مجازات رابطه نامشروع

مجازات رابطه نامشروع چیست؟ در قانون چه مجازاتی برای روابط نامشروع در نظر گرفته شده است؟ آیا این مجازات قابل تخفیف است؟ آیا رضایت در پرونده کیفری مربوطه، تاثیری در مجازات رابطه نامشروع دارد؟ اگر نتوانیم رابطه نامشروع را اثبات کنیم چه مجازاتی دارد؟

رابطه نامشروع و انواع آن

در قانون ایران، به هر نوع رابطه فیزیکی یا غیر فیزیکی بین زن و مرد بالغ، که هیچ صیغه محرمیتی بین آن ها خوانده نشده باشد، رابطه نامشروع میگویند. که مجازات رابطه نامشروع را در پی خواهد داشت که به طرفین بار میشود.

وکیل متخصص رابطه نامشروع میگوید: دامنه جرم روابط نامشروع بسیار گسترده است. تمام اعمال منافی عفت مانند بوسیدن، در آغوش گرفتن، گرفتن دست زن و مرد نامحرم، رفتن به کافی شاپ، قدم زدن و تلفنی صحبت کردن . تمام این موارد شامل روابط نامشروع میشود. که حسب مورد مجازات رابطه نامشروع را در پی خواهد داشت.

  • نکته: زنا به رابطه جنسی دو نامحرم گفته میشود و مجازات آن با رابطه نامشروع کمتر از زنا متفاوت است. به صورت کلی هر عملی اعم از زنا و مادون زنا، شامل روابط نامشروع میشود.
◁◁ بیشتر بدانید:  زنا با زن شوهردار و مجازات آن

مجازات رابطه نامشروع در قانون مجازات اسلامی چیست؟

برخلاف زنا که یک جرم حدی میباشد، روابط نامشروع کمتر از زنا یک جرم تعزیری است. یعنی قانون گذار به صورت کلی توضیح داده است و قاضی پرونده میتواند با توجه به اینکه روابط در چه حدی بوده است؛ حکم را صادر کند.

مجازات رابطه نامشروع تا ۹۹ ضربه شلاق است. که با توجه به قبح و شدت آن، قاضی میتواند کمتر از این تعداد را هم مورد حکم قرار بدهد. واگر رابطه نامشروع با اکراه یکی از طرفین باشد، فقط اکراه کننده تعزیر میشود. یعنی به مجازات رابطه نامشروع محکوم میشود.

همچنین اگر روابط نامشروع در ملا عام باشد، علاوه بر مجازات فوق الذکر، از ده روز تا دو ماه حبس بعلاوه ۷۴ ضربه شلاق دیگر، با توجه به نظر قاضی،  به حکم صادره بعنوان مجازات رابطه نامشروع اضافه می شود.

  • نکته: وکیل برای پرونده روابط نامشروع میتواند مجازات روابط نامشروع را به جریمه نقدی تبدیل کند. ولی میزان آن را قاضی با توجه به شرایط و شدت روابط نامشروع تعیین میکند.

آیا مجازات روابط نامشروع قابل تخفیف است؟

با توجه به مطالب فوق الذکر، چون مجازات روابط نامشروع تعزیری است، وکیل متخصص روابط نامشروع میتواند تقاضای تخفیف کند. و  قاضی با توجه به شدت و حدت رابطه نامشروع، مجازات روابط نامشروع را تخفیف دهد یا به جریمه نقدی تبدیل کند.

با توجه به تغییر شرایط زندگی، بعضی از این موارد تعدیل شده است. مثلا زن و مردی که به منظور آشنایی برای ازدواج و با اطلاع خانواده ها با قدم بزنند و به کافی شاپ بروند، مشمول مجازات رابطه نامشروع نمیگردند. زیرا عمل و فعل ایشان مصداق روابط نامشروع نمیباشد. یا اینکه با توجه به حضور گسترده زنان در جامعه، صحبت تلفنی دو همکار زن و مرد یا در ماشین نشستن، نمی تواند رابطه نامشروع باشد.

اثر رضایت در مجازات روابط نامشروع چیست؟

وکیل متخصص دعاوی کیفری میگوید: رابطه نامشروع میتواند شاکی خصوصی داشته باشد. زنی از شوهرش، یا مردی از همسرش، یا ولی و سرپرستی از دخترش به علت روابط نامشروع میتوانند شکایت کنند. و اگر شاکی خصوصی از شکایت خود  صرف نظر کند و رضایت دهد؛ مراحل رسیدگی به پرونده متوقف نمیشود. زیرا جنبه عمومی جرم رابطه نامشروع هم چنان پابرجاست.

  • نکته: پرونده کیفری رابطه نامشروع برای اقامه و پیگیری، نیاز به شاکی خصوصی ندارد. و اگر این اتفاق در ملا عام بیفتد، نیروی انتظامی هم میتواند به دلیل مشهود بودن جرم، اقدام قانونی لازمه را انجام دهد.
◁◁ بیشتر بدانید:  رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع

اگر نتوانیم رابطه نامشروع را اثبات کنیم چه اتفاقی میفتد؟

عدم اثبات رابطه نامشروع برای شاکی چه تبعاتی دارد؟ آیا امکان اعاده حیثیت توسط متهم یا متهمان وجود دارد؟ رویه عملی در خصوص ناتوانی از وقوع جرم رابطه نامشروع چیست؟ وکیل رابطه نامشروع پاسخ میدهد: اگر به اتهام جرم رابطه نامشروع از شخص یا اشخاصی شکایت کنید و در دادگاه نتوانید وقوع جرم توسط متهم یا متهمان را به اثبات برسانید، یعنی مدرک کافی نداشته باشید؛ آن شخص یا اشخاص میتوانند به جرم افترا و اعاده حیثیت از ما شکایت کنند.

درخصوص رویه عملی محاکم میتوان بیان نمود: در اکثر موارد و پرونده های کیفری با موضوع رابطه نامشروع، محاکم افترا و اعاده حیثیت بعد از آن را نمیپذیرند. زیرا در اکثر اوقات، به دلیل فقد ادله قانونی، قرار منع تعقیب یا برائت اصدار می یابد. به همین جهت اصولا در پرونده هایی که شاکی خواستار مجازات رابطه نامشروع میباشد ولیکن نمیتواند ادعای خویش را به اثبات برساند، دادگاه بررسی مینماید که آیا دعوای وی کاملا واهی و بی اساس بوده است؟ یا دارای ادله و قرینه و اماره بوده است ولیکن مطابق قانون در مقام حصول یقین قضایی کارامد نبوده است. لذا بهترین توصیه به شما عزیزان این است که پیش از اقامه دعوای مذکور و خواستار مجازات رابطه نامشروع شدن، با وکیل متخصص و با تجربه مشورت نمایید.

تفاوت زنا و رابطه نامشروع کمتر از زنا در چیست؟

زنا به رابطه جنسی بین زن و مرد نامحرم، گفته میشود. و هر رابطه ای به جز این را، رابطه نامشروع مادون زنا مینامند. وکیل متخصص پرونده های کیفری بصورت نکته ای ابراز میدارد:

_ زنا یک جرم حدی است. و مجازات آن باید دقیقا طبق قانون اجرا شود. ولی رابطه نامشروع یک جرم تعزیری به حساب می آید. و مجازات رابطه نامشروع با توجه به شدت و حدت رابطه نامشروع، میتواند متغیر باشد.

_ زنا فقط شامل رابطه جنسی میباشد. ولی دامنه روابط نامشروع بسیار گسترده تر است. (بوسیدن، در آغوش گرفتن، صحبت کردن و… ) همگی شامل روابط نامشروع میشود.

_ شرایط اثبات این دو جرم هم متفاوت است. شرایط اثبات جرم زنا بسیار سخت تر از اثبات جرم رابطه نامشروع می باشد.

_ شرایط تحقق هم در این دو جرم فرق میکند. یعنی برای تحقق جرم زنا شرایط خاصی مورد نیاز است. ولی رابطه نامشروع در هر مکانی مثل خیابان و ماشین و فضای مجازی هم میتواند اتفاق میفتد.

مجازات روابط نامشروع
مجازات روابط نامشروع

وکیل پرونده رابطه نامشروع

مجازات رابطه نامشروع در فرض اثبات وقوع جرم، یعنی ارتکاب آن توسط شخص یا اشخاص، بر طرفین بار میگردد. ولیکن توصیه موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا آن است که پیش از اقدام و طرح دعوا و یا در اثنای روند رسیدگی، حتما از مشاوره حقوقی وکیل متخصص و باتجربه بهره مند گردید. تا از حصول نتایج زیانبار جلوگیری شود.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۶ میانگین امتیاز: ۴.۳]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments