مطالبه دستمزد پیمانکار

مطالبه دستمزد پیمانکار باید مطابق با توافق صورت گرفته میان کارفرما و پیمانکار در قرارداد پیمانکاری صورت گیرد. در صورتی که قراردادی بین کارفرما و پیمانکار منعقد نشده باشد، مطالبه دستمزد از طریق کارشناس رسمی دادگستری صورت می گیرد.

مطالبه دستمزد پیمانکار چیست؟

مطالبه دستمزد پیمانکار را از دیدگاه وکیل قرارداد پیمانکاری برای شما تشریح می نماییم، قراردادهای پیمانکاری لاجرم دارای دو طرف می باشند که یک طرف آن کارفرما حضور دارد و در طرف دیگر آن پیمانکار، طرفین وقتی قرارداد را امضاء می نمایند، در برابر هم تعهداتی ایجاد می کنند که باید در طی دوره اجرای قرارداد یا پس از آن بدان وفادارد بوده و این تعهدات را اجرا نمایند، حال اگر یکی از طرفین تعهدات قراردادی خویش را اجرا ننماید طرف مقابل این حق را دارد که، طرف مقابل را از طریق مراجع قانونی ملزم به اجرای این تعهدات نماید.

مطالبه دستمزد پیمانکار نیز یکی از این حقوق است که وقتی کارفرما حقوق مالی پیمانکار را در موعد مقرر پرداخت نمی کند، پیمانکار می تواند از طریق مراجع قضایی مطالبات خویش را درطی دادخواست مطالبه دستمزد پیمانکار ارائه نماید.

دادخواست مطالبه دستمزد پیمانکار بر علیه چه کسی باید تنظیم شود؟

مطالبه دستمزد پیمانکار از دیدگاه وکیل قرارداد پیمانکاری می بایست بر علیه کارفرما مطرح شود که این امر شامل دو فرض خواهد شد، فرض اول زمانی است که قرارداد پیمانکار با کارفرمای اصلی می باشد و فرض دوم زمانی است که قرارداد پیمانکار به عنوان پیمانکار جزء با پیمانکار اصلی قرارداد می باشد.

وکیل قرارداد پیمانکاری عنوان می دارد، در فرض اول دادخواست مطالبه دستمزد پیمانکار باید بر علیه کارفرمای اصلی قرارداد پیمانکاری باشد به عبارت دیگر خواهان در این فرض پیمانکار است و خوانده دعوا کارفرمای اصلی می باشد.

در فرض دوم دادخواست مطالبه دستمزد پیمانکار، باید بر علیه پیمانکار اصلی قرارداد باشد و پیمانکار جزء حق مطالبه دستمزد از کارفرمای اصلی را ندارد به عبارت دیگر خواهان در این پرونده پیمانکار می باشد جزء می باشد و خوانده دعوا پیمانکار اصلی قرارداد می باشد.

وکیل متخصص قرارداد پیمانکاری

قراردادهای پیمانکاری از جمله قراردادهای رایج در جامعه نمی باشد و صرفا عده ای محدود در کارهایی تخصصی از این نوع قراردادها استفاده می نماید بنابراین، نمی توان انتظار داشت که همه وکلا در این حوزه متخصص بوده و مهارت لازم را داشته باشند، در نتیجه شما می بایست برای انتخاب وکیل قرارداد پیمانکاری که متخصص و با تجربه در این نوع دعاوی باشد، ابتدائا به این نکته توجه نمایید که وکیل مورد نظر شما تجربه کار در پرونده های پیمانکاری مشابه را داشته است یا خیر و در کنار این موضع به دانش و علم وکیل مورد نیز توجه نمایید و با در نظر گرفتن تمامی این موارد اقدام به انتخاب وکیل متخصص قراردادهای پیمانکاری نمایید.

تامین دلیل مقدار کار انجام شده

مطالبه دستمزد پیمانکار در حالتی که قرارداد پیمانکاری نیمه کاره رها شده است نیازمند دلیل برای انحام کار از سوی پیمانکار می باشد، خوب است پیمانکاران برای اینکه دلایل مستندی برای کارهای انجام شده خویش تحصیل نمایند، بهترین راه کار این است که بلافاصله بعد از منقطع شدن قرارداد پیمانکاری اقدام به درخواست تامین دلیل از شورای حل اختلاف محل پروژه نمایند و در ادامه پرونده تامین دلیل به کارشناس دادگستری ارجاع می شود و کارشناس مورد نظر باید به محل پروژه رفته و از کارهای انجام شده گزارش تهیه نماید و به شورای حل اختلاف مورد نظر ارائه نماید، این کارشناسی صورت گرفته بهترین دلیل برای پیمانکار می باشد تا اثبات نماید چه مقدار کار در پروژه انجام داده است و میزان مطالباتش چه مقدار است.

تامین دلیل مطالبه دستمزد پیمانکار چیست؟

وکیل قرارداد پیمانکاری عنوان می دارد، خوب است بدانید تامین دلیل ضبط و ثبت شرایط موجود در زمان حال برای استفاده در آینده می باشد، چرا که ممکن است وضعیت حاضر در آینده وجود نداشته باشد و کارهایی که پیمانکار در پروژه انجام داده است در آینده از بین برود یا تغییر کند.

دادگاه صالح به رسیدگی

مطالبه دستمزد پیمانکار به عقیده وکیل قرارداد پیمانکاری به استناد رای وحدت رویه صادره از دیوان عالی کشور در صلاحیت محاکم دادگستری می باشد و از صلاحیت اداره کار خارج می باشد، متن رای اصداری به شرح ذیل می باشد:

“رأی شماره ۶۰۴-۲۲/۱۲/۱۳۷۴ رأی وحدت رویه هیئت عمومی دیوان عالی کشور نظر به تعریف کارگر در ماده ۲ قانون کار مصوب سال ۱۳۶۹ و با توجه به حقوق و تکالیفی که در قانون مذکور برای کارگر و پیمانکار ملحوظ گردیده مطالبه دستمزد و حقوق پیمانکار نسبت به کار انجام شده براساس قرارداد تنظیمی که مستلزم امعان نظر قضایی است انطباقی با اختلاف بین کارگر و کارفرما نداشته و موضوع با توجه به شرح دعاوی مطروحه و کیفیت قراردادهای مستند دعوی از شمول ماده ۱۵۷ قانون کار خارج و بالنتیجه رسیدگی به موضوع در صلاحیت محاکم عمومی است”

وکیل قراردادهای پیمانکاری اذعان می دارد، به استناد رای وحدت رویه صادره مطالبه دستمزد پیمانکار در صلاحیت محاکم دادگستری می باشد و با توجه به اینکه این مطالبه ناشی از قرارداد می باشد، خواهان می تواند به دادگاه محل انعقاد قرارداد یا دادگاه محل اجرای تعهد یا دادگاه محل اقامت خوانده مراجعه نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  موضوع قرارداد پیمانکاری

وکیل قرارداد پیمانکاری | مطالبه دستمزد پیمانکار
وکیل قرارداد پیمانکاری | مطالبه دستمزد پیمانکار

مطالبه دستمزد پیمانکاری از طریق موسسه

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران متشکل از وکلای متخصص و با تجربه در زمینه دعاوی شرایط عمومی پیمان و قراردادهای پیمانکاری، تلاش دارد تا با تخصصی نمودن رسته های کاری وکلای خویش خدماتی نوین و با کیفیت را شما عزیزان از وکیل قراردادهای عمومی پیمان اخذ نمایید. برای اخذ مشاوره در خصوص مباحث ذیل از وکیل قرارداد پیمانکاری یا وکیل دعاوی پیمانکاری حاضر در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با ما تماس بگیرید: نمونه دادخواست مطالبه وجه، عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران، دادخواست مطالبه وجه کارکرد قرارداد پیمانکاری، نمونه دادخواست شکایت پیمانکار از کارفرما و مطالبه دستمزد پیمانکار، تنظیم قرارداد پیمانکاری و کلیه دعاوی ناشی از قراردادهای پیمانکاری.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲۲ میانگین امتیاز: ۴.۸]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

30 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
جدیدی
3 سال قبل

سلام دستمزد پیمانکار اگر با تاخیر پرداخت شود مشمول خسارت تاخیر میشه با این شرایط گرونی یا خیر؟

جعفری
3 سال قبل

سلام شرکت ما تو پرونده مطالبه طلب از طرف پیمانکار محکوم شده به پرداخت مبلغ آیا ما می تونیم چون مبلغ سنگینه درخواست اعسار از بدیم یا نه؟ ممنون از راهنمایی شما

منادی
3 سال قبل

سلام دستمزدی که من از کارفرما طلب دارم و الان چهار ساله داره امروز و فردا میکنه اگر الان بخوام چقد میتونم ازش خسارت بگیرم؟

وحید
3 سال قبل

چجوری میتونم مطالبات عقب افتاده را از کارفرما طلب کنم

منصوری
3 سال قبل

سلام من پیمانکار دسته دوم هستم الان اگر بخوام طلبم رو از بابت قرارداد با پیمانکار اصلی مطالبه کنم باید علیه کی طرح دعوا کنم؟ کارفرما یا پیمانکار اصلی؟