شکایت پیمانکار از کارفرما

شکایت پیمانکار از کارفرما می تواند حقوقی یا کیفری باشد. شکایت حقوقی به موجب دادخواست است و در دادگاه حقوقی رسیدگی می شود. شکایت کیفری با شکواییه است و در دادسرای رسیدگی می شود. 

شکایت پیمانکار از کارفرما به چه معنی است؟

شکایت پیمانکار از کارفرما در دو بازه زمانی ممکن است رخ دهد، حالت اول در شرایطی است که در خلال اجرای پروژه پیمانکار از کارفرما به دلایل مختلف شکایت می کند و حالت دوم مربوط به زمانی است که قرارداد پیمانکاری اتمام یافته یا به هر دلیلی پیش از اتمام مدت فسخ شده و یا خاتمه پیدا کرده و پیمانکار شکایت خود را علیه کارفرما مطرح می نماید. شکایت پیمانکار از کارفرما زمانی است که به اعتقاد پیمانکار حقی از وی ضایع شده است و کارفرما این ادعا را نمی پذیرد.

در این شرایط پیمانکار چاره ای جز طرح دعوا در دادگاه ندارد. به جهت اینکه تشخیص محق بودن و یا نبودن پیمانکار یک امر حقوقی تخصصی بوده و نیاز است که اسناد و مدارک پیمانکار با توجه به ادعایی که دارد مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد، لذا توصیه می شود شما پیمانکاران عزیز از وکیل متخصص در قراردادهای پیمانکاری مشاوره های لازم را برای شکایت از کارفرما اخذ نمایید. کمک به شما در راه احقاق حق افتخار ماست.

تخصص ما اعتبار ماست

رسیدن به نتیجه در پرونده های پیمانکاری مستلزم چند ویژگی مهم در وکیل است، ابتدا لازم است تا وکیل فعال در این زمینه از دانش کافی برخوردار باشد. به عبارت دیگر وکیل مورد نظر باید با قواعد حاکم بر قراردادهای پیمانکاری از جمله شرایط عمومی پیمان آشنایی کامل داشته باشد علاوه  بر این داشتن تجربه در پرونده های پیمانکاری نیز در طی نمودن سریع روند پرونده بسیار حائز اهمیت است و در نهایت علاقه به هر کاری منجر به نتیجه مطلوب در آن خواهد شد که وکالت در زمینه قراردادهای پیمانکاری هم از این قاعده مستثنا نمی باشد. شکایت پیمانکار از کارفرما در تخصص ماست.

چه زمانی پیمانکار می تواند به شرایط عمومی پیمان استناد کند؟

شکایت پیمانکار از کارفرما در سه حالت ممکن است که مستند به شرایط عمومی پیمان باشد:

حالت اول: زمانی است که یکی از طرفین قرارداد پیمانکاری یک نهاد دولتی است، در این شرایط قانون حاکم بر قرارداد پیمانکاری، شرایط عمومی پیمان می باشد چرا که نهاد های دولتی الزام به رعایت شرایط عمومی پیمان در قراردادهای خود دارند.

حالت دوم: حالت دومی که شکایت پیمانکار از کارفرما به شرایط عمومی پیمان ارجاع داده می شود مربوط به زمانی است که طرفین در قراردادی که منعقد می کنند، شرایط عمومی پیمان را قانون حاکم بر قرارداد اعلام نمایند. این موضوع مربوط به زمان انعقاد قرارداد می باشد. در این حالت طرفین ملزم به رعایت شرایط عمومی پیمان در قراردادهای خود می باشند.

حالت سوم: حالت سومی که شکایت پیمانکار از کارفرما به شرایط عمومی پیمان ارجاع داده می شود، مربوط به زمانی است که طرفین پس از حادث شدن اختلاف با توافق دو طرفه، قانون حاکم بر قرارداد را شرایط عمومی پیمان اعلام می نمایند. در این حالت نیز قانون حاکم بر قرارداد شرایط عمومی پیمان می باشد.

شکایات رایج پیمانکار از کارفرما

۱- شکایت فسخ قرارداد پیمانکاری از سوی پیمانکار
۲- شکایت پیمانکار از کارفرما بابت دستمزد
۳- شکایت پیمانکار از کارفرما برای خاتمه پیمان
۴- شکایت پیمانکار از کارفرما برای جلوگیری از ضبط ضمانتنامه
۵- شکایت پیمانکار از کارفرما برای مطالبه خسارت تاخیر در پرداخت صورت وضعیت ها
۶- شکایت پیمانکار از کارفرما بابت تاخیر در تحویل کارگاه
۷- شکایت پیمانکار از کارفرما بابت تعلیق قرارداد پیمانکاری
۸- شکایت پیمانکار از کارفرما بابت فورس ماژور
۹- شکایت پیمانکار از کارفرما برای عدم تایید صورت وضعیت ها
۱۰- شکایت پیمانکار از کارفرما برای عدم ارائه نقشه پروژه

از جمله مهمترین دلایل شکایت پیمانکار از کارفرما، موارد فوق می باشد که در ادامه به بررسی حقوقی و کامل چند مورد خواهیم پرداخت.

نحوه شکایت پیمانکار از کارفرما

نحوه شکایت پیمانکار از کارفرما بسته به نوع شکایت متفاوت است و با توجه به اینکه پرونده مورد نظر حقوقی یا کیفری باشد، نحوه شکایت تعیین می گردد. نحوه شکایت حقوقی پیمانکار از کارفرما با تنظیم دادخواست و بیان خواسته های مورد نظر پیمانکار و ثبت از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی است. نحوه شکایت کیفری پیمانکار از کارفرما با تنظیم شکواییه و ثبت از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی است. به شکایت های کیفری پیمانکار از کارفرما در دادسرا و دادگاه کیفری دو رسیدگی می شود و به شکایت های حقوقی پیمانکار از کارفرما در دادگاه های عمومی و حقوقی صالح رسیدگی می شود.

توصیه می شود با توجه به تخصصی بودن شکایت پیمانکار از کارفرما از حیث حقوقی و کیفری، الزاما از مشاوره وکیل متخصص پیمانکاری بهرهمند گردید تا نتیجه مطلوب شما حاصل شود. موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با شماره ثبت ۴۸۶۶۰، این امکان را برای شما پیمانکاران و کارفرمایان عزیز فراهم نموده است که از خدمات حقوقی نوین در زمینه قراردادهای پیمانکاری بهره مند شوید. برای استفاده از این خدمات  می توانید از طریق شماره های موسسه با ما در تماس باشید.

شرایط شکایت پیمانکار از کارفرما
شرایط شکایت پیمانکار از کارفرما

شکایت پیمانکار از کارفرما برای فسخ قرارداد چگونه است؟

شکایت پیمانکار از کارفرما بابت فسخ قرارداد را می توان رایج ترین دعوا و مشکل در قراردادهای پیمانکاری معرفی کرد. تقریبا همه پیمانکاران خود را مستحق فسخ قرارداد ندانسته و اعتقاد دارند که کارفرما بی جهت اقدام به فسخ قرارداد نموده است! اما در واقعیت مسائل حقوقی نمی تواند کاملا منطبق با نظر پیمانکاران باشد و به صرف عدم رضایت پیمانکاران دادگاه فسخ قرارداد را منتفی اعلام نمی کند.

شکایت پیمانکار از کارفرما برای فسخ قرارداد باید منطبق با قانون بوده تا مورد تایید دادگاه قرار گرفته و حکم به ابطال فسخ صادر گردد.  شما با تعیین وکیل حرفه ای قرارداد پیمانکاری و ارائه دادخواست صحیح است که می توانید نتیجه مورد نظر را کسب نمایید، توصیه می کنیم پیش از هر اقدام حقوقی ابتدا با وکلای متخصص ما مشاوره داشته باشید تا بهترین نتیجه را کسب نمایید.

پیمانکار چگونه باید دستمزد خود را مطالبه کند؟

شکایت پیمانکار از کارفرما بابت مطالبه دستمزد به چند عامل وابسته است که یکی از این عوامل صورت وضعیت های صادره از سوی پیمانکار و تایید این صورت وضعیت ها توسط کارفرما است. شرایط پیش گفته مربوط به بهترین حالت مطالبه دستمزد پیمانکار از کارفرماست اما در حالتی که پیمانکار صورت وضعیتی نداده و یا صورت وضعیت ارائه شده مورد تایید کارفرما قرار نگرفته است، شکایت پیمانکار از کارفرما بابت مطالبه دستمزد یک اقدام حقوقی بسیار تخصصی و مهم است که کوچکترین اشتباه در این مسیر می تواند موجب اعتبار امر مختومه شده و عواقب غیر قابل جبرانی را به همراه داشته باشد.

علاوه بر آن با توجه به اینکه دادخواست مطالبه دستمزد از کارفرما یک دادخواست مالی محسوب می شود، هزینه دادرسی که در اثر اشتباه در طرح دادخواست بر متقاضی بار می شود موجبات فشار حداکثری را برای پیمانکار به همراه خواهد داشت. انتخاب وکیل متخصص در قراردادهای پیمانکاری یک اقدام هوشمندانه است که مسیر شما در راه رسیدن به نتیجه را هموار می نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  دعاوی رایج بین کارفرما و پیمانکار

خاتمه پیمان از سوی پیمانکار چگونه است؟

شکایت پیمانکار از کارفرما جهت خاتمه پیمان با توجه به مواد شرایط عمومی پیمان یک امر استثنایی است. در شرایط عمومی پیمان صراحتا به هیچ عنوان این حق برای پیمانکار در نظر گرفته نشده است که بتواند درخواست خاتمه پیمان را از کارفرما داشته باشد اما در بند ج ماده ۲۸ شرایط عمومی پیمان که در خصوص تحویل کارگاه از سوی کارفرما به پیمانکار می باشد، در صورت وجود شرایط موجود در ماده پیش گفته این حق ایجاد شده است که شکایت پیمانکار از کارفرما به جهت اعلام خاتمه پیمان صورت پذیرد که در این شرایط مطابق ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان عمل خواهد شد.

شکایت پیمانکار از کارفرما برای جلوگیری از ضبط ضمانتنامه ها چگونه است؟

شکایت پیمانکار از کارفرما بابت جلوگیری از ضبط ضمانتنامه ها یک اقدام فوری است که می بایست ابتدا با درخواست دستور موقت از دادگاه آغاز گردد. در مواردی که کارفرما قصد ضبظ ضمانتنامه ها را دارد اما پیمانکار، کارفرما را محق برای اینکار نمی داند می بایست با مراجعه به محاکم دادگستری درخواست جلوگیری از ضبظ ضمانتنامه ها را نماید. تنظیم دادخواست در این زمینه از جمله اقدامات تخصصی است که می بایست لاجرم از سوی وکیل پیمانکاری صورت گیرد تا نتیجه مطلوب پیمانکار حاصل گردد لذا توصیه ما این است که با مراجعه به موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با شماره ثبت ۴۸۶۶۰ که متشکل از وکلای متخصص پایه یک دادگستری می باشد راه خود را برای رسیدن به نتیجه هموار نمایید.

◁◁ بیشتر بدانید:  مطالبه دستمزد پیمانکار

وکیل برای شکایت پیمانکار از کارفرما
وکیل برای شکایت پیمانکار از کارفرما

کلام آخر با پیمانکاران

طرح شکواییه علیه کارفرما و رسیدن به نتیجه یک اقدام کاملا حقوقی و تخصصی است که متاسفانه مشاهده شده پیمانکاران متعددی با طرح دعاویی به اصطلاح اشتباه، موجبات مختومه شدن پرونده را فراهم نموده  و ادامه مسیر را حتی با وجود وکیل غیر ممکن کرده است. لذا توصیه می شود برای جلوگیری از اتلاف وقت و تحمل زیان های مالی سنگین پیش از هر اقدام حقوقی ابتدا با وکیل متخصص در زمینه مورد نظر مشاوره داشته باشید تا نتیجه مطلوب شکایت پیمانکار از کارفرما حاصل گردد.

برای ارتباط با وکیل پیمانکاری موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با شماره ثبت ۴۸۶۶۰ می توانید از طریق شماره تماس های موسسه و یا ارسال پیام از طریق پیام رسان های مختلف اقدام کنید. بی صبرانه منتظر دیدار شما عزیزان هستیم.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۸ میانگین امتیاز: ۴.۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments