اثبات عقد ضمان

اثبات عقد ضمان چگونه است؟ شرایط صحت این عقد چیست؟ شرایط مورد ضمان چه میباشد؟ وکیل اثبات عقد ضمان در این مقاله به صورت تخصصی به بررسی چگونگی اثبات این عقد میپردازد.

تعریف عقد ضمان

وکیل عقد ضمان این امر را اینگونه بیان میدارد و توضیح میدهد که، انسان موجودی اجتماعی است و برای برقراری رابطه و تعامل با هم نوعان خود نیاز به یکسری از روابط دارد. که قانون گذار این روابط و پیوندها را تحت عنوان قرارداد یا عقود مختلف نام میبرد. نکته بدیهی در این تعاملات این است که در حین انجام آنها امکان دارد اختلافاتی پیش آید که مرجع قانون گذار برای برقراری هرچه بیشتر نظم و امنیت در آنها اقدام به وضع یکسری قوانین کرده است. یکی از این عقود که در قانون مطرح شده عقد ضمان است.

وکیل عقد ضمان در ادامه این مطلب و توضیح آن اذعان میدارد که این عقد بین ضامن و طلبکار منعقد میگردد و در واقع مدیون در آن نقشی ندارد پس به عبارتی دیگر ضامن عهده دار پرداخت طلب بدهکار میباشد.

اثبات عقد ضمان و تعریف لغوی آن

وکیل اثبات عقد ضمان در تشریح این تعریف اینچنین ادامه کلام میدهد که ضمان در لغت به معنای پیمان، تعهد، ذمه دار، ضمانت، عهد، عهده گیر، کفالت و وعده میباشد. اثبات عقد ضمان نیز در واقع ثابت کردن این عقد در محضر دادگاه است. چرا که تا زمانی که این اثبات رخ ندهد ضامن به عنوان مسئول پرداخت بدهی بدهکار به طلبکار بحساب نمی آید. پر واضح است که اثبات این امر نیاز به بینشی دقیق و وکلای مجربی دارد که به این موضوع اشراف داشته و به رویه عملی در خصوص چگونگی و نحوه اثبات عقد ضمان وقوف داشته باشند.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل عقد ضمان و آثار و ارکان آن

اثبات عقد ضمان و منشاء ضمانت

وکیل اثبات عقد ضمان اینگونه توضیح میدهد که منشاء ضمانت، عقد ضمانی است که قانون گذار در ماده ۶۸۴ قانون مدنی آن را چنین تعریف کرده است: عقد ضمان عبارت است از اینکه شخصی مالی را که بر ذمه دیگری است برعهده بگیرد.

در واقع در این عقد با سه شخصیت  طرف هستیم بنام های ضامن، مضمون له و مضمون اصلی.

ضامن: همانطور که از نام ایشان پیداست کسی است که عهده دار بدهی دیگری میشود.
مضمون له: همان شخصی که مال را به مضمون اصلی تحویل میدهد.
مضمون اصلی: کسی که مال را از مضمون له دریافت میکند.

  • نکته: عقد ضمان بین ضامن و مضمون له بسته میشود و قابل فسخ هم نیست. لذا از بابت اثبات عقد ضمان، هرکس که مدعی تضییع حقوق خویش میباشد، عهده دار بار اثبات آن میباشد.

وکیل اثبات عقد ضمان میگوید: خوب است بدانید که عقد ضمان عقدی لازم است و در حیطه عقود لازم دسته بندی میشود. مقصود از عقد لازم عقدی است که هیچ یک از طرفین حق برهم زدن آن را نداشته و ملزم به پایبندی به مفاد آن عقد میباشند. به عبارت دیگر هنگامی یک عقد لازم مانند عقد ضمان را میتوان برهم زد که دلیل قانونی وجود داشته و برهم زدن آن در محکمه به اثبات و به موجب حکم دادگاه آن قرارداد از درجه اعتبار ساقط شود.

شرایط صحت این عقد

وکیل عقد ضمان بیان میدارد که برای اثبات عقد ضمان ابتدا میبایست به شرایط بوجود آمدن آن توجه شود. چرا که با عدم وجود شرایط نام برده در قانون این عقد بصورت صحیح شکل نپذیرفته و قابل استناد نیست. وکیل اثبات عقد ضمان ادامه میدهد این شرایط که همانند دیگر عقود است و پیش زمینه اثباع عقد ضمان میباشد، عبارتند از:

۱ . رضای طرفین
۲ . اهلیت طرفین
۳ . موضوع معین مورد معامله
۴ . مشروعیت برای انجام معامله

که این شرایط را میتوان با استناد به ماده ۱۹۰ قانون مدنی که درباره معاملات و عقود است روشن ساخت.

اثبات عقد ضمان در قالب مسامحه بودن ضمان

وکیل اثبات عقد ضمان بیان میدارد عقد ضمان به منظور سودجویی و معامله تشریع نشده است، بلکه هدف اصلی آن کمک به مدیون و در واقع گره گشایی از مشکلات اوست. لازم بذکر است این وصف ضمان تنها جنبه اخلاقی ندارد و از نظر حقوقی نیز در احکام ان اثر دارد. چنانکه قانون گذار در ماده ۶۹۴ قانون مدنی اینگونه اعلام میدارد: علم ضامن به مقدار, اوصاف و شرایط دینی که ضمانت آن را میکند شرط نیست.

همانطور که پیشتر هم گفته شد برای اثبات عقد ضمان و در نتیجه عهده دار شدن ضامن نسبت به بدهی حتما میبایست این عقد بصورت صحیح تحقق یافته باشد. وکیل عقد ضمان ادامه میدهد که کاملا روشن است میزان دین ضامن از حیث مقدار، جنس و شرایط تادیه همان دین مضمون عنه یا مدیون اصلی خواهد بود.

وکیل متخصص در عقد ضمان

خوب است بدانید یکی از متداول ترین راههای قانونی که وکیل اثبات عقد ضمان چه در مقام اثبات و چه در مقام دفاع و نفی اثبات عقد ضمان در پیش میگیرد، بررسی و احراز این امر است که آیا شرایط صحت این عقد رعایت و جاری گردیده است یا خیر؟ زیرا ممکن است بتوان با اشراف بر قانون و شرایط مذکور در نخستین جلسه دادگاه با ارائه بهترین دفاع ممکنه، نتیجه مطلوب را بدست آورد.

اثبات عقد ضمان و شرایط مورد ضمان

وکیل اثبات عقد ضمان در مورد شرایط مورد ضمان بیان میکند که این شرایط مبتنی بر سه قسم هستند که بصورت مختصر به شرح آنها پرداخته میشود.

الف) مورد ضمان باید مال باشد و تفاوتی وجود ندارد که عین باشد یا منفعت. لذا در صورت نیاز به تنظیم دادخواست و تقدیم آن و طرح دعوای حقوقی بر مبنای اثبات عقد ضمان، باید مورد توجه قرار داد که از چه چیزی ضمانت صورت گرفته است؟ آیا منفعت عقلایی داشته و یا قانون آن را مال شناخته و برای آن ارزش و بهایی به رسمیت قایل است؟

ب) مورد ضمان باید در ذمه باشد چرا که ضمان مبتنی بر انتقال است و تا در ذمه نباشد منتقل نمیشود. لذا ممکن است در مرحله اثبات عقد ضمان، این امر مورد توجه قرار بگیرد که حین انعقاد عقد ضمان، مدیون از دین رهایی جسته و دیگر بدهکار نبوده ولیکن اطلاعی از این عدم بدهکاری خویش نداشته است.

ج) مورد ضمان باید معین باشد چرا که ضمان یکی از چند دین به نحو تردید باطل است. یکی از دلایل این موضوع آن است که تداخل و تزاحم حقوق میان اشخاص پیش نیامده و طلبکار و بدهکار و ضامن هر دین بصورت مجزا و مفروز، مشخص باشد.

  • نکته: وکیل عقد ضمان در ادامه اینگونه بیان میدارد که در امر اثبات عقد ضمان باید به تمامی نکات یاد شده توجه داشت چرا که این شرایط نیز از شرایط اصلی صحت عقد ضمان بحساب می آید و برای اثبات عقد ضمان به آنها نیاز است.
◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل دعاوی حقوقی

وکیل اثبات عقد ضمان
وکیل اثبات عقد ضمان

وکیل اثبات عقد ضمان در تهران

با توجه به تمام مطالب یادشده در مورد امور اجتماعی انسان و نیاز روزافزون او نسبت به انجام معاملات و قراردادها نقش عقودی همون ضمان بیشتر روشن میگردد. لذا میبایست با آشنایی هر چه بیشتر با این عقد بتوان مسائل را بهتر حل و فصل کرد و از آنجایی که تعهد و ضمانت در این عقد نقش حیاتی دارد پیشنهاد میگردد از وکلای کارآزموده، متخصص، خبره و حرفه ای موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا استفاده نمایید تا به بهترین شکل یاری رسان شما باشند. جهت مشاوره جهت تنظیم عقد ضمان و یا اثبات آن با وکیل عقد ضمان در تهران با ما تماس بگیرید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۶ میانگین امتیاز: ۴.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

8 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
ایلامی
3 سال قبل

سلام خسته نباشید. میشه لطفا معین بودن در عقد ضمان رو توضیح بدید؟

واروژان
3 سال قبل

سلام تو عقد ضمان آیا امکانش هست که ضامن بتونه از ضمانتش شونه خالی کنه؟

فرخنده
3 سال قبل

سلام وقت بخیر. در عقد ضمان اگه به تعهد عمل نشه ضامن ملزم به گرداخت میشه. حالا سوال اینجاست که ضامن چطور میتونه به حقوق خودش برسه؟

مدیر سایت
3 سال قبل
پاسخ به  فرخنده

با سلام برای اینکه ضامن به حق خود برسد نیاز است که طی دعوایی جدایی طلب خویش را از فرد مورد نظر مطالبه نماید.

گرامی
3 سال قبل

سلا وکیل اثبات عقد ضمان چه روزهایی در موسسه حضور دارند؟