قرار اناطه یک قرار نهایی است. قرار اناطه موجب بایگانی شدن پرونده میشود. قرار اناطه موجب آغاز رسیدگی حقوقی به یک امر مرتبط با پرونده کیفری میشود. قرار اناطه طبق قانون دارای شرایط خاصی میباشد. در ادامه به بررسی ماده ۲۱ قانون آیین دادرسی کیفری میپردازیم.
قرار اناطه موضوع ماده ۲۱
هرگاه احراز مجرمیت متهم منوط به اثبات مسائلی باشد، که رسیدگی به آن مسائل، در صلاحیت مرجع کیفری نیست، و رسیدگی به آن مسائل در صلاحیت دادگاه حقوقی است، با تعیین ذی نفع و با صدور قرار اناطه، تا هنگام صدور رای قطعی از مرجع صالح حقوقی، تعقیب متهم، معلق و پرونده به صورت موقت بایگانی میشود.
تکلیف قانونی ذی نفع چیست؟
با صدور قرار اناطه، ذی نفع باید در مرجع صالح حقوقی طرح دعوا کند. هرگاه ذی نفع ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ قرار اناطه، بدون عذر موجه، به دادگاه صالح رجوع نکند و گواهی آن را به مرجع کیفری صادرکننده قرار اناطه ارائه ندهد، مرجع کیفری به رسیدگی ادامه می دهد و تصمیم مقتضی اتخاذ می کند.
آنچه که باید پس از صدور قرار اناطه انجام دهید، یک تکلیف قانونی و حقوقی است که در صورت عدم انجام آن، متضرر خواهید شد. لذا حتما انجام این امر بسیار مهم را به وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور حقوقی و پرونده های حقوقی بسپارید. هم اکنون با موسسه حقوقی امین عدالت تماس بگیرید.