الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی

الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی

در این مقاله میخواهیم در خصوص الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی صحبت کنیم و چگونگی طرح دعوای مربوطه و طرفین آن و نحوه اجرای رای آن را بازگو نماییم. با ماه همراه باشید تا سخنان بهترین وکیل ملکی را باهم بخوانیم.

اجتناب ناپذیر بودن دعوای تخلیه و تحویل ملک مشارکتی

امروزه تمام مسائل بر پایه شراکت بنا شده است، زیرا سرمایه یک شخص به تنهایی پاسخگوی یک پروژه نمی باشد. یکی از حوزه هایی که امروزه بسیار زیاد شاهد شراکت در آن می باشیم، شراکت در ساخت است. همان طور که این نوع شراکت رو به افزایش است، شکایت از این شراکت نیز زیاد می باشد که در ادامه به یکی از شکایت هایی که در این زمینه انجام می شود یعنی الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی می پردازیم.

◁◁ بیشتر بدانید:  تخلیه ملک و قوانین و شرایط آن

ملک مشارکتی به چه ملکی گفته می شود و چه مزایایی دارد؟

وکیل ملکی میگوید: اگر شخصی یک قطعه زمین یا ملک قدیمی و فرسوده با عمر بالای ۲۵ سال داشته باشد و تصمیم بگیرد برای بالا بردن ارزش ملک، در آن ساختمانی بنا کند یا ساختمان فرسوده را بازسازی کند، اما سرمایه کافی برای ساختن ساختمان را نداشته باشد، با یک سازنده قرارداد مشارکت می بندد تا در پایان هر دو نفر از آن ساختمان جدید بهره ببرند. مزیتی که این کار دارد، تقسیم شدن هزینه ها می باشد که هم به نفع مالک و هم به نفع سازنده می است. علاوه بر آن با ساخت ملک مشارکتی ارزش زمین افزایش پیدا می کند و فروش آن بسیار راحت تر می شود.

الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی به چه معناست؟

الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی زمانی بروز میدهد که پیش تر و قبل تر از آن، مالک و سازنده با یکدیگر به توافق می رسند و قرارداد مشارکت در ساخت را امضا می کنند. در این قرارداد توافقاتی بین مالک و سازنده انجام می شود که یکی از این توافقات این است که مالک در یک تاریخ معین متعهد میشود که ملک را به سازنده تحویل دهد. طبق این توافق الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی به سازنده، برای مالک به وجود می آید که او را موظف می کند تا پس از اخذ پروانه ساخت یا پس از اخذ پروانه تخریب و نوسازی، ملک مشارکتی را به سازنده تحویل دهد.

  • نکته: وکیل متخصص در زمینه الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی تاکید می کند که در قرارداد مشارکت در ساخت حتما این مورد، یعنی تعهد مالک در تخلیه و تحویل، صراحتا درج شود. اما اگر این مورد قید نشده بود باز هم مالک موظف به تخلیه است زیرا برای فراهم آوردن مقدمات ساخت و ساز حتما ملک باید به سازنده تحویل داده شود.

طرح دعوا حقوقی مربوطه چه زمانی انجام می شود؟

الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی تعهدی است که مالک در زمان عقد قرارداد به سازنده می دهد. اما چنانچه پس از اخذ پروانه ساخت یا پس از اخذ پروانه تخریب و نوسازی، مالک اقدام به تخلیه و تحویل ملک نکند، سازنده می تواند عیله مالک دعوا الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی مطرح کند.

نکته: در قرارداد اگر برای زمان تخلیه و تحویل ملک تاریخ معینی در نظر گرفته نشده باشد، اصل را بر این می گذاریم که بعد از انجام مراحل اولیه مالک باید فورا ملک را به سازنده تحویل دهد.

طرفین این دعوا چه کسانی هستند؟

وکیل متخصص دعاوی ملکی و حقوقی میگوید: الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی یکی از مشکلاتی است که امروزه پرونده هایی را در دادگاه ها به خود اختصاص داده اند. در پرونده های الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی سازنده خواهان دعوا است، و مالکی که اقدام به تخلیه و تحویل ملک نکرده است خوانده می باشد.

الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی را کدام مرجع رسیدگی می کند؟

الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی، دعوایی بین سازنده و مالک می باشد. که در آن سازنده به عنوان خواهان در دادگاه محل وقوع ملک، دعوا الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی را مطرح می کند. وکیل دعاوی حقوقی می گوید که اگر محل اقامت در جایی غیر از وقوع ملک باشد، خواهان می تواند با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی دعوا خود را مطرح کند. اما باید به این نکته توجه داشت که جلسات رسیدگی در دادگاه محل وقوع ملک انجام می شود.

نحوه اجرای رای در الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی چگونه است؟

الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی، بعد از مطرح شدن در دادگاه و برگزاری جلسات، اگر مالک محکوم شود، رای قطعی برای الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی به مالک ابلاغ می شود. اگر مالک حکم را اجرا نکند، اجرای احکام می تواند با استفاده از اختیاری که دارد، بدون در نظر گرفتن رضایت مالک، نسبت به تخلیه ملک و تحویل به سازنده اقدام کند. اگر به هر دلیلی امکان اجرای حکم به وجود نیاید، سازنده می تواند با کمک یک وکیل دعاوی ملکی نسبت به فسخ قرارداد مشارکت در ساخت اقدام کند.

وکیل قرارداد میگوید اگر در قرارداد برای فسخ، تدابیری اندیشیده شده باشد، سازنده از همان ابتدا که مالک تعهد الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی را رعایت نکرد می تواند قرارداد را فسخ کند. اما اگر برای فسخ موردی پیش بینی نشده باشد، سازنده می تواند با طرح دعوا الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی، مالک را محکوم به تحویل کند.

◁◁ بیشتر بدانید:  لزوم استفاده از وکیل در قراردادها و دعاوی ملکی

تخلیه و تحویل ملک مشارکتی
تخلیه و تحویل ملک مشارکتی

وکیل برای الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی

زمانی که مالک تعهد الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی را ایفا نکند، می توانید علیه وی طرح دعوا الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی را انجام دهید. اما از آن جایی که برای پیش بردن سریع تر شکایت نیاز به یک وکیل متخصص در زمینه ملکی و قراردادی دارید، موسسه امین عدالت کبریا به شما توصیه می کند که قبل از هر اقدامی جهت الزام به تخلیه و تحویل ملک مشارکتی، حتما از مشاوره های این موسسه حقوقی که زیر نظر وکلای پایه یک دادگستری انجام می شود، استفاده کنید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۴ میانگین امتیاز: ۴.۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments