سردستگی گروه مجرمانه موجب تشدید مجازات سرگروه میشود. رهبری یک گروه مجرمانه، مجازات سرکرده و رهبر را افزایش میدهد. صفر تا صد مجازات رهبر یک گروه مجرمانه در ماده ۱۳۰ قانون مجازات اسلامی قید شده است.

مجازات سردستگی گروه مجرمانه

هرکس سردستگی یک گروه مجرمانه را بر عهده گیرد، یعنی رهبر گروه مجرمانه باشد، به حداکثر مجازات شدیدترین جرمی که اعضای آن گروه انجام داده باشد، محکوم میشود. رهبر یک گروه مجرمانه کلاهبرداری، رهبر یک گروه مجرمانه سرقت، رهبر یک گروه مجرمانه آدم ربایی و خفت گیری، به شدیدترین جرمی که یکی از اعضا، در راستای اهداف همان گروه مرتکب شوند، محکوم می‌گردد.

مجازات رهبر گروه در جرم غیرتعزیری

مجازات سردستگی گروه مجرمانه و رهبر یک گروه مجرمانه، در فرضی که جرم ارتکابی اعضای گروه، موجب حد یا قصاص یا دیه باشد، شدیدترین مجازات نخواهد بود. بلکه این صورت به حداکثر مجازات معاونت در آن جرم محکوم می‌شود. این حکمی است که قانون در نظر گرفته است.

اگر یکی از اعضای گروه مجرمانه و باند خلافکاری سرقت تعزیری، در حین سرقت، به یک زن تجاوز نماید، چون مرتکب جرم زنای به عنف شده است، و این جرم، یک جرم حدود الهی است، نمیتوان رهبر و سردسته را به شدیدترین مجازات تجاوز محکوم نمود. لذا در این فرض، سردسته و رهبر گروه مجرمانه، به مجازات معاونت در جرم تجاوز و زنای به عنف محکوم میشود.

مجازات سردسته یا رهبری که مفسد است

وکیل پرونده های کیفری تهران میگوید: اگر در رونده پرونده کیفری با موضوع گروه مجرمانه که به سردستگی و سرکردگی یک شخص یا چند شخص اداره میشده و مرتکب جرم میشده اند، اثبات شود که فعل و عمل مجرمانه رهبر و سرکرده، در حد محارب و مفسد است، مجازات وی فرق میکند. به عبارت دیگر، اگر سردسته گروه، محارب و مفسد فی الارض شناخته شود، حسب مورد به مجازات محارب یا مفسد فی‌الارض که بعضا دربردارنده تبعید و اعدام و قطع عضو است، محکوم می‌گردد.

صفر تا صد پرونده کیفری را با وکیل سپری کنید

حضور وکیل کیفری در پرونده خواه از طرف شاکی باشد، خواه از طرف متهم باشد، موجب تلاش بیشتر برای اجرای عدالت و حفظ حقوق موکل میگردد. همواره از دانش، تخصص و مهارت وکیل پایه یک دادگستری در پرونده خود استفاده نمایید. موسسه حقوقی امین عدالت مفتخر است به داشتن وکلای پایه یک دادگستری که صبور و دانا بوده، و به نحو احسن وکالت نموده و تمام تلاش خود را برای احقاق حق موکل انجام میدهند.

تبصره ۱- گروه مجرمانه عبارت است از گروه نسبتاً منسجم متشکل از سه نفر یا بیشتر که برای ارتکاب جرم تشکیل می‌شود یا پس از تشکیل، هدف آن برای ارتکاب جرم منحرف می‌گردد.

تبصره ۲- سردستگی عبارت از تشکیل یا طراحی یا سازماندهی یا اداره گروه مجرمانه است.

◁◁ بیشتر بدانید:  نقش و عملکرد وکیل کیفری در پرونده ها
به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر ویدیو های این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments