وکیل تصرف عدوانی | دعوای تصرف عدوانی حقوقی

وکیل تصرف عدوانی و دعوای تصرف عدوانی حقوقی

وکیل تصرف عدوانی وکیلی است که میتواند موضوع تصرف غیرمجاز در ملک و دارایی شما را هم از مسیر حقوقی اقدام نماید و هم از مسیر کیفری پیش ببرد. مشاوره با وکیل تصرف عدوانی وکیلی روشن کننده این مساله و انتخاب راهکار قانونی خواهد بود.

تصرف عدوانی در معنای اعم

در مقاله حاضر به بررسی دعوای تصرف عدوانی و تمام جوانب این دعوا میپردازیم. البته لازم به ذکر است که دعوای تصرف عدوانی به معنای اعم آن، شامل دعوای ممانعت از حق و مزاحمت نیز می شود که دعاوی مذکور در دپارتمان تخصصی دعاوی ملکی موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در مقاله های آتی توسط وکلای متخصص مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

تعریف تصرف عدوانی

وکیل تصرف عدوانی میگوید: تصرف عدوانی به این معنی است که شخصی متصرف ملکی باشد و مدعی باشد که شخص دیگر ولو کسی که سند مالکیت دارد ملک مورد نظر را از ید او به زور و عدوانو غیرقانونی خارج نموده است. به بیان دیگر وکیل پرونده ملکی یا وکیل تصرف عدوانی عنوان می دارد، متصرف ملک مدعی باشد که شخصی به زور او را از ملکی که در تصرف او بوده است خارج نموده است.

  • نکته: برای مشاوره با وکیل متخصص و باتجربه در پرونده تصرف عدوانی هم اکنون با ما تماس حاصل نمایید.

تصرف در مال منقول و غیر منقول

وکیل تصرف عدوانی میگوید: به استناد ماده ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی تصرف عدوانی صرفا در اموال غیر منقول (اعم از ملک، زمین و…) متصور است و در خصوص اموال منقول نمی توان مدعی تصرف عدوانی بود. در نتیجه اگر فردی خودرو شما را به زور از شما بگیرد شما نمی توانید دعوای تصرف عدوانی مطرح کنید و باید به دنبال راه حل حقوقی دیگری باشید.

  • نکته: دعوای تصرف عدوانی زمانی مطرح میشود که موضوع دعوا بر سر مال غیرمنقول مانند زمین، خانه، باغ، ویلا و ملک باشد.

سند مالکیت ملک در تصرف عدوانی

وکیل تصرف عدوانی عنوان می دارد، دعوای تصرف عدوانی در راستای اثبات رابطه فیزیکی مدعی تصرف با ملک است به بیان دیگر در دعوای تصرف، متصرف مدعی است که ملک قبل از تصرف خوانده دعوا در ید او بوده است و بر خلاف دعوای مالکیت در دعوای تصرف عدوانی بحث رابطه حقوقی متصرف با ملک مطرح نمی باشد، در نتیجه ممکن است فردی سند مالکیت نسبت به ملک داشته باشد اما در پرونده تصرف عدوانی ملک محکوم گردد و شکست بخورد.

  • نکته: وکیل تصرف عدوانی می گوید، داشتن سند مالکیت دلیل بر این می باشد که دارنده سند متصرف ملک نیز می باشد و در اینجا کسی که ادعا کند دارنده سند مالکیت متصرف ملک نبوده، باید این امر را در دادگاه اثبات کند.
وکیل تصرف عدوانی | دعوای تصرف عدوانی حقوقی
وکیل تصرف عدوانی | دعوای تصرف عدوانی حقوقی

ویژگی های تصرف عدوانی یک ملک چیست؟

وکیل تصرف عدوانی اظهار می دارد، در خصوص اینکه متصرف یک مال غیر منقول چه مدت باید در یک ملک تصرف داشته باشد تا بتوان وی را متصرف دانست، قانون مدت مشخصی را تعیین ننموده است و قاضی رسیدگی کننده به پرونده در این خصوص تصمیم گیرنده می باشد.

وکیل تصرف عدوانی در ادامه بیان می دارد، در رویه قضایی تصرفی مورد حمایت است که مستمر، علنی و پایدار باشد، به عنوان مثال اگر شما یک بار وارد باغی شوید و شکاری در آن انجام دهید نمی توانید خود را متصرف آن باغ بدانید در بهترین حالت تصرف شما علنی بوده است اما تصرف شما در ملک مستمر و پایدار نبوده.

وکیل متخصص تصرف عدوانی

تصرف عدوانی یکی از دعاوی تخصصی و پیچیده در دعاوی مربوط به املاک محسوب می شود و از دو مرجع حقوقی و یا کیفری قابل پیگیری است، به همین خاطر وکیل متخصص تصرف عدوانی می بایست ابتدائا با بررسی مدارک و اسناد مربوط به ملک غیر منقول و توجه به سابقه تصرف و عملیاتی که ممکن است متصرف در دوره تصرف در ملک انجام داده باشد، بهترین تصمیم را در خصوص طرح دعوای کیفری یا حقوقی اخذ نماید. طرح هر یک از دعاوی مورد نظر داری نکاتی مهم است که نیازمند طرح از سوی وکیل با تجربه دعاوی ملکی می باشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل ملکی و مزایای آن

وکیل تصرف عدوانی تعارض دعوای مالکیت با تصرف عدوانی را بیان میکند

وکیل تصرف عدوانی تعارض موجود در این دو دعوا را اینگونه برای شما عزیزان تشریح می نماید، تعارض موجود در این دو دعوی می تواند دو حالت داشته باشد که در ادامه وکیل دعاوی ملکی به بررسی هر دو حالت این تعارض خواهد پرداخت.

حالت اول زمانی است که شخصی ادعای مالکیت ملک را دارد و تصمیم می گیرد بر علیه فردی که متصرف ملک است دعوای مالکیت طرح کند و بهترین راه حل را طرح دعوای مالکیت می داند، در این فرض ممکن است دعوای مالکیت طرح شده با شکست مواجه شود یعنی فردی که ادعای مالکیت ملک داشته است در دادگاه موفق به اثبات ادعای خود نشود. وکیل تصرف عدوانی در ادامه بیان می دارد، این فرد در ادامه نمی تواند دعوای تصرف عدوانی را علیه متصرف ملک مطرح کند، دلیل این امر نیز این می باشد که طرح دعوای مالکیت به نوعی اقرار به سبق تصرف متصرف فعلی می باشد یعنی شما با طرح دعوای مالکیت به نوعی اقرار می کنید که ملک الان در تصرف شما نیست در نتیجه دعوای تصرف نیز در این حالت منتفی است.

وکیل تصرف عدوانی حالت دوم را اینگونه تشریح می نماید، زمانی ممکن است یک شخص بهترین تصمیم را در این بیند که دعوای تصرف عدوانی را ابتدا علیه متصرف ملک خویش طرح کند، ممکن است فرد مالک همانطور که پیش تر نیز گفته بودیم در این پرونده شکست بخورد و متصرف پیروز دعوای تصرف عدوانی شود.

وکیل تصرف عدوانی اینطور ادامه می دهد، با طرح دعوای تصرف عدوانی بر خلاف حالت اول خللی به طرح دعوای مالکیت وارد نمی شود به عبارت دیگر وقتی شما دعوای تصرف عدوانی مطرح می کنید می تواند بعد از آن دعوای مالکیت نیز مطرح کنید و تعارضی در این دو دعوی وجود ندارد.

تصرف عدوانی حقوقی و کیفری

وکیل تصرف عدوانی با در نظر گرفتن نظریه دکترین حقوق و همچنین قوانین مرتبط تفاوت بین دعوای تصرف عدوانی حقوقی و کیفری را چنین بیان می دارد، به زبان ساده می توان گفت تصرف عدوانی حقوقی زمانی است که شما فقط متصرف ملک هستید و برای طرح دعوا صرف تصرف کفایت می کند اما در طرح شکواییه کیفری شما علاوه بر سبق تصرف ملک نیاز به سند مالکیت ملک نیز دارید یعنی شما هم باید سند مالکیت داشته باشید و هم متصرف ملک باشید و فردی شما را به زور از ملکتان خارج کرده باشد.

تصرف عدوانی کیفری و مجازات تصرف عدوانی کیفری و مباحث مربوط به آن در مقاله های آتی به صورت مشروح از سوی بهترین وکلای حاضر در دپارتمان دعاوی ملکی موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا واقع در تهران مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وکیل تصرف عدوانی نحوه تصرف را توضیح میدهد

وکیل دعاوی ملکی یا به صورت تخصصی تر وکیل تصرف عدوانی اذعان می دارد، نحوه تصرف در دعوای تصرف عدوانی می بایست به زور و عدوانی باشد، یعنی اگر شما با اراده خود ملک خود را در اختیار دیگری قرار دهید حق طرح دعوای تصرف عدوانی را علیه او ندارید چرا که لازمه طرح دعوای تصرف عدوانی تصرف به قهر و غلبه می باشد.

  • نکته: ممکن است ابتدای ورود به ملک به صورت دوستانه باشد اما علی رغم درخواست های مکرر متصرف از ملک خارج نشود در این حالت نیز تصرف عدوانی واقع شده است.

شکایت از تصرف عدوانی در کدام دادگاه رسیدگی میشود

وکیل تصرف عدوانی میگوید نظر به اینکه شکایت از تصرف عدوانی را بصورت کیفری مطرح کنیم یا دادخواست حقوقی بدهیم، دادگاه حقوقی یا کیفری محل وقوع ملک یا همان مال غیرمنقول صلاحیت رسیدگی را دارد.

به عبارت دیگر دادگاه صالح برای رسیدگی به دعوای تصرف عدوانی را دادگاه محل وقوع مال غیر منقول می داند چرا که تمامی دعاوی که مربوط به اموال غیر منقول باشد باید مطابق با ماده ۱۲ قانون آیین دادرسی مدنی، در دادگاه محل وقوع مال غیر منقول مطرح گردد.

وکیل تصرف عدوانی در تهران
وکیل تصرف عدوانی در تهران

وکیل تصرف عدوانی در تهران

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با در نظر گرفتن این امر که، حرفه وکالت در عصر حاضر دیگر محدود به چند دعوای خاص نمی باشد و دارای حوزه های متعدد است که فعالیت در هر یک از این موارد نیاز به تخصص و تجربه و دانش بالا دارد، اقدام به تشکیل دپارتمان های تخصصی در هر یک از حوزه های کاری در شغل وکالت اعم از وکیل خانم و وکیل آقا نموده است. و با دقت نظر خاصی از وکلایی در این دپارتمان ها استفاده نموده که دارای تخصص و تجربه درخشان در رشته فعالیت خویش باشند.

با افتخار اعلام می کنیم که موسسین و تمامی وکلای فعال در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا واقع در تهران از وکلای خوب و متخصص زیر مجموعه کانون وکلای دادگستری می باشند. جهت طرح دعاوی ملکی و یا مشاوره تخصصی با وکیل تصرف عدوانی در تهران با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۲ میانگین امتیاز: ۴.۴]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

54 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
آرمیا
5 ماه قبل

سلام و خسته نباشید خدمت وکلای موسسه حقوقی امین عدالت کبریا، بنده حدود یک هفته پیش سوالی مطرح نمودم در مورد تصرف عدوانی حقوقی،در سوال قید نمودم (بنده قبلاًدعوی اثبات مالکیت مطرح نمودم منجر به صدور قرار عدم استماع دعوی گردیده) وکلای محترم در پاسخ سوال عنوان نمودندنتیجه طرح دعوی برای اثبات مالکیت اهمیت نداردآنچه دارای اهمیت میباشد اقدام برای اثبات مالکیت میباشد که مانع طرح دعوی تصرف عدوانی میشود((حالا نکته قابل توجه اینجاست که تو سایت امین عدالت کبریا درمورد دعوی اثبات مالکیت وتصرف عدوانی عنوان شده اگر شخص ابتدا دعوی اثبات مالکیت مطرح نموده ودعوی اثبات مالکیت با شکست مواجه شود. یعنی شخصی که ادعای مالکیت ملک را داشته است در دادگاه موفق به اثبات ادعای خود نشود این فرد در ادامه نمیتواند دعوی تصرف عدوانی مطرح نماید)) ((شکست در دعوی یعنی حکم بر بی حقی یا بطلان دعوی)) درصورتی که بنده در سوال عنوان نمودم دعوی اثبات مالکیت منجر به صدور قرار عدم استماع دعوی گردیده، آیا به نظر تون حکم بر بی حقی یا بطلان دعوی باقرار عدم استماع تفاوتی ندارد؟؟؟ قرار عدم استماع مشخص هست دادگاه ایراد شکلی به دعوی گرفته و وارد ماهیت دعوی نشده ولی حکم بر بی حقی یا بطلان دعوی در ماهیت دعوی صادر می‌شود، ازشما خواهشمندیم پاسخ قانع کننده نسبت به مطالبی که تو سایت موسسه عنوان نموده اید ارائه فرمایید. با تشکر.

آرمیا
5 ماه قبل

سلام و درود، در دعوی تصرف عدوانی سبق تصرف بنده و عدوانی بودن تصرف شهرداری تایید و شهرداری در دادگاه بدوی محکوم شده، شهرداری در تجدید نظر خواهی به ماده۱۶۳ قانون آیین دادرسی مدنی استناد نموده و گفته ایشان یعنی بنده قبلاً دعوی دعوی اثبات مالکیت مطرح نموده حق طرح دعوی تصرف عدوانی ندارد، درصورتی که (دعوا اثبات مالکیت منجر به صدور قرار عدم استماع دعوی گردیده) نظرتون درمورد تجدید نظر خواهی شهرداری چیست؟

حمید
3 سال قبل

سلام ایا سکونت در خانه سازمانی با رضایت مدیرکل قبلی وتخلیه فعلی مکان بارضایت تصرف عدوانی تلقی می شود

مهسا
3 سال قبل

سلام وقت بخیر برای طرح دعوای تصرف عدوانی باید به کجا مراجعه بشه؟

نگين
3 سال قبل

سلام خسته نباشید تو دعوای تصرف عدوانی آیا جنبه کیفری هم وجود داره؟؟؟