برای تحقق جرم انتقال مال غیر، باید حیله و تقلب فروشنده را نیز به اثبات برسانیم؟ آیا باید خریدار در نتیجه فریب و اغفال، مال غیر را خریداری کند تا این جرم بوجود بیاید؟ با وکیل کیفری متخصص در دعاوی انتقال مال غیر همراه باشید.

حیله و تقلب فروشنده شرط نیست

برای صدق عنوان انتقال دهنده مال غیر، به فاعل جرم، نیازی نیست که الزاما وی در انتقال مال متعلق به دیگری، حیله و تقلبی نموده باشد. بلکه صرف انجام اینکار، بدون اینکه مانور متقلبانه ای در میان باشد، موجب تحقق این عنوان مجرمانه میگردد. این امر، یکی از وجوه تمایز جرم کلاهبرداری و جرم انتقال مال غیر نیز میباشد. زیرا در جرم کلاهبرداری، لازم است که فاعل، به وسایل متقلبانه تمسک جسته و از راه حیله و فریب و تقلب، مال دیگری را به دست بیاورد.

فریب و اغفال خریدار شرط نیست

برای تحقق عنوان مجرمانه انتقال مال غیر، شرط نیست و لازم نمیباشد که خریدار در نتیجه فریب و اغفال مال غیر را خریداری نموده باشد. ممکن است که در بسیاری از پرونده ها و دعاوی کیفری مشاهده نماییم که خریدار به دلیل ناآگاهی و عدم علم و اطلاع ، درواقع فریب خورده باشد و مورد اغفال قرار گرفته باشد. ولیکن این امر، شرط لازم جهت تحقق و بوجود آمدن این جرم نمیباشد. چه بسا خریدار آگاه باشد و بداند که مال متعلق به دیگری را خریداری منیماید. در این فرض، وی نیز مجرم است و به مجازات قانونی محکوم خواهد شد.

برای اثبات ارتکاب جرم انتقال مال غیر، نیازی نیست که ثابت نماییم فاعل جرم اعمال متقلبانه نیز انجام داده و خریدار به سبب فریب و اغفال، مال دیگری را خریداری کرده است. این امر بر خلاف جرم کلاهبرداری میباشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  خسارت فروش مال غیر چیست و چگونه مطالبه میشود؟
به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۴ میانگین امتیاز: ۴]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر ویدیو های این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments