مجازات اطفال کودکان نوجوانان 12 تا 15 سال

مجازات اطفال کودکان نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ سال در صورت ارتکاب جرم چقدر است؟ آیا طفل یا نوجوان زیر ۱۵ سال مجازات میشود؟ چه تفاوتی میان مجازات جرایم حدود و قصاص و تعزیرات اطفال و نوجوانان وجود دارد؟ بهترین وکیل جرایم اطفال تهران کیست؟ با موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ همراه باشید. ما حامی حقوق کودکان شما هستیم.

مجازات اطفال ۱۲ تا ۱۵ سال

وکیل متخصص جرایم اطفال و نوجوانان میگوید: قانون مجازات اسلامی، احکام مربوط به جرایم و مجازاتهای اطفال و کودکان و نوجوانان را در طی مواد ۸۸ الی ۹۵ بیان نموده است. لذا مطابق ماده ۸۸ مجازاتهای جرایم تعزیری که اطفال ۱۲ تا ۱۵ سال مرتکب میشوند، قید گردیده است. به موجب این ماده، سن طفل، کودک، نوجوان و یا بچه، باید در حین ارتکاب جرم و انجام فعل مجرمانه، زیر ۱۵ سال باشد. تا مشمول مقررات و مندرجات ماده ۸۸ گردد. بنابراین اگر طفل در زمان انجام جرم تعزیری، بین ۱۲ تا ۱۵ سال سن داشته باشد، حسب مورد به یکی از مجازاتهای ذیل محکوم میشود. با هم میبینیم.

مجازاتهای ماده ۸۸ در یک نگاه

۱) تسلیم به والدین یا سرپرست قانونی.
۲) تسلیم به اشخاص حقیقی یا حقوقی.
۳) نصیحت به وسیله قاضی دادگاه.
۴) اخطار و اخذ تعهد کتبی.
۶) نگهداری در کانون اصلاح و تربیت.

در ادامه به ذکر جزییات بیشتری در خصوص مجازات اطفال ۱۲ تا ۱۵ سال پرداخته میشود. با ما همراه باشید.

مجازات اطفال ۱۲ تا ۱۵ سال میتواند دربردارنده نگهداری نوجوان در کانون اصلاح و تربیت باشد. مدت نگهداری در کانون اصلاح و تربیت، از ۳ ماه تا ۱ سال میباشد. همچنین خوب است بدانید این مجازات، در مورد جرایم تعزیری درجه ۱ تا ۵ اعمال میگردد.

◁◁ بیشتر بدانید:  جرایم اطفال در قانون مجازات اسلامی

مجازات جرایم حدی و قصاص اطفال

اگر طفل یا نوجوان ۱۲ تا ۱۵ سال، مرتکب جرم حدی شود چگونه مجازات میشود؟ اگر نابالغ ۱۲ تا ۱۵ سال، مرتکب جرم مستوجب قصاص شود، چگونه مجازات میشود؟ حکم قاضی برای اطفال و نوجوانان و کودکان ۱۲ تا ۱۵ سال که مرتکب جرم حدود یا مستوجب قصاص میشوند، از قرار ذیل است:

۱) هرگاه طفل یا نوجوان که قانونا به وی نابالغ نیز گفته میشود، بین ۱۲ تا ۱۵ سال باشد، و مرتکب یکی از جرایم موجب حد یا قصاص شود، قاضی میتواند حکم به اخطار و اخذ تذکر کتبی دهد، یا حکم به نگهداری کودک و طفل، در کانون اصلاح و تربیت صادر نماید.

۲) اگر نوجوان یا بچه زیر ۱۲ سال مرتکب جرایم مذکور در صدر پاراگراف شود، حسب مورد، قاضی طبق شرایط و اوضاع و احوال، حکم به موارد مندرج در بندهای ((الف)) تا ((پ)) ماده ۸۸ صادر میکند.

نکته: با دریافت مشاوره حقوقی تخصصی از وکیل خانم یا وکیل آقا، به انتخاب خود، از استرس ناشی از عدم آگاهی از قوانین، رهایی یابید. ما به ساده ترین زبان ممکن، مسایل حقوقی را برای شما عزیزان بیان میکنیم.

تجدیدنظر قاضی در مجازات اطفال ۱۲ تا ۱۵ سال

خوب است بدانید در دو مورد قاضی دادگاه میتواند بدون وجود محدودیت، در رای خود تجدیدنظر کند. به چه صورت؟ مطابق تبصره ۳ ماده ۸۸ قانون فوق الاشاره، در مورد تصمیمات دادگاه مبنی بر سپردن طفل یا نوجوان ۱۲ تا ۱۵ ساله به دست والدین یا سرپرست قانونی، یا اشخاص حقیقی یا حقوقی، دادگاه میتواند، مطابق تحقیقات بعمل آمده، و گزارشات مددکاران اجتماعی از وضعیت طفل یا نوجوان، هرچندبار که مصلحت طفل یا بچه اقتضا نماید، در تصمیم خود تجدیدنظر کند.

تقلیل مدت زمان نگهداری در کانون اصلاح و تربیت

مجازات اطفال ۱۲ تا ۱۵ سال، همانطور که پیش تر بیان گردید، میتواند دربردارنده مجازات نگهداری طفل یا نوجوان در کانون اصلاح و تربیت باشد. لذا وکیل متخصص و باتجربه جرایم اطفال باید بداند و آگاه باشد که، دادگاه میتواند با توجه به وضعیت طفل کودک نوجوان در کانون اصلاح و تربیت، یک بار در رای خود تجدیدنظر نماید. و مدت زمان نگهداری را تا یک سوم کاهش داده و تقلیل نماید. همچنین دادگاه میتواند طفل یا نوجوان ۱۲ تا ۱۵ سال را والدینش تسلیم نماید.

  • نکته: اجرای مفاد فوق مستلزم گذراندن مدت حداقل یک پنجم در کانون اصلاح و تربیت میباشد.

بهترین وکیل جرایم اطفال ۱۲ تا ۱۵ سال

وکیل کیفری که به وکالت در پرونده های مربوط به جرایم اطفال نیز میپردازد، بر قوانین و مقررات جزایی آگاهی داشته، و نظر به اشرافی که بر رویه عملی محاکم دارد، میتواند نظر حقوقی خود را درخصوص سرنوشت نهایی پرونده، طبق قانون بیان نماید. لذا بهترین کار این است که برای طی نمودن پرونده کیفری طفل یا نوجوان خود، حتما از خدمات حقوقی تخصصی بهترین وکیل کیفری موسسه ما بهره مند شوید. کافی است با ما تماس بگیرید.

سوسابقه و سوپیشینه جرایم اطفال

آیا مجازات اطفال ۱۲ تا ۱۵ سال سوسابقه محسوب میشود؟ آیا با مجازات کردن طفل یا نوجوان ۱۲ تا ۱۵ ساله، او را سابقه دار کرده ایم؟ پاسخ منفی است. وکیل باتجربه در جرایم اطفال میگوید: مطابق ماده۹۵ قانون مجازات اسلامی، محکومیتهای کیفری اطفال و نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ سال و دیگران، فاقد آثار کیفری است. لذا سوپیشینه برای طفل یا نوجوان محسوب نمیشود.

تخفیف مجازات اطفال ۱۲ تا ۱۵ سال

مجازات اطفال ۱۲ تا ۱۵ سال میتواند به موجب قانون، تخفیف یافته و از میزان و نوع و مدت آن کاسته شود. چطور؟ مطابق مندرجات ماده ۹۳ از قانون مرقوم، قاضی دادگاه اطفال و نوجوانان میتواند در صورت احراز جهات تخفیف مندرج در ماده ۳۸ آن قانون، مجازات اطفال ۱۲ تا ۱۵ سال و سایرین را، تا نصف حداقل تقلیل دهد. و همچنین اقدامات تامینی و تربیتی اطفال و نوجوانان را به اقدام دیگری تبدیل نماید. لذا همواره در پرونده فرزند خود، از دانش، تخصص و مهارت بهترین وکیل باتجربه جرایم اطفال استفاده نمایید. تا به نحو صحیح به مواد قانونی استناد نماید.

یک حکم کلی برای همه مجازاتهای اطفال

یکی از تمهیدات به نظر عجیب که ممکن است کارآمد هم باشد، حکم مندرج در ماده ۹۴ قانون مجازات اسلامی است. به موجب مفاد آن، دادگاه میتواند در کلیه جرایم تعزیری ارتکابی نوجوانان، صدور حکم مجازات اطفال ۱۲ تا ۱۵ سال را به تعویق بیندازد. یا اجرای مجازات اطفال ۱۲ تا ۱۵ سال را معلق نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  به جرایم اطفال در کدام دادگاه رسیدگی میشود؟

مجازات کودکان 12 تا 15 سال
مجازات کودکان ۱۲ تا ۱۵ سال

بهترین موسسه وکالتی همراه شماست

با انتخاب وکیل از موسسه حقوقی امین عدالت در تهران، با خاطری آسوده نسبت به پیگیری پرونده خود اقدام خواهید کرد. چرا؟ زیرا وکیل کیفری متخصص در زمینه جرایم مربوط به مجازات اطفال ۱۲ تا ۱۵ سال به شما خدمات حقوقی ارایه میکند. خدمات حقوقی وکیل جرایم اطفال دربردارنده: ارایه مشاوره حقوقی تخصصی، تنظیم لایحه دفاعیه از متهم، تنظیم لایحه اعتراض و تجدیدنظر خواهی از حکم نخستین، مطالعه پرونده و اعلام وکالت در پرونده و دفاع از حقوق موکل میباشد. با ما در ارتباط باشید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۰ میانگین امتیاز: ۰]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments