زمان به نتیجه رسیدن پرونده ملکی

زمان به نتیجه رسیدن پرونده ملکی

پرونده ملکی چه زمانی به نتیجه میرسد؟ چقدر زمان طول میکشد تا حکم صادر شود؟ زمان اجرای حکم در یک پرونده ملکی چه زمانیست؟ وکیل ملکی چه نقشی در زمان به نتیجه رسیدن پرونده ملکی ایفا میکند؟ با وکیل ملکی همراه باشید.

چقدر طول میکشد تا حکم پرونده ملکی صادر شود؟

وکیل ملکی بیان میدارد: خوب است بدانید اینکه چقدر زمان صرف میشود تا پرونده ملکی شما به نتیجه برسد یا حکم قطعی در خصوص آن صادر گردد به عوامل متعددی بستگی دارد. در ذیل چند نمونه از این عوامل مورد بررسی قرار میگیرد.

۱) نوع دعوای ملکی شما چیست؟ آیا از راه حقوقی اقدام نموده اید یا از راه کیفری شکایت طرح کرده اید؟ زیرا این دو راه با یکدیگر تفاوتهای بسیاری دارند.

۲) چه ادله ای را در اختیار دارید؟ ادعا و خواسته شما مستند به چه ادله ای میباشد؟ آیا باید اصالت اسناد مورد استناد شما نیز به اثبات برسد؟ یا مستند شما یک سند رسمی بی شائبه است؟

۳) آیا دعوای شما نیاز به نظر کارشناسی دارد؟ آیا در روند پرونده متوجه میشوید که نظر کارشناس بر ضرر شماست و میبایست به آن اعتراض نمایید؟ همه این موارد نیازمند صرف وقت و هزینه میباشد.

۴) آیا توانایی پرداخت هزینه دادرسی را دارید؟ آیا میخواهید دعوا اعسار از پرداخت هزینه دادرسی را طرح نمایید؟ وکیل ملکی می افزاید: ادعای اعسار موجب تشکیل یک پرونده تمام عیار است که کلیه مراحل بدوی و تجدیدنظر را طی مینماید.

۵)  آیا به مناسبت موضوع دعوا و اوراق و محتویات پرونده نیاز به استعلام از مراجع و ادارت خاصی لازم است؟ پس در زمان به نتیجه رسیدن پرونده ملکی این موارد را نیز مدنظر قرار دهید.

۶) آیا میخواهید به پرونده دیگری استناد نمایید؟ هر یک از طرفین پرونده میتوانند بنا بر اینکه موضوعی سابقا طرح و مورد رسیدگی قرار گرفته و یا هم زمان با این دعوا در جریان رسیدگی قرار دارد، به آن استناد نمایند. محکمه از مرجع صالح میخواهد که بدلی از آن پرونده را تهیه نماید و به محکمه کنونی ارسال کند. این مورد نیز نیازمند صرف زمان تا وصول پرونده استنادی است.

۷) آیا به رای بدوی اعتراض دارید؟ هر یک از طرفین میتوانند به دادنامه بدوی اعتراض نموده و پرونده را برای رسیدگی به دادگاه تجدیدنظر ارسال نمایند.

وکیل متخصص ملکی میگوید: موارد مذکور در کنار سایر جزییات دیگر که در هر پرونده مختص به خود میباشد، موجب صرف زمان و بعضا اطاله دادرسی میگردد. لذا خوب است بدانید که عوامل بسیاری در  زمان به نتیجه رسیدن پرونده ملکی دخیل میباشند.

وکیل مربوط به امور املاک بنا بر تخصص وتجربه خود میگوید: میتوان بازه زمان نسبی را در اینخصوص ارائه داد تا موکل آگاهانه و با علم و اطلاع کافی نسبت به طرح دعوا و اقدام قانونی و حقوقی لازمه اقدام نماید. میتوان برای زمان به نتیجه رسیدن پرونده ملکی، مدت زمان تقریبی ۶ ماه تا ۲ سال را در نظر گرفت. که همین مدت مذکور نیز ممکن است کمتر و یا بیشتر گردد. لذا خوانندگان عزیز آگاه باشند و فریب دلالان و اشخاص دروغگویی را که به دلایل مختلف مدعی اخذ نتیجه در کمترین زمان هستند را نخورده و از بروز خسارات مالی جلوگیری نمایند.

زمان اجرای حکم در پرونده ملکی

چه زمانی حکم صادر شده در یک پرونده ملکی به مرحله اجرا میرسد؟ وکیل متخصص انواع دعاوی ملکی میگوید: فارغ از اینکه دعوای ملکی حقوقی باشد یا کیفری، پس از قطعیت حکم، میتوان وارد مرحله اجرا شد. حال سوال این است که حکم پرونده ملکی چه زمانی قطعی است؟ اگر محکمه بدوی حکم را صادر نماید، و به آن اعتراض نشود، و مهلت تجدیدنظر خواهی آن بگذرد و منقضی شود، حکم قطعی شده است و میتوان وارد مرحله اجرا شد. اگر پس از صدور حکم از مرحله بدوی، هرکدام از طرفین یا احد از ایشان به دادنامه نخستین اعتراضی داشته باشد، تجدیدنظرخواهی میکند و در این مرحله، حکمی که از تجدیدنظر صادر میشود، قطعی بوده و قابلیت اجرا دارد.

  • نکته: در واقع منظور از زمان به نتیجه رسیدن پرونده ملکی، زمانیست که بتوان آن را اجرا نموده و از محل اجرای آن، احقاق حق صورت پذیرد.

نقش وکیل در زمان به نتیجه رسیدن پرونده ملکی

خوب است بدانید که وکیل بنا بر شغل و حرفه خود، همه روزه به مراجع قضایی مراجعه مینماید. رجوع به مراجع قضایی و پیگیری پرونده بصورت مستمر یکی از مهمترین وظایف هر وکیل است. لذا وکیل ملکی میتواند دستورات مقام قضایی را در اسرع وقت انجام داده و اگر نیاز به ارائه اسناد و مدارک و پاسخ استعلاماتی باشد که از عهده وکیل برآید، ایشان در کمترین زمان ممکن به انجام این مهمات میپردازد. همچنین ممکن است وکیل به دلیل اشراف داشتن بر این مسائل بتواند به روند رسیدگی کمک شایان توجهی نماید.

  • بعنوان مثال: شما خواهان پرونده هستید. خوانده به اوراق و محتویات پرونده دیگری استناد مینماید. وکیل شما در آن پرونده نیز حضور داشته و اوراق را در اختیار دارد. لذا با ارائه آنها به محکمه از اطاله دادرسی جلوگیری مینماید.
◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل ملکی و مزایای آن

زمان به نتیجه رسیدن دعاوی ملکی
زمان به نتیجه رسیدن دعاوی ملکی

وکیل املاک در تهران

درست است که نمیتوان برای زمان به نتیجه رسیدن پرونده ملکی مدت زمان مشخص و دقیقی را ارائه نمود. ولیکن شما عزیزان میتوانید با در دست داشتن مدارک خود و اخذ مشاوره حقوقی تخصصی از وکیل متخصص ملکی فعال در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا از سایر ابعاد پرونده خود اطلاعات مفید و کاربردی کسب نمایید. سپس با آگاهی نسبت به اقدام قانونی تصمیم گیری نمایید. همچنین با سپردن پرونده خود به وکیل متخصص، از ابتدای امر، کلیه خدمات حقوقی همچون تنظیم دادخواست و تنظیم شکواییه و تنظیم لایحه را از وی بخواهید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲۴ میانگین امتیاز: ۳.۹]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

16 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
لیلا پیام زیبا
7 ماه قبل

سلام، من هفت سال پیش مقداری طلا داشتم فروختم و به گفته شوهرم قطعه زمینی خریدم. بعد از یک سال خبر دادن دهیاری دست گذاشته روش، برای فضای سبز چهار ماه هست شکایت صاحب زمینی که به ما فروخته کردیم به دادگاه نمیاد. الانم جوابی ندادن. مخواستم ببینم نتیجه ای میرسم حتی دهیاری هم به عنوان شاهد همراه من آمد دادگاه ثبت کرد. من باید چکار کنم بهم گفتم پرونده شما ارسال میشه به دادگاه گل سرخ شیراز. هنوز جواب نیومده ممنونم راهنمایم کنید.

فاطمه
10 ماه قبل

چندین سال پیش پدرم از بانک وام گرفت روی خونه و نمیدونم چطور بود که باید سند اسم یک نفر دیگه وارد سند میشد و الان سند به نام طرف شده. حالا میخوایم سند رو برگردونیم به نام خودمون که الانم ساکن هستیم همونجا و مدارکی که داریم یه دست نویس چند سال پیش و بنچاق، رفتیم شورا کاراشو کردیم شورا نامه داده چون اون بنده خدا فوت کرده اسم وراث اومده تو نامه شورا، وراثشون نیومدن شورا، بعد آگهی دادن. الان دادخواست دادم برای انتقال سند به نام خودمون بعدش گفتن وراث رو میخوان اگر وراث حاضر نشن قاضی نماینده میشه از طرف وراث و امضا میکنه. اگر وراث یکیشون یا راضی نباشه قاضی دادگاه چه حکمی میده؟ قاضی شورا حل اختلاف گفت مشکلی نیست ولی اگر حاضر شدن و رضایت ندادن وراث چه کاری باید بکنیم؟

زینب
1 سال قبل

باسلام، من هفت سال پیش تمام طلاهام فروختم و پولش به شوهرم دادم که یک خانه بخریم و شوهرم رفت بدون اینکه من خبردار بشوم، یک خانه را بنام خود قولنامه کرد و پول از من گرفت زد به حساب فروشنده و بعد از چهار ماه گذشت قولنامه رفتیم محضر و خانه را فروشنده مستقیم زد بنام من، صلح نامه هم نوشته شد. حالا بعد از هفت سال که اختلاف بین منو شوهرم به وجود آمده، شوهرم شکایت من کرده که سند خانه ام باطل کنند. طبق قولنامه که به اسم خودش هست. آیا می توانند سند خانه من باطل کرد؟

امید حاج آقائی
1 سال قبل

سلام خسته نباشین. ببخشید بعد از ۱۸سال یه سند پیدا کردیم که پدربزرگ من یه زمین به یه نفر اجاره سالانه داده متراژ ۴/۵ هکتار هستش و طرف بعد فوت پدربزرگم سند جعل کرده و همه چی به نفع ما جلو رفت. نزدیک ۲سال چند ماه و نزدیک ۵ ماه وکیل ما فقط تاریخ های به ما میگه که سند بگیرم. همون تاریخ یا تعطیله یا قاضی نیستش، حتی شماره پرونده هم بهمون نداد. چه راهی هست دنبال اینکار برم چون میترسم طرف به وکیل پیشنهاد بیشتری داده باشه. به منم جواب پس نمیدن چون برای مادرمه زمین نه من.

مریم
1 سال قبل

با سلام، برای فروش خانه ورثه‌ای درخواست فروش از طریق دادگاه را داده‌ام اما هنوز بعد گذشت نزدیک ۱ ماه هیچ خبری نشده است، مدت زمان رسیدگی دادگاه چقدر است؟ چگونه میتوانم این موضوع را پیگیری کنم؟