مجازات تهدید در فضای مجازی

آیا تهدید در فضای مجازی مانند تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و غیره جزو جرایم رایانه ای میباشد؟ مجازات جرم تهدید در فضای مجازی چیست؟ به جرم مذکور در کدام دادسرا رسیدگی میشود؟ آیا تهدید در فضای مجازی قابل پیگرد است؟ وکیل جرایم رایانه ای پاسخ میدهد.

ماده ۶۶۹ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی

وکیل جرایم رایانه ای بیان می دارد: جرم تهدید در فضای مجازی مانند هر جرم دیگری نیازمند به طرح و اقامه دعوا و اثبات وقوع آن دارد. از طرفی به عنصر قانونی نیازمند است تا ارکان تشکیل دهنده جرم کامل باشد. لذا عنصر قانونی جرم تهدید در فضای مجازی، ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی میباشد که مقرر میدارد: هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یل شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا ۲ سال محکوم خواهد شد.

نکته مهم درباره جرم تهدید در فضای مجازی

جرم تهدید در فضای مجازی مانند سنتی آن، نیازمند این نمیباشد که تهدیدکننده تقاضای پول نموده باشد یا خیر. و یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نماید یا خیر. بلکه به صرف ارتکاب جرم تهدید در فضای مجازی، مجرم شناخته شده و به مجازات مقرر قانونی محکوم خواهد شد. یعنی برای وقوع و تحقق جرم تهدید نیازی به انجام شرط به نفع مشروط له نمیباشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  مراحل شکایت در دادسرای جرایم رایانه ای

مجازات جرم تهدید در فضای مجازی

  • مجازات جرم تهدید در فضای مجازی مطابق قانون جدید از چه قرار است؟
  • آیا جرم تهدید مجازات شلاق دارد؟
  • آیا برای تهدید کسی را به زندان محکوم مینمایند؟

وکیل کیفری میگوید: خوب است بدانید که مجازات جرم تهدید در فضای مجازی نیز وفق قانون جدید کاهش حبس تعزیری تقلیل یافته است. البته صرفا مجازات حبس آن کاهش یافته و شلاق تعزیری مندرج در ماده مرقوم به وقت خویش پابرجاست. یعنی ممکن است دادگاه مجرم را به صرفا به تحمل شلاق تعزیری به تعداد متغیر تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم نماید.

جرم تهدید در فضای مجازی از لحاظ تعیین درجه بر اساس ملاک و معیار بودن مجازاتهای آن، و مطابق ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، جزو جرایم درجه ۶ میباشد. به موجب تبصره ماده ۱۱ قانون کاهش زندانها، حداقل و حداکثر مجازات زندان مرقوم، به نصف آن کاهش یافته و تقلیل شده است. یعنی حبس و زندان جرم تهدید در فضای مجازی، از ۱ ماه تا ۱ سال خواهد بود.

قابل گذشت بودن جرم تهدید در فضای مجازی

  • آیا جرم تهدید در فضای مجازی یک جرم قابل گذشت است؟
  • آیا با اعلام رضایت و گذشت شاکی در خصوص اتهام تهدید در فضای مجازی، پرونده کیفری مربوطه بسته میشود؟

مطابق ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی، جرم موضوع ماده ۶۶۹ قانون مرقوم، قابل گذشت معرفی گردیده است. لذا میتوان گفت نظر به قابل گذشت بودن جرم تهدید در فضای مجازی اعلام رضایت و گذشت شاکی موجب مختومه شدن پرونده کیفری میگردد.

  • نکته: جرایم غیرقابل گذشت به آن دسته از جرایم گفته میشود که رضایت شاکی به دلیل وجود جنبه عمومی برای آن جرم، موجب مختومه شدن پرونده کیفری نمیشود. یعنی علی رغم اعلام رضایت و گذشت شاکی، همچنان از حیث جنبه عمومی به پرونده رسیدگی میشود.

نقش پلیس فتا در جرم تهدید در فضای مجازی

اگر تهدید از طریق واتساپ، تلگرام، اینستاگرام و غیره انجام شده باشد، پلیس فتا چه نقشی ایفا میکند؟ وکیل سایبری میگوید: خوب است بدانید در عصر امروز یکی از رایج ترین شیوه های تهدید افراد جامعه، تهدید از طریق واتساپ و تلگرام و اینستاگرام و غیره میباشد. پلیس فتا بعنوان نهاد انجام دهنده تحقیقات مقدماتی در قالب ضابط دادگستری، میتواند اطلاعات شخص صاحب حساب کربری یعنی شخص تهدیدکننده را در اختیار محکمه قرار دهد. زیرا ممکن است شاکی، شخص تهدیدکننده را نشناسد یا در زمان تنظیم شکواییه و طرح شکایت از او اطلاعاتی در دست نداشته باشد.

مراحل رسیدگی به جرم تهدید در فضای مجازی

نخستین گام برای طرح و اقامه دعوای کیفری جرم تهدید در فضای مجازی، تنظیم شکواییه میباشد. سپس میبایست این شکواییه را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نمود. سپس حسب ارجاع، نوبت به طی نمودن مراحل پیش رو در دادسرای جرایم رایانه ای یا دادسرای عمومی و انقلاب، پلیس فتا و دادگاه کیفری دو خواهد بود. بهترین توصیه به شما عزیزان این است که از ابتدای تشکیل پرونده کیفری و طرح شکایت با موضوع اتهام جرم تهدید در فضای مجازی وکیل کیفری و متخصص جرایم رایانه ای اتخاذ نموده و پیگیری های قانونی لازمه را به وی بسپارید.

◁◁ بیشتر بدانید:  نحوه رسیدگی به جرایم رایانه ای چگونه است؟

مجازات جرم تهدید در فضای مجازی
مجازات جرم تهدید در فضای مجازی

وکیل تخصصی پرونده جرایم رایانه ای در تهران

وکیل جرایم رایانه ای یا وکیل کیفری، متخصص در انواع دعاوی کیفری و جرایم مخصوص به آنها میباشد. موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا مفتخر است به داشتن کادر مجرب از وکلای پایه یک که بصورت تخصصی با اشراف بر رویه عملی محاکم دارای عملکردی مثبت و روشن در دعاوی کیفری از جمله جرم تهدید در فضای مجازی میباشند.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۰ میانگین امتیاز: ۴.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

40 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
بهرام شهبازی
6 ماه قبل

سلام خسته نباشید. یک شخص اهل افغان توی تلگرام به بنده توهین و تهدید به قتل کرده و فیلم هم گرفته شده از لحظه پیامها به همراه شماره طرف مقابل موجوده، چگونه باید پیگیری کرد؟ لطفا کمک کنید.

ستاره
1 سال قبل

سلام، یکی از فامیلها عکس شخصی و ناجور منو حک کرده و با اون تهدید میکنه، البته مهاجرت کرده و از اونجا تهدید میکنه که برای بقیه میفرستم. آیا میتونم کاری کنم؟

علی
1 سال قبل

با سلام، کسی از من فیلم داره و خارجی هم هست. هیچ اطلاعاتی هم از من نداره و فقط اکانت بنده رو در اسکایپ داره و هیچ شماره و غیره دیگه ای از من نداره. خواستم ببینم آیا اصلا میتونه اقدام به کار خاصی کنه. چون میگه من این فیلم رو به دست خانوادت و دوستانت میرسونم ولی به نظرم اصلا نمیتونه این کارو انجام بده. نظر شما چیه؟

سحر
1 سال قبل

سلام کسی از من عکس داره و دو ساله که هر چند ماه یبار منو تهدید به پخش عکسا می‌کنه. چطور میتونم بدون اینکه خانواده بفهمن و دادسر دادگاه، نداشته باشه از سرش خلاص شم؟ چطور باید برای پلیس فتا اقدام کنم؟

ساغر
1 سال قبل

ببخشید یکی از دو نفر شکایت کرده، که نفر دوم مقصر خاصی‌ نیست اگه شکایتشو‌ از نفر دوم پس بگیره، دادگاه هم بیخیال میشه یا نه؟