جاسوسی رایانه ای

جاسوسی رایانه ای چیست؟ انواع مختلف جرایم با موضوع جاسوسی رایانه ای در قانون کدام است؟ بهترین دفاع در پرونده کیفری مربوطه چیست؟ با بهترین وکیل جرایم رایانه ای در موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ در تهران همراه باشید.

جاسوسی رایانه ای و تعریف آن

  • جاسوسی رایانه ای برای نخستین بار در ایران در چه زمانی تصویب شد؟
  • آیا جاسوسی رایانه ای یک جرم خاص است؟

جاسوسی و خیانت به کشور از ایام گذشته تا به امروز، مورد نکوهش همه بوده است. کشورهای مختلف جهان، در قوانین موضوعه خود، به وضع قانون درباره این عمل خیانتکارانه و مذموم پرداخته اند. قانونگذار کشور ما نیز نخستین بار در سال ۱۳۵۷ به جرم انگاری درباره جاسوسی پرداخته است. سپس جرم جاسوسی رایانه ای را در سال ۱۳۸۲ برای نظامیان تعیین نمود. به موجب این قانون: هرگونه تغییر یا حذف اطلاعات، الحاق، تقدیم یا تاخیر تاریخ نسبت به تاریخ حقیقی آن و نظایر آن، توسط نظامیان در سیستم رایانه و نرم افزارهای مربوطه صورت گیرد، یا اقداماتی از قبیل  تسلیم اطلاعات طبقه بندی شده رایانه ای به دشمن یا افرادی که صلاحیت دسترسی به آن اطلاعات را ندارند، افشا غیرمجاز اطلاعات، سرقت اشیا دارای ارزش اطلاعاتی مانند سی دی یا دیسکت های حاوی اطلاعات، یا معدوم کردن آنها، یا سواستفاده های مالی نظامیان صورت پذیرد، جرم بوده و به مجازات مقرر در ماده ۲۶ آن قانون محکوم میشوند.

  • نکته: وکیل جرایم رایانه ای در ادامه به بیان انواع مختلف جرم جاسوسی رایانه ای میپردازد.
◁◁ بیشتر بدانید:  جرایم رایانه ای قابل گذشت و غیر قابل گذشت

جاسوسی رایانه ای با دسترسی غیرمجاز به داده های سری

تحصیل یا دسترسی غیرمجاز به داده های سری یا شنود محتوای سری در حال انتقال، در ماده ۷۳۱ قانون و در بند الف این ماده ذکر شده است. به این شرح که: هرکس بصورت غیر مجاز، (پس ویژگی خاصی برای فاعل قید نشده و ارتکاب باید بصورت غیرقانونی باشد) به داده های سری در حال انتقال یا ذخیره شده در سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا حامل داده مرتکب اعمال زیر شود، به مجازات های مربوطه محکوم میشود. مطابق بند الف، دسترسی به داده های مذکور یا تحصیل یا شنود محتوای سری در حال انتقال، موجب محکومیت مرتکب به تحمل حبس از ۱ تا ۳ سال و جزای نقدی از ۶۰ میلیون ریال تا یکصد و هشتاد میلیون ریال یا هر دو مورد میشود.

  • نکته: وکیل برای دفاع از اتهام جاسوسی رایانه ای، ابتدا کلیه اوراق و محتویات پرونده و مستندات شکایت و ادله ارایه شده را مورد مطالعه و بررسی قرار میدهد.

در دسترس قراردادن غیرمجاز داده های سری برای اشخاص فاقد صلاحیت

جاسوسی رایانه ای از طریق در دسترس قراردادن غیرمجاز داده های سری برای اشخاص فاقد صلاحیت نیز محقق میشود. به این صورت که، هر گاه کسی به طور غیرمجاز و غیرقانونی، داده های سری ذخیره شده یا در حال انتقال در سامانه های رایانه ای یا مخابراتی را در دسترس افراد فاقد صلاحیت قرار دهد، مرتکب جرم جاسوسی رایانه ای از طریق  در دسترس قراردادن غیرمجاز داده های سری برای اشخاص فاقد صلاحیت شده است. همچنین اگر کسی بصورت غیرمجاز، حامل های داده را در اختیار دیگری که صلاحیت ندارد، قرار دهد، مرتکب این جرم شده و مجازات بند ب این ماده در حق وی اعمال میگردد.

  • نکته: مجازات این جرم حبس از ۲ سال تا ۱۰ سال میباشد.

وکیل برای پرونده جاسوسی رایانه ای

وکیل متخصص جرایم رایانه ای در پرونده ای با موضوع جاسوسی رایانه ای میتواند با بررسی آنچه که اتفاق افتاده است، بهترین دفاع را از موکل ارایه نماید. خوب است بدانید که بهترین دفاع، همواره دربردارنده اثبات بی گناهی یا تبرئه موکل نمیباشد. گاهی بنا بر صلاحدید وکیل و آنچه که در پرونده موجود است، بهترین دفاع از اتهام جاسوسی رایانه ای میتواند ضمن پذیرش آن، در مقام اظهار ندامت و پشیمانی، و در راستای اعمال کیفیات مخففه در تعیین مجازات باشد. لذا همواره از دانش، تخصص، مهارت و اطلاعات وکیل متخصص کیفری در پرونده خود استفاده نمایید.

جاسوسی رایانه ای با افشا داده های سری

افشا یا در دسترس قراردادن غیرمجاز داده های سری برای بیگانگان یا عوامل آنها، موجب تحقق جرم جاسوسی رایانه ای میشود. به همین جهت، هر کس که بصورت غیرمجاز داده های در حال انتقال در انواع سامانه های مخابراتی، رایانه ای و داده های سری ذخیره شده را در دسترس بیگانگان یا عوامل آنها قرار دهد، مرتکب جرم جاسوسی رایانه ای با موضوع افشا یا در دسترس قراردادن غیرمجاز داده های سری برای بیگانگان یا عوامل آنها شده است.

داده های سری به داده هایی گفته میشود که افشای آنها به امنیت کشور یا منافع ملی لطمه وارد میکند. مجازات افشا یا در دسترس قراردادن داده های مذکور برای دولت، سازمان، شرکت یا روه بیگانه یا عاملان آنها، حبس از ۵ تا ۱۵ سال میباشد.

جاسوسی رایانه ای با نقض تدابیر امنیتی

نقض تدابیر امنیتی سامانه به قصد دسترسی به داده های سری یکی دیگر از صور مختلف و انواع جرایم جاسوسی رایانه ای میباشد. این جرم در ماده ۷۳۲ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) قید شده است. به موجب این ماده: هرکس به قصد دسترسی به داده های سری موضوع ماده ۷۳۱ این قانون، تدابیر امنیتی سامانه های رایانه ای یا مخابراتی را نقض کند، به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال یا جزای نقدی از بیست و پنج میلیون ریال تا صد و پنجاه میلیون ریال یا هر دو مجازات، محکوم خواهد شد.

وکیل جرایم رایانه ای در تهران

موسسه وکالتی امین عدالت در زمینه جرایم رایانه ای مانند جاسوسی رایانه ای، دارای وکیل متخصص و باتجربه میباشد. که در انواع مختلف جرایم رایانه ای وکالت نموده است. لذا بهترین کار این است که با موسسه حقوقی امین عدالت تماس بگیرید. ابتدا از مشاور حقوقی، در صورت امکان، مشاوره رایگان دریافت کنید. سپس خواستار تعیین وقت جهت دیدار و اخذ مشاوره حقوقی تخصصی از وکیل باشید. شما میتوانید هم بصورت حضوری به موسسه ما در تهران مراجعه کنید، و هم میتوانید بصورت تلفنی از راهنمایی های وکیل متخصص بهره مند شوید. انتخاب با شماست.

سهل انگاری مامورین دولتی در حفاظت داده های سری

سهل انگاری مامورین دولتی در حفاظت از داده ها یا اسمانه های حاوی داده های سری منتهی به دسترسی اشخاص فاقد صلاحیت، صورت دیگر تحقق جرم جاسوسی رایانه ای میباشد. به چه صورت؟ به این نحو که اگر ماموران دولتی که مسئول محافظت از داده ها ی سری یا سامانه های مربوطه هستند، بر اثر بی احتیاطی، موجب دسترسی افراد فاقد صلاحیت شوند، مرتکب جرم شده و به مجازات مقرر در قانون محکوم میشوند.

مطابق ماده ۷۳۳ قانون فوق الذکر، چنانچه ماموران دولتی که مسئول حفظ و حفاظت از داده های سری یا سامانه های مربوط هستند، (و به آنها آموزش لازم داده شده است)، یا داده ها و سامانه های مذکور در اختیار آنها قرار گرفته است، بر اثر بی احتیاطی، بی مبالاتی یا عدم رعایت تدابیر امنیتی موجب دسترسی اشخاص فاقد صلاحیت به انها گردند، به حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۱۵ میلیون ریال تا ۱۰۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات و انفصال از خدمت از ۶ ماه تا ۲ سال محکوم خواهند شد.

◁◁ بیشتر بدانید:  شکایت از شنود غیرمجاز

وکیل برای پرونده جاسوسی رایانه ای
وکیل برای پرونده جاسوسی رایانه ای

موسسه حقوقی امین عدالت در تهران

پیش از مراجعه و حضور جهت دفاع از اتهام انتسابی نسبت به تعیین وکیل متخصص در حوزه جرایم رایانه ای در پرونده خود با موضوع جاسوسی رایانه ای اقدام نمایید. میتوانید صفر تا صد پرونده جاسوسی رایانه ای خود را به وکیل بسپارید. وکیل متخصص ما تا انتهای پرونده همراه شما خواهد بود. موسسه حقوقی امین عدالت در تهران، پیش رو در ارایه انواع خدمات حقوقی و کیفری به نحو تخصصی میباشد. با ما در ارتباط باشید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments