نکات پرونده کیفری

برای تحقق جرم انتقال مال غیر، باید حیله و تقلب فروشنده را نیز به اثبات برسانیم؟ آیا باید خریدار در نتیجه فریب و اغفال، مال غیر را خریداری کند تا این جرم بوجود بیاید؟ با وکیل کیفری متخصص در دعاوی انتقال مال غیر همراه باشید.

حیله و تقلب فروشنده شرط نیست

برای صدق عنوان انتقال دهنده مال غیر، به فاعل جرم، نیازی نیست که الزاما وی در انتقال مال متعلق به دیگری، حیله و تقلبی نموده باشد. بلکه صرف انجام اینکار، بدون اینکه مانور متقلبانه ای در میان باشد، موجب تحقق این عنوان مجرمانه میگردد. این امر، یکی از وجوه تمایز جرم کلاهبرداری و جرم انتقال مال غیر نیز میباشد. زیرا در جرم کلاهبرداری، لازم است که فاعل، به وسایل متقلبانه تمسک جسته و از راه حیله و فریب و تقلب، مال دیگری را به دست بیاورد.

فریب و اغفال خریدار شرط نیست

برای تحقق عنوان مجرمانه انتقال مال غیر، شرط نیست و لازم نمیباشد که خریدار در نتیجه فریب و اغفال مال غیر را خریداری نموده باشد. ممکن است که در بسیاری از پرونده ها و دعاوی کیفری مشاهده نماییم که خریدار به دلیل ناآگاهی و عدم علم و اطلاع ، درواقع فریب خورده باشد و مورد اغفال قرار گرفته باشد. ولیکن این امر، شرط لازم جهت تحقق و بوجود آمدن این جرم نمیباشد. چه بسا خریدار آگاه باشد و بداند که مال متعلق به دیگری را خریداری منیماید. در این فرض، وی نیز مجرم است و به مجازات قانونی محکوم خواهد شد.

[su_note note_color=”#c8b8e5″ text_color=”#060606″ radius=”5″]برای اثبات ارتکاب جرم انتقال مال غیر، نیازی نیست که ثابت نماییم فاعل جرم اعمال متقلبانه نیز انجام داده و خریدار به سبب فریب و اغفال، مال دیگری را خریداری کرده است. این امر بر خلاف جرم کلاهبرداری میباشد.[/su_note]

◁◁ بیشتر بدانید:  خسارت فروش مال غیر چیست و چگونه مطالبه میشود؟

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر ویدیو های این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up