بررسی ماده 24 شرایط عمومی پیمان

ماده ۲۴ شرایط عمومی پیمان در خصوص ممنوعیت واگذاری قرارداد پیمانکاری به دیگران توسط پیمانکار می باشد. پیمانکار بدون اجازه کارفرما حق انتقال قرارداد به پیمانکار جزء را ندارد.

ماده ۲۴ شرایط عمومی پیمان چیست؟

برای آشنایی با ماده ۲۴ شرایط عمومی پیمان لازم است که ابتدا متن ماده فوق را به خوبی دریابید تا در ادامه بتوانید تحلیل حقوقی مناسبی از ماده مورد نظر داشته باشید. در ادامه متن ماده ۲۴ شرایط عمومی پیمان برای شما عزیزان بیان گردیده است:

ماده ۲۴- واگذاری، پیمانکاران جزء

الف) پیمانکار حق واگذاری پیمان به دیگری را ندارد.

ب) پیمانکار می تواند به منظور تسهیل و تسریع در اجرای قسمت یا قسمتهایی از عملیات موضوع پیمان، پیمانهایی با پیمانکاران جزء ببند، مشروط به آنکه آنان را از واگذاری کار به دیگران ممنوع کند. در صورتی که در اسناد و مدارک پیمان، کارفرما، لزوم تائید صلاحیت پیمانکاران جزء را پیش بینی کرده باشد، پیمانکار موظف است که تائید کارفرما را در این مورد تحصیل نماید. این واگذاری نباید از پیشرفت کار طبق برنامه زمانی اجرای کار بکاهد و به هر حال به هیچ روی از مسئولیت و تعهدات پیمانکار نمی کاهد.

پیمانکار مسئول تمام عملیاتی است که توسط پیمانکاران جزء یا کارکنان آنها انجام می شود. در پیمان های بین پیمانکار و پیمانکار جزء باید نوشته شود که در صورت بروز اختلاف بین آنها، کارفرما حق دارد، در صورتی که مقتضی بداند، به مورد اختلاف رسیدگی کند. پیمانکار و پیمانکار جز نیز می پذیرند که نظر کارفرما در این مورد قطعی است و تعهد می کنند که الزاماً آن را اجرا نمایند.

هرگاه در پرداخت مطالبات پیمانکاران جزء با توجه به شرایط درج شده در پیمان آنها، تاخیری روی دهد، در صورتی که پیمانکار جز، تعهدات خود را بر اساس پیمان تنظیمی خود با پیمانکار کاملاً انجام داده و کار او مورد قبول و تائید مهندس مشاور باشد، کارفرما می تواند بنا بر تقاضای پیمانکار جز با حضور نماینده پیمانکار به کار او رسیدگی کند. اگر در اثر این رسیدگی، پیمانکار جز طلبکار باشد و از پرداخت آن خودداری کند کارفرما حق دارد طلب پیمانکار جز را برای کارهایی که صورت وضعیت آن به پیمانکار پرداخت شده است، از محل مطالبات پیمانکار بپردازد. در صورتی که با اخطار کارفرما، پیمانکار یا نماینده او برای رسیدگی حاضر نشوند کارفرما رسیدگی می کند و به شرح پیشگفته عمل می کند و این عمل قطعی و غیر قابل اعتراض است.

هرگاه پس از فسخ پیمان، پیمانکاران جز مطالباتی از پیمانکار داشته باشند، مهندس مشاور و کارفرما، به شرح پیشگفته موضوع را رسیدگی می کنند. اگر پس از رسیدگی و تهیه صورت حساب نهایی، پیمانکار مطالباتی داشته باشد، کارفرما می تواند طلب پیمانکار جز را از محل مطالبات پیمانکار بپردازد.

برای مراجعه به دادگاه هوشمندانه فکر کنید

مراجعه به دادگاه و تشکیل پرونده حقوقی مانند هر کار تخصصی دیگری نیاز به تجربه و دانش در زمینه مورد نظر دارد، هوشمندانه فکر کردن یعنی استخدام وکیلی حرفه ای در زمینه شرایط عمومی پیمان تا بتواند با در نظر گرفتن استراتژی های دفاعی مناسب شما را در راه رسیدن به نتیجه مطلوب همراهی کند. تلاش، استمرار و تخصص شعار ماست. توصیه می کنیم یک بار به مجموعه ما اعتماد کنید تا تبدیل به موکل های همیشگی ما شوید.


تحلیل شرایط عمومی پیمان ماده 24
تحلیل شرایط عمومی پیمان ماده ۲۴

بند الف ماده ۲۴ شرایط عمومی پیمان

بند الف ماده ۲۴ شرایط عمومی پیمان در خصوص حق واگذاری قرارداد پیمانکاری به غیر می باشد. در این خصوص قانون اصل را بر عدم گذاشته است به عبارت ساده تر قانونگذار بیان داشته، پیمانکار حق واگذاری قرارداد پیمانکاری به غیر را ندارد. بر اساس این اصل مقرر در شرایط عمومی پیمان، پیمانکار حق واگذاری هیچ بخشی از قرارداد را به غیر ندارد و در صورتی که این اتفاق رخ دهد، این حق برای کارفرما ایجاد می گردد که برای فسخ قرارداد پیمانکاری اقدام نماید. اما این اصل یک استثنا دارد که در ادامه برای شما بیان می گردد. داشتن وکیل در دعاوی پیمانکاری یک کار حرفه ای و هوشمندانه است، ما اینجاییم تا شما به خواسته خود برسید.

بند ب ماده ۲۴ شرایط عمومی پیمان

بند ب ماده ۲۴ شرایط عمومی پیمان استثناء وارده بر بند الف می باشد. در واقع قانونگذار در بند ب این اذن را به پیمانکار داده است که برای اجرای جزئی از کار با پیمانکاران جزء قرارداد همکاری امضاء نماید اما این امر مقید به شرطی شده است تحت این عنوان که پیمانکار در قرارداد خود با پیمانکار جزء حق انتقال قرارداد به غیر را از وی سلب نماید. یعنی پیمانکار جزء حق واگذاری قرارداد به پیمانکار جزء دیگر را نداشته باشد.

مسئولیت اقدامات پیمانکار جزء با کیست؟

بر اساس بند ب ماده ۲۴ شرایط عمومی پیمان، پیمانکار اصلی در مقابل کارفرما مسئول تمامی اقدامات پیمانکار جزء می باشد و در این خصوص هیچگونه عذری از پیمانکار اصلی پذیرفته نیست اما این بدان معنی نیست که پیمانکار جزء هیچگونه مسئولیتی در مقابل اقدامات خود نداشته باشد، پیمانکار اصلی در صورتی که بابت اقدامات پیمانکار جزء مقصر شناخته شود می تواند به استناد مسئولیت مدنی به پیمانکار جزء مراجعه نماید و مطالبه خسارت کند. رفتن به دادگاه نیازمند اطلاعات حقوقی است توصیه می کنیم با اعتماد به ما نتیجه دعاوی خود را تضمین کنید.

حل اختلاف بین پیمانکار جزء و پیمانکار اصلی با کیست؟

بر اساس بنده ب ماده ۲۴ شرایط عمومی پیمان در صورتی که پیمانکار اصلی با پیمانکار جزء اختلافی داشته باشند، مسئولیت داوری این اختلافات با کارفرما است و طرفین می پذیرند که نظر کارفرما برای طرفین لازم الاجرا باشد. به عبارت ساده تر در صورتی که پیمانکار اصلی با پیمانکار جزء در هر زمینه ای دچار اختلاف شوند این کارفرماست که تشخیص می دهد حق با چه کسی است.

◁◁ بیشتر بدانید:  شرایط عمومی و خصوصی پیمان همراه با جدیدترین اصلاحات ۱۴۰۳

پیمانکار جزء برای طلب خود می تواند به کارفرمای اصلی مراجعه کند؟

بر اساس بند ب ماده ۲۴ شرایط عمومی پیمان، پیمانکار جزء در صورتی که کار خود را به خوبی انجام داده باشد و این امر مورد تایید مهندس مشاور باشد و پیمانکار اصلی از پرداخت مطالبات پیمانکار جزء خودداری کند، می تواند برای وصول مطالبات خود به کارفرما مراجعه کند و کارفرما با حضور نماینده پیمانکار اصلی به کارها انجام شده توسط پیمانکار جزء رسیدگی می کند و در صورتی که کارها مورد تایید قرار گیرد و صورت وضعیت کار مورد نظر نیز به پیمانکار پرداخت شده باشد، کارفرما از محل مطالبات پیمانکار اصلی، مبلغ مورد درخواست پیمانکار جزء را پرداخت می کند.

در نتیجه برای پرداخت طلب پیمانکار جزء از سوی کارفرما دو شرط وجود دارد:

۱- انجام صحیح و کامل کار توسط پیمانکار جزء.

۲- پرداخت صورت وضعیت کار مروبط به پیمانکار اصلی.

پیمانکار جزء بعد از فسخ قرارداد هم می تواند به کارفرمای اصلی مراجعه کند؟

بر اساس ماده ۲۴ شرایط عمومی پیمان، در صورتی که قرارداد فسخ شود و پیمانکار جزء مطالباتی از پیمانکار اصلی داشته باشد می تواند برای بررسی مطالبات خود به کارفرما مراجعه کند و در صورتی که کارهای انجام شده مورد تایید مهندس مشاور باشد و پیمانکار مطالباتی از کارفرما داشته باشد، از محل مطالبات مذکور طلب پیمانکار جزء پرداخت می گردد. پرونده های پیمانکاری معمایی حقوقی است که حل آن نیاز به تخصص دارد. ما در موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با شماره ثبت ۴۸۶۶۰ اماده ارائه تخصصی ترین خدمات در زمینه قراردادهای پیمانکاری به شما عزیزان هستیم.

◁◁ بیشتر بدانید:  وکیل قرارداد پیمانکاری

وکیل متخصص در شرایط پیمان
وکیل متخصص در شرایط پیمان

وکالت در پرونده های پیمانکاری تخصص ماست

بررسی پرونده های پیمانکاری و انطباق مباحث مطرح شده در قراردادها با شرایط عمومی پیمان یک هنر است که قطعا هنرمند آن یک وکیل متخصص در قرارداد پیمانکاری است، موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با شماره ثبت ۴۸۶۶۰ این امکان را برای شما فراهم نموده است که با مراجعه حضوری به دفتر موسسه و مشاوره با وکیل حرفه ای پیمان، بهترین راهکارهای حقوقی را برای پرونده های خود در نظر بگیرید. برای دریافت مشاوره از وکیل پیمان یا تنظیم لایحه، اظهارنامه، دادخواست و سایر خدمات حقوقی می توانید با شماره های موسسه تماس بگیرد یا از طریق پیام رسان های مختلف با ما در ارتباط باشید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۶ میانگین امتیاز: ۴.۳]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments