اعتراض به ثبت علامت تجاری

اعتراض به ثبت علامت تجاری بعد از ارسال اظهارنامه ثبت یک علامت تجاری صورت می گیرد. هر ذینفع می تواند اعتراض خود را به اداره مالکیت معنوی ارسال نماید.

تفاوت اعتراض به ثبت علامت تجاری و دعوای ابطال علامت تجاری

اعتراض به ثبت علامت تجاری فرایندی است که شخص معترض قبل از ثبت علامت تجاری اقدام می‌نماید و تلاش اصلی این است که از ثبت علامت تجاری جلوگیری به عمل بیاید. اما دعوای ابطال علامت تجاری دعوایی است که پس از ثبت علامت تجاری طرح می‌شود. دعوای ابطال علامت تجاری در مقاله‌های پیشین مورد بررسی قرار گرفته است، و ما در این مقاله صرفاً به بحث اعتراض به ثبت علامت تجاری می‌پردازیم.

اعتراض به ثبت علامت تجاری در چه صورتی امکانپذیر است؟

براساس ماده 30 و 32 قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری، مهم‌ترین موارد اعتراض به ثبت علامت تجاری عبارتند از:

  • علامت نتواند کالا یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از یکدیگر متمایز کند. یعنی اگر علامتی که تقاضای ثبت آن شده، قدرت تمایزبخشی نداشته باشد، اشخاص می‌توانند نسبت به ثبت آن اعتراض نمایند.
  • علامت مراکز تجاری یا عمومی را به ویژه در خصوص مبدأ جغرافیایی کالاها و خدمات یا ویژگی‌های آن‌ها به اشتباه بیاندازد.
  • عین یا تقلید نشان نظامی، پرچم، سایر نشان‌های مملکتی یا نام یا نام اختصاری یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور، سازمان‌های بین‌المللی یا سازمان‌های که تحت کنوانسیون‌های بین‌المللی تاسیس شده‌اند، بوده یا موارد مذکور از اجزاء آن علامت باشد. البته اگر مقام صلاحیتدار کشور مربوط یا سازمان ذی‌ربط اجازه استفاده را داده باشد، دیگر موردی برای اعتراض وجود نخواهد داشت.
  • علامت خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه باشد.
  • علامت، عین یا به طرز گمراه‌کننده‌ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری باشد که برای همان کالاها یا خدمات مشابه متعلق به موسسه دیگری در ایران معروف است.
  • عین یا شبیه آن قبلاً برای خدمات غیر مشابه ثبت و معروف شده باشد مشروط بر آن که عرفاً میان استفاده از علامت و مالک علامت معروف ارتباط وجود داشته و ثبت آن به منافع مالک علامت قبلی لطمه وارد سازد.
  • عینِ علامتی باشد که قبلاً به نام مالک دیگری ثبت شده است و یا اینکه تاریخ تقاضای ثبت علامت از سوی معترض برای همان کالا و خدمات و یا برای کالا و خدماتی که به لحاظ ارتباط و شباهت موجب فریب و گمراهی شود، مقدم باشد. برای توضیح این قسمت مثالی زده می‌شود. اگر موسسه حقوقی الف در تاریخ 10/5/99 تقاضای ثبت یک علامت تجاری برای تمایز خدمات خود از موسسات حقوقی و داوری دیگر را کرده باشد و سپس موسسه حقوقی ب در تاریخ 5/6/99 تقاضای ثبت همان علامت را برای خود کرده باشد، در این صورت موسسه حقوقی الف حق اعتراض به ثبت دارد.

فرایند اعتراض به ثبت علامت تجاری

پس از آنکه تقاضای ثبت متقاضی (اظهارنامه)، توسط اداره مالکیت صنعتی مورد بررسی قرار گرفت، اجازه انتشار آگهی مربوطه صادر می‌شود. مهلت اعتراض به ثبت علامت تجاری از تاریخ انتشار آگهی به مدت 30 روز می‌باشد. معترض باید در اعتراض‌نامه خود، علت اعتراض را نیز بیان کند. اداره مالکیت صنعتی نیز 20 روز به متقاضی ثبت مهلت می‌دهد تا نظر خود را اعلام نماید. اگر در این 20 روز متقاضی یادداشت کتبی مبنی بر تاکید بر تقاضای خود به اداره نفرستد، تقاضای ثبت مستردشده تلقی خواهد شد. اما اگر متقاضی یادداشت کتبی خود را ارسال نماید، تشریفات اعتراض ادامه خواهد داشت. این مسئله در بخش بعدی مورد بررسی قرار می‌گیرد. با هم بررسی میکنیم.

تشریفات رسیدگی پس از اعتراض به ثبت

اعتراض به ثبت علامت تجاری وقتی صورت می گیرد،  متقاضی ثبت می تواند نسبت به اعتراض‌نامه تمکین نکند، و یادداشت کتبی مبنی بر تاکید بر تقاضای خود را به اداره بفرستد، معترض 20 روز از تاریخ ابلاغ مهلت دارد که، اعتراض خود را به کمیسیون حل اختلافات ناشی از ثبت مالکیت صنعتی ارسال نماید. در نهایت کمیسیون با توجه به دلائل طرفین در خصوص اعتراض به ثبت تصمیم‌گیری می‌نماید. لازم به ذکر است که ویژگی‌های این کمیسیون در مقاله‌های قبلی به طور کامل توضیح داده شده است.

آیا تصمیم کمیسیون قابل اعتراض است؟

اعتراض به ثبت علامت تجاری همانطور که گفته شد منتهی به صدور رای از سوی کمیسیون می‌شود. بر اساس ماده 172 آیین‌نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری: “تصمیم کمیسیون از سوی مرجع ثبت به متقاضی یا به طرفین اختلاف ابلاغ شده و ظرف 60 روز از تاریخ ابلاغ، قابل اعتراض در دادگاه صالح مقرر در ماده 59 قانون است.” دادگاه صالح برای رسیدگی به اعتراض به تصمیم کمیسیون، دادگاه عمومی تهران و شعبه دارای صلاحیت در این خصوص، مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران می‌باشد.

اعتراض به ثبت علامت تجاری به دلیل ادعای مالکیت

اعتراض به ثبت علامت تجاری ممکن است به علل مختلفی صورت پذیرد. یکی از این علت‌ها ادعای حق مالکیت نسبت به علامتی است که تقاضای ثبت آن به اداره مالکیت صنعتی داده شده است. در این صورت اگر علامت تجاری قبلاً به نام معترض ثبت نشده باشد، باید علاوه بر اعتراض موارد زیر را نیز انجام دهد:

  • تقاضای ثبت علامت تجاری مطابق با قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری
  • پرداخت حق ثبت اظهارنامه و علامت تجاری
  • پرداخت کلیه مخارج و هزینه‌های مربوطه

اعتراض به ثبت علامت تجاری اگر به علتی غیر از ادعای مالکیت صورت پذیرد، نیازی به طی فرایند مذکور در این بخش دارد و صرف اعتراض به ثبت براساس تشریفات پیش‌گفته کفایت می‌کند. همه این مراحل را از بهترین وکیل متخصص موسسه حقوقی ما در تهران بخواهید.

◁◁ بیشتر بدانید:  شکایت سوء استفاده از علامت تجاری

اعتراض به ثبت علامت تجاری توسط وکیل
اعتراض به ثبت علامت تجاری توسط وکیل

وکیل برای اعتراض به ثبت علامت تجاری

اعتراض به ثبت علامت تجاری همانطور که گفته شد روشی است که برای جلوگیری از تضییع حق اشخاصی که به موجب ثبت یک علامت تجاری متضرر می‌شوند. این اعتراض یک روش پیشگیرانه و کم‌هزینه‌تر نسبت به دعوای ابطال علامت تجاری می‌باشد. و اشخاص ذی‌نفع می‌توانند قبل از آنکه به فرایند ابطال علامت برسند، از طریق نهاد اعتراض به ثبت علامت تجاری به مقصود خود برسند.

با این توضیحات اهمیت غیرقابل انکار این نهاد به طور کامل مشخص می‌شود. به همین دلیل لازم است تا جهت استفاده درست و به موقع از این حق، به وکلا و مشاورانی رجوع شود که با قوانین و آیین‌نامه‌های مربوط به ثبت علامت تجاری آشنایی کامل دارند. موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با داشتن وکلای متخصص و باتجربه در زمینه ثبت و اعتراض به ثبت علائم تجاری در تلاش است تا بهترین خدمات ممکن را به شما عزیزان ارائه دهد. جهت مشاوره با وکیل علامت تجاری در تهران با ما تماس بگیرید.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

بدون دیدگاه

  • سلام میتونم به نظر اداره مالکیت تو دادگاه اعتراض کنم یا باید حتما همونجا انجام بشه ممنون

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 8, 2020 9:26 ق.ظ

      با سلام
      اعتراض به نظر کارشناس اداره مالکیت در همان اداره صورت می پذیرد و در کمیسیون اداره مالکیت مورد رسیدگی قرار می گیرد اما نظر کمیسیون قابل اعتراض در دادگاه حقوق مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران می باشد.

      پاسخ
  • چطور میتونم دعوای ابطال علامت تجاری مطرح کنم

    پاسخ
  • سلام اظهارنامه ثبت علامت من رد شده و الان برای من اخطار اومده که سی روژ فرصت دارم برای اعتراض، آیا اعتراض به جایی میرسه؟ ممنون از راهنماییتون

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 12, 2020 7:43 ب.ظ

      با سلام
      اعتراض به رد اظهارنامه ثبت علامت تجاری در واقع یک فرصت می باشد برای اینکه شانس خود را برای ثبت علامت امتحان کنید البته بررسی اینکه تا چه اندازه از اعتراض به نتیجه خواهید رسید با مشاهده مدارک و مستندات ممکن می باشد که توصیه می شود به صورت حضوری یا با ارسال مدارک برای موسسه با وکیل متخصص علامت تجاری مشاوره نمایید.

      پاسخ
  • سلام مهلت ثبت اعتراض به علامت تجاری چقدر است و از چه زمانی شروع میشود؟

    پاسخ
  • با سلام چه کسانی میتوانند نسبت به علامت تجاری اعتراض کنند؟ ممنون میشم توضیح بفرمایید.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 27, 2020 10:03 ق.ظ

      با سلام اشخاص ذيل ميتوانند نسبت به علامتي كه تقاضاي ثبت آن شده يا به ثبت رسيده اعتراض كنند:
      ١- كساني كه آن علامت را علامت تجاري خود ميدانند
      ٢- كساني كه آن علامت با علامت آنها به اندازه اي شباهت دارد كه مصرف كنندگان عادي را به اشتباه مي اندازد.

      پاسخ
  • با سلام . سوالی داشتم از محضرتون .حوزه اختیارات اداره ثبت برند چقدر است و شامل چه چیزهایی میشود؟ ممنون میشم توضیح بفرمایید.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 27, 2020 10:02 ق.ظ

      با سلام وظايف اين سازمان عبارتنداز:
      ١- ثبت حق استفاده انحصاري از علائم تجاري و حمايت قانوني از صاحبين علامت تجاري يا برند.
      ٢- ثبت حق استفاده انحصاري از اختراعات و حمايت از حقوق مخترعين
      ٣- ثبت حق استفاده انحصاري از طرح هاي صنعتي و حمايت از حقوق طراحان
      ٤- ثبت حق استفاده انحصاري از علائم تجاري يا نام تجاري، مبداء و نشان جغرافيايي كالا و….

      پاسخ
  • سلام من مالک یک طرح صنعتی هستم میخواستم بدونم امتیاز بهره ورداری ازش رو به یک نفر دیگه هم بدم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 27, 2020 10:02 ق.ظ

      با سلام بله هنگامي كه مالك طرح به شخص ثالث اجازه ميدهد از طرح خود براي هر منظوري كه طرفين در مورد آن به توافق رسيده اند استفاده كند اجازه بهره ورداري به اين شخص تفويض ميشود.

      پاسخ
  • سلام . میخواستم ازتون بابت این مالب مفید و کاربردی که تو سایت گذاشتین تشکر کنم . لطفا همچنان به این روند ادامه بدید.

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      سپتامبر 27, 2020 10:01 ق.ظ

      با سلام اين افتخاري بزرگ براي مجموعه حقوقي امين عدالت كبرياست كه در جهت بالا بردن سطح آگاهي جامعه و آشنايي هر چه بيشتر مردم با حقوقشان قدمي را برداشته باشد.

      پاسخ
  • سلام پرونده من رفته کمیسیون و رای به ضرر من داده شده میتونم بهش اعتراض کنم؟ کی به این موضوع رسیدگی میکنه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      اکتبر 13, 2020 8:16 ق.ظ

      با سلام بله ميتوانيد اعتراض كنيد. دادگاه صالح رسيدگي به اعتراض كميسيون، دادگاه عمومي تهران و شعبه داراي صلاحيت آن مجتمع قضايي شهيد بهشتي تهران ميباشد.

      پاسخ
  • سام علامت تجاری منو با اعتراض به اینکه خلاف شرعی محسوب میشه باطل کردن اصلا مگه میشه به همچین دلیلی انکار صورت بپذیره؟

    پاسخ
    • با سلام البته اگر علامت خلاف شرع يا نظام عمومي باشد دليل محكمي است براي اعتراض.

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب و احترام میشه به علت اینکه علامتی ترجکه یک علامت معروف هست بهش اعتراض کرد؟ توضیح بفرمایید ممنون میشم ازتون.

    پاسخ
    • با سلام بله ميتوان چرا كه علت ذكر شده توسط شما يكي از دلايل شايع و مهم در اعتراض به علامت محسوب ميشود.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر میشه بفرمایید اگر به علامتی اعتراض بشه و دادگاه به اعتراض رای مثبت بده تکلیف علامت تجاری چی میشه؟ ممنون میشم پاسخ رو بفرمایید.

    پاسخ
    • با سلام اگر اعتراض توسط دادگاه پذيرفته شود و در واقع وارد باشد علامت باطل خواهد شد.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید. سوالی داشتم برای اینکه بشه ادعای ابطال رو نسبت به علامت تجاری داشت باید از چه طریقی اثبات بشه؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      دسامبر 23, 2020 8:00 ب.ظ

      با سلام شما ميتوانيد براي اثبات ادعاي خود از همه شيوه هايي كه در قانون احصا شده است بهره ببريد.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر . میشه بفرمایید آیا اعتراض داشتن نسبت به علامت تجاری باید در زمان خاصی انجام بشه؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید سوالی داشتم . اگه به نظریه کارشناس اعتراض داشته باشیم چطوری باید اعلام و پیگیری کنیم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      ژانویه 31, 2021 10:53 ب.ظ

      با سلام شما ميتوانيد اعتراض خود را در مهلت مقرر بعد از اعلام نظر كارشناس به همان دادگاه رسيدگي كننده اعلام تا اقدامات بعدي توسط شعبه انجام پذيرد.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر. اگه علامت تجاری ثبت شده ای که ثبتش دچار ایراده رو ابطال کنیم میشه درخواست مطالبه خسارت هم داشته باشیم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای امین عدالت
      فوریه 18, 2021 10:26 ب.ظ

      با سلام البته كه اين امكان وجود خواهد داشت البته در صورت اثبات بروز خسارت به برند اصلي.

      پاسخ
  • با سلام و احترام، در صورت امکان بفرمایید در کدام مرجع می توان به علامت تجاری اعتراض نمود؟

    پاسخ
    • امین عدالت کبریا
      آوریل 11, 2025 5:50 ب.ظ

      با سلام
      اعتراض به ثبت علامت تجاری را در فرجه قانونی می توانید در اداره مالکیت معنوی و در صورت سپری شدن فرجه باید از طریق دادگاه اقدام نمایید. برای مشاوره با وکیل متخصص علامت تجاری با ما تماس بگیرید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up