وکیل تخریب و اخلال داده های رایانه ای

وکیل جرایم رایانه ای و بطور تخصصی تر وکیل تخریب و اخلال داده های رایانه ای با توجه به گستره فعالیت تعداد بسیاری از افراد جامعه از اینترنت و فضای سایبری با رعایت مفاهیم و عبارات قابل فهم و سهل الفهم به شرح و بسط احد از انواع جرایم متبلا به آن میپردازد.

خرابکاری رایانه ای

خرابکاری رایانه ای عنوان عامی است که هم تخریب را در بر میگیرد و هم اخلال را. خرابکاری رایانه ای در بر دارنده هر رفتاری است که داده را بطور کلی یا جزئی از میان ببرد یا کارکرد داده یا سامانه را به هر نحو برهم بزند.

وکیل تخریب و اخلال داده های رایانه ای و تعریف این جرم

تخریب به معنای از میان بردن قسمتی یا همه یک چیز چه بصورت کلی چه بصورت جزئی و اخلال به معنای ایجاد یک آشفتگی و ناتوانی و خلل در کارکرد یک چیز است.
در این راستا ماده ٨ قانون جرایم رایانه ای (ماده ٧٣۶ قانون مجازات اسلامی) عنوان نموده: ((هرکس بطور غیر مجاز داده های دیگری را از سیستم های رایانه ای یا مخابراتی یا حامل داده حذف یا تخریب یا مختل یا غیر قابل پردازش کند به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.))

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل جرایم رایانه ای

وکیل تخریب و اخلال داده های رایانه ای و بررسی جزییات این جرم

ویژگی های عمومی

وکیل متخصص در امور تخریب و اخلال در داده های رایانه ای در توضیح و تشریح ارکان و اجزای این بزه ابتدائا به بیان عمومیات آن میپردازد. جرم تخریب و اخلال داده رایانه ای باید بصورت غیر مجاز انجام بگیرد. لذا اگر افعال مجرمانه و رفتارهای فیزیکی مجرمانه ای که در ماده ٨ قانون جرایم رایانه ای آمده است اگر آن اعمال با اجازه دارنده آن باشد جرمی در کار نخواهد بود.

موضوع جرم تخریب و اخلال داده های رایانه ای چیست؟

وکیل تخریب و اخلال داده های رایانه ای در توضیح “داده” که موضوع این جرم است بیان میدارد:
١) داده شامل هر گونه داده ای است که یک شخص دارد خواه با ارزش باشد خواه بی ارزش. به عنوان مثال از بین بردن داده های مستهجن دیگری نیز جرم است زیرا قانونگذار از دارندگی و مالکیت صاحب داده حمایت کرده است.

٢) داده باید از آن دیگری باشد، خواه شخصی باشد خواه دولتی ولی اگر موضوع جرم، داده های دولتی باشد وفق بند ج ماده ٢۶ قانون جرایم رایانه ای عمل میشود که میگوید: ((داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی متعلق به دولت یا نهادها و مراکز ارائه دهنده خدمات عمومی باشد؛ مرتکب به بیش از دو سوم حداکثر یک یا دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد و مرتکب هم باید آگاه به تعلق داده به دیگری باشد و هم آگاه باشد که داده از آن دولت بوده است.))

تحلیل رفتار و فعل مجرمانه این جرم

رفتار و فعل مجرمانه پیش بینی شده در ماده ٨ قانون جرایم رایانه ای شامل حذف، تخریب، مختل، غیرقابل پردازش کردن است که مجموعا تحت دو عنوان تخریب و اخلال قابل بحث هستند. زیرا حذف همان تخریب است و غیر قابل پردازش کردن همان اخلال است.

وکیل متخصص جرم تخریب و اخلال داده های رایانه ای
وکیل متخصص جرم تخریب و اخلال داده های رایانه ای

تفاوت جرم تخریب سنتی و تخریب اینترنتی در چیست؟

وکیل جرایم رایانه ای در پاسخ به پرسش فوق با ذکر مثالی بیان میدارد:
افعال مجرمانه ماده ٨ قانون جرایم رایانه ای میبایست در فضای اینترنت و سایبر رخ دهد لذا چنانچه کسی به قصد از بین بردن داده متعلق به دیگری، رایانه اش را از بلندی پرت کند و بشکند یا رایانه را بسوزاند یا لوح فشرده را دو نیم کند یا بخراشد و داده های درون آن را از بین ببرد، هیچ یک تخریب رایانه ای و تخریب اینترنتی نبوده بلکه موضوع از موارد و مصادیق ماده ۶٧۶ و ۶٧٧ قانون مجازات اسلامی (تخریب سنتی) است.

همچنین است اگر کسی داده های پشتیبانی شده را که متعلق به دیگری است برباید یا حذف کند باز هم جرم رخ داده است. در هرحال تخریب داده به معنای پدید آوردن ناخوانی ها در داده است. اگر چه حذف گونه ای از تخریب است ولی تخریب افزون بر حذف به ناخوانا کردن داده نیز میپردازد.

وکیل تخریب و اخلال داده رایانه ای در ادامه متذکر میگردد ناخوانا کردن، هر رفتاری است که سبب شود تا تمامیت داده از میان برود مانند سیاه کردن بخشی از داده یا برهم زدن واژگان و حروف یا پاک کردن بخشی از آن، با این حال ممکن است میان تخریب و جعل رایانه ای شباهت هایی به وجود آید ولی باید گفت جدای از اینکه جعل تنها درباره داده های استناد پذیر است، رفتار بزهکارانه نیز در بردارنده تغییر است که به قصد دگرگونی در محتوای داده انجام میشود ولی تخریب عمد در از بین بردن ظاهر داده است.

وکیل تخریب و اخلال داده رایانه ای و رفع ابهام از مصادیق افعال مجرمانه

مختل کردن و غیر قابل پردازش کردن به معنای از کار انداختن عمدی داده یا سلب کارایی یا کارکرد آن است مانند از کار انداختن کارایی برنامه، برگردان به زبان فارسی یا از مختل کردن برنامه ضد ویروس. این افعال و اعمال بیشتر با پخش ویروس با دیگر نرم افزارهای زیان آور انجام میگیرد و همراه با اخلال در سامانه رایانه ای رخ میدهد که خود عنوان بزهکارانه دیگری است.

◁◁ بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل جرایم رایانه ای

وکیل جرم اخلال و تخریب داده های رایانه ای در تهران
وکیل جرم اخلال و تخریب داده های رایانه ای در تهران

وکیل تخریب و اخلال داده های رایانه ای در تهران

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا در تهران با در نظر گرفتن میزان مراجعات شما عزیزان و پرسش های بسیار به دلیل عدم آگاهی افراد جامعه از مصادیق و موارد قانونی و جرم انگاری های صورت گرفته در قانون و همچنین با در نظر گرفتن پرونده ها و دعاوی مطروحه، کادر مجرب وکلای پایه یک دادگستری مشغول به فعالیت در موسسه را بر آن داشته است بصورت تخصصی و حرفه ای به تحلیل مصادیق و موارد قانونی و تشریح آنها بپردازند و با وقوفی که بر قوانین و مقررات جرایم رایانه ای دارند اقدام به ورود به دعاوی مطروحه و یا طرح دعاوی از ابتدا بنمایند. در صورت نیاز به مشاوره با وکیل تخریب و اخلال داده های رایانه ای در تهران با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۴ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

60 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
کوکبی
3 سال قبل

سلام وقت بخیر . سوالی داشتم از محضرتون . میخواستم ببینم هزینه شما برای قبول پرونده تخریب و اختلال در داده ها چقدر حدودا؟

مینا
3 سال قبل

سلام خسته نباشید تخریب در رایانه به چه معناست؟

نیلوفرزاده
3 سال قبل

سلام وقت بخیر . سلام من تو ی شرکتی کار میکردم و طی یگ دعوا کامپیوتر اتاق مدیر رو پرت کردم و شکستم. میشه بفرمایید عنوان جرم من چی میشه؟

شمیران فر
3 سال قبل

سلام وقت بخیر ببخشید از حساب من پول برداشت شده و من الان متوجه اش شدم برای پیگیری باید به پلیس فتا مراجعه کنم؟

توانا
3 سال قبل

سلام و عرض ادب خدمت شما و همچنین تشکر از مقالات و نوشته های عالیتون سوالی داشتم از محضر وکیل خوب جرایم رایانه ای اینکه ایا بک آپ داشتن یا نداشتن یعنی اینکه رایانه قابلیت بازیابی اطلاعات را دوباره داشته باشد تاثیری در محکومیت و تخفیف مجازات مرتکب دارد یا نه؟