توهین به مقدسات

توهین به مقدسات چه جرمی دارد؟ مجازات توهین به مقدسات در فضای اینترنتی چقدر است؟ آیا تفاوتی بین توهین به مقدسات به شکل سنتی و توهین به مقدسات رایانه ای وجود دارد؟ بهترین وکیل برای پرونده کیفری توهین به مقدسات چه ویژگی هایی دارد؟ با ما همراه باشید.

جرم توهین به مقدسات

توهین به مقدسات به معنای اهانت به هریک از انبیا عظام یا ائمه طاهرین (ع) یا حضرت صدیقه طاهره (س) یا مقدسات اسلام میباشد. این عمل یک جرم میباشد. ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی، عنصر قانونی این جرم است. که در ادامه به متن ماده و مجازات مندرج در آن میپردازیم. در ابتدا خوب است بین دو فرضی که در عرف عامه نیز رواج پیدا کرده است را، از هم جدا کنیم. و به تفکیک هر یک را توضیح دهیم. سپس به ذکر سایر موارد مهم بپردازیم.

توهین به مقدسات سنتی

جرم توهین به مقدسات بصورت سنتی یعنی ارتکاب اهانت توسط فاعل در عالم واقع و خارج. که میتواند شامل لفظ و فحاشی و توهینباشد. شامل نقاشی، کاریکاتور، متن و نوشته توهین آمیز و یا هرگونه عمل و فعل انسان باشد. که دربردارنده اهانت و توهین است. لذا منظور از توهین به مقدسات به شکل سنتی، همان بروز فعل مادی جرم، در عالم خراج، توسط مرتکب است.

توهین به مقدسات رایانه ای

منظور از توهین به مقدسات رایانه ای، یعنی جرم توهین به مقدسات، در فضای اینترنتی و سایبری و از طریق رایانه و موبایل و غیره صورت پذیرفته است. بسیاری از مردم تصور میکنند چون در یک استوری اینستاگرام به پیامبری توهین کرده اند، یا در قالب یک پست اینستاگرامی، به معصوم و یا احد از انبیا طعنه زده اند، یا با کنایه در مورد ایشان یا یکی از احادیث ایشان صحبت کرده و مطلبی نوشته اند، یا صرفا کاریکاتوری از مقدسات اسلام را بارگذاری کرده اند، فعل و عمل آنها خارج از مصادیق جرم توهین به مقدسات است!! این امر یک تصور کاملا اشتباه است. آنچه که در واقع اتفاق می افتد، شکل جدید رکن مادی این جرم است. که دارد در عالم و فضای مجازی و اینترنتی رخ میدهد.

ببینید دوستان، گاهی انسان با استفاده از لفظ و صحبت شفاهی، اهانتی را انجام میدهد، و گاهی با انتشار مطلب و یا عکسی اقدام به توهین به مقدسات میکند. در هر صورت این جرم به صورت تمام و کمال محقق شده، و مواردی از قبیل: در پیج شخصی خود گذاشتم، در گروه تلگرامی خانوادگی خودم گذاشتم، در گروه واتساپ دوستانم گذاشتم… دفاع محسوب نشده. لذا موجب رهایی مرتکب جرم از تحمل کیفری نمیشود.

◁◁ بیشتر بدانید:  توهین به مقدسات در فضای مجازی و مجازات آن

ساب النبی چیست؟

جرم سب نبی به معنای دشنام دادن یا قذف کردن به: ۱) پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله وسلم ۲) هر یک از انبیا عظام الهی ۳) حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ۴) هریک از ائمه معصومین علیه السلام میباشد. مجازات این جرم اعدام است. میتوانید به متن ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی مراجعه نمایید.

بهترین وکیل برای دفاع از پرونده کیفری اهانت به مقدسات

بهترین وکیل توهین به مقدسات کیست؟ چه وکیلی میتواند مدعی بهترین باشد؟ در ابتدا خوب است بدانید که بهترین بودن با بی نقص بودن متفاوت است. زیرا بی نقص بودن از صفات باری تعالی است و نمیتوان در آدمی به دنبال این صفت و ویژگی بود. ولیکن بهترین بودن، آنهم در حرفه و کسب و شغل و غیره، مهارتی است که هر فردی میتواند بنا بر تکرار و تمرین و دانشو مهارت، کسب نماید. موسسه حقوقی امین عدالت در تهران همواره تلاش بر بهترین بودن دارد. بهترین در ارایه خدمات حقوقی، بهترین در دارا بودن کادر مجرب از وکلای پایه یک دادگستری، بهترین در ارایه مشاوره حقوقی رایگان ولو بصورت تخصصی، و بسیاری از موارد دیگر که مجال نام بردن تک تک آنها در این مقال نمیباشد.

ولیکن بهترین وکیل برای دفاع از اتهام توهین به مقدسات، وکیلی است که داری سابقه کار وکالت در زمینه انواع دعاوی کیفری خصوصا موضوع خاص توهین به مقدسات باشد. تا بتواند به مقام رسیدگی کننده، در تجزیه و تحلیل عمل ارتکابی کمک نماید. بعنوان مثال: وکیل به قاضی کمک میکند که شفاف شود، آیا واقعا و حقیقتا جرم در عالم خارج محقق شده است؟ آیا سونیت مرتکب جرم محرز گردیده است؟ آیا پرونده دارای شبهه و تردید است؟ آیا موکل شرایط استفاده از کیفیات مخففه را دارد؟ آیا میتوان برای فاعل جرم، تخفیف در مجازات را تقاضا و اعمال نمود؟ و بسیاری از مسایل دیگر که مختص به هر پرونده میباشد. لذا انتخاب موسسه حقوقی امین عدالت کبریا در تهان در سال ۱۴۰۱ نیز مانند همه سالهای پیشین، یک انتخاب مطمئن است. اعتبار هر شخصیت حقوقی، به قابلیت و صلاحیت اشخاص حقیقی اش است.

مجازات توهین به مقدسات در سال جدید

توهین به مقدسات خواه بصورت سنتی ارتکاب یابد، خواه با استفاده از نرم افزارهای کنونی، در فضای مجازی و سایبر رخ دهد، علی القاعده، همواره مشمول ماده ۵۱۳ قانون فوق الذکر خواهد بود. به موجب این ماده، مجازات توهین به مقدسات حبس از یک تا ۵ سال میباشد. ولیکن شرط مندرج در متن ماده را فراموش نکنید: اگر مرتکب، مشمول احکام و شرایط ساب النبی نباشد، به حبس از ۱ تا ۵ سال محکوم میشود. یعنی اگر فاعل جرم، مرتکب سب النبی شده باشد، مجازات وی اعدام میباشد.

متن ماده ۵۱۳

هر کس به مقدسات اسلام و یا هر یک از انبیا عظام یا ائمه طاهرین (ع) یا حضرت صدیقه طاهره (س) اهانت نماید، اگر مشمول حکم ساب النبی باشد، اعدام میشود. در غیر اینصورت، به حبس از ۱ تا ۵ سال محکوم خواهد شد.


جرم توهین به مقدسات
جرم توهین به مقدسات

مشاوره جهت شکایت

موسسه حقوقی امین عدالت در تهران دارای اعتباری است که در نتیجه فعالیت پرتلاش وکلای خویش به دست آورده است. میزان ۹۰% رضایت مراجعه کنندگان گرامی، اعم از موکلین عزیز و ارباب رجوع های محترم، صحه ای بر این ادعا میگذارد. لذا بهترین کار این است که در ابتدا تحقیق کنید. از اعتبار موسسه حقوقی و وکیل متخصص کیفری خود مطلع شوید. سپس نسبت به اعطای وکالت به ایشان، خصوصا در موضوعات مهم و حساس کیفری، مانند جرم توهین به مقدسات، اقدام نمایید. همچنین توصیه میگردد برای کسب اطلاعات بیشتراز سایر خدمات حقوقی موسسه ما در تهران، با مشاور حقوقی ما بصورت رایگان صحبت کنید. منتظر تماس شما هستیم.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۵ میانگین امتیاز: ۴.۴]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments