزار ریال تا یک میلیون ریال را در پی خواهد داشت. متاسفانه ایرادی که به این مجازات وارد است، بخش میزان جزای نقدی آن است. چرا که در هنگام نگارش این قانون، این مبلغ، بعنوان مجازات، مبلغ قابل توجهی بوده است ولیکن در عصر حاضر بعضا موجب دلسردی شاکی از طرح این شکایت نیز باشد.

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا متذکر میگردد که بنا به تجربه وکیل توهین پیامکی و وکیل کیفری و وقوفی که بر رویه عملی دادگاه ها دارد؛ این امر را فراموش نکنید که قاضی پرونده کیفری با در نظر گرفتن شرایط شاکی و متهم و میزان توهین و اهانت و آزاری که بر شاکی بار شده است، میتواند تا ٧۴ ضربه شلاق را بر متهم متحمل سازد! که این مجازات، قطعا مناسب و موجب کیفر توهین کننده خواهد بود.

◁◁ بیشتر بدانید:  نحوه شکایت و رسیدگی به جرم ارسال پیامک توهین آمیز

وکیل توهین پیامکی در تهران
وکیل توهین پیامکی در تهران

وکیل توهین پیامکی در تهران

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا معتقد است با بالا بردن سطح اطلاع و آگاهی مردم از اینکه پیامک یا اس ام اس آنها چه نتایجی را در پی خواهد داشت، قطعا به ارسال چنین پیامک هایی اقدام نمی نمایند.
موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران هدف نخستین خویش را بالا بردن سطح آگاهی مردم از آثار حقوقی جزئی ترین امورشان قرار داده است. امید است به هنگام طرح دعاوی کیفری از این قبیل و در راه اثبات توهین از طریق پیامک، وکیل توهین پیامکی و وکیل کیفری فعال در موسسه بتوانند با ارائه مشاوره حقوقی دقیق و مفید و یا اعلام وکالت خویش در پرونده شما، کمک چشم گیری در روند پرونده کیفری شما عزیزان داشته باشند. جهت مشاوره با وکیل توهین در تهران و یا شکایت از جرم توهین پیامکی با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۶۱ میانگین امتیاز: ۴.۱]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

221 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
امین
1 ماه قبل

سلام، چند روز قبل از روی عصبانیت از طریق تلگرام به شخصی که قبلا پرونده قضایی داشتیم کلمات توهین امیزی را عنوان کردم و برخی کلمات افترا شکایت کرده، هنوز دادگاه نرفتیم روش دفاع بنده چگونه است و در صورت عدم اثبات جزای آن چیه؟ متشکر.

علی
3 ماه قبل

اگر شخصی در پیامک به بنده توهین کرده باشه اما پیام ها حذف شده باشه از گوشیم باید چکار کنم که شکایت از ایشون به جایی برسه؟ ممنون.

محمد
6 ماه قبل

اگر کسی در پیامک بگه که (تو خرابی همه جا رو به گند کشیدی و زیر چادر هزارتا کار میکنی و یک سری فحش های دیگه) چه جرمیه؟

امیر
7 ماه قبل

با سلام، بنده مدتی قبل در سایت ازدواج با خانمی آشنا شدم و بعد از ۲ هفته کات کردیم، ولی بعدش او در تلفن دعوا شروع کرد و بعد دعوای پیامکی ما شروع شد که باعث شد متقابلا و دو طرفه از طریق پیامک به همدیگه و خانواده و حتی اموات یکدیگه هم فحاشی، تهدید، تهمت، افترا و قذف انجام بدیم و بعد از یک ماه تمام شد. حالا بعد از ۶ ماه اون خانم شکایت کرد به جرائم بالا و منم متقابلا عین اون رو شکایت کردم. لطفا بفرمایید این پرونده به چه حالت میشه؟

مسعود
8 ماه قبل

سلام، توهین واقعا بد و ناسزا و حرفهای واقعا بد، حبس داره؟ شاکی باید رضایت بده واقعا یا نه؟