تفاوت جعل رایانه ای با سنتی

تفاوت جعل رایانه ای با سنتی در چیست؟ تعریف جرم جعل رایانه ای و تعریف جرم جعل سنتی چیست؟ در مقایسه جعل رایانه ای با سنتی چه معیارهایی برای تفاوت و تشخیص وجود دارد؟ مجازات هر یک کدام است؟ با بهترین وکیل جرایم رایانه ای تهران در موسسه حقوقی امین عدالت به شماره ثبت ۴۸۶۶۰ همراه باشید.

تفاوت جعل رایانه ای با سنتی

همانطور که از نام این دو جرم مشخص است، جرم جعل رایانه ای در بستر رایانه و اینترنت و فضای سایبر و مخابراتی اتفاق می افتد. ولیکن جرم جعل سنتی در عالم مادی و قابل لمس ارتکاب می یابد. لذا برای تفهیم تفاوت جعل رایانه ای با سنتی ابتدائا به بیان تعریف هر یک از این دو جرم میپردازیم.

تعریف جرم جعل رایانه ای

در تعریف جرم جعل رایانه ای میتوان بصورت مختصر بیان نمود: هر گاه کسی بصورت غیرمجاز و غیرقانونی، نسبت به تغییر داده های قابل استناد یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه داده به داده های پیشین، یا تغییر داده ها و علایم موجود در کارت های حافظه یا تراشه ها اقدام نماید، مرتکب جرم جعل از طریق رایانه شده که داخل در مقررات جرایم رایانه ای میباشد. به نظر میرسد همین میزان برای بیان تفاوت جعل رایانه ای با سنتی به قدر تعریف کفایت کند. لذا در ادامه به تعریف جعل سنتی میپردازیم.

داده رایانه ای به مجموعه دانسته هایی گفته میشود که سیستم رایانه ای روی آن پردازش کرده تا نتیجه مورد نظر حاصل شود. به عبارت دیگر، به مجموعه مطالب ورودی به رایانه پیش از پردازش “داده” گفته میشود. لذا داده رایانه ای، داده پیام، داده محتوا، داده ترافیک، داده قابل استناد و غیره، در قواعد و مقررات مربوط به خود قابل استفاده بوده و دارای کاربرد مشخص است.

◁◁ بیشتر بدانید:  مجازات جرم جعل در قانون جدید چیست؟

تعریف جرم جعل سنتی

تفاوت جعل رایانه ای با سنتی، در متن و ذات تعریف جرم جعل به شیوه سنتی نیز به وضوح مشخص است. زیرا جرم جعل سنتی به معنای: ساختن نوشته یا سند یا ساختن مهر و امضای اشخاص رسمی و غیررسمی، خراشیدن، تراشیدن یا قلم بردن یا الحاق و محو نمودن و غیره، در سند یا نوشته متعلق به دیگری میباشد. لذا میبینیم که استفاده از رایانه و سامانه های مخابراتی و داده های حامل پیام و اطلاعات و کارت های حافظه در هیچ جای تعریف مذکور ذکر و قید نشده است.

  • نکته: وکیل متخصص جرم رایانه ای، باید کاربرد هریک از قوانین مربوطه را بداند و در مواقع کاربردی، بخ نحو صحیح، حسب مورد به مقررات بخش تعزیرات یا قانون جرایم رایانه ای استناد نماید.

تفاوت جعل رایانه ای با سنتی در مواد قانونی

تفاوت جعل رایانه ای با سنتی در استناد قانونی نیز مشخص است. جرم جعل اینترنتی یا رایانه ای، مطابق مقررات مندرج در ماده ۷۳۴ (قانون جرایم رایانه ای) مورد رسیدگی قرار میگیرد. لذا داخل در مقررات جرم جعل سنتی نمیباشد.

در حالیکه جرم جعل به شیوه سنتی و سابق (مطابق آنچه که در تعریف آن در بالا ذکر گردید) مطابق مقررات مندرج در مواد ۵۲۳ الی ۵۴۲ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مورد رسیدگی قرار میگیرد. استناد صحیح به مواد قانونی در پیشرفت پرونده و حصول نتیجه شایسته، کمک شایان توجهی میکند.

تفاوت جعل رایانه ای با سنتی در مجازات

  • مجازات جرم جعل رایانه ای چیست؟
  • مجازات جرم جعل سنتی چیست؟

تفاوت جعل رایانه ای با سنتی در میزان مجازات هر یک نیز مشهود است. درست است که تفاوت جعل رایانه ای با سنتی در نوع مجازات وجود ندارد. و هر دو دربردارنده جزای نقدی و حبس هستند، ولیکن در میزان مجازات متفاوت میباشند. زیرا مجازات جعل سایبری، ۱ تا ۵ سال حبس یا جزای نقدی به میزان ۲۰ الی صد میلیون ریال یا اعمال هر دو مجازات در حق مرتکب جرم جعل رایانه خواهد بود. درحالیکه مجازات جرم جعل سنتی، حسب مورد که از کدام مصادیق باشد، مجازات حبس تا ۱۵ سال و جزای نقدی تا ۲۵۰ میلیون ریال را برای مرتکب به دنبال خواهد داشت.

بهترین وکیل کیفری در جرایم رایانه ای

تفاوت جعل رایانه ای با سنتی و دانستن این تفاوت، یکی از مهمترین موارد در خصوص طرح پرونده از سمت وکیل متخصص میباشد. زیرا باید پرونده مسیر درست و قانونی خود را طی نماید. طی نمودن مسیر صحیح دادرسی مستلزم تنظیم شکواییه به نحو صحیح و ارایه مستندات قانونی به طور دقیق میباشد. لذا زمانی میتوان یک وکیل کیفری را در امور مربوط به پرونده های جرایم رایانه ای را متخصص و کاربلد دانست، که در زمینه دعاوی مربوط به انواع جرم های رایانه ای وکالت نموده باشد، و از قوانین و مقررات مربوط به آن نیز آگاهی کامل داشته باشد. لذا انتظار میرود وکیل جرایم رایانه ای تهران بصورت صد در صدی از موارد تفاوت جعل رایانه ای با سنتی اطلاع داشته باشد.


◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل جرایم رایانه ای

تفاوت جرم جعل رایانه ای با سنتی
تفاوت جرم جعل رایانه ای با سنتی

وکالت در جرایم رایانه ای با موسسه امین عدالت

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا به این دلیل که دارای وکلای پایه یک دادگستری میباشد، بصورت تخصصی در انواع مختلف پرونده های کیفری و حقوقی فعالیت مینماید. بهترین توصیه آن است که دفاع در پرونده جرم جعل رایانه ای را به وکیل متخصص کیفری در زمینه جرایم سایبری بسپارید. همواره در همه مراحل دادرسی، وکیل متخصص را همراه خود داشته باشید، تا از بروز اشتباهات قضایی که بعضا جبران ناپذیر میباشند، جلوگیری گردد.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۳ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments