بررسی ماده 32 شرایط پیمان

شرایط عمومی پیمان را باید یک مجموعه واحد دید که برای تحلیل پرونده های پیمانکاری باید تمامی این مجموعه در کنار هم مورد بررسی قرار گیرد. در مقاله حاضر به بررسی ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان که مربوط به مدیریت اجرا می باشد خواهیم پرداخت تا شما پیمانکاران و کارفرمایان عزیز بیشتر با این نهاد حقوقی آشنایی پیدا کنید.

ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان

جهت بررسی ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان لازم است که ابتدا با متن ماده مذکور آشنایی پیدا کنیم تا بتوانیم تحلیلی صحیح ارائه نماییم. به همین منظور در ادامه متن ماده مذکور در اختیار شما عزیزان قرار می گیرد.

ماده ۳۲- نظارت بر اجرای کار

الف) عملیات اجرای پیمانکار، همیشه باید زیر نظر و با اطلاع مهندس مشاور انجام شود، نظارتی که طرف کارفرما و مهندس مشاور در اجرای کارها به عمل می آید. به هیچ روی، از میزان مسئولیت پیمانکار نمی کاهد. نظارت مستقیم در کار پیمانکار، در محدوده کارگاه و در موارد خاص (برای ساخت قطعات و تجهیزات) در خارج از کارگاه انجام می شود. در هر حال، پیمانکار باید گزارش پیشرفت اقدامهایی را که در خارج از کارگاه به منظور انجام تعهدات پیمان انجام می دهد، به مهندس مشاور تسلیم نماید.

ب) مهندس مشاور، تنها مرجع فنی پیمانکار برای اجرای موضوع پیمان از سوی کارفرماست.

هرگاه تغییرات، اظهار نظر های فنی و اصلاحات مورد نظر پیمانکاران، سازندگان و بازرسان فنی،‌پس از هماهنگی با مهندس مشاور انجام می گیرد، توسط وی به پیمانکار ابلاغ می شود. مواردی که مهندس مشاور، موظف به کسب مجوز از کارفرما، برای انجام وظایف نظارت است، در اسناد و مدارک پیمان تعیین شده است.

ج) مهندس مشاور به منظور اطمینان از صحت اجرای کار، اقدام آزمایش مصالح یا کارهای انجام یافته می کند. هزینه انجام آزمایشها بر عهده کارفرماست، مگر آنکه در اسناد و مدارک پیمان ترتیب دیگری هم پیش بینی شده باشد. هرگاه نتایج این آزمایشها با آنچه که در مدارک فنی تعیین شده است تطبیق نکند، پیمانکار متعهد است که مصالح و کارها را طبق دستور مهندس مشاور اصلاح کند. هزینه انجام این اصلاحات به عهده پیمانکار است، مگر آنکه نقص موجود مربوط به مدارک فنی باشد.

پیمانکار موظف است که برای نمونه برداری از مصالح یا انجام هر نوع آزمایشی، تعداد لازم کارگر به صورت موردی و موقت، به طور رایگان در اختیار مهندس مشاور بگذارد.

وکیل شرایط عمومی پیمان

وکالت در زمینه پیمانکاری از جمله تخصصی ترین شاخه های وکالت است به این جهت که قوانین و مقررات حاکم در این نوع پرونده ها متفاوت از ان چیزی است که در سایر پرونده های حقوقی و کیفری وجود دارد. لذا لازم است که وکیل پیمانکاری علاوه بر اینکه بر قوانین و مقررات مادر کشور تسلط داشته باشد، مقررات مختص شرایط عمومی پیمان و آیین نامه های سازمان برنامه و بودجه را نیز مورد توجه قرار دهد. ما در موسسه حقوقی امین عدالت کبریا تیمی مجرب از وکلا و کارشناس رسمی دادگستری را داریم تا به شما در راه رسیدن به نتیجه مورد نظر، بهترین راه کارها را ارائه نمایند. تخصص ما شعار ماست.


ماده 32 شرایط پیمان | نظارت بر اجرای کار
ماده ۳۲ شرایط پیمان | نظارت بر اجرای کار

د) در صورتی که مهندس مشاور مواردی از عدم رعایت مشخصات فنی، نقشه ها و مدارک دیگر فنی پیمان را در اجرای کارها مشاهده کند، با ارسال اخطاریه ای اصلاح کار های معیوب را در مدت مناسبی که با توجه به حجم و نوع کار تعیین می نماید از پیمانکار می خواهد. اگر پس از مهلت تعیین شده پیمانکار نسبت به اصلاح، کارها اقدام نکند، کارفرما می تواند خودش کارهای معیوب را اصلاح نماید و هزینه های مربوط را به اضافه ۱۵ درصد از مطالبات پیمانکار کسر نماید. در صورتی که عدم توجه به اخطار مهندس مشاور برای اصلاح هر کار معیوب از سوی پیمانکار تکرار شود، کارفرما می تواند پیمان را طبق ماده ۴۶ فسخ نماید.

ه) کارفرما در مدت اجرای پیمان، هر موقع که لازم بداند، توسط نمایندگان خود عملیات پیمانکار را بازرسی می کند. پیمانکار موظف است که هر نوع اطلاعات و مدارکی را که مورد نیاز باشد، در اختیار نمایندگان کارفرما بگذارد و تسهیلات لازم را برای انجام این بازرسی ها فراهم سازد.

و) اگر کارفرما در طول مدت پیمان، تصمیم به تغییر مهندس مشاور بگیرد، این تصمیم باید دست کم یک ماه پیشتر به اطلاع پیمانکار برساند. پیمانکار و مهندس مشاور، موظف هستند که تکلیف آزمایش هایی نا تمام، صورت جلسه های در دست اقدام و صورت کارکرد های در حال رسیدگی را روشن کنند. در صورتی که مهندس مشاور به شرح پیشگفته عمل نکند، کارفرما مستقیماً به جای مهندس مشاور تکلیف کار های ناتمام را روشن می کند و هزینه های مربوط به این اقدام را به حساب بدهی مهندس مشاور منظور می نماید.

اگر در زمان اعلام کارفرما مبنی بر تغییر مهندس مشاور، بخشهایی از کار توسط پیمانکار در حال اجرا باشد که اتمام آن بخش منجر به صدور تائیدیه های مهندس مشاور شده و این امر موکول به زمان پس از تغییر مهندس مشاور شود، این گونه موارد، باید در طول یک هفته از تاریخ اعلام کارفرما، از سوی پیمانکار به کارفرما منعکس شود تا کارفرما ترتیب لازم را برای عدم انقطاع آن بخش از کار پیمانکار و صدور به موقع تائیدیه بدهد.

کارفرما مهندس مشاور جدید را به پیمانکار معرفی میکند و اختیارات او را طبق آنچه که برای مهندس مشاور قبلی تعیین شده بود، تنفیذ یا تغییرات مربوط را به پیمانکار ابلاغ می کند و از آن پس تصمیم ها و دستورهای مهندس مشاور جدید در چارچوب پیمان برای پیمانکار لازم الاجراست.

بند الف ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان

بند الف ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان در خصوص اختیارات و وظایف مهندس مشاوره می باشد. مهندس مشاوره تنها نماینده فنی کارفرما در پروژه ها محسوب می شود و پیمانکار مستقیما با این فرد در ارتباط است تا مسائل فنی پروژه را مورد بررسی قرار دهد. پیمانکار مطابق بند الف ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان موظف است که درصد پیشرفت کار و اقداماتی را که در خارج از محوطه سایت انجام می دهد به مهندس مشاوره ارائه نماید.

  • نکته: پیمانکاران باید در نظر داشته باشند که اطلاع و آگاهی مهندس مشاور از کارهایی که انها انجام می دهند به معنای رفع مسئولیت پیمانکاران از آن کارها نیست و در هر صورت تعهد پیمانکار به قوت خود باقیست.
◁◁ بیشتر بدانید:  دعاوی رایج بین کارفرما و پیمانکار

بند ب ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان

بند ب ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان در خصوص حدود اختیارات مهندس مشاور است. مهندس مشاور در واقع تنها رابط بین پیمانکار و کارفرما محسوب می شود. تمامی مسائل فنی و تغییراتی که مورد نظر کارفرما باشد، باید از طریق مهندس مشاوره به پیمانکار ابلاغ گردد. در صورتی که در مواردی لازم باشد مهندس مشاور از کارفرما در خصوص تصمیمات خود اخذ مجوز نماید در قرارداد ذکر شده است و پیمانکار باید در این گونه موارد هوشیار باشد تا اقداماتی که مورد تایید کارفرما قرار نگرفته است را انجام ندهد. چرا که در اینده ممکن است کارفرما از پذیرش این اقدامات خودداری نماید.

بند ج ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان

بند ج ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان در خصوص رعایت کیفیت فنی اقداماتی است که در پروژه انجام می شود. مهندس مشاور موظف است آزمایش های لازم را در این خصوص انجام دهد و هزینه این آزمایش ها مطابق شرایط عمومی پیمان بر عهده کارفرماست. تکلیف پیمانکار در انجام این آزمایش ها در اختیار گذاشتن نیروهای مورد نیاز مهندس مشاور برای انجام اینکار است که هزینه ای هم بابت این نیرو ها نمی تواند از کارفرما درخواست نماید. در صورتی که در نتیجه آزمایش های انجام شده مشکلی از نظر فنی وجود داشته باشد، پیمانکار موظف است با هزینه خود اصلاحات لازم را انجام دهد مگر اینکه نقص ناشی از مدارک فنی باشد که در اختیار پیمانکار قرار گرفته است.

بند د ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان

بند د ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان در خصوص مهلت پیمانکار برای رفع عیوبی است که از سوی مهندس مشاور اعلام می شود. پیمانکار موظف است طی مدتی که از سوی مهندس مشاور برای اصلاح عیوب ابلاغ شده در نظر گرفته شده است، اقدام به رفع این عیوب نماید. در صورتی که پیمانکار در مهلت در نظر گرفته شده در این خصوص اقدامات لازم را انجام ندهد، کارفرما برای مرتبه اول می تواند با هزینه خود این عیوب را مرتفع نماید و هزینه ها را به اضافه ۱۵ درصد از پیمانکار مطالبه نماید. اگر پیمانکار مجدد این اقدام را تکرار کند، کارفرما می تواند مطابق ماده ۴۶ شرایط عمومی پیمان قرارداد را فسخ نماید. جلوگیری از فسخ قرارداد توسط کارفرما تخصص می خواهد، ما این تخصص را داریم و شما می توانید با خیالی آسوده پرونده های پیمانکاری خود را به ما بسپارید.

بند ه ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان

بند ه ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان در خصوص نظارت شخص کارفرما بر پروژه می باشد. کارفرما نماینده خود که مهندس مشاور می باشد را همواره در پروژه دارد و می تواند اطلاعات کافی را از مهندس مشاور اخذ نماید. ممکن است کارفرما شخصا بخواهد از محل پروژه بازدید نماید، در این صورت پیمانکار می بایست حداکثر همکاری را با کارفرما داشته  باشد و شرایط را برای هر نوع بازدیدی که کارفرما نیاز بداندف محیا کند.

بند و ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان

بند و ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان در خصوص تغییر مهندس مشاور از سوی کارفرما می باشد. کارفرما در صورتی که قصد تغییر مهندس مشاور را داشته باشد، می بایست یک ماه قبل از تغییر به پیمانکار در این خصوص اطلاع رسانی کند تا پیمانکار و مهندس مشاور تکلیف کارهای نیمه تمام و صورت جلساتی که نیمه تمام مانده است را روشن نمایند. در صورتی که مهندس مشاور در این خصوص همکاری های لازم را انجام ندهد که معمولا نیز به همین ترتیب استف کارفرما شخصا کارهای مهندس مشاور را انجام می دهد و از حساب مهندس مشاور کسر می نماید.

◁◁ بیشتر بدانید:  شرایط عمومی و خصوصی پیمان همراه با جدیدترین اصلاحات ۱۴۰۳

بررسی تخصصی شرایط پیمان
بررسی تخصصی شرایط پیمان

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با شماره ثبت ۴۸۶۶۰

موسسه حقوقی و داوری امین عدالت کبریا با توجه به تخصصی شدن وکالت در زمینه های مختلف تلاش دارد تا در هر حوزه، از وکلایی استفاده کند که در زمینه مورد نظر دارای تخصص و دانش کافی باشند و بتوانند با کمک تجربه ای که در این زمینه دارند، به شما پیمانکاران و کارفرمایان عزیز، خدمات با کیفیتی ارائه کنند.

برای ارتباط با موسسه ما می توانید با شماره های موسسه تماس بگیرید یا از طریق فضای مجازی با ما در ارتباط باشید. همچنین شما می توانید نظرات و سوالات خود را ذیل این مقاله بیان کنید تا در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت نمایید.

به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۹ میانگین امتیاز: ۴]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر مطالب این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments