مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت

مطالبه مابه التفاوت کسری مساحت

مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت چگونه است؟ طرفین دعوی در مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت چه اشخاصی هستند؟ مرجع رسیدگی به دعوی مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت کجاست؟ نحوه اجرای رای در این دعاوی چگونه است؟ نکات کلیدی برای طرح دعوی مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت را بدانید. وکیل ملکی در این مقاله به بررسی موارد فوق میپردازد.

کسری مساحت یا متراژ ملک به چه معناست؟

همان طور که می دانیم برای ساخت و احداث ساختمان ها، از قبل نقشه هایی تهیه می شود. سازندگان موظف هستند که براساس نقشه های مصوبی که از قبل تهیه و مشخص شده است، بنا را بسازند و معمولا ساختمان باید مشخصات پیش بینی شده در نقشه را دارا باشد. اما به دلایل مختلف، ممکن است ساختمان آماده شده متفاوت با نقشه مورد توافق طرفین باشد. به طور مثال امکان دارد متراژ بنا کمتر از متراژ قید شده در قرارداد پیش فروش باشد. در این صورت پیش خریدار می تواند از پیش فروشنده مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت کند.

  • نکته: قراردادهای پیش فروش برای ساختمان های نیمه کاره که هنوز پایان کار نگرفته اند و متراژ مشخصی ندارند، همیشه با مشکلاتی همراه است. که به دنبال آن شکایات در دادگاه ها و نیاز شدید به وکلای متخصص در زمینه ملکی را به دنبال دارد. یکی از این مشکلات قابل بحث مطالبه مابه التفاوت کسری مساحت می باشد.
◁◁ بیشتر بدانید:  اختلاف در متراژ ملک | کم و زیاد شدن مساحت

مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت چگونه است؟

مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت می تواند براساس نرخ مندرج در قرارداد پیش فروش باشد یا براساس نرخ روز محاسبه گردد. اگر ملک پیش فروش شده کمتر از ۵ درصد متراژی که در قرارداد نوشته شده است، دارای کسری مساحت باشد، ما به التفاوت طبق نرخ قید شده در قرارداد، مورد محاسبه قرار می گیرد و پیش خریدار مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت را براساس آن نرخ در نظر می گیرد و پیش فروشنده موظف است که آن مبلغ را پرداخت کند.

اما اگر مساحت واحد پیش فروش شده در زمان تحویل ، کمتر از ٩۵ درصد متراژ مورد توافق در قرارداد باشد، یا به بیان ساده تر، کسری مساحت بیشتر از ۵ درصد متراژ مقرر باشد، دو راه برای پیش خریدار وجود دارد.

  • اولین راه این است که می تواند به دلیل کسری مساحت قرارداد را فسخ کند.
  • دومین راه این است که مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت را با توجه به نرخ روز و مطابق با نظر کارشناس، از پیش فروشنده دریافت کند.

طرفین دعوی در مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت

مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت، یک دعوای حقوقی است که توسط پیش خریدار مطرح می شود، بنابراین پیش خریدار با طرح دعوی مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت در جایگاه خواهان قرار میگیرد، و چون این شکایت علیه پیش فروشنده است، وی در جایگاه خوانده می باشد.

مرجع رسیدگی به دعوی مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت

مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت که یکی از اختلافات ناشی از قرارداد پیش فروش است باید طبق قانون پیش فروش ساختمان رسیدگی شود. وکیل قرارداد در این زمینه می گوید که براساس ماده ۲۰ قانون پیش فروش ساختمان حل کلیه اختلافات ناشی از تعبیر، تفسیر و اجرای قراردادهای پیش فروش ساختمان بر عهده هیأت داوری است؛ ولی از آن جایی که تاکنون آیین نامه اجرایی توسط وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت دادگستری تهیه نشده است، بنابراین در حال حاضر رسیدگی به اختلافات  ناشی از قراردادهای پیش فروش بر عهده دادگاه عمومی است.

مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت یک دعوا منقول است. بنابراین پیش خریدار برای مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت می تواند به دادگاه محل اقامت خوانده یا همان پیش فروشنده، محل انعقاد قرارداد و محل اجرای تعهد از سوی پیش فروشنده مراجعه کند.

نحوه اجرای رای در دعاوی مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت

وکیل ملکی در مورد پرونده های مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت می گوید، زمانی که رای دادگاه بر محکومیت پیش فروشنده صادر شد، پیش خریدار می تواند برای مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت اقدام کند و پیش فروشنده موظف است ما به التفاوت کسری مساحت را بر مبنای قیمت مندرج در قرارداد یا قیمت روز بنا و براساس نظر کارشناس را پرداخت کند. در غیر این صورت خواهان می تواند با معرفی اموال پیش فروشنده نسبت به توقیف اموال یا مسدود کردن حساب اقدام نماید و اگر اموالی از وی یافت نشد درخواست جلب وی را نماید.

نکات کلیدی برای طرح این دعوا

  1. محاسبه ما به التفاوت کسری مساحت در قرارداد پیش فروش به دو روش انجام می شود که بستگی به میزان کسری مساحت دارد. ما به التفاوت یا براساس قیمت مندرج در قرارداد می باشد یا براساس قیمت روز بنا که با توجه به گذشت زمان، این دو نرخ تفاوت قابل توجهی با هم دارند.
  2. مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت، چنانچه اختلاف و کسری مساحت کمتر یا به طور دقیق ۵ درصد باشد، پیش خریدار فقط می تواند ما به التفاوت را بر اساس نرخ مندرج در قرارداد مطالبه نماید.
  3. در صورتیکه مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت بخواهد با توجه به قیمت روز ساختمان انجام شود، حتما باید کسری مساحت بیشتر از ۵ درصد باشد. به عبارت دیگر مساحت واحد تحویل داده شده، کمتر از ۹۵ درصد مقدار توافق شده در قرارداد باشد.
  4. در این دعوا مبنا و مدرکی که برای اثبات کسری مساحت لازم است، صورت مجلس تفکیکی صادر شده از سوی اداره ثبت می باشد.
  5. به این نکنه توجه داشته باشید که در صورت وجود هرگونه کسری مساحت فقط مساحت اختصاصی واحد پیش فروش شده ملاک میباشد و مساحت قسمت های مشترک و مشاع ساختمان در این مورد دخیل نمی باشد.
◁◁ بیشتر بدانید:  مطالبه مابه التفاوت مازاد مساحت چگونه است؟

وکیل مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت
وکیل مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت

وکیل پرونده اختلاف متراژ در تهران

چنانچه واحدی را پیش خرید کرده اید و زمان تحویل با کسری مساحت مواجه شده اید، می توانید علیه پیش فروشنده طرح دعوی مطالبه ما به التفاوت کسری مساحت انجام بدهید. اما از آن جایی که قوانین ملکی دارای پیچیدگی های خاصی می باشد، موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا توصیه می کند قبل از هر اقدامی از مشاوره های این مرکز که زیر نظر بهترین وکلای دعاوی ملکی انجام می شود، استفاده کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را در کمترین زمان ممکن بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۱ میانگین امتیاز: ۴.۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments