استعمال مال امانی در جرم خیانت در امانت به چه معناست؟ آیا شرط تحقق استعمال، از بین رفتن عین مال است؟ یا با وجود عین مال و بقای آن، بازهم رفتار مجرمانه استعمال محقق میگردد؟ با وکیل متخصص کیفری در جرم خیانت در امانت همراه باشید.

استعمال در جرم خیانت در امانت

استعمال در این جرم به معنای هر گونه استعمال ناروا و نابجا و نادرست و ناصحیح از مال مورد امانت میباشد. البته خوب است بدانید که این رفتارها باید همراه با سونیت و قصدمجرمانه باشد. دامنه مصادیق تحقق جرم خیانت در امانت وسیع بوده و در قانون بصورت موردی احصا نشده است بلکه هرگونه فعل یا رفتار مجرمانه دیگری را که صدق عنوان نماید، در برمیگیرد.

تحقق استعمال با بقای عین مال

استعمال ممکن است موجب از بین رفتن مال امانی بشود که عنوان تلف نیز به آن صدق میکند. همچنین میتواند موجب استفاده امین از مال باشد، درحالیکه مال مورد امانت از بین نرفته و بقای عین آن وجود دارد. پس برای تحقق فعل مجرمانه و رفتار مجرمانه استعمال، در به وقوع پیوستن جرم خیانت در امانت، از بین رفتن عین مال شرط نمیباشد. به عبارت دیگر متهم نمیتواند اینگونه دفاع نماید که: درست است که از مال امانی استفاده کردم و قصد مجرمانه نیز داشته ام ولیکن عین مال سالم است و خدشه و ایرادی به آن واقع نشده است، پس من مرتکب جرم خیانت در امانت نشده ام. چنین دفاعیاتی در پرونده مطروحه موثر در مقام اثبات بیگناهی متهم نمیباشد.

استعمال باید همراه با سونیت باشد. اگر ثابت گردد که امین در استعمال مال مورد امانت، قصد مجرمانه و سونیت نداشته است، نمیتوان وی را به تحمل کیفر مجبور ساخته و او را مجرم بنامیم. مانند آنکه دوست صمیمی یک شخصی از مال متعلق به دیگری، که نزد وی امانت است استفاده نماید. بدون آنکه قصد مجرمانه داشته باشد. تصور نمایید سرویس طلای خانم الف در دست خانم ب امانت است. به سبب رابطه دوستانه، خانم ب بدون سونیت از طلا استفاده میکند. این مورد از موارد جرم خیانت در امانت نمیباشد.

◁◁ بیشتر بدانید:  اثبات خیانت در امانت | ادله و نحوه اثبات
به این نوشته از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۴ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

دیگر ویدیو های این دسته بندی

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments